LIVING
מגזין סוף השבוע

ת"א: דירה אחת - שתי תוכניות

שיר ובן זוגה רצו ליהנות מחלל מרווח, אבל גם להתאים את הדירה להתרחבות המשפחה בעתיד. לכן היא תכננה שתי תוכנית: אחת של דירת שני חדרים לביצוע מידי, ואחת לשיפוץ זריז שיוסיף לדירה חדר. מתכננים קדימה - בסטייל

שיר מרגולין | living | פורסם 06/08/20 15:00  | עודכן 07/08/20 11:36
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
הסלון לאחר השיפוץ – חלל גדול ופתוח, מלא אור ואוויר |צילום: גדעון לוין

דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
צילום: גדעון לוין

הדיירים: אני אדריכלית ובן זוגי רופא. שנינו בשנות ה-30 לחיינו.

הדירה: דירה בקומה ראשונה (על עמודים) בבניין בן ארבע קומות בצפון הישן בתל אביב. בדירה, ששטחה 60 מ"ר, שני חדרים, ולפני השיפוץ היא הייתה מוזנחת ועמוסה ברהיטים גדולים וישנים.

החזון: רציתי ליצור למשפחתי מקום שישקף את מי שאנחנו ויהווה מקום חם ואוהב שתמיד נרצה לשהות בו ולחזור אליו. קו העיצוב של הדירה הוא מינימליסטי אבל חמים, הרבה לבן וגם הרבה נגיעות של צבע. אנחנו מאוד אוהבים את הדירה ונהנים לארח בה חברים ובני משפחה.

משך השיפוץ: כארבעה חודשים, כולל תכנון ושיפוץ בפועל.

עלות השיפוץ: כ-300 אלף שקל, כולל תשתיות (חשמל, אינסטלציה, מיזוג), החלפת חלונות, מטבח חדש, נגרות, צבע, ריצופים וחיפויים, פרקט וריהוט.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
המטבח והכניסה לבית|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, ג
ספרייה מול דלת הכניסה|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
המטבח לבן ומשתלב בחלל|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
שולחן אוכל מעץ טבעי|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, ג
המקרר נמצא בנישה המוסתרת מהסלון|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
לדירה יש פתחים לכיוון דרום ומזרח|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, ג
צילום: גדעון לוין

בן זוגי ואני רצינו ליהנות מחלל ציבורי מרווח, אבל שהדירה תתאים גם למצב של התרחבות המשפחה, ולכן תכננתי שתי תוכניות אדריכליות: אחת של דירת שני חדרים לביצוע מידי, והשנייה כאפשרות לשיפוץ בעתיד שבמסגרתו יתווסף חדר ילדים על ידי הקטנת הסלון ושינוי מיקום המטבח. מכיוון שהצנרת אינה עוברת תחת הרצפה ומערכות החשמל והתקשורת אינן עוברות בקירות, השיפוץ העתידי יהיה פשוט יחסית ועלותו מוערכת בכ-20 אלף שקל.

במסגרת השיפוץ הורדנו את הקיר שהפריד בין המטבח לסלון, והמטבח הפך מחדר סגור עם ארונות כבדים ומיושנים לחלק מהחלל הציבורי. החלונות בכל הדירה הוחלפו, ובחלל הציבורי שיניתי גם את מיקום החלונות וגודלם (מכיוון שזוהי חזית צידית של הבניין והחלונות בה לא אחידים, יכולתי לעשות שינויים וליצור מקצב ואחידות חזותית בתוך הדירה). לחלונות נוסף ממד של עומק על-ידי יצירת נישות עם אדנים מעץ אלון (גם הפרקט הוא מאותו עץ).

התוכנית האדריכלית תוכננה כדי לאפשר את פתיחת המבט החוצה באמצעות קיר הזכוכית בסלון. קורה נמוכה שחסמה את הוויטרינה הוסרה כמעט במלואה אחרי התייעצות עם קונסטרוקטור, וכך התאפשר לאור רב לחדור לחלל המרכזי של הבית. כמו בשאר החלונות, גם בוויטרינה הותקנו פרופילים לבנים דקים. המעקה החיצוני של הדירה תוכנן כך שישתלב עיצובית עם שאר המעקות בחזית הבניין, ויש בו מקום לאדניות ליצירת גינת תבלינים קטנה.

>> במדור הקודם: השיפוץ נמשך שנתיים - אבל היה שווה כל רגע

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ  

בכניסה לדירה יש מבואה קטנה ומולה עם נישה עם מדפים לספרים, דברי נוי ועציצים, ולידה ארון ומחסן גדול, עמוק נסתר. כבר מהכניסה אפשר לראות את החלל הציבורי המלא באור ואוויר – דרך חזית הצד הדרומית שטופת שמש וחזית הוויטרינה מזרחית. המטבח הלבן מורכב מארונות נמוכים וארונות עליונים, והקיר מחופה בזכוכית לבנה מבריקה המחזירה את האור מהחלון הגדול שמולה. המקרר נמצא מול הארונות, בנישה מיוחדת המסתירה אותו מהסלון, ובהמשך לה ניצב שולחן אוכל מעץ בצבע טבעי, התואם לפרקט.

הסלון מרוהט בספה עם ריפוד אפור, שתי כורסאות שרופדו מחדש ושולחן לבן – הבית כולו מעוצב בצבעים עדינים בשילוב עץ וצמחים. את הצבע מוסיפים בעיקר הדפסי האמנות שרכשנו במוזיאונים  רקע לבן ונקי עם נגיעות עדינות של צבע שמגיע בעיקר מאוסף יצירות האמנות התלויות על הקירות. מכיוון שיש לנו נטייה לאספנות וספרים רבים, תכננתי הרבה מקומות לאחסון, כמו המדפים בסלון, שעליהם ניצבת גם הטלוויזיה, וספרייה קטנה נוספת.

חדר השינה עוצב בצבעוניות רכה ועדינה שמאפשרת להתמלא באנרגיות חדשות כל יום. הקיר המרכזי חופה בטפט אפור עם דוגמה גיאומטרית בזהב בהיר. תכנון החדר יאפשר לשלב בו מיטת תינוק ושידת החתלה בבוא העת.

חדר הרחצה נמצא מאחורי המטבח, והוא גדול יחסית. החלון הוחלף בחלון דריי-קיפ, כך שניתן לאוורר את החדר ללא פתיחה מלאה, תוך שמירה על פרטיות, וגם לגשת בנוחות למתקן תליית הכביסה בפתיחה מלאה של החלון.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, ג
צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
הוויטרינה חולקה מחדש בפרופילים לבנים עדינים|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
חדר השינה|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין
צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, ג
חדר הרחצה|צילום: גדעון לוין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, לפני שיפוץ
הסלון לפני השיפוץ|צילום: שיר מרגולין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, ג, לפני שיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: שיר מרגולין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, ג, לפני שיפוץ
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: שיר מרגולין

פריטים אהובים: הכורסאות הדניות של סבתא שרופדו ושופצו, ותמונות וספרים שנאספו לאורך שנים, תורמים צבע וייחוד ומבטאים את האופי שלנו.

דבר המעצבת: זו הייתה זכות לתכנן ולעצב בית למשפחתי. תכננתי את הדירה עם מחשבה לעתיד, כך שתוכל להשתנות אם משפחה תתרחב ויהיה צורך בחדר נוסף.  

טיפ: דירות קטנות כדאי לתכנן עם מחשבה קדימה וליצור תוכנית גמישה וחכמה שתאפשר ליהנות מחלל ציבורי גדול, פתוח ומואר, ובהמשך לצמצם אותו ולהוסיף חדר ילדים.

 

דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, תוכנית הדירה
תוכנית הדירה עם שני חדרים|שרטוט: שיר מרגולין
דירה בתל אביב, עיצוב שיר מרגולין, תוכנית הדירה
תוכנית עתידית עם שלושה חדרים|שרטוט: שיר מרגולין

תכנון ועיצוב: אדריכלית שיר מרגולין

 

נגרות: ברק שם טוב – נגריית בית עץ

 

רשימת מכולת

ספה - 7,000 שקל, פיק אפ

כיסאות - 500 שקל לכיסא, פיק אפ

טפט בחדר השינה – 450 שקל לגליל, Pas Normal

כריות - 215 שקל לכרית, מיקה בר

שטיח - 4,000 שקל, צמר שטיחים 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן