LIVING
מגזין סוף השבוע

רמת השרון: "בעלי הבית ואני דמיינו טאון האוס לונדוני פוגש לופט ניו יורקי"

הבית נבנה לפני 40 שנה והיה סגור וחשוך. הוא הורחב ועבר שיפוץ אינטנסיבי אבל כמה אלמנטים מקוריים - כמו המדרגות המרחפות - שומרו. התוצאה מלאת אור וקסומה במיוחד

דלית גפן | living | פורסם 24/01/19 15:00 

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 3
צילום: הילה עידו

הדיירים: בני זוג הורים בתחילת שנות ה-40 לחייהם - הגבר איש כספים והאישה מנהלת אגף התרמת כספים בארגון ידוע – ושלוש בנותיהם הקטנות.

הבית: בית ברמת השרון שנבנה לפני כ-40 שנה. המבנה מעולם לא שופץ והיה סגור, מבוכי וחשוך עם פתחים קטנים ומערכות ישנות וסבל מנזילות רבות ועובש בקירות. בנוסף, לא היה שום קשר בין פנים הבית לגינה. הבית עבר שיפוץ והרחבה (לכ-200 מ"ר) כולל היתר.

החזון: החזון היה ליצור חלל שיהיה נעים לחיות בו, לגדל בו, לגדול בו ולארח בו. רצינו לפתוח ולרווח, להכניס מקסימום אור טבעי ולמקסם את זרימת האוויר. לדיירים היה חשוב מראה נקי והגישה שלהם הייתה "פחות הוא יותר" ומינימליזם חם. בעלי הבית ואני דמיינו טאון האוס לונדוני פוגש לופט ניו יורקי.

משך השיפוץ: כשמונה חודשים.

עלות השיפוץ: 1.3 מליון שקל, כולל תכנון, עיצוב, רישוי, מיזוג, מערכות אינסטלציה וחשמל חדשות, עבודות קבלן, אלומיניום, נגרות, תאורה, גינה, יועץ בנייה ירוקה, ריהוט והלבשה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

המדרגות המרחפות נשארו מהמבנה המקורי

במהלך השיפוץ שברנו הכל מלבד המעטפת ומדרגות הטרצו המופלאות. הרחבנו למקסימום את קומת החדרים וכמעט למקסימום את קומת הכניסה והחלפנו את כל המערכות והצנרת. המכשול הגדול היה עמוד גדול ורחב בסלון, שכל מי ששיפץ בשכונה סיפר שלא הוריד ושלא כדאי להתעסק איתו. לאחר התייעצות עם מהנדס הוחלט להוריד את העמוד ובמקומו לשתול עמודים בקירות הצדדיים בחלל דרך שתי הקומות. אלו חוזקו ונתלו מלמעלה על ידי קורה אופקית בגג הבית. שימרנו בוידעם ישן שהתגלה בהריסה והפכנו לאזור משחקים, וכן שני סקיילייטים עגולים שתכננו סביבם את מבואת החדרים. בנוסף פתחנו בכל חדר רחצה סקיילייט חשמלי לאוורור וחדירת אור טבעי. בעלי הבית רצו מאוד חלונות עם פרופיל ברזל בלגי אבל בגלל שיקולי תקציב נבחר פרופיל ברזל בלגי לדלת הכניסה והחלונות שלצדה ובשאר החלונות השתמשנו באלומיניום. רצפת הבית חופתה בפרקט אלון.

החזית והחצר: הבית נצבע בלבן צחור ונקי עם מסגרות חומה שחורה שמבדילים אותו בשורת הבתים הישנים. את הכניסה לבית הצנענו על ידי חומה ושער גבוה עד כמה שהותר. גם הגינה יוצרת מסך ירוק נעים ומבטיחה פרטיות (אסף רוגינסקי גינות מרפא). מהשער מוביל שביל בטון מוחלק רחב עם מדרגה לדלת הברזל הגדולה ומצדדיה חלונות ארוכים וצרים בשילוב זכוכית פסים. 

