הדיירים: משפחה המונה 5 נפשות. ההורים הם אנשי עסקים אקדמאים, אנשי העולם הגדול, בעלי מודעות גבוהה לעיצוב ותרבות ואהבה למוזיקה, אוהבים לארח ולבשל אוכל גסטרונומי.

הדירה: דירת 5 חדרים בבניין ותיק בתל אביב. כ-150 מ"ר. תכנונה המקורי של הדירה היה צפוף וסגור ומטרתנו הייתה לייצר פתיחות ומרחב מקסימליים, הן בתוך החלל והן בקשריו עם החוץ, וליצור תחושת מרחב בחלל הגדולה מממדיה הפיזיים האמיתיים של הדירה ולייצר תפיסת חלל חדשה.

החזון: תפיסתנו מאמינה ב-First concept then design, בחשיבה עמוקה ויוצרת המקדימה את שלב התכנון והעיצוב, בחינה מעמיקה של נתוני החלל וסביבתו, תכתיבי הפרוגרמה ואופיים ואורח חייהם של הלקוחות במטרה ליצור עבורםPersonal design - עיצוב אישי התפור עבורם ולסגנון החיים האינדיבידואליים שלהם. הקונספט העיצובי שבחרנו לתכנון דירה זו – Chic meets casual - תהליך קונספטואלי בתכנון הדירה הנבנה על יחסי גומלין בין שיק לבין קז'ואל, מסוגנן אך לא פורמלי, מתוחכם אך לא מתחכם, אינטליגנטי אך לא מתיימר, אלגנטי אך לא מפואר, יצירתי ומחדש אך חף מאופנות תלויות זמן. התוצאה מבטאת, את מבוקשם של דיירי הבית: שיח הרמוני נעים לעין עם אמירה אישית, מקורית וייחודית.

משך השיפוץ: כ-8 חודשים.

קושמירסקי, כניסה (29)
מבואה נוכחת, לא צפויה, ייחודית ומזמינה | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון ספה (17)
תחושת מרחב הגדולה מממדיה הפיזיים | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון (21)
הבחירות והשילובים נעשו בהקפדה ודיוק | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, נוף (42)
שפה עיצובית אחת, אחידה ומגובשת | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון (22)
ספה כחולהBAXTER של THE BOX | צילום: עודד סמדר

עוד בערוץ עיצוב הבית

קומפוזיציה סינרגטית והרמונית

הדירה נהרסה כולה והחלל תוכנן מחדש תכנון ועיצוב מלא, הכולל גם הום סטיילינג ואמנות. הכל עוצב ותוכנן בהתאמה אישית לדירה זו והכל חדש. היו כמובן אילוצים קונסטרוקטיביים שהיו קיימים בדירה, כמו עמודי תמיכה חשופים בחלל.

המבואה: הכניסה לדירה דרך מבואה נוכחת, לא צפויה, ייחודית ומזמינה המחבקת ועוטפת את העובר דרכה ומרמזת על הבאות. המבואה עטופה בטקסטורה גיאומטרית ליניארית שעיצבנו. חלוקת המודולציה של מעטפת המבואה עוצבה במראה חזיתות אחיד, במלאכת מחשבת, שאינו מסגיר מיקומה של דלת פתיחה לארון או יחידה קבועה. דלת אחת מהמבואה מובילה לשירותי האורחים ודלת נוספת לארון מעילים.

הטקסטורה הגיאומטרית ליניארית חוזרת על עצמה כמוטיב חוזר ובמופעים שונים, ברמות גימור שונות, ובאמירה חזקה שמופיעה במשטחים גדולים ובמלאכת מחשבת.

קושמירסקי, סלון (51)
מארג הרהיטים של הסלון מייצר איזון בין פורמלי לא-פורמלי | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון (28)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון (25)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, טלוויזיה סלון (13)
ספסל ישיבה והצגת אמנות | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון פינה (48)
מיקמנו במות מרחפות בגבהים שונים | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, סלון ערב (62)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, נוף (1)
צילום: עודד סמדר

כמה אלמנטים בעלי נוכחות

המרחב הציבורי והאירוח תוכנן כחלל פתוח. בחלל אין אלמנט עיצובי מרכזי, כי אם כמה אלמנטים בעלי נוכחות. הבחירות והשילובים של כל אלמנט ואלמנט, שעוצבו על ידנו, נעשו בהקפדה ודיוק, במינונים מאוזנים נכונים, בניקיון צורני תוך יצירת קומפוזיציה מדויקת סינרגטית והרמונית.

הסלון: בחרנו לעצב ספרייה העשויה מפליז. הספרייה המרחפת מהתקרה ומהרצפה עוצבה בקומפוזיציית מידוף בצורניות גיאומטרית ליניארית מחוררת ובמופע של מדפים דקיקים ומרחפים המשווים לתוצאה הסופית מראה אלגנטי, מתוחכם, מעניין קליל ואוורירי. הטקסטורה הצורנית המחוררת עוצבה אף היא במלאכת מחשבת כדי לייצר שכפולה של הטקסטורה באמצעות היטלי האור והצל שהיא מייצרת.

קושמירסקי, ספרייה (53)
הספרייה המרחפת מהתקרה ומהרצפה | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, ספרייה (49)
קומפוזיציית מידוף בצורניות גיאומטרית ליניארית | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ספרייה (40)
מופע של מדפים דקיקים ומרחפים | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי , ג, ספרייה (41)
מראה אלגנטי, מתוחכם, מעניין קליל ואוורירי | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, ספרייה (20)
צילום: עודד סמדר

לצדו של האלמנט הכהה בטקסטורת הקווים הליניאריים הסימטרית וההומוגנית, מיקמנו את שולחן האוכל העשוי משתי פלטות שנפרשו מגזע עץ בקווי המתאר האותנטיים שלו. רגלי השולחן עשויות ברזל שחור ופוגשות את רצפת הפרקט שרוצפה אף היא ביישום של קווים ליניאריים ברוחבים משתנים.

קושמירסקי, בר מוסתר (5)
הטקסטורה הגיאומטרית ליניארית חוזרת על עצמה כמוטיב | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, בר (6)
צילום: עודד סמדר

על שני צירי האורך והרוחב של החלל הציבורי מיקמנו במות מרחפות בגבהים שונים העשויות מאבן טבעית, שימוש חוזר נוסף באלמנטים אורכיים המותחים את החלל. במה אחת משמשת הן כספסל ישיבה עם שני אזורי ישיבה לפינת האוכל ולסלון והן להצגת יצירות אמנות, אלמנטים דקורטיביים וגופי תאורה, ומחזקת את הקשר בין פנים הדירה עם החוץ. על במה שנייה, נמוכה יותר, הונחו רמקולים מעוצבים, ספרים ואלמנטים דקורטיביים.

מארג הרהיטים של הסלון מייצר איזון בין פורמלי לא-פורמלי, וברוח זו גם נבחרו האלמנטים המשלימים והאמנות. כדי למקסם את תחושת המרחב בחלל, היה חשוב לנו לבחור ריהוט מרחף וקליל ולשלוט במידתיות של הרהיטים, שחלקם תוכננו בהתאמה אישית. בדירה שולבו רהיטים המשתלבים עם הקונספט העיצובי ובחומריות התומכת את הקונספט.

קושמירסקי, פינת אוכל (3)
שולחן האוכל העשוי משתי פלטות שנפרשו מגזע עץ | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, פינת אוכל (14)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, מטבח (26)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, מטבח (24)
במטבח קשר עין מלא לחלל הציבורי | צילום: עודד סמדר

המטבח: מכל מקום וזווית בחלל המטבח קיים קשר עין מלא לחלל הציבורי ולקשריו עם החוץ. אי רחב ידיים ממוקם בלבו. האי הוא רהיט פרי סטנדינג בעל נוכחות, במראה קונזולי ומרחף שמעליו עוצב אלמנט מרחף היורד מן התקרה. הנוכחות הפיזית והחומריות של האי בחלל חזקה, אך עם זאת, הגיאומטריה של האי נקייה מאוד. חזיתות האי עשויות מנגרות בגמר אפוקסי, ורגלי האי, המעוצבות אף הן בצורניות גאומטרית, עשויות מפליז וברזל צבוע שחור. משטח האי עשוי מאבן טבעית שעברה התזה. מעל האי אלמנט רב שימושי המרחף מהתקרה - אחסון גלוי שעליו מונחים כלים וצמחי תבלין ומשמש גם לתליית כוסות יין, ובו זמנית גוף תאורה המאיר את פני משטח העבודה. האלמנט עשוי כולו מפליז בשילוב זכוכית. רגלי כיסאות הבר אף הן בצורניות גיאומטרית המתקשרת עם רגלי האי. מתקבל מטבח במראה אישי, חד פעמי, עם פתרונות ייחודיים, בגימור מתוחכם ומוקפד.

קושמירסקי, מטבח (23)
האי במטבח. רהיט פרי סטנדינג בעל נוכחות | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, מטבח (8)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, מטבח  (33)
חזיתות האי עשויות מנגרות בגמר אפוקסי | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, מטבח (7)
ורגלי האי, המעוצבות אף הן בצורניות גאומטרית, עשויות מפליז וברזל צבוע שחור | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, מטבח  (32)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, מטבח  (4)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, מטבח (19)
אחסון גלוי שעליו מונחים כלים וצמחי תבלין ומשמש גם לתליית כוסות יין | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, מטבח (18)
האלמנט משמש גם גוף תאורה | צילום: עודד סמדר

עושר חומרי טבעי בקומפוזיציה מדויקת

המבואה העוברת דרך האלמנט הכהה מובילה לחדרי השינה ולחדרי הרחצה.

חדר השינה: יחידת המאסטר הורים פרטית, אינטימית ורומנטית. השימוש בספסלים חוזר גם כאן, כמו גם הטקסטורה הגיאומטרית ליניארית המיושמת על בד ומשמשת גם כראש המיטה. הדלתות לחדר הרחצה וחדר הארונות עוצבו אף הן בטקסטורת קווים ליניארית עם פרט הזזה גלוי.

התכנון אוזן וגובה בחומריות מצומצמת וטבעית בלבד החוזרת על עצמה בכל חללי הדירה - שילוב של ברזל ופליז, עץ אלון בגוון מעושן ובגוון מושחר, אבן טבעית וזכוכית: עושר חומרי טבעי שנכנס לתוך קומפוזיציה מדויקת. אנו אוהבים להביא לידי ביטוי את העוצמה של החומרים הטבעיים עצמם. עיקר השימושים שלנו, בשלושת החומרים הטבעיים – מנעד מתכות, עץ ואבן משולבים בגיוון חומרי – נעשה במשטחים ובמסות גדולות, בעיבודים שונים, במלאכת מחשבת, בשכבות, בגושים, חומרים אותנטיים בטקסטורות טבעיות כשלכל חומר טבעי שפה משלו העובדת בסינרגיה מלאה עם השפות של החומרים האחרים. גם בבחירת תהליכי היישום בחומרים הטבעיים חשוב לנו להשתמש בתהליכי ייצור שנמצאת התערבות ידנית יקרת ערך המשלבת אמנות מלאכת יד מסורתית של אנשים בעלי מומחיות לדבר ושהינם יוצרים מקומיים. התוצאה של כל פרויקט מבטאת את התשוקה והכבוד שאנו רוחשים לחומרים הטבעיים וההתנסות הבלתי פוסקת שלנו בבדיקה ובפריצת הגבולות של חומרים טבעיים. השימוש בחומרים טבעיים מתחבר גם לתפיסה עיצובית הדוגלת ב"honest design" - כנות החומר הטבעי והשימושיות בו. עיצוב אורגני המכניס את הטבע לחלל ומייצר תחושה ומראה של ויטאליות ורעננות חומרית.

קושמירסקי, שינה (58)
יחידת השינה. פרטית, אינטימית ורומנטית | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, שינה (56)
הטקסטורה הגיאומטרית ליניארית מיושמת על בד | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, שינה (57)
צילום: עודד סמדר

דבר המעצב: הבחירות והשילובים נעשו בהקפדה ודיוק, במינונים מאוזנים, תוך יצירת קומפוזיציה מדויקת וסינרגיה ליצירת שפה עיצובית אחת, אחידה ומגובשת. העבודה בשניים מאפשרת לנו לדייק את הקונספט העיצובי. כל אחד מאיתנו מעלה כיווני חשיבה ורעיונות משלו, שאותם אנחנו מזקקים יחד לרעיון אחד מהודק, כך שהשלם עולה על סך כל חלקיו. תשוקתנו ומחויבותנו ליצירה ולעיצוב והאהבה לאנשים מניעות אותנו לחשיבה מקורית וליצירה שמאתגרת אותנו בכל פרויקט מחדש. לכל אורך הדרך אנו מחפשים את השונה ולא נופלים למלכודת הנוחה של המוכר והבטוח. הצורך העז בחשיבה מקורית מייצרת את השונות הייחודית לו. השפה העיצובית שלנו נכנסת לכל פרויקט, אך החותם הסופי ניתן על ידי בעליו. בעלי הבית נהנו מאוד מהתהליך ומהתוצאה ומעידים על חיבורם ואהבתם החזקה לביתם.

התכנון עבורנו הוא השלב האמנותי והיצירתי ביותר בתהליך, ולכן לנו הוא גם השלב הכיפי והמעניין ביותר. תמיד נשאף לייצר עיצוב שהוא מעבר לזמן, עיצוב יצירתי ומחדש, מודרני בעיקר רלוונטי לסגנון חיים של נוחות בת זמננו.

קושמירסקי, ג, שירותים (47)
חומריות מצומצמת וטבעית בלבד החוזרת על עצמה בכל חללי | צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, שירותים (46)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, רחצה (60)
צילום: עודד סמדר
קושמירסקי, ג, רחצה (59)
צילום: עודד סמדר

טיפ: אנו מתכננים ומעצבים עבור אנשים. בטרם מתחילים בתכנון ועיצוב ביתם חשוב ללמוד היטב את לקוחותינו ולהיות קשובים לרצונותיהם ובקשותיהם ולהופכם לשותפים מלאים לכל אורך התהליך. זו ערובה להצלחה.

פריט אהוב: האמנות בחלל הציבורי שנעשתה אף היא בשימוש/תוצר של תהליך טבעי. באמצעות טכניקת עבודה המשלבת שימוש בסכין גילוח נוצרה ריאקציה של חלודה על האמנות המשווה לה מראה אותנטי, ייחודי, מחוספס ובצבעוניות טבעית המשתלבת לשפה והקונספט העיצובי. כמה פריטים אהובים: פיליפ בולקיה – גלריית "למון פריים"; ספה כחולה BAXTER של THE BOX, עוצבה אף היא על ידי שניים, מעצב ומעצבת; סידור בקבוצה של נרות בקומפוזיציה של צורות, צבעים וגדלים על מגש הממוקם על הספסל באזור הסלון - מייצר אפקט הארה חמים ונעים, אווירה יחד עם הפצת ריח – מקולקציית ה-HOME FRAGRANCES של חנות Seti.

דנה קושמירסקי, התוכנית לפני
התוכנית לפני | שרטוט: אושרי אבירם ודנה קושמירסקי
דנה קושמירסקי, התוכנית אחרי
התוכנית אחרי | שרטוט: אושרי אבירם ודנה קושמירסקי

 אושרי אבירם ודנה קושמירסקי – תכנון ועיצוב פנים