LIVING
מגזין סוף השבוע

נווה צדק: וילה סביב אקליפטוס עתיק

בני זוג שעלו מצרפת, הורים לארבעה, בנו וילה משגעת בשכונה ההיסטורית בתל אביב. בבית בולטים טיח ובטון חשוף, קירות זכוכית וגינות פנימיות. ברוכים הבאים

לימור קלר, LIVING | LIVING | פורסם 06/01/22 15:00  | עודכן 08/01/22 15:54
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני
בתוך הבית התקרות חשופות והקירות מחופים בטיח|צילום: עמית גרון

בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 8
קירות ומעקות מזכוכית מאפשרים לראות מתוך הבית את הגינות|צילום: עמית גרון

בית שתוכנן בשכונת נווה צדק בתל אביב על ידי אדריכלית פאולה ליאני ואדריכל איתי פריצקי ממשרד פריצקי-ליאני אדריכלים נבחר על ידי האתר Archilovers כאחד הפרויקטים הטובים של 2021, ועורכי האתר ציינו את "האסתטיקה, היצירתיות והפונקציונליות יוצאות הדופן" שלו. בבית, ששטחו 382 מ"ר, מתגוררים בני זוג שעלו לארץ מצרפת וארבעת ילדיהם, בני 5 עד 18. תכנון הבית ומיקומו נעשו תוך התחשבות על כל בעץ האקליפטוס העתיק הגדל במגרש. לדברי המתכננים, המרחק בין העץ למבנה מפנה מקום לשורשי העץ ולענפים ויוצר עומק שמשפר את האוורור לתוך הבית.

הבית מחולק לשני חתכים אנכיים היוצרים מערך של חצאי מפלסים, וזאת כדי לנצל את מלוא גובה הבית ועדיין להיצמד למגבלת רום הגג בשכונה הוותיקה. חלק אחד כולל 4 מפלסים והשני שלושה. בקומת הכניסה נמצאים המטבח, פינת האוכל והסלון, משם יורדים למרתף או עולים לחצי הקומה שבה נמצא חדר העבודה. בהמשך יש עוד חצי קומה שבה נמצאים חדר משפחה וחדר שינה; וחצי קומה נוספת שבה נמצאת יחידת ההורים. ממנה עולים למרפסת גבוהה יותר ובה יש בריכה קטנה. סידור זה אפשר ליצור חללים גבוהים במיוחד, כמו סלון בגובה 4 מטרים, לעומת חללים בגובה סטנדרטי של 2.70 מטרים כמו המטבח ופינת האוכל.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 9
במגרש גדל עץ אקליפטוס עתיק|צילום: עמית גרון

בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 5
צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 4
משרבייה ממתכת מחוררת נראית כאילו היא נושאת את אחד מקירות הבית החיצוניים|צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 15
צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 3
צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 7
צילום: עמית גרון

החלוקה למפלסים הייתה חשובה כדי לשמור על פרטיות, וגם מיקומו של הבית נקבע בהתחשב בצפיפות בשכונה: הסלון מרוחק מחזית הבית ובינו לבינה מפרידה גינה, בנוסף לגינה האחורית. בהשראת הבנייה היפנית תוכננו בבית חצרות פנימיות ופרטיות. בבית בולטים שני חומרים - טיח ובטון חשוף. הקיר החיצוני, המפריד בין הבית לרחוב, מחופה בטיח בחלקו החיצוני ובחלקו הפנימי נשאר הבטון חשוף. דלת הכניסה והדלתות הפנימיות עשויות עץ שעובד בשיטת יאקיסוגי מסורתית שבה משמרים את העץ באמצעות חריכה.

בתוך הבית התקרות חשופות והקירות מחופים בטיח. משרבייה ממתכת מחוררת נראית כאילו היא נושאת את אחד מקירות הבית החיצוניים, שכמו מרחף מעליה. מיקומה מונע ממי שחולף ברחוב להציץ פנימה אלא אם יתכופף. המשרבייה נראית גם מתוך הסלון ומכניסה אור רב ליחידת המרתף הנמוכה. קירות ומעקות מזכוכית מאפשרים לראות מתוך הבית את הגינות. האור חודר פנימה דרכן גם למקומות בהם אין חלונות ויוצר שינויים מפתיעים באווירה בשעות שונות של היום. הסלון ממוקם בין שתי גינות – קדמית כלפי הרחוב והאחורית, בקומת הקרקע – והוא גדול אך אינטימי. המטבח ממוקם מעט בצד, בצמוד לו. בחלל פזורות יצירות אמנות עכשווית שבעלי הבית אספו ופריטים שונים שהביאו מצרפת, בהם הנברשת.

המרתף משמש את שני הילדים הגדולים ויש בו גם חדר משחקים משותף, ממ"ד ושירותי אורחים. מסביב למרתף יש חצר אנגלית. מעל הסלון יש חצי מפלס ובו חדר עבודה קטן, ומעליו חצי מפלס ובו אחד מחדרי הילדים, פינת טלוויזיה, חדר רחצה וחדר כביסה. מעליו חצי מפלס נוסף ובו עוד חדר ילדים ושתי מרפסות – לרחוב ולגינה האחורית. יחידת ההורים נמצאת במפלס נפרד, ומעליה גינת גג ובריכה.

>> במדור הקודם: מ-1.2 מיליון: הבתים היפים בישראל 2021

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ

 

בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 11
צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 14
צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 12
בהשראת הבנייה היפנית תוכננו בבית חצרות פנימיות ופרטיות|צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 10
צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 4
צילום: פאולה ליאני
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 2
צילום: פאולה ליאני
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 1
צילום: פאולה ליאני
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 2
חדר ההורים|צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני - 1
אחד מחדרי הילדים|צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 3
צילום: פאולה ליאני
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג
צילום: פאולה ליאני
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 13
צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג - 6
צילום: עמית גרון
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, חתך
חתך הבית|שרטוט: פריצקי-ליאני
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג, קומת קרקע
תוכנית קומת קרקע|שרטוט: פריצקי-ליאני
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג, קומת ילדים
תוכנית מפלס ילדים|שרטוט: פריצקי-ליאני
בית בנווה צדק, עיצוב פריצקי ליאני, ג, קומת הורים
תוכנית מפלס ההורים|שרטוט: פריצקי-ליאני
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ

תכנון ועיצוב: פריצקי-ליאני אדריכלים

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן