הדיירים: זוג בשנות ה-50 ולהם שני ילדים בוגרים שמתגוררים מחוץ לבית. היא – פסיכולוגית ילדים, הוא – איש הייטק.

הדירה: 90 מ"ר בנוי בקומה אחת, עם חצר בשטח של 70 מ"ר ברמת החייל בתל אביב.

דירה קיצונית תחתונה בבניין רכבת של 8 דירות, ועל כן נהנית משלושה כיווני אוויר וחצר צמודה. לפני השיפוץ הדירה הייתה ישנה ומוזנחת, מאחר שלא שופצה עשרות שנים. לאחר השיפוץ הפכה החורבה לגן עדן קטן בלב שכונה קסומה ומתחדשת.

החזון: הקו המנחה העיקרי בפרויקט היה ליצור עבור בני הזוג בית פונקציונלי שתפור בדיוק למידותיהם וצרכיהם העכשוויים.

ורד ופנינית, סלון (11)
החורבה הפכה לגן עדן קטן | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, סלון (12)
בית פונקציונלי לצרכים העכשוויים | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, סלון (10)
יש גם ארון שירות | צילום: איתי בנית

האתגר התכנוני העיקרי היה לשלב בחלל, הצנוע במידותיו, מספר לא מבוטל של פונקציות, ובהן: מטבח, סלון, חדר שינה עם חדר רחצה צמוד, חדר אירוח לילדים, חדר רחצה כללי נוסף (שישמש גם כשירותי אורחים), וכמו כן - קליניקה לבעלת הבית שתהיה מחוברת לדירה מחד, אך עם כניסה נפרדת מאידך.

התכנון החדש של הדירה כלל את כל הפונקציות הללו, ובנוסף ייצרנו בשטח החצר הצמודה לדירה "חדרים" חיצוניים נוספים - פינת אוכל ופינת ישיבה נוספת לאירוח.

סכמת הצבעים והחומרים של הבית ייחודית, מתוחכמת ומהודקת – שחור, לבן, עץ אלון, וירוק יער, אלו חוזרים על עצמם במינונים ובפרופורציות שונות בכל חללי הבית, ויוצרים סביבה הרמונית, מדויקת, חמה ומזמינה.

משך השיפוץ: תהליך התכנון והשיפוץ ארך כעשרה חודשים.

ורד ופנינית, סלון (9)
שטיח צמר בגוונים טבעיים | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, סלון (8)
מעל הספה רישומים בוטניים עדינים | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, סלון (7)
ספה מרופדת בקטיפה שחורה | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, סלון (6)
צילום: איתי בנית

עוד בערוץ עיצוב הבית:  

צמחייה פראית ותחושת פרטיות

הכניסה: הכניסה לבית נעשית דרך החצר בשביל מחופה דק עץ, שמצדדיו תוכננו אדניות עץ שופעות צמחיה פראית. בחזית הדירה דלת ברזל שחורה ומשני צדיה ויטרינות סימטריות עם דלתות הזזה מאלומיניום בלגי עדין בצבע שחור (כוכב אלומיניום). החצר חופתה דק ונשתלה בה צמחייה עשירה וצבעונית, המבודדת את הדירה מהבתים השכנים הצמודים לה ומייצרת תחושת פרטיות מלאה.

לרוחב כל חזית הדירה נבנתה פרגולה גדולה במיוחד מסרגלי עץ צבועים בלבן, המבודדת את החצר מהשכנים בקומה מעל ומייצרת פרטיות מוחלטת. מתחת לפרגולה, משני צדי דלת הכניסה, ייצרנו "חדרים חיצוניים" לדירה – מצד אחד שולחן אוכל מרווח אל מול הוויטרינה של המטבח, ומצד שני – פינת ישיבה מפנקת מראטן שמהווה המשך של הסלון הפנימי. בדרך זו יצרנו קשר הדוק בין החוץ לפנים, הגדלנו את שטח החלל הציבורי של הדירה והרחבנו את אזור המחיה והאירוח.

ורד ופנינית, מטבח (3)
ירוק יער כהה וקסום במטבח | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, ג, מטבח(4)
גוף תאורה של אסף ויינברום | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, מטבח (2)
מואר באמצעות פסי צבירה חיצוניים שחורים | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, מטבח (5)
צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, פינת אוכל (24)
ורד ופנינית, פינת אוכל (24) | צילום: איתי בנית

חם מרשים ומדויק בחלל הציבורי

מטבח: מימין לדלת הכניסה ממוקם מטבח בצורת "ר" – יחידת הארונות הגבוהים כוללת מזווה, מקרר ותנור בילט אין, ומעליה ממוקמת יחידת מזגן נסתר עם גריל לרוחב הקיר. יחידת הארונות הנמוכים הכוללת כיור וכיריים ממוקמת מתחת לחלונות רחבים. באי שממוקם במרכז המטבח מגירות הפונות לחזית הגבוהה, וסביבו ארבעה כיסאות בר מרשת ברזל (פיקאפ). האי חובק את פינת הקיר ולכיוון דלת הכניסה תוכננו בו שלוש מגירות המשמשות כשידת מבואה עבור דואר, מפתחות וכיוב'. מעל המגירות ואל מול דלת הכניסה מוקמה מראת ברזל עם מדף אשר מקדמת את הבאים (home work shop).

המטבח מואר באמצעות פסי צבירה חיצוניים שחורים המקבילים לארונות המטבח, ומעל האי תלוי גוף תאורה דומיננטי מעץ אלון עם מערכת גלגלות של המעצב אסף ויינברום.

הצבע שנבחר לארונות המטבח והאי הוא ירוק יער כהה וקסום. יחד עם פרקט במראה סקנדינבי, משטח עץ על האי וגוף התאורה התלוי מעליו, כולם מעץ אלון טבעי, קיבל המטבח מראה מדויק, חם, מרשים וייחודי.

ורד ופנינית, חצר (23)
פינת ישיבה בחוץ שממשיכה את הסלון | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, חצר (22)
צילום: איתי בנית

סלון: משמאל לדלת הכניסה ממוקם הסלון. ספה גדולה מרופדת בקטיפה שחורה נשענת על הקיר, ומולה שתי כורסאות בד אפרפרות על רגלי ברזל דקות, שממוקמות עם הגב לארון שרות כללי בגוון הקיר. בין הספה לכורסאות, על שטיח צמר בגוונים טבעיים, בחרנו למקם שולחן קפה אמורפי עם פלטת שיש שחור ולצדו שולחן קטן מפליז. שולחן שיש קטן נוסף  מוקם לצד הכורסאות. (כל הרהיטים נרכשו ב- IDdesign)

מעל הספה תלויים שני רישומים בוטניים עדינים שנרכשו בחו"ל ומוסגרו בעץ, ולצדם תלוי גוף תאורה בעל זרוע ארוכה המאיר את מרכז הסלון, גם הוא של המעצב אסף ויינברום.

הטלוויזיה ממוקמת על הקיר שמול הספות והכורסאות, ומתחתיה צף רהיט שתוכנן בהתאמה לקיר, ובו משולבת כל סכמת הצבעים של הבית – לבן, שחור, עץ אלון וירוק יער.

תשומת לב גדולה בחלל הפרטי

מעבר לסלון ממוקם החלל הפרטי של הבית. מצדו הימני של המסדרון דלתות לחדר הרחצה הכללי ולחדר האורחים, מצדו השמאלי של המסדרון ארון נוסף בגוון הקיר לאחסון כללי ודלת ליחידת ההורים. בקצה המסדרון דלת כפולה המחברת בין הבית לבין הקליניקה, שלה גם כניסה נפרדת מבחוץ עבור המטופלים.

חדר הרחצה הכללי: משמש גם כשירותי אורחים, ובו ארון קיר עם דלתות שחורות, מכונת הכביסה והמייבש. בהמשך לארון תוכנן ארון כיור יפהפה שחור עם כיור מונח גדול, ברז קיר ומראת ברזל שחורה עם מדף. בהמשך לו מוצנעת האסלה שמעליה תלויים ארבעה רישומים קטנים ויפהפיים, ובקצה החדר מקלחון רחב ונוח עם ספסל צף ונישה לבקבוקים, המחופה באריחים לבנים בפרישה של הידרת דג (פישבון) עם רובה כהה.

ורד ופנינית, שינה (3)
מיטה בהירה על קיר כחול עמוק | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, שינה (15)
מנורות קריאה מינימליסטיות עשויות פליז | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, שינה (2)
תשומת לב רבה לפרטים | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, שינה (4)
צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, שינה (1)
צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, שינה (5)
גולת הכותרת של החדר היא ארון הקיר הגדול | צילום: איתי בנית

יחידות ההורים: ליחידת ההורים, הצנועה במידותיה, ניתנה תשומת לב גדולה בבחירת הצבעוניות והחומרים. מיטת הבד הבהירה נשענת על קיר שנצבע בגוון כחול עמוק ומעליה תלויים שני ציורים בגוונים תואמים שמוסגרו בעץ. לצדי המיטה שני שולחנות עגולים מפליז וזכוכית (ביתילי) ומעליהם מנורות קריאה מינימליסטיות עשויות פליז (קמחי דורי).

מול המיטה ומתחת לטלוויזיה הוצבה שידת עץ כפרית (in&out) , לצדה מראת גוף במסגרת ברזל שחורה (home work shop), ווילון לבן ואוורירי שמשלים בצורה הרמונית את רוח העיצוב של החדר.

גולת הכותרת של החדר היא ארון הקיר הגדול שאחת מדלתותיו נפתחת לחדר הרחצה הצמוד. סכמת החומרים והצבעים בחדר הרחצה זהה לזו שבחדר הרחצה הכללי, ואף בו תוכנן ארון כיור שחור ומקלחון מפנק עם ספסל ונישה לבקבוקים.

ורד ופנינית, רחצה (14)
ארון כיור שחור ומקלחון מפנק | צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, ג, רחצה (13)
צילום: איתי בנית
ורד ופנינית, ג, רחצה (21)
צילום: איתי בנית

אינטימיות וחן

הקליניקה: הקליניקה של בעלת הבית ממוקמת בקצה הדירה, מאחורי דלת כפולה, ולה גם כניסה נפרדת מבחוץ למטופלים. בתהליך התכנון והעיצוב של הקליניקה הושקעה תשומת לב רבה בבחירת כל פרט, כולל הזמנת הדפסים ואביזרי עיצוב מאתרים בחו"ל. על קיר צבוע שחור נבנתה יחידת אחסון גדולה של איקאה לכל הצעצועים והמשחקים הרבים שמשמשים את הילדים בתהליך הטיפולי. שולחן קטן עם כיסאות איימס קטנים, מדבקות קיר שחורות, שטיח במראה סקנדינבי, כריות רביצה, פוסטרים חינניים במסגרות דקות, וצמחים שתולים בכלים יפים – כל אלו יחד משלימים קליניקה נעימה, אינטימית ומלאת חן. תגובות הילדים שהגיעו לטיפול בקליניקה החדשה הפתיעו את בעלת הבית וגם אותנו, והתרגשנו לגלות שגם ילדים קטנים כגדולים אוהבים לשהות בסביבה יפה ומושקעת.

ורד ופנינית, קליניקה (25)
הקליניקה. גם ילדים אוהבים עיצוב | צילום: איתי בנית

דבר המעצבות: תכנון ועיצוב הדירה הזאת היו עבורנו חוויה מיוחדת. האתגר היה גדול מאוד נוכח המצב העגום של הנכס לפני השיפוץ, והסיפוק עם סיום הפרויקט היה בהתאמה יוצא דופן. שיתוף הפעולה בינינו כחברות וקולגות, ובינינו לבין הלקוחות, היה תוך דיאלוג אינטליגנטי, פתוח, אינטימי וגדוש אהבה. נפלה בחלקנו הזכות לבנות בית חלומות עבור אנשים מיוחדים, וההנאה שליוותה את תהליך העבודה המשותף ניכרת בתוצאה.

פריט אהוב: כל עבודות הנגרות בדירה שבוצעו על ידי נגריית אלון גרבר, ובפרט המטבח הירוק. בחירת הצבע למטבח (מתוך מגוון רחב של דוגמאות שהכנו) הייתה ללא ספק ההצלחה הגדולה של הפרויקט. הלקוחות זרמו איתנו בתעוזה מעוררת הערכה, ואנו שמחות שהתוצאה מעוררת התפעלות אצל כל מי שנכנס לבית.

ורד ופנינית, לפני השיפוץ (1)
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
ורד ופנינית, המטבח לפני (27)
המטבח לפני | צילום: צילום ביתי
ורד ופנינית, הסלון לפני (28)
הסלון לפני | צילום: צילום ביתי
ורד ופנינית, החצר לפני (26)
החצר לפני | צילום: צילום ביתי

רשימת מכולת:

  • גוף תאורה מעל האי במטבח – אסף ויינברום - גופי תאורה בעבודת יד – 3,400 שקל
  • כיסאות בר - פיקאפ – 400 שקל ליחידה
  • ספה בסלון – IDdesign – 12,500 שקל
  • זוג שולחנות צד בחדר השינה – ביתילי – 1,000 שקל
  • שידת עץ בחדר השינה – in&out – 4,700 שקל
    פנינית שרת, שרטוט
    התוכנית | שרטוט: איתי בנית

מעצבות פנים: פנינית שרת-אזולאי; ורד בונפיליולי  

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

 >> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק