הדיירים: זוג הורים בשנות ה-40 לחייהם, שני ילדים בן 6 ובת 5. היא מזכירת מנכ"ל בחברת תקשורת, הוא איש עסקים.

הבית: ממוקם במושב באזור השרון בקרבת הים אל מול שמורת טבע פראית. גודלו 95 מ"ר נטו+ חצר נדיבה מאוד המתמזגת עם הטבע.

החזון: הבית הקודם היה מבוך, כך שנקודת המוצא היתה זרימה נכונה בחלל וחלוקה ברורה המבדלת את המרחב הציבורי מן המרחב הפרטי. הדיירים ביקשו מרחב גדול ופתוח שינצל את נתוני הסביבה של הבית ויאפשר להם לחיות ולארח חברים ומשפחה. עיקרי הפרוגרמה - שלושה חדרי שינה, חדר ממ"ד שישמש כחדר עבודה, שני חדרי רחצה ומטבח גדול שיהיה חלק בלתי נפרד מחלל האירוח.

הקו העיצובי המנחה הוא הסגנון הסקנדינבי. צבעים מונוכרומטיים, שילוב בין חפצים ישנים שניכר בהם אופי וסיפור לבין רהיטים חדשים המשדרים קלילות וניקיון.

משך השיפוץ: כחצי שנה מתחילת תהליך התכנון ועד מעבר הדיירים לביתם החדש.

עלויות: עלות השיפוץ והבנייה בלבד הסתכמו בכ-380 אלף שקלים שכללו את עבודת הקונסטרוקטור, הריסה ובנייה, החלפת תשתיות, חשמל, אינסטלציה, מיזוג אויר, ריצוף, טיח וצבע, תקרות גבס, שביל גישה, איטומים, תיקון הגג.

שני מור מכמורת, זולה בחוץ
זולה בחוץ. מול שמורת טבע פראית | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, שידת חוץ גובה
צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, ספה חוץ גובה
צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, גינה גובה
צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, מתלים גובה
החוץ משתלב עם הפנים | צילום: גלית דויטש

עוד בערוץ עיצוב הבית:

התכנסות למגה שיפוץ

הנתונים של הבית הקודם הצריכו מהדיירים והמעצבת להתכנס למגה שיפוץ. נעשתה חלוקה חדשה. מיקומו של המטבח וחלל האירוח הועתקו לצדו השני של הבית ונוסף חדר שינה לילד וחדר רחצה. היה קשה להתעלם מכמה אילוצים מפתיעים, שכן בשלב ההריסה התגלו עמודים במרכז הבית שחייבו התייחסות ותכנון חדש והתמודדות עם שילובו של הממ"ד בחלל הציבורי המתוכנן.

במסגרת השיפוץ הוחלפו כל התשתיות בבית (חשמל, אינסטלציה, מיזוג אוויר), הוחלפו כל החלונות, כולל תריסי גלילה, דלתות פנים ודלת כניסה. נרכשו והותקנו כלים סניטריים, ריצופים, חיפויים, פרקט למינציה בגון אלון טבעי ואלון צבוע לבן. בכל הבית תוכננה נגרות אומן בידי עדי טריפון studio td, נוסף לכך כלל השיפוץ רכישה של רהיטים, גופי תאורה, וילונות, שטיחים, כריות, תמונות ואביזרי נוי.

הכניסה: כבר משביל הכניסה לבית אי אפשר להתעלם מהמיזוג של פנים הבית לסביבתו שבחוץ. תוכננה רחבה קדמית המיועדת לאירוח ובילוי של דיירי הבית. פינת אוכל נדיבה, ערסל, אזור רביצה וממלכת הברביקיו של אב הבית - כל זאת אל מול הנוף הפראי. 

הממ"ד: כדי לאפשר חלל ציבורי רחב ידיים, חדר הממ"ד, הממוקם מימין לכניסה, תפס את תפקיד המבואה. תוכננו בו ארון מעילים ושירות וכן פינת עבודה מדליקה המשרתת בעיקר את בעלת הבית חובבת האופנה. דלת הממ"ד אוחסנה והוחלפה בדלת רגילה.

שני מור מכמורת, משרד גובה
פינת עבודה מדליקה בממ"ד | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, משרד גובה
משרתת בעיקר את בעלת הבית חובבת האופנה | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, שולחן עבודה גובה
צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, מתקן תלייה גובה
צילום: גלית דויטש

הסלון: מיקומו החדש של הסלון מאפשר הנאה מרבית מהנוף ומיזוג בין הפנים לחוץ. בעקבות השינוי נחשף צדו הדרומי של הבית המביא עמו המון אור לחלל הציבורי. ספת הבד השחורה נשארה לשמש את הדיירים גם בביתם החדש. בעזרת שטיח, שולחנות הקפה וכיסאות רשת מתכתיים הוגדר אזור הישיבה. שידת המדיה הסטנדרטית הוחלפה במערומי ספרי עיצוב הנמצאים בשימוש יומיומי. מכשירי המדיה הוצנעו בארון המסדרון והותקנה עינית לטלוויזיה המאפשרת שליטה במכשירים.

שני מור מכמורת, סלון
הסלון. נקודת המוצא היתה זרימה נכונה | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, שולחן סלון
מיקומו החדש של הסלון מאפשר הנאה מרבית מהנוף | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, ספה
הקו העיצובי המנחה הוא הסגנון הסקנדינבי | צילום: גלית דויטש
  

המטבח: בהתאם לדרישות הלקוח תוכנן המטבח כחלק בלתי נפרד מפינת האוכל והסלון, וכך עלה הצורך לשים דגש אסתטי ולהשלים את הקו העיצובי הנבחר. גוון הנגרות לבן עכור בשילוב משטח עבודה כהה. ניצול מקסימלי של מקומות אחסון הכולל תריס מוצנע מהעין לאחסון מוצרי חשמל ואף מדף דקורטיבי מעץ לא מהוקצע המשווה למטבח את האופי הקסום.

פינת האוכל: מתוך החלטה אמיצה של דיירי הבית ומעצבת הפנים הוחלט לחשוף את הבטון ולתת לעמוד שהתגלה בשלבי ההריסה את קדמת הבמה. כחלק מהתכנון החדש מהווה העמוד את עוגן פינת האוכל ומצד המטבח משמש לתליית יחידות רשת לאחסון פירות וירקות שנדרשו להיות בהישג ידם של בני הבית (בעיקר הקטנים).

המנורות נרכשו באיקאה, שידת עץ ישנה שנרכשה בטורקיז הוסבה לאחסון אלכוהול וכלים נוספים, שולחן האוכל ניצב במקביל לציר המטבח ומאפשר משטח עבודה נוסף בשעת הצורך.

שני מור מכמורת, פינת אוכל
המטבח. לחיות ולארח חברים ומשפחה | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, מטבח
תוכנן כחלק בלתי נפרד מפינת האוכל והסלון | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, שולחן אוכל גובה
פינת אוכל | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, מסדרון גובה
שידת עץ ישנה הוסבה לאחסון | צילום: גלית דויטש

אחסון דקורטיבי ופונקציונלי

המסדרון: בהמשך למטבח יש מסדרון המכיל ארונות אחסון, שירות וארון מכונת כביסה ומייבש. הארונות מחורצים ומאפשרים אוורור למכשירי החשמל.

חדר הילדה: כדי לנצל באופן מרבי את החדר, תוכננה ובוצעה בידי נגר מיטת גלריה. מתחתיה מוקם שולחן ילדים ומדפים המאפשרים אחסנה נגישה לחומרי יצירה ואחרים. בצדו השני של החדר מוקמו טלוויזיה ופינת רביצה קטנטנה. ארון הבגדים תוכנן והותאם לנישה שתוכננה מראש. בהמשך לקשר עם הים והעדפותיה של הדיירת הצעירה נעשה שימוש במוטיבים מן הים, כדוגמת מדבקות עוגנים לקיר, מצעים וחפצי נוי שונים.

שני מור מכמורת, יצירה גובה
חדר הבת. אחסנה נגישה לחומרי יצירה | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, מיטה גובה
המיטה תוכננה כך שחלל החדר ינוצל באופן מרבי | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, טפט ילדים גובה
שימוש במוטיבים מן הים, כדוגמת מדבקות עוגנים לקיר | צילום: גלית דויטש

חדר הילד: בדומה לחדרה של הבת, גם פה תוכננה ובוצעה בידי נגר מיטת גלריה. מתחתיה מוקם שולחן כתיבה, מדפים ועליהם אוספי הלגו של הדייר הצעיר והמוכשר. ושוב בצדו השני של החדר מוקמו טלוויזיה ופינת רביצה קטנטנה. ארון לוקר המשמש כארון בגדים יוצא דופן, מדבקות כוכבים על הקיר, פוף סרוג ירקרק ואות ברזל המרמזת על שמו של הדייר, כל אלה נותנים תחושת שייכות וייחודיות לחדר.

שני מור מכמורת, מיטת קומתיים גובה
חדר הבן. מתחת למיטת הגלריה מוקם שולחן הכתיבה | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, צעצועים גובה
מדפים ועליהם אוספי הלגו | צילום: גלית דויטש

חדר רחצה ילדים: בהמשך לקו העיצובי וסקלת הגוונים הנבחרת תוכנן חדר רחצה בהיר עם אריחי פסיפס משושים וחיפוי אריחיsubway . לטוויסט הצבעוני אחראיות יצירות אמנות של הדיירים הקטנים, שמוסגרו ונתלו בקיר שמקדם את פני הנכנסים לחדר.  כדי לאפשר נינוחות מקסימלית תוכנן ספסל עץ איפאה במקלחון. ארון הכיור יוצר מעץ ליבנה בגמר לכה שקופה. הארון מרחף ומאפשר קלילות ומרווח ויזואלי, ותכנונו הפנימי מנצל את שטח האחסון עד תום.

שני מור מכמורת, חדר רחצה גובה
חדר רחצה ילדים. בהיר עם אריחי פסיפס משושים | צילום: גלית דויטש

יחידת הורים: ממוקמת בסוף המסדרון ורחוקה מהחלל הציבורי. נבחרו רהיטים שישוו לחדר מראה מאוורר ונקי. שידות שקופות לצד המיטה, שהיא במה שעליה מונח מזרן במקום מיטה מאסיבית. מימין לכניסה יחידת אחסון מוצנעת בנישה הכוללת את מכשירי המדיה. מנורת פחם משמשת כתאורת אווירה ומתלי העץ שנרכשו באתר etsy מהווים פריט דקורטיבי. בגבו של קיר הטלוויזיה חדר ארונות קטן.

שני מור מכמורת, מיטת הורים גובה
חדר ההורים. במה שעליה מונח מזרן | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, חדר הורים גובה
רהיטים שישוו לחדר מראה מאוורר ונקי | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, תמונה וכיסא חדר שינה גובה
צילום: גלית דויטש

חדר רחצה הורים: נמצא בהמשך היחידה. גם כאן נבחרו אריחי פסיפס משושים וחיפוי אריחי subway. הפעם שולבה יחידת הנגרות עם חזיתות צבועות בתנור והיא עומדת על רגליים. משמאל לכניסה נישה קטנה שאפשרה תלייה של מדפי איפאה לצורך אחסון דקורטיבי ופונקציונלי. במקלחון עצמו תוכננה נישה לשמפו ומוצרי רחצה אחרים.

שני מור מכמורת, שידה הורים גובה
חדר רחצה הורים. יחידת הנגרות שולבה עם חזיתות צבועות בתנור | צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, מדפים רחצה גובה
צילום: גלית דויטש

צריך מנצח אחד לתזמורת

דבר המעצב: ראשית, אני רואה חשיבות עליונה בניהול פרויקט נכון, יסודי ומהודק ליצירת פרויקט מוצלח. זהו פרויקט שאני מאוד מחוברת אליו ואל הדיירים. שיתוף פעולה מלא, סיעור מוחות והפרייה הדדית היו חלק ניכר בתהליך, שבסופו הגענו למה שנקרא בית. אני מוכרחה לציין לשבח את בעלת הבית על מסירותה, חריצותה וטעמה האישי המשובח.

טיפ: חשוב לשמור על ראש פתוח ולהיות קשוב לצורכי הדיירים ונתוני הסביבה, עם זאת לא לשכוח שצריך מנצח אחד לתזמורת.

פריט אהוב: באחד משיטוטנו נקלעה לעינינו תמונה ובה שאריות מבובת מודל משנת 1920 שמוסגרה באלגנטיות. התמונה נרכשה בבית המלאכה שרון ברונשר בשוק הפשפשים. מאחר שבעלת הבית חובבת אופנה, לא היתה שאלה לגבי רכישת התמונה, והיא הפכה לפריט סנטימנטלי בבית.

פריט אהוב נוסף הוא כיסא הברזל הדקורטיבי בחדרה של הבת. הכיסא נרכש בסטודיו הום וורק שופ, הוא משמש נקודת צבע ומשרה אווירה ייחודית.

שני מור מכמורת, לפני
לפני: מבוך ועומס
שני מור מכמורת, מתלים גובה
צילום: גלית דויטש
שני מור מכמורת, לפני

שני מור עיצוב פנים

במדור הקודם: פעם אורווה ישנה, היום דירת גן
לכל הכתבות במדור בשיפוץ