הדיירים: משפחה בת חמש נפשות - זוג הורים ושלושה ילדים מתבגרים - משפחתה של שרי דנון, מעצבת הפנים.

הבית: בנייתו של הבית בהרצליה, שנמצא על מגרש ששטחו דונם, הסתיימה לפני כשלוש שנים. מדובר בשני מבנים נפרדים, המחוברים ליחידה אחת באמצעות מבנה של קוביית זכוכית בגובה שבעה מטרים וברזל המקורה בגג אבץ. סך כל השטח הבנוי כ-600 מ"ר. התפיסה האדריכלית היא של שלושה מבנים קלאסיים שחוברו יחד בשפה מודרנית. בקומת הכניסה של מבנה אחד הסלון, ובקומה מעליו חדר השינה של ההורים. בקומת הקרקע של המבנה השני מטבח וחדר משפחה ומעליהם שני חדרי השינה של הילדים. בקוביית הזכוכית שבין שני המבנים נמצאות הכניסה ופינת האוכל שמקבילה למטבח.

החזון: התחושה העיצובית שהנחתה אותי בתכנון הפנים של הבית שבו אגור עם משפחתי היא של פיוז'ן. שילוב מקסימלי בין הפנים לחוץ, חיבור של אלמנטים וחומרים שמדברים באותה השפה ומשלימים אחד את השני, שילוב בין עולמות וסגנונות שיחד יוצרים אחדות והרמוניה.

דובי וויט ושרי דנון, חוץ (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
התפיסה האדריכלית: שלושה מבנים קלאסיים שחוברו בשפה מודרנית | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, חוץ (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
חזיתות בסגנון קלאסי | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, חוץ (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
הכניסה עטופה בעצים גבוהים וצפופים | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, חוץ (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
ריצוף הבזלת השחורה ממשיך אל תוך החצר | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, חוץ (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון,בריכה (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
 

עוד בערוץ עיצוב הבית:

גשר עליון מקשר בין הקומות

למרות גודלו, הבית משדר אינטימיות מכיוון שמתקיים קשר עין בין החללים והקומות. החללים הציבוריים, שבהם תקרות כפולות וקירות זכוכית שפונים לגינה, והמעבר מתוכם אל חדרים דוגמת חדר המשפחה שם התקרה בגובה שלושה מטרים, מהווים מעין התכנסות לחוויה יותר אינטימית ועוטפת. הקשר בין החללים יוצר תחושה נוחה ומרגיעה. בקומת הכניסה מי שנמצא בכל אחת מהפינות - חדר אוכל, מטבח, סלון ופינת משפחה - נמצא בקשר עין עם שאר החלל. הקשר בין שתי הקומות מתאפשר באמצעות הגשר העליון המשקיף מחדרי השינה אל קומת הכניסה.

שני המבנים קיבלו בסגנון החזיתות אפיון של מבנה קלאסי: חלונות עץ לבנים ותריסי עץ אפורים התואמים לצבע האבץ. הקובייה המחברת, שבה ממוקמת פינת האוכל היא שמעניקה את המראה המודרני - זכוכית ממוסגרת בפרופיל בלגי שחור. החיבור בין שני המבנים בקומה השנייה מתאפשר באמצעות גשר ומדרגות עץ היורדות ממנו. זהו אלמנט מאוד דומיננטי בעל אופי פיסולי בבית. עבודות העץ והמסגרות נעשו ביד אומן. המבנה השלישי הוא מעין מבנה גנני, מחופה אבן לקט אפורה אשר נכנסת פנימה ומחפה גם קיר פנימי בשירותי האורחים.

דובי וויט ושרי דנון, סלון (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
אלמנטים וחומרים שמדברים באותה השפה | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, פינת אוכל (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, חצר (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
הגינה נותנת לבית את מלוא הגיבוי והעטיפה | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, סלון (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
הפרגולה בשימוש כל השנה | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, פינת אוכל (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
לארח בשילוב פנים הבית עם החוץ | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי

תאורה מאירופה, שטיחים מנפאל

מי שנכנס לבית מהרחוב עובר דרך שער ברזל שחור ונכנס לגינה פנימית אשר מובילה לכניסה לבית שממוקמת בחיבור בין שני המבנים הנפרדים. דלת הכניסה היא חלק מקיר זכוכית ואף היא בפרופיל בלגי. הפרטיות בכניסה נשמרת על ידי עטיפה משמעותית של הכניסה לצד הבית בעצים גבוהים וצפופים. הריצוף בחוץ הוא בזלת שחורה והוא גם נכנס אל תוך הבית וממשיך בפרגולה ובגינה האחורית.  נוצרת תחושה אצל מי שנכנס לבית של המשך חוויית החוץ והימצאות בין שני מבנים.

המבנים בקומת הכניסה מרוצפים בפרקט עץ אלון צרפתי מעושן (Parqueteam). קומת המרתף מוארת על ידי חלונות גדולים ומרוצפת באבן בזלת. בקומת המרתף חדר קולנוע, יחידת מגורים לבן הבוגר, חדר אורחים וחדרי שירות. במרתף חצרות מונמכות אשר מאפשרות קשר רציף עם הגינה. בבית חלונות ודלתות עץ שיובאו מאיטליה, פירזול מצרפת ופרופיל בלגי בייצור מקומי. באמבטיות ריצוף פסיפס שחור לבן. גופי התאורה והריהוט נאספו ויובאו מאירופה. השטיחים נארגו בהזמנה בנפאל.

דובי וויט ושרי דנון, פינת אוכל (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
תחושה עיצובית של פיוז'ן | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, פינת אוכל (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון, פינת אוכל (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
דובי וויט ושרי דנון, פינת אוכל | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
גשר העץ מחבר בין שני המבנים בקומה השנייה | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

שילוב מושלם של חוץ ופנים

כשניגשנו לפרויקט היה ברור לנו, שהבית יהיה מושלם רק לאחר שהגינה תיתן לבית את מלוא הגיבוי והעטיפה. הבית כולו תוכנן חשוף לגינה, מכל מקום רואים את הגינה ותחושת הקשר בין החוץ והפנים מאוד משמעותית. הגינה עוצבה על ידי חברת רותם במראה פרוע וחופשי. הושקע רבות בפיתוח השטח ושתילה מגוונת כדי שמיד תיווצר תחושה שהבית נבנה בתוך הירוק. בגינה עצי אלון, דולב, אקליפטוס, תאנה, זית, מנגו ועוד. בריכת השחייה מחופה פסיפס בצבע לבן פנינה, סביבה קופינג וריצוף אבן בזלת, בביצוע חברת Parqueteam. הפרגולה משמשת אותנו כל השנה. ישנן יציאות מהמטבח, מפינת האוכל ומהסלון אל עבר הפרגולה, מה שמאפשר לארח בשילוב החוץ עם פנים הבית.

דובי וויט ושרי דנון (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
למרות גודלו, הבית משדר אינטימיות | צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
דובי וויט ושרי דנון (צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי)
צילום: איתי סיקולסקי, חן תמרי
_OBJ_OBJ_OBJ

אדריכלות: דובי וויט, עיצוב פנים: שרי דנון

במדור הקודם: אורות הכרך - פנטהאוז תל אביבי של צלמת ובנקאי
לכל הכתבות במדור בשיפוץ