LIVING
מגזין סוף השבוע

המטרה: שייראה כמו בית ישן בירושלים

בני הבית רצו לבשל יחד ולארח בחלל מואר ומרווח, אבל לשמור על סגנון כפרי ומראה משופשף. האם האדריכלית עמדה במשימה?

ליאת בני פלד | living | פורסם 26/07/18 15:29 

הדיירים: בני זוג וארבעת ילדיהם המתבגרים.

הבית: הבית נמצא ביישוב בעמק האלה על מגרש ששטחו כ-500 מ"ר, ונבנה לפני 20 שנה בבנייה קלה. לבית שתי קומות: קומת הקרקע, ששטחה 144 מ"ר ובה נמצאים החלל הציבורי, שלושה חדרי שינה וממ"ד, וקומה עליונה ששטחה 47 מ"ר. השיפוץ התמקד בחלל הציבורי בקומת הקרקע.

החזון: החלל הציבורי בבית, שבו הם נמצאים רוב היום, היה חשוך וצפוף. הם רצו שיהיה מרווח ומואר, שיוכלו לבשל יחד ולארח בפינת אוכל מרווחת. הם ביקשו שהסגנון יתאים לסגנון הכפרי שהיה קודם, אבל ש"הבית ייראה משופשף כמו בית ישן בירושלים".

משך השיפוץ: יותר משנה, כולל תכנון, קבלת היתר והשיפוץ. 

חומרים במראה ישן ומשופשף

כדי להגדיל את החלל הציבורי כפי שביקשו בני המשפחה, הרחבתי את השטח עד כמה שאפשר בקווי הבניין. בנוסף, הגבהתי את התקרה הקלה ופתחתי פתחים מרווחים וגבוהים. כך נוצרה כניסה מוארת יותר המחוברת לסלון. החלפתי בין מיקום המטבח לסלון ופינת האוכל, כדי שאפשר יהיה לצאת לחצר דרך הסלון. בהתאם להעדפותיהם של בני המשפחה, נבחרו חומרים בעלי מראה ישן ומשופשף: הריצוף מאוד משופשף ולא אחיד וכך גם האריחים ברחבה החיצונית ובמקלחת, קורות פלדה שנשארה עליהן החלודה, הרבה ברזל, ועץ במראה לא מעובד, כמו במשטח של האי במטבח. כל החלונות בבית עשויים מפרופיל פלדה דקה במיוחד ללא תריסים.

המבואה: הכניסה נשארה במקומה אבל הדלת הוחלפה בדלת זכוכית עם פרופיל ברזל. לבקשת המשפחה, חיפוי הבריקים על קיר הכניסה נשאר, ונוספה תאורה המבליטה אותו. מול הדלת הוצבו מראה גדולה במיוחד במראה מיושן וקנוסולה שעוצבה במיוחד. גרם המדרגות, שנבנה בבנייה קלה, הוחלף במדרגות עץ אווריריות, וכך אפשר לראות מהכניסה את כל קומת הקרקע.

עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, כניסה (8)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, חלל ציבורי (12)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, חלל ציבורי (9)
צילום: שי אפשטיין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

המטבח: משמאל לכניסה נמצא המטבח. מכיוון שבני המשפחה תכננתי משטח שיש ארוך מאוד. האי מרווח המשמש לבישול ואכילה וכל בני המשפחה יכולים לשבת סביבו. לבקשת המשפחה שולבו במטבח כיריים תעשיתיות, מקרר יינות, פינת קפה פתוחה ומקומות אחסון רבים.

עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, מטבח (7)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, חלל ציבורי (8)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, חלל ציבורי (6)
צילום: שי אפשטיין

הסלון ופינת האוכל: התקרה הקלה מעל הסלון הוחלפה בקורות עץ שנצבעו בלבן. התאורה באזור מאירה לכיוון התקרה והאור חוזר ממנה. בני המשפחה בחרו להשאיר את רהיטי הסלון האהובים, המשתלבים היטב בעיצוב החדש, וגם את הקמין, שהוצב בכיוון הסלון. בתקרת פינת האוכל נחשפו קורת פלדה ועמוד ובחרתי להשאיר אותם חשופים, לתת להם מראה חלוד ולשלב קורות דומות מעל הפתח המוביל לגינה. בפינת האוכל המרווחת הוצב שולחן ארוך עם מקום לעשרה אנשים בלי שיהיה צורך לפתוח אותו. ליד הקיר הוצבה ספרייה פתוחה עם אביזרי נוי.

עמק האלה, ג, שולחן אוכל, עיצוב ליאת בני פלד (3)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, חלל ציבורי (13)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, חלל ציבורי (7)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, חלל ציבורי (14)
צילום: שי אפשטיין
 

במדור הקודם:  עזבו את העיר לטובת דירה מטורפת ליד חורשה

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

המסדרון וחדר הרחצה: הקיר במסדרון המוביל לחדרי השינה פורק, וכך המסדרון הפך לחלק מהחלל הציבורי. חדר רחצה הורחב ונוסף לו מקלחון מרווח. הוא עוצב בשילוב של שני גוונים: רקע אפור עדין ואריחים בצבע טורקיז משופשף עם איורים דהויים.

עמק האלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד, חדר רחצה (15)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד, חדר רחצה (16)
אריחים מאוירים בחדר הרחצה|צילום: שי אפשטיין

המרפסת: המרפסת רוצפה באריחים צבעוניים במראה משופשף והפרגולה עשויה מעמודים וקורות מפלדה בגון חלוד, כמו בסלון. בני המשפחה אוהבים לשבת עם אורחים בחוץ, ולכן יש שם מגוון אפשרויות – פינת ישיבה נוחה, שולחן אוכל וערסלים.

עמק האלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד, חלל ציבורי (1)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, חוץ (13)
צילום: שי אפשטיין

פריט אהוב: האריחים המאוירים של חברת זהבי בחדר הרחצה מוסיפים זריקת צבע מפתיעה. 

  

עיצוב:  ליאת בני פלד אדריכלית ומעצבת פנים

עיצוב רהיטים משלימים: נתנאל מחנות "האסם"

עמק האלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד, חוץ (2)
צילום: שי אפשטיין
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, לפני השיפוץ (20)
המבואה לפני השיפוץ|צילום: ליאת בני פלד
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, לפני השיפוץ
המבואה לפני השיפוץ|צילום: ליאת בני פלד
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, לפני השיפוץ (2)
הסלון לפני השיפוץ|צילום: ליאת בני פלד
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, מטבח לפני השיפוץ (19)
המטבח לפני השיפוץ|צילום: ליאת בני פלד
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, מטבח לפני השיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: ליאת בני פלד
עמק האלה, עיצוב ליאת בני פלד, ,תוכנית אדריכלית
תוכנית אדריכלית|שרטוט: ליאת בני פלד

דבר המעצבת: נהניתי לעבוד עם הלקוחות מכיוון שטעמם האישי היה מאוד ברור ושונה. הם לא התפשרו על אף פריט ולכן התוצאה מוצלחת לטעמם. 

טיפ: תעבדו צמוד לאדריכל שבחרתם ושתפו אותו בכל התלבטות ותחושה. התהליך הוא ארוך ולעתים מתיש, ותקשורת טובה היא ההסוד להצלחה.

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן