LIVING
מגזין סוף השבוע

עמק יזרעאל: בית חדש באווירה של פעם

האם אפשר ליצור בית שגם מחובר לחוץ ולנוף העמק וגם יש בו פרטיות למרות שבנחלה עומד גם בית ההורים? זו ההוכחה שכן

עינב גלילי | living | פורסם 30/05/19 11:41 
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
תקרה מקורות עץ מלא בגוון לבן ותעלת מיזוג חשופה מפליז|צילום: עודד סמדר

בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
המטבח מוסתר מהכניסה|צילום: עודד סמדר

הדיירים: בני זוג ושלושה ילדים.

הבית: הבית נמצא במושב בעמק יזרעאל, במגרש ששטחו דונם (בית שני בנחלה של ההורים). בבית שתי קומות ושטחו 280 מ"ר – 200 מ"ר מתוכם למשפחה ועוד 80 מ"ר למשרד ביתי ויחידת דיור.

החזון: בני הזוג ביקשו בית אינטימי, מרווח אבל לא גדול מדי כך שייווצר קשר הדוק בין חללי הבית ולא יהיה ניתוק בין חדרי הילדים וחדר ההורים. הם רצו שחלל המגורים יהיה במפלס אחד ומפתחים גדולים שיאפשרו חיבור לחוץ ולנוף העמק. מכיוון שזה הבית השני בנחלה, היה צורך ליצור הפרדה עדינה בינו ובין בית ההורים. לשם כך יצרנו פתחים קטנים יחסית בחזית הפונה לבית ההורים והוספנו צמחייה שיוצרת את האינטימיות והפרטיות הנדרשות לשני הצדדים.

משך התהליך: שנתיים וחצי.

>> לכל הכתבות בערוץ living  

הבית מעוצב בסגנון נקי עם פינות של פריטי וינטג' שבעלת הבית אוהבת. החלל הציבורי ופינת הישיבה בחוץ מרוצפים באריחי בטון בהירים בגודל 20X20 ס"מ, כדי ליצור אווירה של בית "של פעם". כך אפשר לשחק עם עבודות עץ צבעוניות, פריטי טקסטיל מגוונים ועשירים ורהיטים בסגנונות שונים. כל אלו יוצרים מראה פחות שגרתי, עם בליל של השפעות, ועם זאת יש קו עדין המחבר את כולם לבית מלא חיים ואופי, עדין ורגוע.

בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
דלת הכניסה היא דלת עתיקה שהותאמה לפתח|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
ארון מעילים במבואה|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
טפט עם הדפס תכלת על רקע פנינה בשירותי האורחים|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
כבר מהכניסה רואים את הפטיו |צילום: עודד סמדר

הכניסה ושירותי האורחים: שביל בטון המתעקל בעדינות, מוקף משני צדדיו בצמחייה עשירה, מוביל מהחניה לכניסה. המבואה החיצונית מקורה בפרגולה ויש בה ספסל המאפשר לחלוץ נעליים לפני הכניסה לבית. דלת הכניסה היא דלת עתיקה שנקנתה בשוק הפשפשים בתל אביב, שופצה והותאמה למידות הפתח. כבר מהכניסה רואים את הפטיו שמפריד בין האזור הציבורי והפרטי ומחדיר אור לחלל. במבואה עומד שידה ישנה המשמשת לאחסון מפתחות, דברי דואר ועוד. בצד המבואה יש חלל קטן ובו ארון מעילים וארון חשמל ודלת המובילה לשירותי האורחים. השירותים עוצבו בסגנון נורדי: הרצפה מחופה באריחי משושים בצבע שחור, וחציו התחתון של הקיר מחופה בלוחות קרמיקה לבנה מבריקה. חציו העליון של הקיר מחופה בטפט עם הדפס דמוי רקמה בגוון תכלת עדין על רקע פנינה. ארון הכיור תוכנן במיוחד.

החלל הציבורי: מימין למבואה נמצאים הסלון ופינת האוכל, ואילו המטבח מוסתר מהכניסה. החלל הציבורי הוא מלבני ולאורך הקיר המרכזי יש שלושה מקטעים של דלתות זכוכית המאפשרות גישה נוחה אל הפרגולה המשמשת חלק בלתי נפרד מאזור האירוח. התקרה עשויה מקורות עץ מלא בגוון לבן, כשבצד אחד עוברת תעלת מיזוג חשופה מפליז.

המטבח בנוי בצורת רי"ש ובמרכזו אי גדול ורחב ידיים ובו חמישה במקומות ישיבה. האי משמש לשתיית הקפה של הבוקר, ארוחות הערב היומיומיות וישיבה עם חברים בזמן שאחד מבני הזוג מבשל. לאחר ניסיונות רבים בחרנו לארונות המטבח והאי צבע ירוק בסגנון של מטבח אנגלי מפעם. הארונות הגבוהים עשויים מעץ אלון טבעי כך שנוצר מראה קליל ומעודן. גם כיסאות האי, העשויים עץ עם מושבי קש, מוסיפים לתחושה הקלילה. שולחן האוכל העגול שובר את מראה הקווים המלבניים של החלל. בסלון יש ספה ארוכה שתוכננה במיוחד והיא מרופדת בבד קטיפה בצבע ניטרלי, ספה זוגית מרופדת בבד סגלגל עם כריות צבעוניות וכורסה מרופדת עור בסגנון האנגלי.

בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
שולחן אוכל עגול שובר את הקווים הישרים|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
מטבח בצורת רי"ש עם אי גדול|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
לאחר ניסיונות רבים נבחר צבע ירוק בסגנון של מטבח אנגלי מפעם|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
הספה הארוכה בסלון תוכננה במיוחד|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
החלל הציבורי ופינת הישיבה בחוץ מרוצפים באריחי בטון בהירים|צילום: עודד סמדר

פינת העבודה וחדרי הילדים: משמאל לכניסה יש מסדרון קצר המוביל לאזור הפרטי – קיר אחד של המסדרון הוא קיר הזכוכית של הפטיו ועל הקיר השני יש ספרייה מעץ מלא בשילוב ברזל. בקצה המסדרון יש פינת עבודה ובה שולחן במראה מיושן שתוכנן במיוחד. הקיר מחופה בטפט מעוינים עדין. מצד אחד של המסדרון יש פינת משפחה וסביבה חדרי הילדים, חדר הכביסה וחדר הרחצה של הילדים. פינת המשפחה וחדרי השינה חופו בפרקט עץ אלון בדוגמת פישבון. אחד הקירות של פינת המשפחה חופה בלבנים שנצבעו בלבן. בחדר הרחצה של הילדים חופתה הרצפה באריחי בטון מצוירים בסגנון רצפות הבתים הישנים בתל אביב. ארון הכיור תוכנן בהשראת רהיטי שנות ה-50 של המאה הקודמת.

בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
מסדרון המוביל לאזור הפרטי|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
מבט מפינת העבודה לסלון|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
שולחן עבודה בסגנון ישן|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
פינת המשפחה|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
אחד מחדרי הילדים|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
חדר הרחצה של הילדים|צילום: עודד סמדר

יחידת ההורים: בצד אחד של המסדרון הקצר המוביל אל יחידת ההורים יש ארון עם דלתות בשילוב רשת ברזל. על הקיר בצד השני נתלו עבודות רקמה ממוסגרות שעשתה סבתה של בעלת הבית. גם חדר השינה של ההורים מחופה בפרקט אלון. המיטה הוצבה בין שני חלונות צרים, וסלי קש משמשים כשידות. כיסא הנדנדה הוא כיסא ישו מארצות הברית שנצבע מחדש. חדר ארונות עם דלתות זכוכית ווילונות תחרה מוביל לחדר הרחצה. גם בחדר הרחצה של ההורים הרצפה חופתה באריחים מצוירים וארון הכיור תוכנן ברוח שנות ה-50 ונצבע בצבע תואם.

בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
עבודות רקמה במסדרון ליחידת ההורים|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
סלי קש הפכו לשידות. חדר השינה של ההורים|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
חדר ארונות מוביל לחדר הרחצה|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, ג, עיצוב עינב גלילי
חדר הרחצה של ההורים|צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
צילום: עודד סמדר
בית בעמק יזרעאל, עיצוב עינב גלילי
צילום: עודד סמדר

פריט אהוב: ספרייה שתכננתי בשילוב עץ וברזל. הספרייה יוצרה בנגריית טאצ'ווד ותורמת לתחושה של עיצוב אישי וייחודי.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דבר המעצבת: עברתי עם הלקוחות בדרך כל כך הרבה, ולמדתי להכיר אותם במקומות של השמחה וגם של העצב, למדתי כל כך הרבה פרטים בדרך, שתוך כדי המסע הזה הם פשוט נכנסו לי עמוק ללב. כשאני מבקרת בבית שיצרתי עבורם אני מרגישה קצת כמו אמא גאה, והלב שלי מתמלא ישר בתחושת סיפוק ואושר. הקווים ששרטטתי אי שם בתחילת דרכנו המשותפת הפכו לבית שחיים שלמים מתרחשים בו, ויש בו אוויר וזרימה, ואור רך שבא והולך ומאיר כל פעם חלק אחר ויוצר קסם משלו.                                                                                     

תכנון ועיצוב: עינב גלילי

נגרות: Touchwood Fine Traditional Woodwork

ריצופים: ענבל אריחים מצוירים

רשימת מכולת

שידת מגירות במבואה – 4,900 שקל, טורקיז האוס, בני דרור

שטיח קילים בסלון ארוג בעבודת יד – 17,900 שקל, מיקלולה, מושב סלעית

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן