LIVING
מגזין סוף השבוע

יפה כלבנה: דירה משנות ה-50 הפכה לבית חלומות

מהדירה הישנה נשאר רק עמוד חשוף אחד והחלל אורגן מחדש עם מקום לכל הפונקציות שבעלת הבית רצתה - אירוח חברים ובני משפחה, פינות ישיבה נעימות, ופינת עבודה מסודרת

יהודית גולדפרב | נטלי גדליה | living | פורסם 04/04/19 15:00 

20 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
אווירה מרגיעה ובהירה|צילום: הילה עידו
14 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
הרצפה חופתה בפרקט שמוסיף חמימות בלי להכביד על החלל|צילום: הילה עידו

הדיירת: אישה בשנות ה-30 לחייה, עובדת בהייטק שחזרה לארץ לאחר כמה שנים בארצות הברית.

הדירה: דירת 75 מ"ר בתל אביב קרוב לים, בבניין משנות ה-50 במצב טוב. הדירה הייתה מאוד ישנה – המטבח ופריטי הנגרות הקבועים ישנים, חלק מהחלונות עקומים, פתחי החלונות לא סימטריים והבדלי גבהים ברצפות בין החדרים השונים. היו בה חדר שינה גדול ועוד חצי חדר בכניסה לבית, סלון ומטבח קטנים. הדירה נמצאת בקומה רביעית והעליונה. אמנם יש בבניין מעלית אבל היא קטנה ולכן העלינו דברים גדולים (כמו פלטת השיש שמעל האי) בעזרת מנוף או דרך חדר המדרגות.

החזון: הגענו לדירה עוד לפני קניית הנכס כדי לתת ייעוץ, ומיד ראינו את הפוטנציאל הגלום בה - חלונות גדולים עם נוף של גגות תל אביב והרבה אור. עברנו על כל הקירות וראינו שקיים רק עמוד אחד ושחוץ ממנו אפשר להוריד את כל הקירות ולתכנן מחדש ללא מגבלות. רצינו ליצור דירה אלגנטית ונעימה עם אווירה מרגיעה ובהירה, עם מקום לכל הפונקציות שבעלת הבית רצתה בחלל לא גדול - אפשרות לארח חברים ובני משפחה סביב השולחן, פינות שתוכל לשהות בהן, פינת עבודה מסודרת ומקום לגדל עשבי תיבול. בנוסף, היה חשוב שהדירה תתאים גם לשלב שבו היא תרחיב את התא המשפחתי.

משך השיפוץ: חצי שנה - בזכות אלעד הקבלן, שהיה מהיר ויעיל במיוחד.

6 - דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו YGNG
על האי נמצאים משטח העבודה וכן כיור וכיריים|צילום: הילה עידו
8 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
שולחן אוכל נפתח לאירוח משפחה וחברים|צילום: הילה עידו
21 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
ספסל בטון ליד החלון|צילום: הילה עידו
24 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
המחיצה המרידה בין החלל הציבורי לחדרים הפרטיים|צילום: הילה עידו

>> לכל הכתבות בערוץ living 

השיפוץ היה שיפוץ מאפס, כלומר פירקנו את כל הדירה והחלפנו את כל התשתיות. רוב הפריטים בדירה חדשים ונוצרו במיוחד, כולל עבודות המסגרות והנגרות, חלק מגופי התאורה ופריטי טקסטיל. הרצפה חופתה בפרקט שמוסיף חמימות בלי להכביד על החלל.

הדירה חולקה כך שמימין לכניסה נמצא החלל הציבורי, ומשמאל נמצא האזור הפרטי. החלל הציבורי, הכולל סלון ומטבח, פתוח ולכן יש בו תחושה של מרחב למרות שגודלו כ-40 מ"ר בלבד. המטבח מורכב משני קווים מקבילים – קו הארונות הגבוהים והאי. בארונות הגבוהים משולבים המקרר והתנור וכן דלת אינטגרלית המובילה לחדר כביסה ומזווה. על האי נמצאים משטח העבודה וכן כיור וכיריים. מתחתיו מותקן מדיח הכלים וסביבו יש ארבעה כיסאות בר מקש עבה. מעל האי תלוי מתקן תצוגה מפליז וזכוכית פסים בשילוב תאורה. בהמשך יש שולחן אוכל נפתח וסביבו ארבעה כיסאות. בסלון יש ספת רי"ש אפורה מטולמנ'ס שבעלת הבית הביאה למרות שהמלצנו על החלפתה, ועליה כריות שהכנו במיוחד אצל רפד. שולחן הסלון מורכב מסטול שעליו הנחנו זכוכית. על הרצפה פרוש שטיח של חברת פנטהאוס בייסיק. ליד החלון בנינו ספסל מיציקת בטון ודרכו עובר עמוד הטלוויזיה.

5 - דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו YGNG
בארונות חרותים פסים ומשולבים פסי פליז|צילום: הילה עידו
22 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו
23 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
צינורות פליז בספרייה|צילום: הילה עידו
17 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו
16 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
הדלת המובילה לחדר העבודה|צילום: הילה עידו
15 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו

בין החלל הציבורי לחדרים הפרטיים מפרידה מחיצת עץ שבתוכה קבועים ארונות, דלתות אינטגרליות וספרייה. בהתחלה תכננו מחיצה עם טקסטורה יותר עמוסה במוטיב שבטי, אבל זה היה כבד מדי מדי לבעלת הבית, לכן יצרנו את העיצוב הנוכחי עם ארונות ובהם חרותים פסים ומשולבים פסי פליז, וצינורות פליז משולבים בספרייה. בקצה המחיצה הסמוך לחלון יש דלת הנכנסת לכיס מאחורי הספרייה ומובילה לחדר עבודה המשמש גם כחדר אורחים. בחדר נמצא העמוד שאי אפשר היה להסיר והחלטנו לחשוף אותו ולהפוך אותו לחלק מעיצוב הבית. בחדר יש ארון עץ המתחבר לשולחן עבודה.

7 - דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו
18 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
את העמוד אי אפשר היה להסיר והוא הפך לחלק מהעיצוב|צילום: הילה עידו
19 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
חדר העבודה משמש כחדר אורחים|צילום: הילה עידו

במדור הקודם: עיצוב כפרי לייט מיושן הפך לעיצוב מודרני ונעים

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

בהמשך המחיצה יש דלת המובילה לשירותי האורחים. קירות החדר מחופים במיקרוטופינג והשידה עשויה מעץ ורגלי פליז ועליה מונח כיור בטון. מעלה השידה תלויה מראה ולצדה תלויה מנורה שעיצבנו במיוחד. הדלת הבאה במחיצה מובילה לחדר השינה, ומולה נמצא חלון ענקי. משמאל לדלת נמצא ארון בגדים, ומימין נמצא חדר הרחצה. את המיטה והכריות שעליה עיצבנו במיוחד עם בדים שיתאימו לאווריריות הנעימה של החדר. מחוץ לחדר השינה המחיצה ממשיכה עד דלת הכניסה לבית, וקבועים בה ארון מעילים, ארון מזווה, ארון לתיקים ומפתחות וארון מדיה וחשמל.

11 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
שירותי האורחים|צילום: הילה עידו
12 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו
13 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו
9 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
מול הכניסה לחדר השינה נמצא חלון ענקי|צילום: הילה עידו

פריטים אהובים: אנחנו מאוד אוהבות את עבודות הנגרות ואת עבודות הנגרות ששולב בהן פליז.

דבר המעצבות: כיף לעבוד עם לקוחה שסומכה עלינו ועל הטעם שלנו. חשוב לנו כמעצבות להיות שם בשביל הלקוחות שלנו ולגרום לכך שחוויית השיפוץ שלהם תהיה נעימה ככל האפשר, ואנחנו חושבות שהלקוחה מאוד נהנתה לעבוד איתנו ואנחנו איתה. פרויקטים כאלה תמיד מזכירים לנו למה נכנסנו למקצוע הזה. הלקוחה זרמה כמעט עם כל הרעיונות שלנו וסמכה עלינו בעיניים עצומות.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

טיפ: בגלל גודל הדירה בחרנו להחליף את הקירות במחיצות עץ שגם חוצצות בין החדרים וגם נתנות מענה פונקציונלי ומראה מסודר כי לכל דבר יש את המקום שלו. בנוסף, כדאי תמיד להשאיר בצד תקציב לחלק הסופי של הלבשת הבית שאינו פחות חשוב מהתכנון ועיצוב הדירה עצמה. הפרטים הקטנים נותנים לדירה את ייחודה, יוצרים את האווירה שאליה שואפים ומוסיפים סטייל.

10 - דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו YGNG
המיטה עוצבה במיוחד|צילום: הילה עידו
4 - דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו
3 - דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו
2 - דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו YGNG
חדר הרחצה|צילום: הילה עידו
1 - דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו YGNG
צילום: הילה עידו

תכנון ועיצוב פנים: נטלי גדליה ויהודית גולדפרב - YGNG interior design studio

קבלן מבצע: אלעד כהן - Makeover

נגרות: Hen Genis


תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן