הדיירים: בני זוג בשנות ה-60 לחייהם. הגבר סמנכ"ל תפעול בחברת הייטק גדולה והאישה בעלת חנות יודאיקה ותכשיטים. לזוג שני ילדים בוגרים שמגיעים לבקר עם הנכדים.
הבית: בית על מגרש ששטחו דונם נמצא במושב אלוני אבא בעמק יזרעאל. שטח הבית 320 מ"ר והוא כולל קומת כניסה הבנויה סביב חצר פנימית ובה סלון, מטבח ושתי פינות אוכל, שני חדרי שינה שלכל אחד צמוד חדר רחצה, חדר טלוויזיה וחדר עבודה. בקומת המרתף יש יחידת אירוח.
החזון: בני הזוג ביקשו לתכנן בית שישמש אותם בכיף בגיל השלישי, ויאפשר להם לרכז את החיים במפלס אחד, לארח חברים ומשפחה ולשחות בבריכה כל ערב. הם התאהבו במושב עם בתיו הטמפלריים ונוף השדות הירוקים-צהובים, אבל גם רצו שהבית יזכיר להם את ילדותם בירושלים – בסגנון נקי ומודרני. הזיכרונות מירושלים נוכחים כאן בכל פינה, מבחירת החומרים ועד נברשת קנים מבית הוריה של בעלת הבית שנתלתה בסלון. לבעלת הבית היה חשוב מאוד שהבית יהיה "לא רגיל" ולכן נבחרו מספר אלמנטים ייחודיים כמו עבודות הפסיפס ששובצו ברצפה ומנורות שעוצבו במיוחד.
משך השיפוץ: כשנתיים, כולל תכנון ובנייה.
הבית מחופה מבחוץ באבן נארי מקומית בהירה, ששימשה גם את הטמפלרים, בעיבוד מחוספס המזכיר את אבני ירושלים. הגג המשופע מחופה רעפים. בחצר הקדמית של הבית יש גינה פראית ומדרגות אבן המובילות למרפסת מחופה פרגולה. בחזית האחורית של הבית, הפונה לחצר הפנימית הגדולה שבה נמצאת הבריכה, הפרגולה הופכת לקורת ברזל הנמשכת לאורך החלונות.
דלת הכניסה עשויה עץ גושני, ונפתחת אל החלל הציבורי - הסלון, המטבח ופינת האוכל הראשית. מכל אחד מהחללים אפשר להשקיף אל החצר דרך חלונות גדולים הקבועים בין עמודי אבן, אך הם מוסתרים מהרחוב. בחלונות קבועים פרופילים דקיקים ואלגנטיים בגון חום עמוק.
הרצפה מחופה אריחי אבן טבעית עם עורקים לבנים ואפורים המעניקים עומק ומרקם לחלל, וביניהם שובצו בחיתוך CNC מדויק שבע עבודות פסיפס של שבעת המינים שהוזמנו במיוחד. גג העץ חשוף ממורכב מקורות עץ גושני צבועות לבן שבור ולוחות עץ אגוז טבעי.
הסלון מרוהט בשתי ספות המורכבות מבסיס מוזהב וריפוד בד כחול, וכורסת עור חומה. ביניהם יש שולחן עם משטח זכוכית עגול. מעליו, במפגש קורות העץ המסיביות, תלויה הנברשת מבית הוריה של בעלת הבית. בחלל קבועות מנורות נוספות בשילוב גוונים של זהב ושחור.
בצד הסלון אפשר לראות את המטבח הכולל ארונות ירוקים ואי בצורת חי"ת המורכב מבסיס בצבע עץ טבעי וממשטח לבן. ליד המטבח נמצאת פינת האוכל המשנית ובה שולחן עץ. בצדו השני של הסלון נמצאת פינת האוכל הראשית ובה שולחן עץ גדול ווטרינה להצגת כלים. דלת רחבה וסמויה בקיר מובילה לחדר הטלוויזיה וחדר העבודה ובהם רצפה המשלבת אבן ועץ.
מסדרון ובו ארונות מוביל לחדרים הפרטיים: היחידה של בני הזוג - כוללת חדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה – וחדר אורחים שגם לו צמוד חדר רחצה. גרם מדרגות צדדי מוביל למרתף שבו נמצאים חדרי השירות ויחידת אירוח הכוללת שני חדרי שינה וסלון. ליחידה יש כניסה נפרדת מכיוון הרחוב, והיא מוקפת חצר ובה עץ זית עתיק, שנשמר בקפדנות במהלך הבנייה.
במדור הקודם: לא רק הנוף היסטרי: דירה במרכז ת"א
פריט אהוב: יחידת האחסון במעבר בין החלל המשותף למסדרון המוביל לחדרי השינה. הפריט עוצב במיוחד ומורכב מסגרת ברזל וקופסאות עץ וברזל. בתהליך התכנון ועד הכנסת הפריט לבית דייקנו שוב ושוב את גון העץ ועקבנו בקפידה אחרי כתמי החלודה על חזיתות הברזל עד השגת התוצאה המדויקת שרצינו לקבל.
דבר המעצבות: סוד הקסם של הבית הזה הוא בפרטים הקטנים והם תוצר של שיתוף הפעולה שהיה לנו עם בעלי הבית ועם בעלי המקצוע. תהליך התכנון והבנייה התמקד בשילוב של כל החלומות וכל חלקי הפאזל לשלם אחד עם אמירה עיצובית ברורה. אין אף בחירה שהיינו משנות.
טיפ: בית הוא השתקפות של האנשים שגרים בו והוא צריך להיות מותאם בדיוק להם ולאורח החיים שלהם. לפני התכנון והבנייה נסו לבדוק ולהבין לעומק את הצרכים המדויקים שלכם בהווה והעתיד. תכנון נכון ומותאם אישית של החללים והקשרים ביניהם מובל ליצירה של בית מתאים לאורך שנים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
תכנון ועיצוב: לירית לנגר ודקלה שקורי - לנגר שקורי אדריכלות
פרופיל חלונות: קליל
חיפוי אבן: ארמון אל חמרה
רשימת מכולת
שולחן עץ בפינת האוכל המרכזית – 16,000 שקל, טלומנ'ס דוט
מנורת תקרה מעל האי במטבח – 6,200 שקל, צחר תאורה
כיור אבן בשירותי האורחים – 2,700 שקל, טופולסקי
יצירות פסיפס של שבעת המינים – 25,000 שקל לשבע יצירות, פסיפס אילון
שיש ניאוליט באי המטבח – 19,000 שקל, שיש אנצ'ה