LIVING
מגזין סוף השבוע

חלון הזדמנויות: שיפוץ דירה לזוג פלוס ילד במרכז תל אביב

כשבני הזוג החלו לתכנן את שיפוץ הדירה שרכשו בבניין משנות ה-30, הם החליטו להשאיר את החלונות הירוקים, המשתלבים בצבע העצים שבחוץ. זה היה הבסיס לעיצוב, המשלב עץ טבעי, אריחי טרצו ורהיטי וינטג'. תעשו סיבוב, אבל אל תהפכו ירוקים מקנאה

יונתן קנטי | living | פורסם 18/06/20 15:00  | עודכן 19/06/20 10:40

דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 6
הוחלט לא להחליף את החלונות ולשמור על צבעם הירוק|צילום: עידו אדן

 

הדיירים: בני זוג בשנות ה-30 וה-40 לחייהם, אחד עובד בהייטק והשני בתחום התקשורת, ובנם בן ה-8.

הדירה: דירה בקומה השנייה בבניין רכבת משנות ה-30 של המאה הקודמת בקריית מאיר שבמרכז תל אביב. הבניין הוא חלק משיכון ובו 12 בניינים וביניהם גינה שכונתית מטופחת שמלאה בעצים וצמחייה עשירה. 

החזון: הדיירים אוהבים לבשל ולארח לעיתים קרובות. לפני המעבר הם גרו בדירה מרווחת והיה חשוב להם שגם בדירתם החדשה יהיה חלל ציבורי פתוח וגדול שאפשר לארח בו הרבה חברים בקלות. יש להם אוסף ספרים ותקליטים מפואר שמלווה אותם שנים רבות, והיה ברור שנתייחס לאוסף בתכנון ונהפוך אותו למוקד העיצוב. בחרנו להשתמש בחומרים חמים כמו ריצוף טרצו אמיתי בגוונים שונים, עץ ושיש ירוק. החלונות בדירה חדשים יחסית והוחלט לא להחליף אותם, ולכן התייחסנו לצבע הירוק שלהם במהלך בחירת החומרים.

משך השיפוץ: כתשעה חודשים משלב הסקיצות והתכנון הראשוני ועד שהדיירים נכנסו הביתה.

עלות השיפוץ: כחצי מיליון שקל, כולל תכנון, עיצוב, עבודות בנייה, תשתיות, נגרות, ריהוט ותאורה.

 

דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 2
מדף העץ העליון מתחיל בכניסה לבית וממשיך בספרייה. את הציור צייר עמית לוינגר|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 8
הרצפה מחופה פרקט פישבון טבעי|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 3
הספרייה תוכננה במיוחד לאחסן את כל הספרים והתקליטים|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 6
מדף הספרייה התחתון עשוי שיש ירוק|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 9
צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 5
ארונות המטבח עשויים מפורניר עץ אלון שתואם את גוני הפרקט|צילום: עידו אדן

>> לכל הכתבות בערוץ living 

תכננו ובנינו מחדש את כל פנים הדירה בהתאם לצרכים העכשוויים והעתידיים של הדיירים. המטבח והסלון נשארו במיקום שבו היו, ליד המרפסת. במקום שני חדרי שינה גדולים נבנו שלושה קטנים: אחד להורים עם חדר רחצה צמוד, ושני חדרים נוספים המחוברים ביניהם בדלת כפולה, לילד בן השמונה ולילדים שיבואו. תשומת לב רבה הוקדשה לתכנון הנגרות במטבח ובחדרים, ופתרונות אחסון תוכננו בהתאם לצורכי הדיירים. רוב הרהיטים בחלל הציבורי הם חדשים, וגם כל גופי התאורה. 

האלמנט המרכזי בדירה הוא ספרייה באורך 6.5 מטרים המתחילה בכניסה לדירה ונמשכת עד הקיר שממול, בקצה הדירה. חישבנו בדיוק כמה מקום נדרש לכל הספרים והתקליטים של הדיירים, והספרייה תוכננה בהתאם. יש בה מדפים בעומק וגובה משתנים לספרים, מדפים לתקליטים ועמדת פטיפונים (אחד מבני הזוג עובד גם כדי.ג׳יי). בחלק הקרוב לדלת הכניסה משולב בספרייה ארון משקאות ומעליו יש דלפק למפתחות.

המדף העליון עשוי עץ והוא מתוכנן כך שיוכל לשאת את משקלו של סולם מתכת ושל האדם שמטפס עליו כדי להגיע לספרים העליונים. מדף העץ ממשיך גם מעל הכניסה למסדרון המוביל לחדרים, ושם תלויים עליו עציצים עם צמחים נשפכים. המדף התחתון עשוי משיש טבעי בגוון ירוק, התואם לחלונות. בסלון ממשיך המדף התחתון והופך למשטח על מזנון הטלוויזיה הלבן, המשמש גם כספסל כשמגיעים אורחים. את התמונה התלויה בסלון צייר עמית לוינגר.

הרצפה בכל הדירה מחופה פרקט פישבון טבעי, למעט אזור המטבח שבו הרצפה מחופה באריחי טרצו בגוון אפור. הפרקט ואריחי הטרצו משלבים במדויק, ללא צורך בפרופילים ממתכת לחיבור. ארונות המטבח, הבנוי בצורת רי"ש, עשויים מפורניר עץ אלון שתואם את גוני הפרקט ואת מדף העץ בספרייה. במרכז ניצב שולחן אוכל נפתח שיכול לשמש עד 10 אנשים.

דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 10
רצפת המטבח מחופה טרצו|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 7
צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 11
חדר השינה של בני הזוג קטן יחסית|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 15
הקיר נצבע בוורוד חם|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 14
ארון הקיר תוכנן במיוחד|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 16
צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 12
חדר הרחצה של ההורים|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 13
צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 1
המדף עשוי מאותו שיש בספרייה|צילום: עידו אדן

חדר השינה של בני הזוג קטן יחסית, מכיוון שאינם מבלים בו שעות רבות. הוא מתאים בדיוק למיטה זוגית ולארון קיר גדול, שנבנה במיוחד. הקיר שמאחורי ראש המיטה נצבע בוורוד חם, ולצדי המיטה תלויות מהתקרה מנורות קריאה וינטג׳. רצפת חדר הרחצה הצמוד חופתה באריחי טרצו בשחור לבן, והתקרה נצבעה בירוק. משטח השיש של הכיור זהה לשיש של מדף הספרייה. כדי להכניס אור לחדר הרחצה הדלת עשויה זכוכית ובקיר יש חלון עליון מזכוכית חלבית הפונה למסדרון.

>> במדור הקודם: הבית המהמם של המורה והחקלאי בגליל העליון

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

חדרו של הבן הוא החדר השווה ביותר בדירה. החדר פונה לעבר הגינה האחורית של הבניין ויש בו חלונות גדולים שדרכם נראים העצים. החדר נצבע בצבע ירוק-טורקיז עדין והותקנו בו שידה ושולחן כתיבה קטן וינטג׳ שהדיירים הביאו מדירתם הקודמת. דלת כפולה מחברת בין החדר הזה לחדר הילדים השני (שמשמש בינתיים כחדר עבודה). בפינת החדר תלויה נדנדה עשויה בעבודת יד (Iota Project) והיא אחד המקומות האהובים על הדיירים.

רצפת חדר הרחצה מחופה באריחי טרצו בגוון ירוק שחור, ובגלל הריצוף הדומיננטי הוחלט שהחדר עצמו יישאר בהיר ונקי. הקירות חופו באריחי קרמיקה מלבניים שהונחו חלקם לאורך וחלקם לרוחב. בחלק התחתון של ארון הכיור יש מגירה נשלפת במקום סוקל. המגירה משמשת בתור דרגש הגבהה לילדים וכמובן כעוד מקום לאחסון.

פריט אהוב: קיר הספרייה שנותן לבית את אופיו הייחודי, ובעיקר הסולם בצבע הבורדו שהכין המסגר שמוליק מאיר, ומוסיף לספרייה משחקיות ושמחה.

דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 18
חדרו של הבן|צילום: עידו אדן

דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 19
הנדנדה הפכה לפינה האהובה בבית|צילום: עידו אדן
דירה בתל אביב, ג, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת - 17
חדר הרחצה|צילום: עידו אדן

דירה בתל אביב, עיצוב יונתן קנטי ושרון ברקת, תוכנית אדריכלית
תוכנית הדירה|שרטוט: יונתן קנטי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

  

אדריכלות ועיצוב: יונתן קנטי 

הום סטיילינג: שרון ברקת 

 

נגרות: נגריית קלוד

פרקט: ויה ארקדיה

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן