LIVING
מגזין סוף השבוע

5 מפלסים, 4 נפשות, 2 מעצבים: שיפוץ וילה בשרון

הבית שנבנה לפני 30 שנה היה חשוך ועם המון חדרים. שני המעצבים עבדו ביחד, שינו את החלוקה הפנימית ואת החזיתות ושמרו על הצורות המעוגלות. זאת התוצאה

נועה קופרמן ויהושע שעשוע | living | פורסם 27/09/18 15:13 

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 1
הקירות החיצוניים חופו באבן לבנה ולגג נוספו קורות לבנות|צילום: עודד סמדר

הדיירים: בני זוג ושני ילדיהם.

הבית: בית שנבנה לפני כ-30 שנה באזור השרון. שטחו 400 מ"ר והוא עומד על מגרש של 1.7 דונם וכולל חמישה מפלסים. לפני השיפוץ הבית היה חשוך, עם המון חדרים, והתאפיין בחללים מעוגלים, תקרות נמוכות, חלונות קטנים בחדרי השינה ובעיקר צורניות לא אחידה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

החזון: רצינו ליצור בית מודרני המאופיין בחללים פתוחים עם הרבה אור טבעי ותחושה חמימה ונעימה. שינינו את החלוקה הפנימית של הבית, כולל שינוי חלקי של החזיתות והגג, אך שמרנו על הצורות העגולות הייחודיות כמזכרת מהתכנון הקודם. הקונטרסט בין הקווים המעוגלים במעטפת לבין הקווים הישרים החדשים שהוספנו הוא ייחודי ומרגש

משך השיפוץ: התכנון והשיפוץ נמשכו תשעה חודשים.

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 2
צילום: עודד סמדר

הקירות החיצוניים חופו באבן לבנה. לגג נוספו קורות לבנות והרעפים הוחלפו ברעפים אפורים. שביל הכניסה ורחבת החצר חופו באבן בזלת כהה עם תאורת רצפה. סביב הבית והגינה הוצבו מנורות נוספות. השער הישן הוחלף בשער אלומיניום חדש. חלונות הבית הוגדלו ונוספו ויטרינות לכל אורך היציאות לגינה. בגלל הכמות הגדולה של החלונות הפרופילים עשויים אלומיניום דק מהרגיל. אחד האתגרים הגדולים בבית היה גובה התקרה הנמוך במיוחד, לכן בחרנו לא לבצע הנמכות תקרה לצורך תאורה ומיזוג אוויר אלא להטמיע את מערכות המיזוג תוך שימוש במערכות הקיר והארונות.

המבואה: הדלתות הראשיות, העשויות עץ גושני, היו בסגנון כפרי. הן עברו החלקה ונצבעו בצבע שחור כדי להתאים למראה המודרני. בכניסה הוצבו ארונות אינטגרליים לחשמל ולאחסון מעילים. לבית יש כניסה נוספת, דרך מפלס החניה. כל קומת הכניסה מחופה באריחי גרניט פורצלן בגודל 300X100 ס"מ ובמראה בטון.

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 3
הדלתות עברו החלקה ונצבעו בשחור|צילום: עודד סמדר

הסלון הקטן ושירותי האורחים: הסלון משמש לאירוח לא פורמלי. לידו יש שירותי אורחים מרווחים עם כיור קוריאן שיוצר בהזמנה מיוחדת. בחוץ יש כיור נוסף לנטילת ידיים, שגם הוא עשוי מקוריאן בהזמנה מיוחדת. הקיר שמאחוריו מחופה אריחי גרניט תלת מימדיים.

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 41
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 34
כיור לנטילת ידיים. הקיר מחופה אריחי גרניט תלת מימדיים|צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 35
סלון קטן ולא פורמלי|צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 36
שירותי האורחים|צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 38
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 28
צילום: עודד סמדר

גרם המדרגות: השקענו מחשבה רבה בתכנון גרם המדרגות שנמשך לכל אורך חמש הקומות. למעט צורתו הספיראלית שינינו הכל – מהחומר שממנו עשויות המדרגות ועד המעקה. מעל גרם המדרגות פתחנו חלון סקיילייט המאפשר כניסת אור טבעי במשך היום ובמרכז גרם המדרגות תלוי גוף תאורה מרשים.

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 8
גרם המדרגות שונה לחלוטין|צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 9
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 10
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 29
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 40
צילום: עודד סמדר

פינת האוכל והמטבח: השימוש בגיאומטריה של הבית ובעיקר הקימורים במעטפת אפשרו לנו להפריד בין פינת האוכל, המטבח והסלון, מה שיצר חללים אינטימיים שעובדים הן בנפרד והן במשותף. בפינת האוכל הוגדלו פתחי החלונות ונוספו דלתות זכוכיות לגינה האחרונות והקדמית. המטבח לבן ומינימליסטי והאלמנט המרכזי בו הוא אי שחור באורך שלושה מטרים הנראה כבר מהכניסה לבית.

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 33
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 30
פינת האוכל שטופת אור|צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 32
מטבח לבן ומינימליסטי עם אי שחור גדול|צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 27
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 26
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 39
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 25
צילום: עודד סמדר

הסלון: הסלון כולל יחידת עץ מרכזית הכוללת את מסך הטלוויזיה, יחידת מיזוג נסתרת ומערכת סאונד מושקעת. את העמוד בין הסלון לפינת האוכל הפכנו ליחידת עץ ובה יחידת מיזוג קיר.

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 24
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 23
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 22
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 20
צילום: עודד סמדר

במדור הקודם: המופע של שנות ה-70: שיפוץ דירה ברמת גן

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

קומות הילדים: הרצפה בקומות המגורים מחופה בפרקט פישבון אלון מעושן הנותן תחושה חמימה וביתית. בשני חדרי הילדים הוגדלו הדלתות ונוספו דלתות זכוכית המובילות למרפסת המשותפת. בין החדרים יש פינת ישיבה משפחתית המשמשת לצפייה בטלוויזיה ופינת לימוד.

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 6
פינת ישיבה משפחתית המשמשת לצפייה בטלוויזיה ופינת לימוד|צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 7
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 4
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 5
צילום: עודד סמדר

קומת ההורים: שטח הקומה הוא 60 מ"ר. נישת הטלוויזיה שמול המיטה ממשיכה לארונות קיר במראה מינימליסטי המחפים את הקיר הדרומי. דלת הזזה בגובה התקרה מובילה לחדר הרחצה. האזורים הרטובים בחדר הרחצה מחופים באריחים מדוקקים בגודל 300X 100 ס"מ. החלון הישן הוחלף בחלונות זהים לחלונות בקומת הכניסה עם זגוגית חלבית. במרכז החלל המעוגל עומדת אמבטיה פרי-סטנדינג אלגנטית.

עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 11
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 13
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 19
דלת הזזה מובילה לחדר הרחצה|צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 15
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 14
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 16
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 17
צילום: עודד סמדר
עיצוב נועה קופרמן ויהושע שעשוע - 18
צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: מעצבת הפנים נועה קופרמן והאדריכל ומעצב הפנים יהושע שעשוע

ריצוף וחיפוי: ויה ארקדיה 

דבר המעצבים

נועה קופרמן: בפגישה הראשונה עם בעלי הבית ראיתי את הפוטנציאל הרב ואת הייחודיות של הבית. אני אוהבת לתכנן, לשנות וליצור הרמוניה יחד ועם האילוצים המאתגרים שהמבנה מציב, לזהות כיצד לגרום לחלל לעבוד בצורה נוחה יותר וליצור מראה מדויק ונקי תוך תחושת חום וביתיות.

יהושוע שעשוע: פעמים רבות שיפוץ מבנה קיים מאתגר יותר מתכנון בית חדש. הרעיון הוא לנצל נכון את הפוטנציאל של המבנה, להוסיף לו שפה עיצובית חדשה ומרתקת, מעין מעטפת פנימית שתחזק ותשמור את הקיים אל מול החדש. בין הקיים לחדש נמצא היופי בתכנון והסיפוק הגדול ביותר הוא כשזה יוצר לאנשים סביבת חיים טובה ואיכותית.

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן