הדייר: מוטי פאר, מנכ״ל חברת יחסי הציבור הבינלאומית Blonde 2.0, רווק המרבה לארח, גם במסגרת תפקידו.

הדירה: הפנטהאוז נמצא בקומה ה-30 במגדלי ברונזה בפארק צמרות שבצפון-מזרח תל אביבֿ. שטחו 290 מ"ר והוא כולל מרפסת המשקיפה לים התיכון (70 מ"ר). הבניין נבנה ב-2015 והפנטהאוז, שכלל חמישה חדרים, נרכש מהקבלן. לאחר הרכישה נהרסו כל הקירות הפנמיים ונשארה המעטפת בלבד, כדי להתאים את הדירה לטעמו של הדייר. על השיפוץ היו אחראים אדריכל צבי גרש ואדריכלית מאי אלון ממשרד פז גרש אדריכלים.

דירה מוטי פאר (1)
הסלון מרוהט ברהיטים איטלקיים | צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר  (2)
צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר, ג (3)
צילום: עמית גירון

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

החזון: פאר ביקש שהמרחב הציבורי יתאים לאירוח ובידור ויעוצב בהשראת דירה ניו יורקית מינימליסטית ומודרנית עם פריטי אמנות ייחודיים ואווירה נעימה. במרחב הפרטי ביקש פאר ליצור מקום אינטימי שאליו משתוקקים להגיע בסוף היום, ובו משתוקקים לקום בבוקר.

משך השיפוץ: שנה.

עלות השיפוץ: 8 מיליון שקל, לא כולל יצירות אמנות.

דירה מוטי פאר (5)
צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר ג (13)
צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר (33)
מחיצות ניידות משמשות לסינון אור השמש | צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר ג (12)
צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר ,ג (6)
צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר (32)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (17)
צילום: איתי סיקולסקי

מכיוון שהקירות הפנימיים הוסרו, מזוויות רבות בפנטהאוז נשקף הנוף המרהיב: לכיוון מערב רואים את הנוף האורבני של תל אביב עד הים, ולכיוון מזרח רואים את הרי שומרון. כדי ליצור הפרדה בין הפונקציות השונות בדירה, עוצב החלל הציבורי במתכת ואבן צפחה שחורה ואילו החלל הפרטי האינטימי עוצב באבן אוניקס מצרית מוארת ועץ אלון צרפתי.

דירה מוטי פאר (28)
הנוף הנשקף עד הים | צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (18)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (19)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (30)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (20)
צילום: איתי סיקולסקי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

החלל הציבור כולל סלון עם מרפסת ענקית ובה בריכת נוי, פינת אוכל ומטבח פתוח. לאורך חזית החלל הציבורי מדרום יש מחיצות ניידות ממתכת מלוטשת המשמשות לסינון אור השמש. הסלון מרוהט ברהיטים איטלקיים מודרניים. ציר נוסף בחלל הציבורי כולל קיר עשוי מפלדה מושחרת ואלומיניום מלוטש מוזהב. בקיר זה נמצאים המקררים וארונות המטבח, מערכות השמע ודלת נסתרת למעבר בין החלל הציבורי לחלל הפרטי. משטחי המטבח עשויים מקוריאן ומוארים ביום ובלילה. המרפסת מוארת בלילה בקווים המכוונים את המבט לקו החוף. שירותי האורחים מעוצבים כמו החלל הציבורי בגוונים שחורים עם תאורת קיר.

דירה מוטי פאר (29)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (27)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר  (16)
פסי תאורה מכוונים את המבט אל האופק | צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר (15)
צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר (31)
בריכת נוי | צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (22)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (24)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר  (10)
שירותי האורחים | צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר  (4)
דלת נסתרת מובילה לחלל הפרטי | צילום: עמית גירון

במדור הקודם: בזכות הצבע: שינוי קסום בבית צמוד קרקע במרכז

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

החלל הפרטי כולל את חדר השינה הראשי עם חדר רחצה צמוד וכן חדר שינה לאורחים. העיצוב מנוגד לעיצוב החלל הציבורי והוא חם ואינטימי. החלל מחופה באלון צרפתי ועל הרצפה פרושים שטיחים אתניים. הדלתות נמצאות בפתחים גדולים ללא משקופים על מנת ליצור תחושת זרימה בין החדרים.

דירה מוטי פאר  (8)
חדר השינה | צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר (7)
חדר הרחצה | צילום: עמית גירון
דירה מוטי פאר (35)
צילום: איתי סיקולסקי
דירה מוטי פאר (9)
צילום: עמית גירון
_OBJ

תכנון: אדריכל צבי גרש ואדריכלית מאי אלון ממשרד פז גרש אדריכלים

סטייליסטית לצילומים: שירי ולירו

חדר הרחצה הראשי מעוצב כחלל פתוח עם מחיצות זכוכית. הקירות מחופים באבן אוניקס מצרית לבנה, מלבד קיר אחד המחופה באבן אוניקס מצרית כחולה המזכירה מים. על הרצפה חקוק ציטוט משיר של דיוויד בואי. גם חדר הרחצה לאורחים מחופה באבן בהירה כדי ליצור תחושה מוארת.