הדיירים: הדירה מיועדת לשכירות לטווח קצר לתיירים. 

הדירה: ממוקמת בלב מתחם בזל בתל אביב. גודל הדירה 55 מ"ר, קומה ראשונה מתוך שלוש, שלושה חדרים לאחר השיפוץ, שלושה כיווני אוויר. הבניין בן כ-60 שנה ונראה במצב טוב ומטופח. לפני השיפוץ היתה הדירה במצב מוזנח מאוד.

ליאל דניר, ספה
ספת ג'ינס מבד סן ז'רמן ששודרגה עם כריות מבד אנדרו מרטין | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, סירה
השראה לאורח השוהה בדירה | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, הדום צהוב
פוף צהוב. להכניס צבע | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, מגזין
שיהיה במה לדפדף | צילום: איתי סיקולסקי

עוד באתר לעיצוב הבית:

החזון: בעלות הדירה חלמו להקים דירת מלון בוטיק בתל אביב, שתעוצב ותאובזר על פי סטנדרט מלונאי. הרעיון לארח אנשים מכל העולם ולאפשר להם שהייה מושלמת ברמת הנוחות, הפינוק והשירות הלהיב אותן מאוד. מטרת העל היתה לתת מענה למי שרוצה להרגיש חלק מההוויה התל אביבית בלב העיר הרחק מהמלונות ועדיין ליהנות מעיצוב ומאבזור ברמה מלונאית. מראש ידעו השתיים שהן רוצות להקנות לתיירים תחושת ביתיות יחד עם איכות ויוקרה ולא התפשרו על כלום במהלך התהליך.

לאחר שלושה חודשי חיפוש נמצאה הדירה בבזל. בעת הרכישה ולאחריה לא הבינו כמה פוטנציאל יש לדירה. אחרי הריסת כל קירות הבית ופירוק החלונות הישנים נתגלתה הדירה במלוא הדרה, והפוטנציאל העצום התממש.

משך השיפוץ: ארבעה חודשים כולל פינישים וריהוט.

עלות השיפוץ: 320 אלף שקל, כולל עבודות קבלן, תשתיות, בניית גבס, חלונות, מיזוג, ריצוף וחיפוי, סניטריה, מטבח, שיש, דלתות, ריהוט ואבזור עד הפרט הקטן ביותר.

ליאל דניר, כניסה
הכניסה לדירה. חלק מההוויה התל אביבית בלב העיר | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, קיר תמונות
קונסול הכניסה לבית | צילום: איתי סיקולסקי

תיאור כללי של השיפוץ: הדירה במקור היתה מחולקת באופן לא פרקטי. בכניסה קיבל את פני הנכנסים חלל מבואה קטן. המטבח היה בתוך חלל סגור ואליו צמודה מרפסת סגורה. חדר אמבטיה ושירותים נפרדים במרכז הדירה ואז מסדרון המוביל לחדר השינה ומרפסת סגורה נוספת צמודה לוויטרינה של הסלון.

מבנה הדירה לפני השיפוץ נהרס כולו, פרט לעמוד הממוקם באמצע הדירה וצינור 4 צול של השירותים.

בקצה הבית מול דלת הכניסה היתה מרפסת סגורה עם ויטרינה בגודל 3X3 מ', וידענו שהיא חייבת להישאר פתוחה לסלון. משם יצאנו לדרך. הוויטרינה הכתיבה לנו את המתווה לעיצוב המבנה החדש, ומתוך כך נקבע כי זהו החלל הציבורי, וכך הבית חולק לחלל ציבורי (הסלון) וחלל פרטי (שתי סוויטות).

מטרת השיפוץ היתה לייצר אופן ספייס, שבו החלל הציבורי יהיה פתוח ויהווה מעין לופט עם המון נשמה וסטייל, והחלל הפרטי יחולק לשתי סוויטות מפוארות שבכל אחת מהן מקלחת ושירותים, כדי לתת תחושה של סוויטה במלון.

ליאל דניר, מטבח
המטבח. דגם חדש של ארונות עץ מאיקאה ששודרגו על ידי ברז מוזהב וידיות brass | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, קפסולות קפה
לא לשכוח לאבזר את המטבח | צילום: איתי סיקולסקי

לוק של לופט

בכניסה לבית מצד שמאל ממוקם המטבח. היינו מעדיפים שיהיה גדול יותר - התכנון הראשוני היה ליצור מעין ר' שיתחיל ממש מהכניסה - אך לא רצינו לחסום את הכניסה לדירה. ארונות המטבח הם דגם חדש של ארונות עץ מאיקאה ששודרגו על ידי ברז מוזהב וידיות brass שנרכשו ברחוב הרצל בתל אביב. לחלק העליון לא רצינו קלאפות סטנדרטיות, וכדי לא לחרוג מהתקציב, ביקשנו מהנגר שיכין שני מדפי אלון מעץ מלא, כדי לייחד את הנראות שלו.

כדי להעניק לחלל המרכזי לוק של לופט, בחרנו בריצוף גרניט פרצלן המחקה בטון מלוטש בגוון אפור בהיר. התאהבנו בריצוף המגוון והמיוחד מיד.

ליאל דניר, חדר שינה
חדר השינה. אווירה יוקרתית ואירופית | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, וילונות חדר
וילונות מרצפה עד תקרה | צילום: איתי סיקולסקי

בהמשך למטבח מצד שמאל קיימת נישה מוחבאת בתוך ארון, המכילה מכונת כביסה ומייבש. מאחר שהדירה קטנה, זה היה המיקום האולטימטיבי למיקום המכונות. כדי לבנות את הנישה הוסיף הקבלן 70 סנטימטר של קיר גבס לקיר השמאלי בכניסה לבית, וכך גם הגדלנו את המטבח וגם יצרנו נישה לכביסה.

פינת האוכל נמצאת מול הארון. ההתלבטות היתה גדולה מאוד לגבי גודלו של השולחן. רצינו שהשולחן יהיה גדול ומפנק, אך היינו צריכים להביא בחשבון את השטח המוגבל שנשאר לטובת העניין לאחר מיקום הסלון. לבסוף נבחר שולחן בגודל 1.20 על 80 סנטימטר, שרגליו מברזל בצורת איקס ועליהן פלטת עץ אלון טבעי. לשולחן הוספנו כיסאות עור חום כדי להעניק חמימות ונוחות. מעל השולחן תלינו שתי מנורות רסטוריישן שנקנו אצל אייבי מגדעון קלאס, האחראי על כל מנורות התקרה בדירה מלבד בחדר שינה הצעיר.

ליאל דניר, שידה
חדר השינה. מנורה בעיצוב יד | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, שידת לילה
שידות מיטה עם רגלי איקס מברזל ומשטח קררה לבן | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, מיטה
ליאל דניר, מיטה | צילום: איתי סיקולסקי

וילונות מרצפה עד תקרה, חלונות בלגיים ושיק אירופי

בסלון ספת ג'ינס מבד סן ז'רמן ששודרגה עם כריות מבד אנדרו מרטין שהוזמן במיוחד מלונדון. כדי להוסיף צבע הכנסנו שני פופים צהובים, והכל הונח על שטיח חבלים טבעי משטיחי איתמר. שידת הטלוויזיה מינימליסטית, מרחפת כדי לא להכביד על הבית ועל התנועתיות באזור הסלון. לסלון בחרנו וילון אוורירי שמזכיר מראה פשתני כדי לשמור על הקלילות והאווריריות ולא לחסום את תחושת המרחב.

חדר השינה הגדול ממוקם מול הסלון. כדי לתת לו מראה יוקרתי ריצפנו בפרקט מסוג פישבון, המשרה אווירה יוקרתית ואירופית, תלינו וילונות (טלי שקד) מהתקרה עד הרצפה, לתחושה של מלון בוטיק וגם להגדלת החלל. החלונות הבלגיים השחורים עם העצים הירוקים ברקע מקנים אווירה של כפר בתוך העיר. צבע החלונות נבחר בעיקר כדי להבליט את הירוק מבחוץ וגם להעניק לדירה מראה בוטיקי יוצא דופן.

כדי לחזק את האופי המלונאי של החדרים התקנו קרניזים במרכז הקיר, ויחד עם הפנלים הגבוהים, החדר קיבל מראה אירופי קלאסי. המיטה מרופדת עם גב מיטה מעוצב. הצבע האפור נבחר כדי להבליט את המראה וגם משתלב עם כל מה שיונח על ידו. בשני צדי המיטה שידות מיטה עם רגלי איקס מברזל ומשטח קררה לבן. מנורות המיטה, עבודת יד, מקנות לחדרים מראה רומנטי וחמים. מהתקרה משתלשלת מנורת זכוכית עם נורת פחם המשלימה את הלוק. הוספנו שטיח פרסי צבעוני שנרכש בשוק הפשפשים.

ליאל דניר, חדר רחצה
תמונות לחימום האווירה | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, חדר רחצה
ברזים בסגנון קלאסי רטרו | צילום: איתי סיקולסקי

בחדר הרחצה השייך לחדר הגדול קיים עמוד שלא היה אפשר להסירו והוא מקטין את החלל. לכן בחרנו חיפויים פשוטים יחסית, כדי לתת תחושה מרווחת, ואלו שודרגו באמצעות ברזים בסגנון קלאסי רטרו, ארון לכיור בעיצוב מיוחד מעץ אלון גושני (חנוך מדרך העץ), ארון פתוח כדי לא לחסום את החדר. הוספנו שידות לאחסון מברזל ועץ אלון, ותלינו מעט תמונות כדי לחמם את האווירה. המראה עם הפאזה בחדר מוסגרה במסגרת מעוטרת ועשירה ומעליה תלינו מנורה דקורטיבית, גם היא בסגנון אירופי.

ביציאה מהחדר הגדול מצד שמאל קונסול הכניסה לבית שנקנה במטרו בשוק הפשפשים. הוא אובזר בספר על תל אביב באנגלית לתיירים, במנורה עם אהיל צהוב מחמם (קטורה), ומעל קולאז' של תמונות שהודפסו ומוסגרו על ידינו.

בהמשך לקונסול לכיוון הכניסה לבית, מצד שמאל, החדר הצעיר יותר. כאן היו לפני השיפוץ המטבח ומרפסת שירות סגורה. בחדר נישה ותקרה מונמכת, שהטרידה אותנו, אך לבסוף החלון הגדול של החדר, שמאיר ופותח אותו, יצר חדר יוקרתי ומפנק. גם לחדר הזה הוצמד חדר מקלחת ושירותים בעיצוב זהה לשני, ולו חלון גדול לנוף ירוק.

ליאל דניר, חדר שני
חדר השינה השני. יוקרתי ומפנק | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, טלוויזיה
מנורה שממשיכה את הלוק | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, שירותים
ממשיך את הקו השיקי | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, כיור
חדר הרחצה. שידות לאחסון מברזל ועץ אלון | צילום: איתי סיקולסקי

השראה בכל חלל

דבר המעצב: קיבלנו דירה במצב מאוד בעייתי. ישנה, מוזנחת ומחולקת בצורה שגויה שלא מממשת את הפוטנציאל. היתרון הגדול היה שהתקרה של הדירה גבוהה יחסית והדירה מרובת חלונות שמאחוריהם הרבה ירוק שלא היה מבייש שום קיבוץ או כפר בארץ. המטרה היתה למקסם את הדירה בצורה הפונקציונלית ביותר. לפתוח אותה, להכניס את החוץ פנימה ולתת תחושה של ספייס. מכיוון שמדובר בדירת מלון בוטיק, היה חשוב לנו להכניס הרבה דיטיילים להשלמת תחושת הביתיות אל מול מלונות רגילים וכן לתת השראה לאורח השוהה בדירה בכל חלל שהוא נמצא בו.

פריט אהוב: כריות הסלון מבד אנדרו מרטין שהוזמנו במיוחד מלונדון. הכריות נותנות לדירה חיות, סטייל וטאץ' מיוחד במינו.

ליאל דניר, קופסה
מקדמים אורחים בברכה | צילום: איתי סיקולסקי

רשימת מכולת:

כריות מיטה – 1,800 שקל, (חמש כריות) – אלמנטו – הצורפים, יפו.
שולחן קפה – 5000 שקל, נגריית זהבי, ראשון לציון.
מנורות מיטה- 500 שקל למנורה, קטורה, אבן גבירול 178, תל אביב.
ספת ג'ינס – 6,000 שקל, איי די דיזיין, דיזיין סנטר, בני ברק.
מיטה מרופדת חדר שינה גדול – 8,000 שקל, רוני ליצ'י דיזיין, יחיזקיהו המלך 10, תל אביב.
כיסאות עור שולחן אוכל - 800 שקל לכיסא פיק-אפ, קיבוץ גלויות 32, תל אביב.

ליאל דניר מעצבת פנים, בן טאובר מעצב פנים.

ליאל דניר
דיטיילים להשלמת תחושת הביתיות | צילום: איתי סיקולסקי
ליאל דניר, קופסה
מקום לתכשיטים | צילום: איתי סיקולסקי

במדור הקודם: הבית המשגע שעיצבה המעושרת יעל גל
לכל הכתבות במדור "בשיפוץ"