הדיירים: בני זוג, לקראת סוף שנות ה-30 לחייהם, בעלי חברה פרטית והורים לשלושה בנים (9, 11 ו-13).

הבית: בית חדש במושב בשפלה על מגרש ששטחו כ-600 מ"ר. הבית, ששטחו 210 מ"ר, כולל חלל ציבורי ובו מטבח וסלון ואגף פרטי עם פינת משפחה אינטימית, חדרי הילדים, חדר רחצה ויחידת הורים. בנוסף כולל הבית מרתף בשטח של כ-100 מ"ר ובו אזור משחקים וחדר אורחים.

החזון: הדיירים ביקשו מרחב עדכני ובו חללים פתוחים ומאווררים הפתוחים לנוף שבחוץ. מכיוון שבני הזוג מנהלים חיים אינטנסיביים, המטרה הייתה ליצור מבנה שדורש כמה שפחות תחזוקה כדי להשאיר להם זמן לבלות עם המשפחה והחברים. בני הזוג רצו בית התואם את אופיים וערכיהם - בית לא ראוותני, מחובר לקרקע הנותן מקום של כבוד לנוף והסביבה.

משך הבנייה: כשנה וחצי מרגע קבלת היתרי הבנייה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

סינרגיה בין האלמנטים

תכנון המעטפת והחוץ נעשה בשיתוף אדריכל הרישוי מתן הכט ואדריכל הנוף שי דוד. מה שעמד לנגד עינינו היה ליצור חיבור מיטבי ויחסי גומלין בין חוץ לפנים ולאפשר חשיפה מירבית של הנוף בכל אחד מחללי הבית. הקפדנו שכל חלל ייהנה לפחות משני כיווני אוויר והרעיון היה להפוך הירוק שבחוץ למעין תפאורה לתכנון ועיצוב הפנים. כך, הוחלט ליצור הגבהה משמעותית של המגרש המישורי כדי ליהנות מהנוף והמרחב.

הכניסה: כבר משביל הגישה אפשר לראות את החיבור והדיאלוג בין המעטפת לצמחייה ומבנה השטח. עצי הזית הוותיקים משתלבים בהרמוניה עם המבנה הגיאומטרי והצבעוניות המונוטונית האפרפרה. הקונטרסט בין אלה מצליח ליצור מראה הרמוני ותחושה של ציפייה. הצמחייה אינה גבוהה אבל יוצרת פרטיות. המכלול הוא מראה נקי וסינרגיה בין האלמנטים השונים.

בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (22) (צילום: עודד סמדר)
עצי הזית משתלבים בהרמוניה במבנה הגיאומטרי | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (19) (צילום: עודד סמדר)
ההגבהה מאפשרת חשיפה לנוף | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (21) (צילום: עודד סמדר)
לוחות בטון מחפים את החזית | צילום: עודד סמדר

שביל הכניסה, המדרגות המובילות למבואה החיצונית, אזור הישיבה בחוץ והשבילים בחצר האחורית רוצפו במרצפות שיש גדולות בגדלים משתנים. החזיתות חופו בחומרים שונים המדגישים את הגושים, יוצרים עניין ובד בבד שומרים על איפוק ואסתטיקה מעודנת. חזית הכניסה חופתה באריחי בטון בגודל 80X160 ס"מ ואלה מחפים גם את הקירות מבפנים ומחזקים את קשר בין החוץ והפנים.

בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ, צילום עודד סמדר (20) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (25) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (23) (צילום: עודד סמדר)
דלת הכניסה עשויה גרניט פורצלן | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (47) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

דלת הכניסה עשויה כנף רחבה משולבת בגרניט פורצלן. גובהה 2.80 מטרים, בפרופורציה לגובה של הבית – בחללים הציבוריים גובה התקרה הוא 4 מטרים (אחרי הנמכות עבור תשתיות) ובחללים הפרטיים גובה התקרה הוא 3.60 מטרים. במבואה הגדולה הוצבו שתי שידות המהוות נקודת מיקוד קונספטואלית ועליהן ומעליהן יצירות אמנות. הן יוצרות מסייעות ביצירת גריד סימטרי, יוצרות עניין ומכניסות מימד של חום. 

בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (45) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (46) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (26) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

הסלון: כמו הקירות החיצוניים, קירות הסלון מחופים בטון. לטונים המגוונים של האפור נוספות נגיעות צבע כחול וחום בזכות רהיטים מעץ אגוז אמריקאי. יחד מתקבל מראה עשיר בזכות עבודה עם מרקמים ודוגמאות. בסלון ובבית כולו תלויות עבודות של האמנית חוה שפי שצוירו במיוחד לבית בפלטת צבעים תואמת. במקום שידת טלוויזיה בחרנו בארגזים שמספקים מקום אחסון אידיאלי והם מודולריים. כך אפשר ליצור איתם קומפוזיציות שונות ומגוונות.

בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (39) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (41) (צילום: עודד סמדר)
קיר הסלון מחופה בטון | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (40) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (11) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

מכיוון שבני המשפחה אוהבים מאוד לארח ובעיקר בחוץ, הוחלט שפינת האוכל הרשמית תמוקם מתחת לפרגולה הבנויה ולא בתוך הבית. כך הצלחנו ליצור מרחב אירוח כיפי, נעים ונגיש ולהותיר את המרחב הפנימי אוורירי. ביום יום בני המשפחה אוכלים סביב האי הגדול שבמטבח.

בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (40) (צילום: עודד סמדר)
פינת האוכל הפורמלית נמצאת בחוץ | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (6) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, פינת ישיבה חוץ (39) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, פינת ישיבה חוץ (9) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

המטבח: המטבח בהיר ופתוח לסלון עם שפע מקומות אחסון, כדי לספק את הצרכים של משפחה שאוהבת מאוד לבשל ולארח. האי, המשותף למטבח ולסלון, תוכנן בצורת L כמו חלון המטבח. הוא עשוי מעץ אגוז אמריקאי, כמו רהיטי הסלון, עם משטח דקטון.

בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (38) (צילום: עודד סמדר)
האי מפריד בין הסלון למטבח | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (42) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ (27) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, מטבח (42) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, מטבח (43) (צילום: עודד סמדר)
חלון בצורת L | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ (32) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, סלון (10) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

פינת המשפחה: הפינה משמשת מספר פונקציות, בהן אזור צפייה קז'ואלי ופינת עבודה. במובנים רבים היא נתפסת כלב הבית ושם ההורים והבנים מבלים זמן איכות משותף. כדי לייחד את הפינה מהמעבר, הרצפה חופתה פרקט עץ היוצר אווירה אינטימית וחמימה. הפינה מוארת באור טבעי דרך חלון הצופה אל הנוף וכן בסקיי לייט שתוכנן מעל ציר המסדרון. הסקיי לייט מעצים את הבדלי הגבהים בתקרה, מעניק עומק ומייצר דרמה בחלל. 

בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, מדרגות (32) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, מדרגות (31) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

במדור הקודם: החיים מתחילים בגיל 60 - וילה מחודשת לזוג הוותיק

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

היכרות של 12 שנה

חדר הרחצה: חדר הרחצה הכללי משמש את הילדים והאורחים. הוא אורבני, צעיר, עדכני וארטיסטי.  פלטת הצבעים בחלל היא נגזרת של האריחים המצוירים ומשלבת גוונים של כחול, אפור וחום, שמוסיף מימד של חמימות.

בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חדר רחצה (55) (צילום: עודד סמדר)
חדר הרחצה של הילדים | צילום: עודד סמדר

יחידת ההורים: הפונקציות השונות מוגדרות על ידי פרטי ריהוט. הקיר מול המיטה מחופה בבטון כמו חזית הכניסה והקיר בסלון. במסדרון המוביל לחדר הרחצה יש שתי יחידות אחסון שמעל אחת מהן מותקנת מראה דו כיוונית ייחודית בגובה שלושה מטרים במסגרת ברזל מדוקקת. המראה היא ללא ספק הפיס המרשים בחלל שייצורו והתקנתו היוו אתגר. היא תלויה בתלייה סמויה, ומעליה יש פס תאורה שמשלים את הסימטריה  של הפריט כולו. חדר הרחצה מחופה אריחי גרניט פורצלן כהים ודומיננטיים ועליהם הדפס תחרה שמעדן את המראה. הם מייצרים אווירה יוקרתית, מפנקת ומעט דרמטית. ארון הרחצה עשוי אגוז אמריקאי, ומעליו משטח דקטון במראה חלוד ושני כיורים מבטון.

בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חדר שינה (48) (צילום: עודד סמדר)
מאחורי המיטה: מראה דו כיוונית בגובה שלושה מטרים במסגרת ברזל | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חדר שינה (50) (צילום: עודד סמדר)
מקדימה: המראה הדו כיוונית | צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חדר שינה (49) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חדר רחצה (53) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חדר רחצה (54) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חדר רחצה (52) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (10) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (7) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית בשפלה, ג, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, חוץ (8) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

פריט אהוב: המראה בחדר ההורים. התכנון והביצוע היו אתגר מעניין ומורכב גם לאנשים עם הרבה מאוד ניסיון.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דבר המעצב: ההיכרות שלי עם בני הזוג החלה 12 שנה, כשתכננתי את ביתם הקודם בעיר. הקשר וההיכרות עם טעמם, רצונותיהם ומאווייהם הפכו את התהליך לדינמי, נעים וחווייתי. בעלת הבית הייתה מעורבת מאוד בשיח ושותפה פעילה בקבלת ההחלטות לאורך כל התהליך. היא ניחנה בחוש אסתטי מפותח וביכולת לנתח מימדים ונפחים ולבחור קומפוזיציות, חומרים וצבעים. הרצון שלהם, שלי ושל שאר אנשי המקצוע שנטלו חלק בפרויקט - ליצור עבור המשפחה בית שיתאים למידותיהם ולצורכיהם - התגשם על הצד הטוב ביותר בזכות דיאלוג נעים ומפרה.

טיפ: אל תפריעו לעבודות של המתכנן ובו זמנית אל תתפשרו על העקרונות שלכם. התהליך חייב להכיל לכל אורכו שיח מכבד והתייחסות לכל פרט ופרט כדי לבנות מכלול שלם ומושלם.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ

אדריכל רישוי: מתן נכט

אדריכל נוף: שי דוד – "כרכום"

סטיילינג ואקססוריז: אורלי בן סימון - Vicious gallery