הדיירים: זוג הורים עם שלושה ילדים, ילדה בכיתה א' ועוד שני בנים בגן. האם מנהלת שיווק והאב מנהל צוות מכירות בחברה גדולה.

הדירה: בשכונת אפקה שבצפון תל אביב, דירת גן בתוך בניין רכבת ישן. שטח הדירה 120 מ"ר , 4.5 חדרים, עם יציאה לגינה. הבניין בן כ-60 שנה. שטח הדירה היה 50 מטרים והורחב ל-120. הבית היה מוזנח, ובמסגרת השיפוץ שינינו את כל החלונות והכניסות והגדלנו את היציאה לגינה.

נטלי גרוס, סלון ג (5) (צילום: הילה עידו)
בית בבניין רכבת בן 60 שנה | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, מטבח (9) (צילום: הילה עידו)
על האי הונח שיש קאררה כמו בשאר המטבח | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, מטבח (11) (צילום: הילה עידו)
יחידת אחסון מסביב למקרר | צילום: הילה עידו

החזון: לדיירים היה חשוב שהבית יהיה חם ונעים, מעוצב ושעולם הילדים לא ייכנס לחלל הציבורי. עם זאת, ביקשו ההורים  לתת לילדים מקום להיזרק בו ושהחדרים שלהם יהיו כיפים וצבעוניים. היה חשוב שהחלל הציבורי יהיה פתוח, שיהיה מזמין להרבה אנשים כי הם אוהבים לארח, ושהחוץ ייכנס פנימה אל הבית. לכן בסלון לא מיקמנו טלוויזיה, ויצרנו פינת טלוויזיה לילדים בין החלל הציבורי לבין החלל הפרטי.
האמא תל אביבית שמאוד אוהבת את הים, והעובדה הזו הייתה השראה עיצובית. את אהבת הים הכנסתי ברמיזה עדינה מאוד, על ידי בחירת גופי תאורה שפורקו מאוניות, בגוונים החמים של העץ ובפרטי אלמנטים מרומזים בחדרים (מדבקות קטנות של אוניות בחדר הבנים) ונגיעות של צהוב בבית.

נטלי גרוס, מטבח (10) (צילום: הילה עידו)
כיסאות האוכל מסיאם | צילום: הילה עידו
 נטלי גרוס, מטבח (12) (צילום: הילה עידו)
האהבה לים מתבטאת בגופי התאורה שפורקו מאוניות ושולבו במרחב | צילום: הילה עידו

עוד בערוץ עיצוב הבית:

משך השיפוץ: השיפוץ נמשך 8 חודשים.

עלות השיפוץ: עלות השיפוץ 900 אלף שקלים, כולל תוכניות עיצוב הפנים, הרחבת הדירה, יסודות חדשים, בניית ההרחבה לחזית הקדמית והעורפית, שינוי פתחי החלונות, שינוי הכניסה לדירה ואת כל הפנים. ריצוף, פרקט, עבודות גבס, פרטי נגרות (מטבח, ארונות בגדים, ארונות שירותים), תשתיות חדשות, צנרת (התנתקנו מהביוב הראשי של בניין הרכבת) וחשמל.

נטלי גרוס, סלון (6) (צילום: הילה עידו)
נגיעות של צהוב | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, סלון ג (4) (צילום: הילה עידו)
פריטי ריהוט ישנים שולבו בעיצוב החדש | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, מסדרון, ג (10) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו

תחושה של בית פרטי

כל מה שהיה נהרס, ותכננו הכל מחדש. יצרתי עם הכניסה לבית חלל ציבורי גדול ומזמין אחריו פינת ילדים קטנה ובאזור הדרומי מיקמנו את חדרי השינה והחללים הרטובים.
השתמשנו בחלק מהריהוט שהיה לזוג, והרוב הריהוט הגדול תוכנן בהתאמה אישית. ארונות הבגדים, ארון שירות, ארונות חדרי אמבטיה, קונסולה בתוך נישה בפינת האוכל, המטבח – כל אלה תוכננו עם הנגר מה שאפשר לנו לעשות את מה שרצינו בדיוק. בחרנו בסגנון אקלקטי וחם שיכיל אלמנטים שונים ומגוונים בחלל מה שנתן לבית תחושה חמימה וביתית. _

נטלי גרוס, סלון (3) (צילום: הילה עידו)
מהסלון יש ויטרינה גדולה שדרכה יוצאים לדק בגובה רצפת הבית | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, חצר, ג (13) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, חצר (12) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו

הכניסה: שינינו את הכניסה מחדר המדרגות לכניסה חיצונית ופרטית לדירה וכעת יש תחושה של בית פרטי. נכנסים דרך דלת אפורה עם ידית צהובה (שאותה צבע אחד מאנשי המקצוע שעבדו בבית) אל מבואה מוארכת שהמפריד בינה לבין הסלון הוא אלמנט מברזל צהוב. ברגע הכניסה רוב החלל הציבורי והגינה נגלים לעין.

פינת האוכל: מול הכניסה ממוקמת פינת האוכל שבה כסאות מסיאם שהיו לבני הזוג וגוף תאורה גדול שמתכתב עם הקונספט המוסווה של עולם הים.

המטבח: בגימור פורניר אלון מגוון בגוון טיק שנותן מראה חם ואלגנטי. עליו הנחתי שיש מסוג קאררה. על מנת לתת תחושה של גודל בחרתי לוותר על ארונות עיליים ולרכז את כל האחסון למטה. את המקרר הקפנו ברהיט שמאפשר שטח אחסון נוסף. ואת הסרביס לחגים מאחסנים בקונסולה שבפינת האוכל. לזוג היה אי ישן ששיפצנו כך שייראה כחלק מהמטבח החדש: השארתי את מגירות הנירוסטה, והנגר ציפה את כל האי באותו פורניר של המטבח. על האי הנחנו שיש קאררה כמו בשאר המטבח. גם את שולחן האוכל, תכננתי מה שהוזיל עלויות בצורה משמעותית (שולחן 240X120, הרגליים 800 שקלים והפלטה מעץ מלא 2500 שקלים) את הרגליים בנה המסגר ואת הפלטה הזמנו מנגר אומן שנמצא בצפון. אצל המסגר תכננתי גם את אלמנט התאורה שמעל האי ועליו ליפפנו גירלנדה יפה שהזוג קנה באיטליה.

נטלי גרוס, שינה (27) (צילום: הילה עידו)
חדר השינה של ההורים מינימליסטי | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, שינה (25) (צילום: הילה עידו)
בגוונים של לבן ועץ | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, רחצה, ג (29) (צילום: הילה עידו)
חדר המקלחת מופרד בחצי קיר ודלת זכוכית | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, רחצה (32) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, רחצה, ג (31) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, רחצה, ג (30) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו

סלון: כפי שציינתי אין בסלון טלוויזיה מה שגורם לו להיות מסודר יותר ביום יום. הסלון בגוונים של חום עם הרבה צמחייה, ספה גדולה מסיאם בגוון מוקה, שולחן קפה מבמבוק גם מסיאם, כורסת צ'ארלי חומה מעור ורהיטים נוספים שהיו לבני הזוג והתאימו לחלל. בסלון תמונה מונוכרומטית של סוס עבודה שקנינו יחד אצל האומנית המוכשרת אתי אלימלך. הצמחייה מהותית בעיניי בעיצוב חלל כך שבסלון הסמוך לגינה שממנה מגיע הרבה אור הוספנו עציצים גדולים. מהסלון יש ויטרינה גדולה שדרכה יוצאים לדק בגובה רצפת הבית, מה שמרחיב עוד יותר את שטח החלל הציבורי. אחרי הדק פרסנו מרבדי דשא וצמחייה פראית.

נטלי גרוס, פינת ילדים (17)  (צילום: הילה עידו)
פינת טלוויזיה לילדים מפרידה בין הציבורי לפרטי | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, פינת ילדים, ג (20) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, פינת ילדים, ג (21) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, פינת ילדים (19) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, ילדים (41) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, ילדים (39) (צילום: הילה עידו)
חדרים כיפיים וצבעוניים לילדים | צילום: הילה עידו

מוטיב הים גם בחלל הפרטי

פינת הילדים: בין החלל הציבורי לפרטי (כשנכנסים ממבואת הכניסה ופונים שמאלה) נמצאת פינת הילדים, שבה מיקמתי ספה ארוכה ומולה ספרייה מגבס ובתוכה תלינו את הטלוויזיה.
בהמשך לפינת הילדים מבואת כניסה קטנה לחדר הילדה ובה תכננתי ארון שירות עמוק ומאוד נוח לאחסון נוסף לדברים גדולים.

נטלי גרוס, ילדים, ג (37) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, ילדים (34) (צילום: הילה עידו)
חדר שורשים | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, ילדים (35) (צילום: הילה עידו)
מפת העולם עם שמות הערים בהן נולדו הילדים | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, ילדים, ג (19) (צילום: הילה עידו)
חדר הילדה בצבעי פסטל | צילום: הילה עידו


חדר הבת: ארון קיר גדול (2.60 מ') שנותן מקום אחסון נוסף לבני הזוג. לידו מיטה שהייתה להם וצבענו בצבע ווש לבן ושולחן כתיבה מבמבוק שרכשנו באיקאה. את חדרה בחרתי לעצב בצבעי פסטל: צבענו את השליש התחתון של הקיר בתכלת-מנטה, הדבקתי מדבקות קיר של לוכד חלומות שהילדה אוהבת ומאוד התאים לעיצוב הרך והנעים של החדר. שטיח עגול סרוג בעבודת יד, דגלונים מקרושה ואקססוריז נוספים.
חדר הבנים: להם תכננתי עם טפט של מפת העולם בהתאמה אישית ובו הכנסנו את השורשים של הילדים, את שמות הערים שבהן נולדו ההורים והסבים. מיטת הגדול זהה לזו של הבת ועליה הדבקתי מדבקות של אוניות שאותן גם פיזרתי על הטפט. גם אצל הבנים שטיח עגול המתאים לגווני החדר ואקססוריז ממקומות שונים.

חדר הרחצה: סמוך לחדר הבנים ובו ארון עם גימור של פורמייקה צהובה, שלוש אוניות שנרכשו ביוון וגם הן מתכתבות עם ההשראה של הים. מיקמתי מראה גדולה מעל הכיור שמשווה לחלל מראה גדול יותר ממה שהוא. בפינה מוסתרת עם זכוכית חלבית מוקמו מכונת הכביסה והמייבש.

נטלי גרוס, ילדים (38) (צילום: הילה עידו)
רהיטים מאיקאה | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, ילדים (18) (צילום: הילה עידו)
ומדבקות קיר של לוכדי חלומות | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, ילדים (36) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, רחצה (29) (צילום: הילה עידו)
אוניות שנרכשו ביוון שולבו בחדר הרחצה של הילדים | צילום: הילה עידו
נטלי גרוס, רחצה, ג (28) (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מרחב יצירתי להגשמת חלומות

חדר ההורים: מעוצב במינימליסטיות ובגוונים של לבן ועץ, מכיוון שחשוב לי שחדר השינה יהיה נעים, מרגיע ומלטף. בכניסה אליו תכננתי חדר ארונות קטן ולאחר מכן ארון קיר גדול, את ארונות הבגדים תכננו בגוון זהה לזה שנצבעו בו קירות הבית. בחדר מיטה גדולה עם מצעים לבנים (תמיד), פינה קטנה למחשב, ספסל בנוי מבטון צבוע בלבן מתחת לחלון הגדול. חדר המקלחת מופרד בחצי קיר ודלת זכוכית שחציה התחתון חלבי באותו קו של חצי הקיר וחציו העליון שקוף מה שנותן תחושה גדולה יותר. ממול מיקמתי ארון קיר שמצופה במראה, ורהיט בגימור פורניר עץ אלון מגוון שעליו משטח בוצ'ר באותו גוון של הארון, כיור מונח ומקלחון עם ספסל בנוי בתוכו שריצפנו באותו ריצוף בריקים לבנים של הקירות.

נטלי גרוס, סלון ג (5) (צילום: ביתי)
המטבח לפני | צילום: ביתי
נטלי גרוס לפני (צילום: ביתי)
פינת האוכל לפני השיפוץ | צילום: ביתי
נטלי גרוס לפני (צילום: ביתי)
רהיטים מהלפני שולבו בעיצוב המחודש | צילום: ביתי
נטלי גרוס לפני (צילום: ביתי)
תכנית הבית | צילום: ביתי
_OBJ_OBJ

פריט אהוב: הפריט האהוב עלי ללא ספק הוא גוף התאורה שמעל האי, גירלנדה המלופפת על אלמט מברזל שחור שאותו תכננתי. עליה נורות שונות, נורות פחם לאווירה ונורות ליבון שנותנות יותר אור. הנורות על האלמנט השחור נותנות מראה קסום ועוצמתי._OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: נטלי גרוס-גדליה

במדור הקודם: תלת מפלסי מודרני וחמים בתל מונד
לכל הכתבות במדור בשיפוץ