הדיירים: גבר מאורס, בן 34, המתגורר עם בת זוגו.

הדירה: דירה מוארת עם אוויר נהדר ברחובות, גודלה 115 מ"ר. במצב הקיים היא כללה חמישה חדרים עם שני מפלסים, מפלס הסלון נמוך יותר ממפלס שאר החללים. הדירה נבנתה לפני כ-30 שנה, ואופן תכנונה יצר תחושה סגורה, חשוכה ומרושלת.

ענבל צלקה, סלון  (צילום: נדב פקט)
חומרים בעלי מראה גולמי של עץ ואבן למראה בלתי מתאמץ | צילום: נדב פקט
ענבל צלקה, גובה  (צילום: נדב פקט)
פינת העבודה היא חלק מהחלל הציבורי בדירה | צילום: נדב פקט
ענבל צלקה, ספרייה  (צילום: נדב פקט)
הספרייה. פרויקט משפחתי שהפך לאלמנט מרכזי בחלל | צילום: נדב פקט

עוד באתר לעיצוב הבית:

תחושה מעגלית ושלמה

החזון: התכנון המקורי של בעל הבית היה שיפוץ נקודתי, שלא כלל הריסת קירות, אך כדי להגשים את כל רצונותיו ולממש את פוטנציאל הדירה, היה צורך במהפך גדול ומשמעותי יותר. החלום של הדייר היה בית מרווח ופונקציונלי עם חללים גדולים ופתוחים. הוא ביקש לעצב את הדירה בסגנון אקלקטי, שמשלב בין הווינטג' והצבעוניות של פעם לבין מראה מודרני ופונקציונלי.

משך השיפוץ: ארבעה חודשים.

עלות השיפוץ: כ-300 אלף שקל, שכללו את כל עבודת התכנון והעיצוב החל מתכנון הדירה, דרך כל החלפת התשתיות ועד אחרון האביזרים שנרכשו.

ענבל צלקה, סלון  (צילום: נדב פקט)
החלל הציבורי. גופי תאורה שנאספו בקפידה על ידי בעל הבית | צילום: נדב פקט
ענבל צלקה  (צילום: נדב פקט)
שילוב חומרים וצבעים שמתפקדים בהרמוניה ללא יצירת סטים למראה אקלקטי | צילום: נדב פקט
מטבח ענבל צלקה
אריחים מאוירים במטבח

תיאור כללי של השיפוץ: במצב הקיים חללי הדירה היו סגורים מאוד, והמהפך הראשון היה שבירת כמה קירות, כדי ליצור חלל ציבורי מזמין, רחב ומואר. במטבח נהרסו שני קירות, כך שהמבט מן הכניסה פתוח לכיוונו והוא הופך לחלק אינטגרלי מהחלל הציבורי. כמו כן הוחלט לוותר על חדר שינה אחד לטובת הגדלה של המרחב הציבורי, ובמקומו מוקמה פינת עבודה כיפית וספרייה גדולה. לצד פינת העבודה נפתח מעבר נוסף לכיוון הסלון, עם מדרגות הממשיכות את המדרגות המקוריות הקיימות בדירה. כך נוצרה תחושה מעגלית ושלמה, עם זרימה נעימה ופונקציונלית בין החללים השונים. נוסף על כך, במצב הקיים חדר הרחצה, השייך ליחידת ההורים, היה קטן מאוד, ולכן הוחלט להגדילו מעט על חשבון חדר השינה, כך שנוצר חדר רחצה מרווח ונוח.

המטבח: ממוקם מול הכניסה, וכולל ארונות נמוכים לאורך שני קירות, קלאפה קלילה עם זכוכית סבתא ואי מפנק, שאליו יכולים לשבת גם ארבעה אנשים. האי הפך למקום מרכזי בדירה והוא מחליף את פינת האוכל המסורתית, שלדייר לא היה בה צורך. הריצוף כולו הוחלף והוא כולל שני סוגי אריחים במראה של פעם – אריחים בהירים בגוונים ניטראליים ובמרכז המטבח אריחים מעוטרים, היוצרים מעין שטיח. הארונות הם בגוון לבן, חיפוי הקיר מוסיף טקסטורה מעניינת בעזרת אריחים מעוטרים בגוני אפור (אליאב עיצובים), ומשטח הבוצ'ר של האי המרכזי מוסיף חום וביתיות לחדר.

ענבל צלקה, מטבח  (צילום: נדב פקט)
המטבח החדש. פתוח וקליל | צילום: נדב פקט
ענבל צלקה, גובה  (צילום: נדב פקט)
בית ייחודי עם הרבה פינות קסומות | צילום: נדב פקט

הסלון: ממוקם משמאל לכניסה ובמפלס מעט נמוך יותר משאר הדירה. בבחירת החומרים הוקדשה מחשבה רבה, על מנת לבחור צבעים וחומרים המתאימים זה לזה ומתפקדים יחד בהרמוניה, למרות שאינם זהים ולא יוצרים סטים. לכן נבחרו חומרים במראה חם, גולמי וטבעי כמו ריצוף אריחי גרניט פורצלן דמוי פרקט וחיפוי בריקים בגוני אפור-אבן עבור קיר הטלוויזיה. בזכות הריסת הקיר שמול הסלון וביטול חדר השינה שהיה ממוקם שם, נוצרה תחושת פתיחות וגודל בסלון. קיר הטלוויזיה ממוקם באופן נוח ופונקציונלי, היוצר תחושה אינטימית, אך החוויה היא מאווררת ונעימה בזכות פתיחת קו המבט.

פינת העבודה: לבעל הבית היה חשוב מאוד שפינת העבודה תהיה נעימה ומזמינה, משום שזהו חלל שימושי שהוא מעביר בו שעות רבות, ולכן היא מוקמה כחלק מהחלל הציבורי. תכנון החלל התבצע בצורה מעגלית, כך שניתן לעבור ישירות מהמטבח אל פינת העבודה, ממנה לסלון וחזרה אל המטבח, והתכנון התבצע באופן המאפשר את סגירת החדר במידת הצורך בהמשך הדרך. הקיר החיצוני נצבע בגוון צהוב ואופטימי ומוקמו אביזרים בגוני ירוק להשלמת המראה.

ענבל צלקה  (צילום: נדב פקט)
החלל תוכנן מחדש על מנת ליצור חלל ציבורי רחב, פתוח ומואר | צילום: נדב פקט
ענבל צלקה  (צילום: נדב פקט)
אביזרים בסגנון וינטג' שנאספו בשווקים ודרך איביי | צילום: נדב פקט

הספרייה: הדייר אוהב מאוד ספרים, הם מהווים עבורו מקור השראה והוא נהנה גם להשאילם לחברים ולמשפחה, כך שהספרייה היא מרכיב מרכזי בחיי היומיום שלו בבית. מכאן הוחלט למקמה במקום מכובד ומרכזי לצד פינת העבודה ומול הסלון, ולתכננה כך שתהפוך לאלמנט מרכזי בעיצוב החלל. לכן תוכננה ספרייה גדולה מעץ בגוון טבעי, הכוללת גם ספרים וגם תצוגה של פריטי וינטג' שונים, ואותה משלים סולם בגוון ירוק-דשא במראה צעיר ומרענן.

חפצי השראה

יחידת ההורים: חדר השינה עוצב בסגנון צנוע ופשוט ומוקם בו ארון קיר גדול לניצול מקסימלי של החלל עבור אחסון. בין חדר השינה לבין חדר הרחצה מוקמה דלת זכוכית, היוצרת מראה קליל ומודרני ומכניסה הרבה אור לתוך החדר. חדר הרחצה הוגדל מעט על חשבון חדר השינה, כך שהיה אפשר למקם בו ארון כיור גדול ומקלחת מפנקת.

חדר הרחצה: המטרה היתה ליצור זרימה טבעית ונינוחה בין החללים הציבוריים לבין חדר הרחצה, ולכן הוא רוצף באריחי גרניט פורצלן דמוי פרקט, כפי שרוצף הסלון. החלל עוצב בסגנון מעט כפרי, עם חיפוי בריקים עד אמצע הקיר ושליכט צבעוני בחלקו העליון. מוקם גוף תאורה תלוי, המוסיף צבע ויוצר תחושה נעימה ואינטימית, והחלל אובזר בחפצי השראה מיוחדים, כמו רדיו אותנטי, תקין ועובד המשמש כמתקן נייר טואלט. 

ענבל צלקה, שינה  (צילום: נדב פקט)
חדר שינה צנוע ונעים | צילום: נדב פקט
ענבל צלקה, רחצה  (צילום: נדב פקט)
חדר הרחצה ביחידת ההורים הורחב כדי ליצור חלל נוח ומפנק | צילום: נדב פקט

בית שלא רואים כל יום

דבר המעצב: נהניתי מכל התהליך. הלקוח לא דמיין שהוא יקבל בית שכל כך יתאים עבורו. הצלחנו להוציא את הנשמה שלו וליצור הרבה פינות קסומות בחלל, והתוצאה היא בית מיוחד, שלא רואים כל יום.

טיפ: לתת את האופי הייחודי לכל דבר ולכל פרט ולמצוא את הדרך הבלתי שגרתית לענות על הצרכים. למשל במקרה של הספרייה, האופן שבו מיקמנו אותה והנגיעות המיוחדות בעיצוב עם החומריות והצבעוניות הנכונה הפכו אותה מאילוץ לפינה הכי יפה בבית. הסוד הוא לקחת את הדברים המעניינים בבעלי הבית, את האהבות והתחביבים שלהם ולהדגיש אותם בעיצוב הבית. למצוא עבורם את הפריטים הנכונים ביותר, גם אם זה לוקח מעט יותר זמן וסבלנות.

פריט אהוב: גופי התאורה – בעל הבית חיפש את המנורות המתאימות ביותר, שיתאימו לסגנון האקלקטי המבוקש. חלקן מנורות וינטג' שנקנו בשוק הפשפשים בחיפה וחלקן מנורות יד שנייה אותנטיות של מורנו ומשנות ה-70, שנרכשו דרך ebay מגרמניה ומצרפת; הספרייה שתוכננה ובוצעה על ידי בני המשפחה – את הספרייה תכננה בת זוגו של הלקוח, שלמדה אדריכלות, והיא בוצעה בעבודה פרטית על ידי אביה.

ענבל צלקה, רחצה  (צילום: נדב פקט)
עיצוב כפרי עם אבזור מוקפד בחדר הרחצה | צילום: נדב פקט

 רשימת מכולת:

  • משקפי טייסים שמוצגים מעל המדף בקיר הדקורטיבי לצד המטבח – נרכשו דרך ebay ב-30 שקל כולל משלוח.
  • מדפים מעוגלים בצבעי שחור ולבן שתלויים על הקיר הדקורטיבי ובסלון -  גולף&קו, 150 שקל.
  • שנדליר בסלון - 8 קנים "אורות העיר" ברחובות, 600 שקל.
  • מיטה - הום סנטר, 600 שקל, הרכבה עצמית.
  • חומרים עבור בניית הספרייה - עץ מלא, 700 שקל.
  • דלתות - "טופ דור" רחובות, דלתות חמדיה.

עיצוב – ענבל צלקה סטודיו ענבליקה לעיצוב ותכנון פנים
לכל הכתבות במדור בשיפוץ