LIVING
מגזין סוף השבוע

אירופה בגליל: אחרי 12 שנה שיפצו את הווילה בסגנון קלאסי

כשבני הזוג רכשו את הבית הם ערכו בו שיפוץ בתקציב מוגבל בהתאם ליכולותיהם באותו זמן. עכשיו הם החליטו לשפץ שוב ולהוסיף פתחים גדולים ואלמנטים אלגנטיים. טרה שיק

מירב גור | living | פורסם 28/01/21 15:00  | עודכן 29/01/21 15:46
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 7
בבית נפתחו פתחים גדולים והקירות עוטרו בקרניזים|צילום: עומרי אבוחצירה

בית בגליל, עיצוב מירב גור - 21
ארונות המטבח נצבעו בירוק זית כהה|צילום: עומרי אבוחצירה

הדיירים: בני הזוג, שניהם מהנדסים בשנות ה-40 לחייהם, ושלושת ילדיהם (שני בנים בחטיבת הביניים ובת בת ארבע וחצי)

הבית: בית שנבנה לפני כ-25 שנה על ידי אדריכל לא ידוע ביישוב בגליל. שטחו כ-280 מ"ר, והוא עומד על מגרש של חצי דונם. בני הזוג רכשו את הבית לפני 12 שנה, וערכו שיפוץ בתקציב מוגבל בהתאם ליכולותיהם באותו זמן. הבית שמור היטב, אבל החלוקה הפנימית הייתה מיושנת, והוא היה חשוך מאוד.

החזון: להתאים את הבית לצורכי המשפחה, ולאפשר חדירת אור טבעי. במהלך השנים בני הזוג אגרו פריטים רבים, ולמרות טעמה המשובח של בעלת הבית נוצר עומס ובלגן. בני הזוג ביקשו להוסיף מקום לאחסון ולמיין את הפריטים הרבים. מבחינת הסגנון, בני הזוג אוהבים לטייל באירופה, ורצו להכניס לעיצוב אלמנטים אלגנטיים וקלאסיים.

משך השיפוץ: השיפוץ החל עם התפרצות הקורונה, והסגרים גרמו לעיכובים בתהליך, כך שהוא נמשך חצי שנה. בני המשפחה המשיכו להתגורר בבית במהלך השיפוץ.

>> לכל הכתבות בערוץ living  

 

בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 7
הכניסה לבית|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 6
ארון קיר נבנה במבואה|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 29
השידה נבנתה לבעלת הבית כשהייתה בת 12|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 26
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 25
משטחי עבודה משיש לבן עם גידים אפורים|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 10
שולחן האוכל עבר מהמטבח לחלל נפרד|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 26
מבט מבחוץ לפינת האוכל|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 9
חלק מהכיסאות הלבנים הוחלפו בכיסאות שחורים|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 4
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 24
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 25
מבט מפינת האוכל לסלון|צילום: עומרי אבוחצירה

לפני השיפוץ המבואה הייתה תחומה בקיר באורך כמטר וחצי שהפריד בין דלת הכניסה לחלל המרכזי. הסרת הקיר יצרה תחושה של חלל גדול ומרווח יותר. מימין לכניסה נבנו ארונות קיר לבנים והם משמשים לאחסון נעליים, מעילים ותיקים. מול הדלת ניצבת שידה בסגנון צרפתי שנגר בנה לבעלת הבית כשהייתה בת 12. השידה, שנצבעה בשחור והידיות שלה הוחלפו, משמשת להסתרת חלק ממערכת החימום המרכזי. רצפת הבית חופתה בפרקט אלון עם לוחות רחבים. בכל הבית הארונות והקירות מעוטרים בקרניזים, והותקנו קרניזים גם מסביב לתקרות

ארונות המטבח נצבעו בירוק זית כהה עם ידיות בצבע זהב מושחר, והקיר חופה בעץ צבוע לבן. במרכז המטבח יש אי עם ארונות כדי להוסיף מקום אחסון. האי נבנה במיוחד מעץ אלון גושני ונצבע בגוון מושחר, ונוספו לו ידיות בסגנון של ארונות קטלוג. משטחי העבודה הם משיש לבן עם גידים אפורים. הקיר שבו היה החלון הוחלף בקיר זכוכית עם פרופיל אלומיניום שחור ודלתות מובילות לגינה.

שולחן האוכל עבר מהמטבח לחלל נפרד שנפתחו בו דלתות זכוכית המובילות לגינה המרכזית ועליהן וילונות לבנים. חצי מהכיסאות הלבנים שסביב השולחן הוחלפו בכיסאות שחורים. החלל מואר במנורת תקרה ובשתי מנורות קיר בסגנון לונדוני. בסמוך לפינת האוכל ניצבת שידת עץ גדולה ומעליה שני ציורים שנרכשו בחנות עתיקות.

בסלון הוחלפו שניים מהקירות בקירות זכוכית עם פרופיל אלומיניום שחור וקיר אחד חופה בחלקו העליון בלבנים וחלקו התחתון מעוטר בקרניזים. ליד הקיר, מתחת לטלוויזיה, ניצב מזנון עץ צרפתי עתיק ועליו פריטי נוי שנבחרו מהפריטים הרבים של בני הזוג. הסלון מרוהט בספה שרופדה מחדש בריפוד קטיפה כחול, וזוג כורסאות צרפתיות מעץ עם ריפוד קטיפה צהבהב. במרכז הסלון יש שני שולחנות פליז - אחד עם משטח זכוכית כהה והשני עם משטח שיש שחור גידים לבנים. לצד הספה יש שולחן צד שחור ובין הכורסאות יש שולחן נוסף עם משטח שיש. בשני הצדדים של קיר הלבנים ניצבות שידות עץ צרפתיות עם משטחי שיש, ומעליהן תלויות תמונות שמן המוארות במנורות קיר מרוקעות בעבודת יד. על הרצפה פרוש שטיח בגוני כחול ירוק.

בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 10
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 21
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 12
שני קירות זכוכית בסלון|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 27
מבט מבחוץ לסלון|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 15
הספה רופדה מחדש בקטיפה כחולה|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 23
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 20
הקיר חופה בחלקו העליון בלבנים וחלקו התחתון מעוטר בקרניזים|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 14
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 22
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 13
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 24
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 30
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 31
צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 33
חדרו של הבן הבכור|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 32
חדר הרחצה של הילדים|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 4
גם בחדר הרחצה הקירות מעוטרים בקרניזים|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור, ג - 3
מראה מחנות עתיקות|צילום: עומרי אבוחצירה
בית בגליל, עיצוב מירב גור - 28
צילום: עומרי אבוחצירה

בחדרו של הבן הבכור נבנה ארון קיר ענקי והוא מרוהט במיטה עם לוח ראש מרופד ושידת עץ שחורה וגדולה עם ידיות מוזהבות. בחדר הרחצה של הילדים חופה חלקם התחתון של הקירות באריחים לבנים, והחלק העליון עוטר בקרניזים. במסגרות שיוצרים הקרניזים הותקנו מנורות קיר ונתלו תמונות. מעל הכיור נתלתה מראה עם מסגרת מוזהבת בסגנון צרפתי שנרכשה בחנות עתיקות.

>> במדור הקודם: אחרי הלידה והגירושים טהוניה רובל ובתה עברו לדירה חדשה

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ   

פריטים אהובים: עבודות האמנות (ציורי שמן, איורי דיו וצבעי מים) מוסיפות ניחוח אלגנטי וקלאסי. לפני השיפוץ הבית היה עמוס, אבל כעת נבחרו עבודות ספציפיות ושולבו בחלל באופן שנותן לכל אחת את הכבוד הראוי.

דבר המעצבת: מכיוון שהכרתי את בעלי הבית, היה שיתוף פעולה מלא. התפרצות הקורונה והסגרים גרמו לעיכובים ושינויים, אבל למדנו לקבל אותם ברוח טובה. הדיירים התגוררו בבית במהלך השיפוץ, ובדרך כל זה גורם לשיבוש חיי משפחה ומכניס מתח לאורך התהליך. מהבחינה הזאת העצירות היו חיוביות ואפשרו מרווח נשימה.

טיפ: לפתוח חלונות גדולים כדי לאפשר לאור ולטבע לחדור פנימה. אור משפיע לטובה על מצב הרוח, משרה רוגע ומביא לחיסכון באנרגיה הנדרשת לתאורה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

עיצוב: מירב גור

נגרות: NAGARUT-A3

אלומיניום: תריסי רז

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן