LIVING
מגזין סוף השבוע

השרון: התלבטו בין 3 בתים, בחרו את הבעייתי והמוזנח ביותר, ועשו בו מהפך מטריף

בני הזוג, שחלמו לגור במושב, בחרו בית מיושן עם חלוקה פנימית בעייתית. בתשעה חודשים הם עשו שיפוץ יסודי - השאירו רק את המעטפת, שינו את כל החלוקה הפנימית והוסיפו פתחים גדולים לגינה. ככה נראה המהפך המרשים

ליאת הדס | living | פורסם 01/04/21 15:00  | עודכן 03/04/21 13:09
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
המטבח עבר למקום שבו היה הסלון|צילום: אביב קורט

בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
המטבח החיצוני|צילום: אביב קורט

הדיירים: בני זוג, האישה עוסקת בשיווק והגבר יזם וממציא, ושלושת ילדיהם – שני בנים בבית ספר יסודי ותינוקת בת שנה.

הבית: בית פרטי שנבנה לפני 23 שנה במושב בשרון על ידי אדריכלת לא ידוע. הבית, ששטחו 197 מ"ר, כולל שתי קומות ועומד על מגרש של 527 מ"ר. 

החזון: בני הזוג חלמו לגור במושב, ופנו אליי כשהתלבטו בין שלושה בתים שונים. סיירנו בבתים כדי שאוכל לייעץ להם על הפוטנציאל התכנוני, היתרונות והפשרות בכל אחד מהבתים. להפתעתם, המלצתי על הבית "המוזר" והבעייתי שבין השלושה – לא רק שמצבו היה גרוע אחרי שנים של השכרה, גם התכנון היה בעייתי, עם חלוקה קלסטרופובית ובזבזנית, אלכסונים רבים וניתוק מוחלט בין שטח הגינה העיקרי שנמצא מאחור ובין היציאה מהסלון, שהיה ממוקם בחזית. למרות הבעיות האלה המלצתי על הבית מכיוון שלא היה צורך לשנות את מעטפת הבית וכך להתעכב בגלל הליכי רישוי, ומתוך הבנה שאפשר לעשות בו שינוי דרמטי על ידי הריסה מוחלטת של הפנים, כולל הזזה של עמודים. למעשה, האלמנט היחיד שנשאר מהמבנה המקורי הוא הממ"ד היצוק. בני הזוג ביקשו בית פתוח ומואר, שיהיה מזמין ונוח לאירוח ויאפשר לילדים להתרוצץ ללא חשש. בעלת הבית רצתה בית עם חומרים טבעיים שיאפשר למשפחה לגדול ולהתפתח לאורך השנים.

משך השיפוץ: התכנון נמשך כארבעה חודשים והבנייה חמישה חודשים.

עלות השיפוץ: כ-1.3 מיליון שקל.

>> לכל הכתבות בערוץ living  

 

בתכנון מחדש החלפתי בין מיקום הסלון ומיקום המטבח ויצרתי חלל ציבורי גדול ופתוח, עם שפע פתחים ויציאות לגינה שעוטפת את הבית. מזג האוויר הים תיכוני מאפשר ליהנות רוב השנה בחוץ, ולכן אני תמיד מתכננת את הגינה כהרחבה של פנים הבית, עם מטבח חיצוני, אזור אכילה, אזור הסבה, אזור משחק ואפילו מקלחת חיצונית. לבית היה גרם מדרגות חיצוני יצוק מבטון מהגינה לקומה העליונה. הוא חסם את החזית המזרחית ולא אפשר לחבר את הבית לחצר הגדולה, ולכן הוא הוסר ובמקומו ממוקמת היום הפרגולה. את גרם המדרגות, שחסם את לב הבית, הזזתי למיקום חדש.

בקומת הכניסה ממוקמים החלל הציבורי, יחידת ההורים, שירותי האורחים וחדרה של הבת התינוקת. בקומה העליונה יש פינת משפחה, חדר רחצה ושלושה חדרי שינה, שאחד מהם משמש היום כחדר עבודה  ובעתיד יהיה חדרה של הבת. מכל החדרים יש יציאה למרפסות המקיפות את הבית.

 

בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
הכניסה לבית|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
דלת הכניסה היא דלת ישנה מבית שפורק|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
המטבח הלבן והפתוח|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
השיש הורחב כדי ליצור מדף לעציצים|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
מעבר לחלון יש בר חיצוני|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, ג
שולחן אוכל בגינה|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
החלל מוקף בפתחים רבים עם פרופיל באפור גרפיט|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
בין העמודים הותקנו שתי ויטרינות|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
פינת האוכל עם מושב החלון|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
צילום: אביב קורט

דלת הכניסה היא דלת ישנה מבית שפורק, ושימרנו את שכבות הצבע הישן שעליה. בכניסה לבית נמצא החלל הציבורי ובו רצפה ממשטח בטון יצוק מוחלק. משטח זה ממשיך החוצה, כריצוף בגינה, כדי ליצור אחידות ותחושת גודל. כדי לפתוח  החלל נאלצנו להזיז שני עמודים שהיו במרכז, ובמקומם הותקנו קורות הפלדה שנצבעו בלבן. יתר העמודים הוטמעו בקירות. החלל מוקף בפתחים רבים עם פרופיל באפור גרפיט, והם מחברים בין הפנים לחוץ, ממלאים את הבית באור ומאפשרים תנועה קלה בין הבית לגינה.

מימין לכניסה, בחלל נפרד אבל פתוח, נמצא המטבח הלבן, הבנוי בצורת חי"ת בתוספת אי גדול. בשתיים מצלעות המטבח נמצאים ארונות נמוכים עם משטחי שיש, ובצלע השלישית הארונות הגבוהים. משטחי השיש בשתי הצלעות ממשיכים החוצה - בחלון האמצעי משטח השיש החיצוני יוצר מדף לעציצים וכלים, ובחלון השמאלי משטח השיש משמש כבר ישיבה ליד המטבח החיצוני. האי מורכב ממשטח שיש ומבסיס עץ, ותלויות מעליו מנורות תעשייתיות עתיקות.

הסלון מרוהט בספת עץ עם ריפוד חום, כורסה לבנה ושולחן קפה עגול. מול הספה, בין שתי דלתות זכוכית, תלויה הטלוויזיה ומתחתיה ניצב ספסל עץ. מעבר לסלון נמצאת פינת האוכל ובה שולחן עץ עגול ולצדה חלון עמוק עם מושב. החלל תחום שלושה עמודים שביניהם שני ארונות ויטרינה שחורים.

משמאל לדלת הכניסה נמצאים חדרה של הבת הקטנה ויחידת ההורים. החדר של הבת קטן יחסית, אבל יש בו ארון קיר גדול, מדפים שהותקנו בגומחה וחלון עם מושב, כך שהרצפה פנויה למשחק ותנועה. יחידת ההורים נמצאת בחלל מאתגר התחום בקירות אלכסוניים. בכניסה ליחידה נמצא הממ"ד, המשמש כחדר ארונות. המיטה ניצבת בחדר השינה ליד קיר הממ"ד, כשהיא פונה לשני קירות אלכסוניים עם פתחים גדולים הפונים לגינה. בפינת החדר ניצב ארון הכיור ולידו יש דלת זכוכית עם פרופיל ברזל המובילה לחלל הרטוב הכולל את המקלחת והשירותים.

בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
חדרה של הבת הקטנה|צילום: אביב קורט

בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
חדר ההורים. המיטה ניצבת מול שני קירות אלכסוניים|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
פינת הכיור נמצאת מחוץ לחדר הרחצה|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
חדר הרחצה|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, ג
שירותי האורחים|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, ג
צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, ג
צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
פינת המשפחה בקומה העליונה|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
חדרו של אחד הבנים|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
חדרו של אחד הבנים|צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
צילום: אביב קורט
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס
חדר הרחצה של הילדים|צילום: אביב קורט

גרם מדרגות עם מדרכי עץ ומעקה מברזל שחור מוביל לקומה העליונה. בקצה גרם המדרגות נמצא חלל פתוח המשמש כחדר טלוויזיה ומשפחה. חלל זה אינו סימטרי, כדי ליצור חדרים מלבניים, אבל הפתחים הגדולים למרפסות שמקיפות את הקומה מכניסים שפע של אור טבעי ומרככים את הקווים האלכסוניים. הספה בפינת המשפחה מורכבת ממזרנים שאפשר לפתוח כשחברים מתארחים. חדרי הילדים מעוצבים בלבן ועץ טבעי, ומכל החדרים יש יציאה למרפסות – וגם הן משמשות למשחק ואירוח. בקומה יש גם חדר רחצה עם מרפסת שירות צמודה, ולידו ארון ייעודי למכונת הכביסה והמייבש.

>> במדור הקודם: סטייל דובאי בנתניה: מה שקורה בפנטהאוז המטורף

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ   

פריט אהוב: המנורות התלויות מעל האי במטבח שנקנו בחנות הולנדית של תאורת וינטג' נדירה. הן מלאות אופי ומוסיפות נגיעה של צבע ירוק שמתחבר עם הצמחייה העשירה הנשקפת מהחלונות.

דבר המעצבת: שיתוף הפעולה וחלוקת העבודה בין בני הזוג היו מושלמים. הגבר היה מעורב בביצוע והאישה הייתה שותפה נפלאה לשלב הבחירות וההלבשה. כל אחד העמיק בתחומים שקרובים ללבו ושעניינו אותו, ושחרר את הצדדים שפחות. היכולת להבדיל בין עיקר לטפל תורמת לשיפוץ קל ונינוח, ואם סומכים על בעלי המקצוע שמובילים את הפרויקט נהנים משקט נפשי ומתוצאה שלמה ומהנה.

טיפ: לפני שרוכשים נכס כדאי להגיע עם בעלי מקצוע מנוסים כדי להבין מה מצב הנכס, מה הפוטנציאל, מה החוק מתיר לעשות (זכויות בנייה) ומה העליות האמתיות של הפרויקט. הבית הזה מוכיח ששיתוף פעולה עם מהנדס טוב ומנוסה מאפשר להתגבר על כל אתגר ואין עמוד או קורה שאי אפשר להזיז. 

 

תכנון ועיצוב: ליאת הדס

 

קונסטרוקטור: רמי בלס

מטבח חוץ: MY OUTDOORS KITCHEN

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

 

בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, תוכנית לפני שיפוץ
תוכנית הבית לפני השיפוץ|שרטוט: ליאת הדס
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, תוכנית אחרי שיפוץ
תוכנית הבית אחרי השיפוץ|שרטוט: ליאת הדס
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, ג, לפני שיפוץ
אחד החדרים לפני השיפוץ|צילום: ליאת הדס
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, לפני שיפוץ
לפני השיפוץ. בפינה זו נמצא עכשיו הבר|צילום: ליאת הדס
בית במושב בשרון, עיצוב ליאת הדס, לפני שיפוץ
הסלון לפני השיפוץ. בחלק זה נמצא המטבח|צילום: ליאת הדס
_OBJ

רשימת מכולת

שולחן אוכל (קוטר 140 ס"מ) - 10,500 שקל, בוצ'רס 

כיסאות אוכל - 750 שקל לכיסא, פיק אפ

ספה בפינת המשפחה – 5,000 שקל, אתנחתא

פוף גדול – 1,000 שקל, קלימרו

פוף קטן - 500 שקל, פוזיטיב 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן