הדיירים: זוג צעיר בשנות ה-30 המוקדמות ושני ילדים קטנים בגיל גן.

הדירה: במרכז תל אביב בקומה שלישית מול צמרות העצים שכנו להם שתי דירות קטנות וישנות. בכל אחת שני חדרים, סלון וחדר שינה, 70 מ"ר כל אחת. הדירות חוברו לדירה אחת גדולה ומרווחת, שכולה פונה אל צמרות עצים, עולים ממרכז תל אביב הסואנת ומגיעים ליער השחור בגרמניה.

החזון: הדיירים ביקשו לחבר את שתי הדירות לדירה אחת גדולה עם סלון מרווח עם פינת משחק לילדות, מטבח עם אופי ופינת אוכל פתוחים לסלון, שלושה חדרי שינה מרווחים, ספרייה, פינת כביסה, מקלחת הורים, מקלחת ילדים ומרפסת. בית עם תקרות גבוהות שתישאר בו האווירה של תל אביב ועם זאת להוסיף לו נגיעות פיוז'ן, וינטג' וטאץ' תעשייתי, אבל בית שחיים בו וגרים בו. ההגדרה של הלקוחה בפגישה הראשונה היתה "משהו אחר שלא רואים". ישבנו בביתה על ספה בגון הבורדו, ושאלתי להפתעתה אם היא אוהבת צבעים חמים, מאחר שהכתום והבורדו נכחו בחדר. אני מאוד אוהבת לעשות את הפגישות הראשונות שלי בבית הלקוחות. אני מאמינה שהבית צריך לשדר את אופיו ואורח חייו של הלקוח, ועל מנת לעצב ללקוח בית שיתאים לצרכיו ולאופיו, חייבים לבקר בביתו כדי ללמוד על הרגליו, על דרך החיים שלו ואהבותיו, ומשם אפשר לקחת חומרים ליצירה החדשה.

משך השיפוץ :7 חודשים.

עלות: כשני מיליון שקלים הכוללים את כל שלבי התכנון, השיפוץ והעיצוב.

מבט מהדלת גובה
דלת הכניסה הוחלפה בדלת שחורה גבוהה | צילום: שי אפשטיין
מבט לספריה גובה
מהכניסה רואים את החלל המרכזי | צילום: שי אפשטיין
סלון
לחבר שתי דירות ישנות בתל אביב זה עניין לא פשוט | צילום: שי אפשטיין
חלון בסלון
חלונות עד הרצפה בכל החזית | צילום: שי אפשטיין
ספרייה
כל הדירה למעט המטבח והמרפסת רוצפו בפרקט במבוק | צילום: שי אפשטיין
ספריה גובה
צילום: שי אפשטיין

עוד בערוץ עיצוב הבית:

אריחים שמשדרים מרפסת

המרפסת: לחבר שתי דירות ישנות בתל אביב זה עניין לא פשוט, יש עמודים, יש קורות, יש חזיתות שצריך להתייחס אליהן. אבל האתגר הגדול היה ליצור מרפסת בבית עם ריבוי קורות. בשלב ראשון הרסנו את כל פנים הדירות (קירות, ריצוף , חלונות) לא נשאר כלום, למעט עמודים וקורות. על מנת להכניס את הנוף הביתה החלטתי לעשות חלונות עד הרצפה בכל החזית הפונה אל צמרות העצים – בסלון, בחדר המשחקים של הילדות ובחדר שינה הורים. אלה חלונות מיוחדים שנפתחים לגמרי כמו גרמושקה וכאשר פותחים אותם הם נהפכים למעשה למרפסת. לשם כך נבנה מעקה חיצוני באופי הבניין הקיים וזהה למקור. כדי להעצים את תחושת הגובה והמרחב, נשברה הקורה הקיימת והוחלפה בפרופיל U מברזל, שנצבע בגוון חלודה מיושן שאפשר תחושת מרחב ופתיחה של החלל.

על מנת לייצר תחושה של יציאה למרפסת בפינת המשפחה תוכנן חלון נוסף התוחם את האזור, והוא רוצף באריחי גלוסקא המותאמים לחוץ על מנת לשדר מרפסת.

הכניסה: דלת הכניסה הוחלפה בדלת שחורה גבוהה. מהכניסה רואים את החלל המרכזי שבו מטבח המשולב עם פינת אוכל, סלון, ופינת משפחה.

המטבח: המטבח שמסתיים בקו הקורה שנשארה רוצף באריחים גלוסקא בגון שמנת. המטבח משלב כמה סגנונות, הריצוף התל אביבי עם המטבח המודרני עם חזיתות הבטון (מטבחי טונצ'לי) ושיש בטון,ו קיר ארונות גבוהים בשחור.

פינת רביצה
חלל הסלון משולב עם פינת משפחה | צילום: שי אפשטיין
פינת רביצה
צילום: שי אפשטיין
מנורה
צילום: שי אפשטיין

פינת האוכל: נמצאת במרכז המטבח ומולה בגומחה שנוצרה הוצב ארון שמצאנו בנווה צדק בחצר באחת החנויות. הארון, שעמד בחוץ שני חורפים, היה בצבע פוקסיה מהמם. בהתחלה חשבנו רק לחדש את הצבע שהתקלף אבל בסופו של דבר גילינו שיש לו פיתוחים נהדרים ובחרנו להשאירו במראה הטבעי, וכך באופן טבעי הנישה שנוצרה נתפרה כאילו למידותיו.

הסלון: חלל הסלון משולב עם פינת משפחה שממנה יוצא מסדרון לאזור הפרטי של הבית. חדר משחקים גדול ובו חלונות עד הרצפה, ארון קיר שתכננתי ופינת משחקים לילדות. כל הדירה למעט המטבח והמרפסת רוצפו בפרקט במבוק.

כאשר שברנו את הקירות גילינו שתי גומחות, אחת במטבח ואחת בסלון, המייצרות הפרשים בקיר הסלון והמטבח. מכיוון שהיינו צריכים לפתור את נושא מיזוג האוויר בדירה השתמשתי בגומחה בסלון כפתרון עיצובי ופרקטי – תוכננה בה ספרייה מעץ וברזל המשלבת בתוכה את מערכת המיזוג אוויר.

מטבח
בגומחה שנוצרה הוצב ארון ששנמצא בנווה צדק | צילום: שי אפשטיין
מבט מפינת האוכל
צילום: שי אפשטיין
שולחן אוכל במטבח
המטבח רוצף באריחים גלוסקא בגון שמנת | צילום: שי אפשטיין
מטבח גובה
צילום: שי אפשטיין
מקרר
חזיתות בטון וקיר ארונות גבוהים בשחור | צילום: שי אפשטיין
שיש
המטבח משלב כמה סגנונות | צילום: שי אפשטיין

פתרונות יצירתיים שמדברים בשפת הבית

חדר הורים: בחדר השינה של ההורים נתגלו אבני סיליקט, וברוח הדירה בחרנו להבליט אותם כנישה ליד המיטה. ארון קיר גדול נמצא ממול המיטה, ומקלחת ההורים משלבת סגנונות. בהתחלה חיפשנו ארון עתיק בשוק הפשפשים, ומשלא מצאנו משהו שיתאים, תכננתי ארון במראה עתיק עם משטח זכוכית אפורה מודרני. הריצוף משלב ריצוף מצויר עם אריחים דקים 100/300 בסגנון מודרני.

חדר הילדות: ממוקם איפה שבעבר היו המקלחות וחדרי השירות של הדירות ופונה אל הבניין השכן שהנוף הנשקף ממנו הוא של צינורות ומזגנים. על מנת לפתוח חלון גדול בחדר הילדות הייתי צריכה לחפש רעיון יצירתי שידבר בשפה של הבית ויפתור את המראה שניבט מהחלון, בחרתי לעשות משרבייה בגון חלודה כגוון הקורה העוברת בכל הדירה, שעליה מטפס עם פרחים שיסתיר בעתיד את המזגנים של השכנים ובכך יעניק לחדר אור, ייחוד וביטחון.

מקלחת הילדות גם היא מאופיינת בשילוב הסגנונות, אמבטיה פרי סטנדינג אדומה בסגנון מודרני, ריצוף דמוי עץ מקולף וצבוע במריחות של אפור ואדום, ארון כיור במראה כפרי עם משטח קוריאן מודרני.

מסדרון
המסדרון המוביל לחדרים הפרטיים | צילום: שי אפשטיין
חדר הורים
בחדר השינה של ההורים נתגלו אבני סיליקט | צילום: שי אפשטיין
חדר רחצה, שידה
מקלחת ההורים משלבת סגנונות | צילום: שי אפשטיין
חדר רחצה גובה
צילום: שי אפשטיין

דבר המעצב: העבודה על הדירה היתה מאתגרת ומהנה ביותר, נדרשתי לפתרונות מיוחדים ויצירתיים שחלקם נבעו מבעיות טכניות של חיבור שתי דירות ישנות וחלקם נבעו מטעמם וסגנונם של הלקוחות. בסופו של דבר יצאה דירה מיוחדת במינה עם אופי ייחודי.

טיפ: לא לפחד ללכת עם רעיונות לא סטנדרטיים.

פריט אהוב: השידה במטבח שנמצאה בחצר של חנות כלי בית והספרייה שתכננתי.

חדר ילדים
אור, ייחוד וביטחון | צילום: שי אפשטיין
חדר שינה ילדה
צילום: שי אפשטיין
חדר ילדה גובה
צילום: שי אפשטיין
שרפרף חדר שינה גובה
צילום: שי אפשטיין
חדר רחצה גובה
חדר רחצה ילדות. אמבטיה פרי סטנדינג אדומה בסגנון מודרני | צילום: שי אפשטיין

איריס אבנרי דביר - אדריכלות ועיצוב פנים

במדור הקודם: בית ששינה סגנון בגן שומרון
לכל הכתבות במדור בשיפוץ