LIVING
מגזין סוף השבוע

אחרי 11 שנה בני הזוג שיפצו את הבית בקיבוץ

הם הוסיפו לבית רק ב-30 מ"ר, אבל הגדילו את הפתחים, החליפו את המטבח ועיצבו בסגנון נקי ומינימליסטי. מהפך מושלם

מיכל מטלון | living | פורסם 29/04/21 15:00  | עודכן 01/05/21 12:30
בית בכרמל
כל החלונות בבית הוגדלו |צילום: קרין ראבנה

בית בכרמל
פינת ישיבה חיצונית ליד פינת האוכל|צילום: קרין ראבנה

הדיירים: עובדת סוציאלית ומהנדס ושלושת ילדיהם (14, 9, 6).

הבית: בית שנבנה לפני 11 שנה בהרחבה של קיבוץ רמות מנשה בדרום הכרמל. הבית, ששטחו 140 מ"ר והוא כולל חמישה חדרי שינה, תוכנן במשרד דגן מושלי ארכיטקטים.

החזון: האתגר המרכזי היה להתמודד עם המבנה האלכסוני של הבית, שבדרך כלל יוצר תחושת אי שקט. בעלי הבית רצו מרחב שיהיה כיף ונעים לבלות בו יחד, ליצור קשר בלתי אמצעי בין הפנים לחוץ, ויציאה נוחה ופרקטית מהאזור הציבורי לגינה. הם ביקשו עיצוב מינימליסטי מתוך הערכה ליופי הטבע המקיף את הבית. רצינו ליצור מרחב מאופק ונקי מטרנדים, אבל בעל אופי ולא אנמי. היה לנו חשוב שיהיה מקום רב לאחסון, כדי שאפשר יהיה לעבור בקלות מבלגן של ילדים לבית מסודר ומוקפד.

משך השיפוץ: כשנה, כולל חצי שנה שיפוץ בפועל.

עלות השיפוץ: כ-700 אלף שקל.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית בכרמל
הכניסה לבית|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
המבואה|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
המראה מסתירה את ארון החשמל|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
מטבח בצורת רי"ש|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
החלון הוגדל למקסימום|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
פינת האוכל בתוספת הבנייה|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
הרצפה מחופה פרקט|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
מזנון הטלוויזיה|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
פינת הקריאה ליד הסלון|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה

במהלך השיפוץ הוגדל הבית ל-170 מ"ר, ובתוספת הבנייה מיקמנו את פינת האוכל. מיקום המטבח לא השתנה, אבל הוא הוחלף והופנה לסלון ולפינת האוכל החדשה. בשטח שבו עמד שולחן האוכל יצרנו פינת קריאה. כל החלונות בבית הוגדלו והוחלפו לפרופיל בלגי מברזל עם תריסים חדשות, והרצפה חופתה בפרקט.

במבואה שהוגדלה יש ארון למעילים ונעליים עם מדפים פתוחים, ומולו מראה עם מסגרת ברזל שמסתירה את ארון החשמל. מתחת למראה ניצב ספסל עץ מפוסל ולצדה מתלה מעילים מינימליסטי. מימין למבואה נמצא החלל הציבורי, כשארונות המטבח הגבוהים נמצאם מעבר לקיר. המטבח הלבן, שהחלון בו הוגדל למקסימום, בנוי בצורת רי"ש בתוספת דלפק הצמוד לעמוד הבית. סביב הדלפק ניצבים כיסאות שחורים ומעליו תלויה מנורה מינימליסטית. ליד המטבח, בתוספת הבנייה המוקפת קירות זכוכית, נמצאת פינת האוכל ובה שולחן מלבני נפתח וכיסאות ורדרדים. מפינת האוכל יש יציאה לפינת ישיבה נעימה מתחת לפרגולה מברזל ובמבוק. הסלון מרוהט בשתי ספות עם ריפוד ורדרד, זו מול זו, וביניהם שני שולחנות עגולים. מתחת לטלוויזיה ניצבת שידה כחולה עם בסיס זהוב שנבנתה במיוחד. בצד הסלון, מול דלת הכניסה, יש פינת קריאה ובה כורסה לצד חלון גדול.

מסדרון ובו ארונות קיר מוביל לחדרי השינה והרחצה. יחידת ההורים פונה אל גינה אחורית שקטה. חדר הארונות, שתפס מקום רב, בוטל ובמקומו הותקן ארון קיר גדול. בחדר יש שני חלונות ולצדם מיטת עץ פשוטה. על החלונות תלויים וילונות לבנים ועל הרצפה ליד ארון הקיר פרוש שטיח עם דוגמה גיאומטרית. חדר הרחצה מחופה אריחים מדוקקים ענקיים.

לבת הגדולה נבנתה יחידה עם כניסה נפרדת וחדר רחצה. גם בחדר זה יש ארון קיר גדול, בנוסף למיטה ושולחן כתיבה מאיקאה. גם שני חדרי הילדים הנוספים שופצו, ובחדר הרחצה שלהם הוחלפה האמבטיה והמקלחון. בכל חדרי הרחצה הותקנו ארונות צרים הנועדו לאחסון נייר טואלט, ומראות נפתחות לארון צר למוצרי הקוסמטיקה קוסמטיקה. בשירותי האורחים הקירות חופו באריחים עם דוגמה המזכירה פנינים לבנות, והותקן כיור בטון מרחף. בבית יש גם חדר כביסה.

>> במדור הקודם: השחקנית בנתה וילה במקום בית ילדותה הקטן 

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ   

  

בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
חדר ההורים|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
חדר הארונות הוחלף בארון קיר גדול|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
חדר הרחצה|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
הכניסה לחדר הבת הגדולה|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
חדרה של הבת הגדולה|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
חדרה של הבת הגדולה|צילום: קרין ראבנה
בית בכרמל
שירותי האורחים|צילום: קרין ראבנה

פריט אהוב: כוננית הטלוויזיה. בעלת הבית חששה בתחילה מהוספת צבע כחול כהה למארג השקט של החלל, אבל בסוף אהבה מאוד את התוצאה.

דבר המעצבת: היה כאן אתגר לא פשוט ליצור תוכנית שתענה על כל הצרכים באופן פונקציונלי ועיצובי, ומאוד נהניתי מעבודת התכנון. בסוף התהליך הארוך כתבו לי בעלי הבית: "נדהמנו לראות עכשיו את תמונות ה'לפני' של הבית. מדהים לראות את השינוי ותודה על שראית קדימה ולפעמים רצית יותר מאיתנו שיהיה לנו יפה, נעים ופרקטי. לאורך כל התהליך ובסופו הרגשנו שקט פנימי, שביעות רצון והשלמה, ועכשיו כשהבית נראה כך - אנחנו לא רוצים לצאת ממנו".

טיפ: סמכו על המעצב או מתכנן ועבדו בשקיפות מלאה, ללא עקבות וחסמים. עבודת צוות ושיתוף פעולה מלא עם אמון והבנה שהמטרה היא משותפת (ליצור בית מושלם) יאפשרו למקסם את הפוטנציאל של הבית.

 

עיצוב: מיכל מטלון – Michal Matalon HomeMaker

 

תכנון המבנה: דגן מושלי ארכיטקטים

חיפויים, ריצופים, סניטציה ופרקט: מודי

תאורה: כלי אור

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של  living

 

בית בכרמל
תוכנית הבית לפני השיפוץ|שרטוט: מיכל מטלון
בית בכרמל
תוכנית הבית אחרי השיפוץ|שרטוט: מיכל מטלון
בית בכרמל
המטבח לפני השיפוץ|צילום: מיכל מטלון
בית בכרמל
פינת האוכל לפני השיפוץ|צילום: מיכל מטלון

רשימת מכולת

ספסל עץ בכניסה – 3,500 שקל, חן זלקינד

שולחן אוכל – 15,750 שקל, טולמנ'ס דוט

אגרטל עיגול גדול – 680 שקל, PLUS O PLUS CERAMICS

2 תמונות מעל המיטה בחדר השינה – 1,100 שקל, inyoo

כורסת חבל קלוע – 1,590 שקל, קולקטי 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן