הדיירים: זוג הורים שעוסקים בתחום ההיי-טק פלוס שלושת ילדיהם.

הבית: בית חדש בן שלוש קומות באחת מערי השרון.

החזון: הדיירים ביקשו לתכנן בית ללא כותרת של סגנון מסוים, בית המשרה אווירה חמה ונינוחה ושאינו מבוצר כלפי הרחוב. סביב הבית ביקשו לתכנן פינות ישיבה שונות. לכל אזור או חדר בבית מטרה שימושית משלו. בחדרי השינה ביקשו הדיירים שני כיווני אוויר, וכן תאורה טבעית בכל חללי הבית.

משך התכנון והבנייה: כשנתיים וחצי.

תמר בלומנפלד, חזית (8)
בית המשרה אווירה חמה ונינוחה | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד (10)
תוכנן כמסה מלבנית שלמה | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, חזית (9)
אינו מבוצר כלפי הרחוב | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, חוץ
גג רעפים תורם למראה | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ג, חוץ
מיקום המיוחד עוטף את המגרש בתחושה של מרחב ירוק וכפרי | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ג, חוץ (4)
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, כניסה
חיפוי אבן המלווה את החזיתות בקומת הקרקע מדגיש את משחקי הגריעה והתוספת של המסות | צילום: גלעד רדט

עוד באתר לעיצוב הבית:

הבית מתחיל בכניסה

המגרש המלבני, בשטח של 600 מ"ר, פונה אל סמטה מגוננת, כמעט פרטית, הנמצאת במפגש שני רחובות ללא מוצא. המיקום המיוחד עוטף את המגרש בתחושה של מרחב ירוק וכפרי, ומאחר שהנוף הירוק נשקף מכל חלון בבית, היה אפשר לתכנן חזיתות פתוחות ולהרחיב את התפיסה שלנו שלפיה הבית עצמו מתחיל כבר בכניסה למגרש.

הבית תוכנן כמסה מלבנית שלמה עליה יושב גג רעפים, ממנה גרענו ואליה הוספנו מסות. חיפוי אבן המלווה את החזיתות בקומת הקרקע מדגיש את משחקי הגריעה והתוספת של המסות. פרטי מסגרות האבן והקורניזים, תריסי העץ, החלוקות בפרופיל הבלגי, הטיח הפיגמנטי, המרפסות הקטנות ומעקות הברזל המסוגננים, כל אלה משווים לחזיתות הבית מראה כפרי וחם. קו זה נשמר גם בעיצוב הפנים של הבית. ריצוף עץ ואבן, פנלים המלווים את התקרות במפגשים עם הקירות, צביעת הקירות בגוונים חמים ומשתנים, תכנון פרטי הנגרות ובחירת גופי התאורה, כל אלה מחזקים את האווירה הביתית הכפרית.

העמדת הבית על המגרש נעשתה בהתאם לפרופרציות שלו, כך שהחזית הארוכה פונה אל הסמטה שממנה נכנסים אל המגרש.

תמר בלומנפלד (11)
פינות ישיבה שונות סביב הבית | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, בריכה (3)
בריכת שחייה שצורתה ריבועית | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, סלון (5)
אור טבעי בכל חדרי הבית | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, סלון (15)
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, אקווריום (22)
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, אקווריום (6)
צילום: גלעד רדט

דלתות עץ מזוגגות

הכניסה: הכניסה לבית נעשית דרך גינה קדמית המלווה מדרגות אבן רחבות ומרפסת קטנה שאליה יוצאים מהמטבח. מבואת הכניסה מייצרת אווירה ביתית ונעימה. כך, כבר לפני דלת הכניסה, מבעד לחלון פינתי, פוגש המבט את המטבח ואת פינת הישיבה המשפחתית שבתוכו. דלת הכניסה, דלת עץ גדולה בשילוב מסגרות, נפתחת אל מבואה פנימית שממנה נשקפת הגינה האחורית ובמבט אחד נפרסת קומת הקרקע על חלקיה.

במבואת הכניסה תוכנן ארון מיוחד ובו אקווריום גדול לצד ספסל עץ מרופד שמוקם בין קיר לקיר. שטיח עגול נפרש במרכזו. תקרת עץ ממוסגרת בפנל גם היא מסמנת את תחום המבואה.

חלל המגורים: מצפון למבואה תוכננו חלל המגורים ופינת האוכל הפתוחים לגינה גדולה שבה ממוקמת בריכת שחייה שצורתה ריבועית. הרהיטים בחדר המגורים נבחרו בגלריות שונות ביחד עם בעלי הבית. הספה הגדולה (קאזה)  עשויה עור וצמד הכורסאות בבד בצבעי פסטל (קסטיאל). השולחן המרכזי בשילוב רגלי עץ ופלטת מתכת. מהסלון נפתחות דלתות גדולות עשויות פרופיל בלגי המובילות אל הפרגולה הגדולה. ריצוף האבן המלוטש בפנים הבית מתחלף בריצוף אבן גס בחיתוך על פי דוגמאות המגדירות את אזורי הישיבה.

לצד הסלון, תוכננו מטבח גדול וחדר העבודה. המטבח מורכב ממשטחי עבודה היקפיים,  קיר ארונות גבוהים ואי גדול המשמש כמשטח עבודה מרכזי. לצד המטבח תוכננה פינת אוכל אינטימית עם זיקה למרפסת קטנה.

חדר העבודה:בין חדר העבודה למטבח ולפינת האוכל תוכננו דלתות עץ מזוגגות, כך שחדר העבודה פתוח ויזואלית, אך ניתן לסגור אותו על מנת לקבל הפרדה אקוסטית. כך מהווה חדר העבודה עוד חלק מחלל חדר המגורים. בחדר העבודה ספריה רחבת ידיים הממוקמת בין שני חלונות גדולים. מתחת לחלון הפינתי ספסל ישיבה מעץ עליו כריות צבעוניות. מיקום החלון מאפשר מבט עם פרספקטיבה ארוכה לסימטת הרחוב. שולחן עבודה הוצב לכל אורך הקיר ומאפשר מספר עמדות עבודה המשמשות את בני הבית. לחדר הזה בחרנו רצפת עץ המשווה לו מראה חם יותר ומובדל משאר הקומה.

תמר בלומנפלד, מטבח (21)
המטבח. הקירות בגוונים חמים ומשתניםבמבט אחד נפרשת קומת הקרקע על חלקיה | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, מטבח (20)
המטבח מורכב ממשטחי עבודה היקפיים | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, מטבח (19)
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, מטבח (17)
הנוף הירוק נשקף מכל חלון בבית | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, אדניות (16)1
לצד המטבח תוכננה פינת אוכל אינטימית עם זיקה למרפסת | צילום: גלעד רדט

באגף הדרומי של הקומה נמצאים מהלך המדרגות ואיזור שירות המתחבר לאיזור החניה.

יחידת ההורים: רצפת האבן מתחלפת ברצפת פרקט. בחדר מיטה רחבת ידיים ושידות לצד המיטה. הקיר מאחורי המיטה נצבע בגוון כהה יותר משאר קירות החדר. על רקע דלתות גדולות מפרופיל בלגי ותריסי עץ, המובילות אל מרפסת קטנה, עומדת כורסה ולצידה מראה גדולה. מול המיטה נבחרה שידת אודיו צבעונית במיוחד. מהחדר הזה נפתחות שתי דלתות עץ מעוצבות המובילות אל חדר הארונות המורכב משני חלקים – אגף ימני ואגף שמאלי – 'שלו' ו'שלה'.

ממול  ניצב חדר האמבטיה הכולל ג'קוזי פינתי, מקלחון רחב ידיים, וארון מסוגנן צבוע שמנת ובו שני כיורים. מעל הארון מראה גדולה ממוסגרת במסגרת עץ בהירה. קירות חדר האמבטיה מחופים בחלקם באבן וחלקם בגמר צבע בגוון בהיר. גם פה  תקרת גג הרעפים המשופעת משווה לחדר האמבטיה מרחב גדול וממנה נתלה גוף תאורה מסוגנן.

תמר בלומנפלד, ג, ספרייה (14)
חדר העבודה פתוח ויזואלית | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ספרייה (13)
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ספרייה (12)
צילום: גלעד רדט

חדרי הילדים: הכניסה אל שלושת חדרי הילדים נעשית ממבואה משותפת. חדרי הילדים מרוצפים פרקטים, וגווני הקירות בהם משתנים בהתאם להעדפותיו של כל ילד. בחלק התחתון של הקיר נבחר גוון אחד, ופס זהב מהווה גבול אשר מעליו נבחר גוון תואם אחר.לחדרים חדרי אמבטיה צמודים. תחת תקרת גג הרעפים המשופעת תוכננו לכל חדר גלריות שינה קטנות.

המרתף: בקומת המרתף ישנם אגף אירוח ואחסון ואגף גדול למשחקים, מכשירי כושר ופינת צפייה בטלוויזיה.

דבר המתכננות: תכנון בית למשפחה יפה במלוא מובן המילה הוא תמיד חוויה מיוחדת. במקרה הזה אפילו זכינו להרחיב את הפרוגרמה עם התרחבות המשפחה. בעלי הבית הביאו איתם את סגנון הבניה וסגנון החיים שהיו מגובשים ובהירים ומאוד יצירתיים. כל פרט בבית תוכנן בקפידה ובשיתוף פעולה מלא. נראה שכל אלה ניכרים בתוצאה. כן ירבו.

תמר בלומנפלד, מסדרון (26)
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ג, מדרגות (25)
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ג, שינה (27)
חדר השינה. יפועי חלל גג הרעפים חשופים לחדר | צילום: גלעד רדט
 
תמר בלומנפלד, ג, שינה (28)
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ג, רחצה
צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ילדים (24)
גוני הקירות נבחרו בקפידה בהתאם להעדפותיו של כל ילד | צילום: גלעד רדט
תמר בלומנפלד, ילדים (23)
לכל חדר חדר אמבטיה צמוד ושני כיווני אוויר | צילום: גלעד רדט

אדריכלות: תמר בלומנפלד כ"ץ ויהודית מור, בלומנפלד מור אדריכלים

במדור הקודם: דירה תל אביבית במחווה לפיפטיז
לכל הכתבות במדור בשיפוץ