הדיירים: זוג הורים, שתי ילדות קטנות (5, 3) וכלבה פוטוגנית. היא – מעצבת גראפית בעלת סטודיו למיתוג, הוא – איש עסקים.

הדירה: דירה בשכונת רמות צהלה בצפון תל אביב. 120 מ"ר + 25 מ"ר מרפסת בקומה רביעית ואחרונה בבניין בן כ-15 שנה.

החזון: הפרוגרמה שגובשה הייתה לחלל ציבורי פתוח שיכלול סלון, מטבח ופינת אוכל; וחלל פרטי שיכלול שני חדרי ילדים (שאחד מהם יתפקד בשלב זה כחדר משחקים), חדר רחצה כללי, שירותי אורחים, חדר שינה להורים שיכלול חדר רחצה, ושתי פינות עבודה נפרדות עבור ההורים. מרחב פתוח ונוח שבו יוכלו לחיות ולארח; מטבח מרווח ויעיל לבישול ואפייה עם הבנות ובכלל. הדירה תוכננה ועוצבה בסגנון סקנדינבי – בהיר, מעודן, רענן וחמים, בקווים נקיים ומוקפדים; ובסקלת צבעים מונוכרומטית.

משך השיפוץ: כחצי שנה מתחילת תהליך התכנון ועד המעבר של המשפחה לדירה החדשה.

פנינית שרת, כניסה
קונזולת כניסה מברזל שמעליה תלויה קומפוזיציה של מראה ומסגרות פליז | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, סלון
ספת בד אפורה על בסיס רגלי עץ, שולחן עגול לבן, כיסא נדנדה לבן | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, ספה
כורסת עור קלועה בשחור של Hübsch | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, פרקט
שטיח גיאומטרי בגוונים מונוכרומטיים של חברת House Doctor | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, קיר גבס
מתחת לטלוויזיה תוכננה ובוצעה על ידי נגר שידה נמוכה לכל אורך הקיר | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, טלוויזיה
צילום: גלית דויטש

עוד באתר לעיצוב הבית:

פריטי נגרות בהתאמה אישית

שיפוץ הדירה ארך כארבעה חודשים, ובמסגרתו נעשתה חלוקה חדשה לכל חלל הדירה - המטבח הועתק לצד השני של האזור הציבורי, נוספה פינת עבודה בסלון, ותוכנן בקצה המסדרון חדר עבודה עם דלתות זכוכית במקום חדר הארונות הסגור שהיה בדירה המקורית, ובכך נפתח עוד כיוון של אוויר ואור לחלל הציבורי. הוחלפו בדירה כל התשתיות (חשמל, אינסטלציה, מיזוג אוויר), והוחלפו כל החלונות לפרופיל בלגי בגוון שחור. כל פרטי הנגרות תוכננו במיוחד לדירה ובוצעו על ידי נגר אומן. נרכשו והותקנו כלים סניטריים, ריצופים, חיפויים, פרקט עץ אלון טבעי בגדלים משתנים, דלתות פנים, דלת כניסה וגופי תאורה חדשים. נוסף לכך נרכשו רהיטים, וילונות, שטיחים, כריות, תמונות ואביזרי נוי.

מבואה: בצמוד לדלת הכניסה תוכנן ארון מעילים ותיקים בצבע תנור עם ידיות מגרעת. בכניסה לדירה מבואה מרווחת אשר מפרידה בין החלל הציבורי לחלל הפרטי. מצד אחד של המבואה מוקמה קונזולת כניסה מברזל שמעליה תלויה קומפוזיציה של מראה ומסגרות פליז, ומהצד השני הוצב ספסל עץ עם רגלי ברזל לבנות שמעליו תלוי פוסטר גדול ועז צבע. משני צדי המבואה, מעל הקונזולה והספסל, מותקנים שני גופי תאורה זהים בצורת מעוין מברזל עם נורת פחם.

החלל הציבורי: בחלל משותף ופתוח ממוקמים יחד הסלון, המטבח ופינת האוכל.

הסלון: בסלון ספת בד אפורה על בסיס רגלי עץ, שולחן עגול לבן, כיסא נדנדה לבן של אימס וכורסת עור קלועה בשחור של Hübsch. כל אלה סביב שטיח גיאומטרי בגוונים מונוכרומטיים של חברת House Doctor שנרכש על ידי הלקוחה בחו"ל. מתחת לטלוויזיה תוכננה ובוצעה על ידי נגר שידה נמוכה לכל אורך הקיר שבחלקה יחידות סגורות ובחלקה תאים פתוחים.

בנישה שמאחורי קיר הטלוויזיה נחבאת פינת עבודה אינטימית שבה שולחן עבודה מעץ ולצדו כיסא שחור. מעל השולחן נתלו יחידות אחסון לבנות, ועל הקיר תלוי מדף עץ עם ווי תליה מבטון. את הפינה משלים סולם מגירות לבן אשר נשען על קיר שנצבע בגוון אפור חם.

פנינית שרת, ספה גובה
צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, פינת עבודה גובה
פינת עבודה אינטימית שבה שולחן עבודה מעץ ולצדו כיסא שחור | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, מדפים גובה
צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, פינת עבודה
צילום: גלית דויטש
פנינית שרת,, כניסה פינת עבודה גובה
כל החלונות הוחלפו לפרופיל בלגי בגוון שחור | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, פינה גובה
פלטת עץ אלון צפה המשמשת כשולחן עבודה שמעליה תלוי פרופיל תאורה שחור | צילום: גלית דויטש

המטבח ופינת האוכל

במקביל לגב הספה ניצב שולחן אוכל לבן עם שישה כיסאות קלילים בשחור ובעץ טבעי. מעל השולחן תלויים שני גופי תאורה במראה תעשייתי של HK Living. שולחן האוכל ממוקם בלב המטבח, אשר מתוכנן בצורת ר' ומשלב חזיתות בהירות בצבע בתנור עם פורניר אלון משוחזר בגוון בהיר. בחלקו הגבוה של המטבח ממוקמות יחידות אחסנה, תמי 4, תנור ומיקרו, מקרר, מזווה, ויחידה בגמר פורניר אלון של מדפים פתוחים לספרי בישול ואביזרי נוי.

בחלקו הנמוך של המטבח, המקביל לשולחן האוכל, ממוקמים הכיור, הכיריים, המדיח ומקרר יינות. מעל לארונות הנמוכים תלויה יחידה עליונה עם מדפים פתוחים ויחידה סגורה שבה ממוקם, מעל הכיריים, קולט אדים סמוי. את המטבח מאירים שני פסי צבירה עם ספוטים שחורים, ובקיר הצדי מוקמה מנורת קיר על זרוע מברזל שחור.

פנינית שרת, פינת אוכל
המטבח הועתק לצד השני של האזור הציבורי | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, מטבח
שולחן אוכל לבן עם שישה כיסאות קלילים בשחור ובעץ טבעי | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, תמונה גובה
צילום: גלית דויטש

המרפסת: דרך דלתות ההזזה הגדולות הממוקמות לצד המטבח ושולחן האוכל יוצאים למרפסת המרווחת (25 מ"ר). המרפסת חופתה באריחי דק איפאה, ומעליה הותקנו שני סוככי בד גדולים להצללה. בצדה האחד של המרפסת מוקמו יחידת מנגל ושולחן אוכל, ובצדה האחר מוקמה פינת ישיבה – ספה ושולחן מאלומיניום לבן ומולם כורסת קש לבנה. בעציצי בטון אפורים שתלה בעלת הבית מגוון סוקולנטים.

המסדרון וחדר העבודה: המסדרון הרחב מוביל לחלל הפרטי של הדירה ובקצהו ממוקם חדר העבודה, שלו דלתות זכוכית ממוסגרות בפרופיל ברזל בלגי, המאפשרות קשר עין וזרימת אור ואוויר לחלל הסלון. בדרך זו מהווה החדר חלק אינטגרלי ממרקם החיים בבית. בצדו האחד של החדר תוכננה פלטת עץ אלון צפה המשמשת כשולחן עבודה שמעליה תלוי פרופיל תאורה שחור. בצדו השני של החדר, מאחורי דלת הברזל, נחבאים בנישה שתוכננה מדפי עץ צפים לספרים ולמדפסת. מתחת לחלון נוצלה נישה עמוקה לבניית יחידת נגרות המשלבת דלתות ומגירות לאחסנה נוחה ונגישה.

פנינית שרת, יציאה למרפסת
צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, מרפסת
המרפסת חופתה באריחי דק איפאה, ומעליה שני סוככי בד | צילום: גלית דויטש

חדרי הילדות – שינה ומשחקים: החלטת ההורים הייתה בשלב זה להלין את שתי הבנות הקטנות בחדר משותף ולייחד את החדר הנוסף לחדר משחקים עבורן.

בחדר השינה של הילדות נוצלה הנישה שמתחת לחלונות לבניית יחידת נגרות המשלבת ארונות אחסנה המשמשים גב לשתי מיטות קטנות ויחידה מרכזית של מגירות ומידוף פתוח המשמשת כשידות לילה לשתי הילדות. הקיר מעל יחידת הנגרות נצבע בגוון ורוד עדין ועליו מדבקות כוכב לבנות. על שני החלונות נתלו וילונות בד לבנים בתפירה רכה ורומנטית. בחדר הוצבו זה לצד זה שני ארונות בגדים זהים ולצדם נתלה מוט עץ לתליית התחפושות של הנסיכות הקטנות. שטיח סרוג עגול ואפור אשר מונח במרכז החדר, גוף תאורה אוורירי מנייר ותמונות ואביזרים שנתלו מעל המיטות, משלימים את האווירה הרכה והנעימה שבחדר.

חדר המשחקים של הילדות ממוקם בממ"ד. לאורך הקיר שמול הדלת ממוקמת יחידה נמוכה של אחסנה ושני שולחנות שלצדם כיסאות ילדים של אימס בצבע צהוב. לצד דלת הכניסה תוכנן ארון עם דלתות בהירות וידיות עור עדינות שבו משולבת יחידת מידוף פתוחה מפורניר אלון בהיר. בשלב זה משמש הארון לאחסון כל הצעצועים ומאפשר לשמור על חדר המשחקים מסודר ורגוע. בין הארון ליחידה הנמוכה מונחים זה על זה מזרנים בהירים עם מבחר כריות המשמשים את הבנות למשחק ולאירוח חברות ללינה. על הקיר שמאחורי המזרנים מדבקות לב שחורות ושרשרת אותיות שנרכשה בחו"ל מעטרת את הקיר. וילון בד בהיר, שלושה ארגזי עץ קטנים במראה ישן שתלויים על הקיר, שטיח עגול סרוג, תמונה גדולה במסגרת שחורה ואהיל ברזל שנצבע על ידי בעלת הדירה בצבע פוקסיה משלימים את העיצוב האקלקטי והרך של החדר.

חדר הרחצה של הילדות: חדר הרחצה של הבנות קטן יחסית ולכן תוכנן בקפידה עם דלת הזזה לכיס המאפשרת תחושת מרחב בחלל. החדר רוצף באריחי גרניט פורצלן גדולים דמויי בטון, והקירות חופו באריחים לבנים מרובעים קטנים  עם רובה כהה המייצרת מראה גיאומטרי משובץ. אמבטיה עם נישה נוחה לאחסון בקבוקי שמפו הולבשה בווילון בד עם איור של ברז, וארון כיור תלוי מפורניר אלון מכניס חום לחדר. המראה הגדולה במיוחד יוצרת אשליה של גודל ובה משתקפים ווי X צבעוניים לתליית מגבות.

פנינית שרת
חדר הילדות. הקיר מעל יחידת הנגרות נצבע בגוון ורוד עדין | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, חדר ילדים גובה
צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, ארון ילדים
צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, מקלחת ילדים גובה
מקלחת הילדים | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת,, מקלחת גובה
וילון בד עם איור של ברז | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, חדר ילדים ספריה
חדר המשחקים של הילדות הממוקם בממ"ד | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, ארון גובה
על הקיר שמאחורי המזרנים מדבקות לב שחורות ושרשרת אותיות | צילום: גלית דויטש

יחידת השינה של ההורים: גם בחדר השינה של ההורים נוצלה הנישה שמתחת לחלון לבניית יחידת נגרות של ארונות נמוכים המהווים תוספת אחסון לחדר. זאת נוסף לארון קיר שמנצל גם את פינת החדר ולשידת מגירות גבוהה שתוכננה בנישה שלצד דלת חדר הרחצה. מיטת עץ שחורה שלצדה שני שרפרפים נשענים על קיר שנצבע בגוון אפור חם.

חדר הרחצה שצמוד לחדר ההורים מרוצף באריחי פסיפס בשחור-לבן ומחופה באריחי בריקים לבנים. בצדו האחד של החדר תוכנן ארון שירות עם דלתות בצבע וידיות מגרעת המכיל גם את מכונת הכביסה והמייבש, ובצדו האחר של החדר מקלחון מרווח ומפנק עם נישה לבקבוקי שמפו. במרכז החדר, אל מול דלת הכניסה, ניצב ארון כיור מפורניר אלון משוחזר על רגלי ברזל שחורות, שעליו מונח כיור מלבני גדול. חלון באלומיניום שחור עם זכוכית סבתא, מראת ברזל שחורה, מנורת קיר מינימליסטית מעל האסלה, רישום במסגרת שחורה וסולם מגבות משלימים את עיצוב החלל.

שירותי אורחים: בשירותי האורחים תוכננו שני מדפי עץ ארוכים שעל העליון שבהם מונח כיור מלבני. הקיר נצבע בגוון אפור כהה יותר ועליו נתלו מראה עגולה במסגרת מוזהבת וגוף תאורה שחור מברזל מעליה. הקיר שמאחורי האסלה חופה באריחי בריקים לבנים ומעליו מונח מדף עץ המשמש להנחת אביזרי נוי.

פנינית שרת, חדר שינה
חדר השינה. מיטת עץ שחורה שלצדה שני שרפרפים | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, חדר רחצה
ארונות נמוכים מהווים תוספת אחסון לחדר | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, חדר רחצה, שידה גובה
צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, חדר רחצה גובה
צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, שירותים גובה
צילום: גלית דויטש

סיעור מוחות מתמיד

דבר המעצב: בעלי הדירה היו שותפים פעילים לכל אורך תהליך התכנון והעיצוב. חלקנו רעיונות, השראות, ויצרנו תהליך של סיעור מוחות מתמיד שללא ספק תרם לרמת הדיוק הסופית של הפרויקט; ולהתאמתו לרצונות, הצרכים והמאווים של אלו שחיים בו בסופו של דבר. בעלת הבית, מעצבת גרפית במקצועה, הינה בעלת טעם משובח ומדויק והיכרות רחבה ומעמיקה עם עולם העיצוב. לכל אורך התהליך, היה בינינו דיאלוג מענג ומפרה של השראה, והיא אספה וליקטה בארץ ובחו"ל פרטי אקססוריז נפלאים להלבשת הבית.

העבודה מול לקוחות מביני עניין היוותה עבורי אתגר מקצועי, שהביא בסופו של דבר לתוצאה מדויקת עם פרטים מוקפדים – דירה נוחה, יפה, מזמינה וחמימה, שמספקת הנאה לדייריה.

טיפים: אני ממליצה תמיד להשתדל לעבוד עם ספקים ובעלי מקצוע שעובדים באופן קבוע עם המעצבת, ושניתן לסמוך עליהם מבחינת המוצר, השירות ולוחות הזמנים.

תהליך שיפוץ, מעצם טבעו, דורש אינטראקציה רבה עם ספקים ובעלי מקצוע שונים. בפרויקטים שבהם הלקוחות נותנים אמון ומפגינים הערכה לאנשי המקצוע שעבדו עבורם, התהליך תמיד נעים יותר והתוצאה הסופית ללא ספק טובה יותר.

פריטים אהובים: את שולחן האוכל שניצב במטבח ראיתי לראשונה באולם התצוגה של Muuto בשבוע העיצוב במילאנו. שלחתי משם תמונה שלו (ומידות) ללקוחות, ובשלב מאוחר יותר הם הזמינו אותו לארץ בייבוא אישי.

במקור תכננו לייצר שולחן כתיבה בנגרות מותאמת לפינת העבודה הסמוכה לסלון. לשמחתי, הלקוחה מצאה ורכשה בחנות "תמה" בקריית שאול את שולחן העץ המהמם של Hübsch שהתאים במידותיו לנישה שתכננו כמו בהזמנה.

פנינית שרת, שירותי אורחים גובה
שירותי האורחים | צילום: גלית דויטש
_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: פנינית שרת-אזולאי 

במדור הקודם: וילה מפנקת בבית אריה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