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 1
שביל בטון מוחלק מוביל לדלת הבטון הגדולה|צילום: הילה עידו

המבואה: קומת הכניסה כוללת סלון, פינת אוכל ומטבח בחלל פתוח, שירותי אורחים, פינת משפחה, מקלט המשמש כמזווה ואזור אחסון וחניה. מדלת הכניסה אפשר לראות את הגינה הירוקה שבקצה הסלון. מימין לכניסה נמצא גרם מדרגות מרחפות ששימרנו מהמבנה המקורי. המדרגות שויפו וחוזקו בעזרת מוטות ברזל עגולים המחוברים לתקרה. מתחת למדרגות יש שידה בירוק בקבוק ועליה מנורת שולחן, עבודת קליגרפיה ממוסגרת וסוקולנט גבוה. מנורת קיר שחורה שנקנתה במיוחד מלונדון מאירה את הקמין.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 2
גרם המדרגות נשמר מהמבנה המקורי|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 4
צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 13
רצפת הבית חופתה בפרקט אלון|צילום: הילה עידו

במדור הקודם: סיפורו המרגש של הבית שנשרף כליל בזכרון יעקב

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מטבח ופינת האוכל: המטבח מורכב משני קווים מקבילים. קו אחד הוא של הארונות הגבוהים, עם חזית מפורניר עץ כהה, והמקרר. הקו השני הוא חצי אי צמוד לקיר ובו כיור, כיריים גז, אזור ישיבה ומגירות. האי צבוע לבן עם משטח משיש קררה של קיסר. דלת במישור הקיר מובילה למקלט המשמש לאחסון. בין הסלון למטבח נמצאת פינת האוכל ובה שולחן עץ אלון גושני, ספסל תואם וארבעה כיסאות עץ שחורים. מעל השולחן תלויה מנורה מפליז של פאולה נבונה.  

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 7
המטבח מורכב משני קווים מקבילים|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 10
האי צבוע לבן עם משטח משיש קררה|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 8
מנורה של פאולה נבונה תלויה מעל פינת האוכל|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 11
צילום: הילה עידו

הסלון והגינה: יחידת עץ לבנה המורכבת מקופסאות פתוחות בצדדים ויחידה מרכזית שבה יש מזגן נסתר, מסך טלוויזיה ומקום לאחסון. בין הספרים ופריטי הדקורציה על המדפים יש ציור של אברהם פסו וצילום של גדעון לוין. הסלון כולל ספה מינימליסטית ועליה כריות מפרימיטיב, כורסה רחבה ומודרנית בריפוד קטיפה, שולחנות קפה מברזל ופליז מ"אפרו" ושני שולחנות צד שנרכשו בנסיעה לאפריקה. על הרצפה פרוש שטיח מודרני עם הדפס אתני. על הקיר תלוי ציור של נעמי מנדל וליד הספה עומד עציץ עם סוקולנט גדול. בקצה הסלון יש קיר זכוכית המוביל לחצר. החצר עשויה משטח בטון מוחלק ועליו שולחן, כיסאות, ספה ושולחנות צד. סביבו יש גינת ירק אורגנית.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 9
צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 14
ביחידת העץ הלבנה יש מזגן נסתר|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 12
צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 32
חצר הבטון מוקפת גינת צמחי תבלין|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 33
צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 34
צילום: הילה עידו

שירותי האורחים וחדר המשחקים: חדר המשחקים קטנטן ומדויק כולל ספת רביצה נמוכה ומודולרית עם כריות נוי ושידת עץ לבנה למשחקים. קירות שירותי האורחים חופו בטרצו. הכיור הלבן מונח על משטח עץ אלון גושני עם ברז לבן תואם. מעל תלויה מנורת פחם לד ענקית מיוחדת שנקנתה במיוחד בלונדון.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 5
שירותי האורחים ופינת המשחקים|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 6
הקירות מחופים בטרצו|צילום: הילה עידו

הקומה העליונה: הבוידעם הפך לפינת משחקים

בקומת החדרים היה חשוב ליצור לכל אחד פינה משלו וגם מבואה מרווחת ומוארת. המבואה מוארת על ידי סקיילייטים עגולים ששומרו מהבנייה הישנה ומנורות של אסף וינברום. הקיר הנמשך מגרם המדרגות נצבע בצבע חול נעים ועוטף, ויש במבואה ספסל עץ, ספרים ומנורת רצפה. זהו מקום מפגש למשפחה ואזור נעים לעבור בו בדרך לחדרים הפרטיים. מצד אחד של המבואה נמצאים יחידת ההורים וחדר התינוקת. מהצד השני נמצאים חדר השינה של הבנות הגדולות ופינת עבודה ומשחקים.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 15
מקום מפגש משפחתי נעים|צילום: הילה עידו

יחידת ההורים: אל יחידת ההורים נכנסים דרך חדר ארונות ובו ארונות עץ לבנים וארונות עץ ליבנה. חדר הרחצה רוצף וחופה בטרצו אפור והותקן בו סקיילייט. הכיור חצי שקוע בארון עץ. מנורת המראה היא של אסף וינברום. חדר השינה מינימליסטי ואוורירי עם מיטה מעץ אלון בגמר שמן ובמראה טבעי. לצדי המיטה יש שולחנות לילה ומולה שולחן מתכת המזכיר אדנית. מנורות הקיר העשויות פליז ומתכת שחורה הן של אסף וינברום. ביחידת ההורים רציתי ליצור יותר שקיפות וקלילות בקירות העוטפים, אבל בעלת הבית העדיפה חלוקה ברורה בין חלל הרחצה לשינה.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 20
הכניסה לחדר ההורים|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 21
צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 22
חדר הרחצה מחופה טרצו אפור|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 19
צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 23
חדר שינה מינימליסטי ואוורירי|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 25
שולחן מתכת דמוי אדנית|צילום: הילה עידו

חדר התינוקת: החדר אוורירי ומעוצב בגוני לבן עם נגיעות צבע עדינות. יש בו ארון בגדים, מיטת תינוק מעוצבת, שידה וכיסא צד בכחול פסטל.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 16
חדר התינוקות|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 17
צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 18
צילום: הילה עידו

חדר השינה של הילדות: את המיטות, העשויות עץ ליבנה שחלקו צבוע לבן, הזמנו מנגר. בחדר יש גם שולחן עץ אלון טבעי, סולם מדפים וארון בגדים משותף. את הציורים הילדות בחרו ואהבו.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 27
חדר השינה של הבנות הגדולות|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 26
המיטות הוזמנו במיוחד|צילום: הילה עידו

חדר הרחצה של הילדות: גם כאן הותקן סקיילייט לאוורור ואור טבעי. החלל רוצף וחופה בטרצו לבן והאמבטיה חופתה בטרצו אפור לייצר עומק וניגוד. ארון הכיור מקושט בידיות ניקל מט עגולות מטיראדור של חברת Furnipart. על הקיר נתלו מראת עץ עגולה ושתי מנורות קיר כדוריות. מאחורי דלתות עץ נמצאים מכונת הכביסה והמייבש.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 28
הטרצו הכהה יוצר עומק|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 29
צילום: הילה עידו

חדר המשחקים: בוידעם שהתגלה בהריסה הפך לנישת משחקים כחולה ומדליקה ובה מיקס כריות בגדלים ומבדים שונים, בובות ומנורה תלויה. אל הנישה עולים בסולם עץ אלון. מולה יש שולחן עבודה וכיסא, בהמשך יש ספה משנות ה-50 שרופדה מחדש בבד עם הדפס כחול ולבן וממולה ארון עץ לבן במסגרת ליבנה.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 30
נישה למשחקים|צילום: הילה עידו
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 31
צילום: הילה עידו

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פריט אהוב: הכיסא בחדר השינה. זהו כיסא הספייד של המעצבת הבריטית פיי טוגוד (Faye Toogood) עוצב בהשראת המסורת הכפרית-חקלאית האנגלית. משענת הכיסא מזכירה ידית של את חפירה (spade) ואפשר לתלות עליה בגדים ופריטים שונים. למרבה ההפתעה, היא גם מאפשרת ישיבה נוחה. כיסא העץ, שמגיע בצבע טבעי או בכחול כהה, הוא יצירת אמנות ומושלם כאלמנט עיצובי פונקציונלי בודד לצד מיטה, בחדר הרחצה או בקצה מסדרון.

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן - 24
בפינה כיסא של פיי טוגוד. המשענת מזכירה את חפירה והיא גם נוחה מאוד|צילום: הילה עידו

דבר המעצבת: זכיתי לשיתוף פעולה מדהים עם הדיירים. הם סמכו עליי וזרמו עם החזון שנרקם בתחילת הדרך. מעבר לכימיה הבסיסית גם נעשה תהליך פורה של היכרות שלי איתם והבנת הצרכים הרצונות והחלומות שלהם. כל אלו עזרו לי לייצר פרוגרמה ברורה שליוותה אותי לאורך כל הפרויקט, מחלוקת החלל עד לבחירת הריהוט. זיהיתי את הפוטנציאל של המבנה מההתחלה ואת האפשרות למקסם את החלל על ידי ריווח, הרחבה והכנסת אור טבעי ואוויר. אני אוהבת אתגרים מהסוג הזה – לקחת חלל ישן ולתת לו פנים ומשמעות חדשה. רוב הסובבים בתחילת התהליך היו מאוד פסימיים בעניין העמוד בסלון וחששו שיהיה יקר ומסובך מדי. למזלנו, הקבלן (שיין גימורים) היה ראש גדול ולא ויתר. ביחד איתו ועם המהנדס הביצוע גיל רוזנבאום לא היה סיבוך מבני שלא יכולנו להתמודד איתו. אלמנט שריגש אותי במיוחד היה גרם המדרגות הישן, וזה היה עונג צרוף לחשוף אותו ולתת לו מקום של כבוד אחרי 40 שנה. גם הבוידעם הישן היה הפתעה מעולה בשלב ההריסה וכמובן הסקייליטים – שהיו ואלו שפתחנו. נהניתי גם לשלב בבית את אוסף האמנות של הלקוחות ואת גופי התאורה המיוחדים שליקטנו, ונהניתי מההנאה של הדיירים בתהליך המשותף.

טיפ: לא לוותר בקלות על הרעיונות שלכם ותמיד לחשוב מחוץ לקופסה ולעבוד עם אנשי מקצוע שחושבים ככה.

עיצוב ותכנון פנים: דלית גפן סטודיו לעיצוב פנים

בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן, לפני שיפוץ, מדרגות
גרם המדרגות לפני השיפוץ|צילום: דלית גפן
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן, לפני שיפוץ, מטבח
המטבח והמדרגות לפני השיפוץ|צילום: דלית גפן
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן, לפני שיפוץ, חוץ
החזית האחורית לפני השיפוץ|צילום: דלית גפן
בית ברמת השרון, עיצוב דלית גפן, לפני שיפוץ, חדר רחצה
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: דלית גפן
_OBJ_OBJ

כיסאות אוכל שחורים מעץ – 1,851 שקל, prat living

מיטת עץ בחדר ההורים – 5,150 שקל, רהיטי בוצ'רז

שולחנות צד מעץ – 1,850 שקל, Prat Living

מנורת שולחן של Menu World על השידה מתחת למדרגות – 1,390 שקל, Edition By

מנורת תקרה מפליז בעיצוב פאולה נבונה בפינת האוכל – 3,358 שקל, טולמנ'ס דוט

סניטריה: ספדה

ריצוף וחיפוי חדרי רחצה: זימבריס סטון בע"מ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן