הדיירים: משפחה בת ארבע נפשות - זוג הורים ושני ילדים בוגרים.

הבית: בית ברעננה בן 15 שנה עם מבנה עגול בסגנון מיושן מאוד. שטח המגרש 600 מ"ר. השטח הבנוי הוא 415 מ"ר, הפרושים על פני חמישה מפלסים, כפי שהיה מקובל בתקופה שבה הבית נבנה.

טל תמיר, צילום אלעד גונן
זרימה אינסופית בין הפנים לחוץ | צילום: אלעד גונן
טל תמיר, צילום עודד סמדר
בקיר התוחם את המדרגות שולבו טלוויזיה, מערכת אודיו, קמין ואחסון | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום אלעד גונן
חופשה כיפית ומפנקת גם כאשר נמצאים בבית | צילום: אלעד גונן

החזון:  בית חלומותיהם של הדיירים היה בית באווירה חמה עם חיבור המשכי בין הפנים לחוץ. הם מאוד אוהבים לבשל, לארח ולעשות חיים, ורצינו ליצור עבורם תחושה של חופשה כיפית ומפנקת גם כאשר הם בבית. הם פנו אלי עוד לפני שלב רכישת הבית על מנת לאמוד את הפוטנציאל שבו, ולמרות שהיה מדובר כאן באתגר לא פשוט, הצלחנו למצוא את התוכנית האופטימלית לתכנון ולעיצוב מחדש. היה לנו ברור שכדי להשיג את המטרות נצטרך שיפוץ מסיבי, שיאפשר לנו להפוך את הבית המיושן והסגור לחלל נעים, מואר, פתוח ועכשווי.

משך השיפוץ: שנה ורבע.

טל תמיר, צילום אלעד גונן
הפוף הסגול נותן זריקת צבע מעודנת ומשמחת | צילום: אלעד גונן
טל תמיר, צילום אלעד גונן
פינת האוכל. כמה שיותר חומרים טבעיים | צילום: אלעד גונן

עוד באתר לעיצוב הבית:

גם מודרני וגם ביתי

תיאור כללי של השיפוץ: בתכנון המקורי של הבית היו קירות עגולים רבים ועיקר העבודה היה ליישר את קירות החוץ ואת חלוקת הפנים. מכאן שנדרש להרוס כמעט את כל קירות הבית ולתכננם מחדש, כך שהתהליך היה כמעט כמו בנייה חדשה. הקיר היחיד שנשאר מעוגל, כפי שתוכנן במקור, הוא הקיר שתוחם את חדר המדרגות, שלמעשה תומך את המבנה כולו. חיפינו אותו בברזל על מנת לטשטש את צורתו המעוגלת ולהפוך אותו למוקד עניין עיקרי בחלל. בנוסף לכך היה לנו חשוב ליצור תחושה של זרימה אינסופית בין הפנים לחוץ ולנצל היטב את שטח המגרש הגדול. לכן הקפדנו על תכנון הגינה והחצר ויצרנו אפשרות ליציאה החוצה כמעט מכל חללי הבית. בקומת הקרקע יצרנו חמישה מפתחים גדולים מרצפה ועד תקרה מפרופיל ברזל בלגי לבן, שדרכם ניתן לצאת החוצה מכל החללים הציבוריים – מטבח, פינת אוכל וסלון.

טל תמיר, צילום עודד סמדר
שולחן ברזל שצורתו פשוטה ואלגנטית | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום עודד סמדר
שילוב בין חומרים חמים לקרים במטבח כדי ליצור אווירה מודרנית אך ביתית ועוטפת | צילום: עודד סמדר

המטבח: משמאל לכניסה ממוקם המטבח, בו תוכנן קיר קצר של ארונות גבוהים, קיר ארוך של ארונות נמוכים ובמקביל אליו אי רחב לעבודה וישיבה. בחלל כולו ניסינו ליצור שילוב בין חומרים חמים לקרים כדי ליצור אווירה מודרנית אך ביתית ועוטפת. לכן בחרנו בפרקט עץ טבעי היוצר חמימות, יחד עם מטבח מודרני לבן בקווים נקיים, משטח עבודה לבן העשוי מקוריאן וגופי תאורה שחורים ולבנים במראה מינימליסטי.

פינת האוכל: מוקמה במקביל לאי המרכזי במטבח. עמוד תומך שנחשף במהלך השיפוץ נשאר כחלק מהעיצוב ליצירת הפרדה בין המטבח לפינת האוכל. העדפנו לבחור כמה שיותר חומרים טבעיים, ולכן בפינת האוכל מיקמנו שולחן ברזל שצורתו פשוטה ואלגנטית, ואיתו שולבו כיסאות עור פרקטיים.

הסלון: בסלון בולט הקיר שתוחם את המדרגות, ובו שולבו טלוויזיה, מערכת אודיו, קמין ואחסון. הבחירה בברזל לחיפוי הקיר ממשיכה את שאר החומריות הטבעית בבית, עוזרת בטשטוש צורתו של הקיר ונותנת פתרון מעולה למיקום הקמין, כי לא כל חומר יכול להכיל את מידות החום הדרושות. השתמשנו בריהוט כדי להוסיף אלגנטיות ולכן בחרנו בספות בגוונים ניטרליים, בשולחנות קטנים מברזל ומתכת ובפוף סגול, שנותן זריקת צבע מעודנת ומשמחת.

טל תמיר, צילום עודד סמדר
צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום אלעד גונן
צילום: אלעד גונן
טל תמיר, צילום עודד סמדר
צילום: עודד סמדר

אווירה קלילה וחופשית

חדר השינה הזוגי: ממשיך את הקו הנקי והמודרני מבחינת הריהוט, האבזור ובחירת גופי התאורה. בחרנו בווילונות רכים ולבנים, היוצרים אווירה קלילה וחופשית, וגם כאן המשכנו את בחירת הצבעים הניטרלית, ששילובה עם רצפת העץ יוצרת מראה מאוזן.

חדר הרחצה: בחרנו באבן חול פורטוגזית טבעית לחיפוי הרצפה והקירות לאווירה עוטפת וחמה, ושילובה עם הכלים הסניטריים, הריהוט והאבזור הלבנים יוצר תחושה מודרנית אך מרגיעה ואינטימית.

טל תמיר, צילום אלעד גונן
בחירת צבעים ניטרלית ששילובה עם רצפת העץ יוצרת מראה מאוזן | צילום: אלעד גונן
טל תמיר, צילום עודד סמדר
אווירה עוטפת וחמה | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום אלעד גונן
צילום: אלעד גונן
 

גינה עשירה בעצי פרי

המרתף: כחלק מהשאיפה ליצור עבור הדיירים בית כיפי עם אפשרויות אירוח ובילוי בלתי מוגבלות, יצרנו במרתף חלל קולנוע מאובזר עם בר משקאות ומערכת אודיו-וידאו מתוחכמת ועכשווית. החלל עוצב בגוונים כהים על מנת ליצור חלל חווייתי, עם אווירה שונה לחלוטין משאר הבית הבהיר והקליל.

הגינה: תוכננה גם היא מחדש. היינו צריכים להתמודד עם צורת הבריכה האלכסונית. הגינה עשירה בעצי פרי אקזוטיים, ומשום שהבית ממוקם גבוה יחסית מבחינת פני השטח, בחרנו בעצים גבוהים שיוצרים פרטיות. כמו כן מוקמה פינת ברביקיו גדולה מנירוסטה בהתאמה אישית הכוללת גם טאבון ומערכת בישול מקצועית, ופיזרנו מערכות ישיבה בסגנונות שונים כדי לענות על כל צורכי האירוח והבילוי האפשריים.

טל תמיר, צילום עודד סמדר
החדרים ממשיכים את הקו הנקי והמודרני | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום אלעד גונן
צילום: אלעד גונן
טל תמיר, צילום עודד סמדר
אבן חול פורטוגזית טבעית לחיפוי הרצפה והקירות | צילום: עודד סמדר

חפשו את הפוטנציאל

דבר המעצב: את הדיירים אני מכירה כבר הרבה שנים, והתהליך איתם היה מאוד נעים וזורם. היה כאן אתגר לא פשוט עם בית שהוא האנטיתזה לסגנון שלי, אבל בעזרת תהליך של חיפוש הפתרונות הנכונים שבסופו מצאנו את התוכנית המיטבית, הצלחנו לנקות אותו וליצור בו משהו מיוחד ומלא אופי.

טל תמיר, צילום אלעד גונן
המרתף המאובזר. מושלם לאירוח | צילום: אלעד גונן
טל תמיר, צילום עודד סמדר
הבחירה בברזל לחיפוי הקיר ממשיכה את שאר החומריות הטבעית בבית | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום אלעד גונן
צילום: אלעד גונן
טל תמיר, צילום עודד סמדר
תחושה מודרנית אך מרגיעה ואינטימית | צילום: עודד סמדר

טיפ: כאשר אתם מתלבטים אם לקנות בית, מומלץ לבדוק היטב את הפוטנציאל שלו עם בעל מקצוע, שיכול לעזור לכם לחשוב קדימה. יכול להיות בית שבמראה ראשון נראה טוב ומתאים, אך למעשה קיימים בו אילוצים רבים המשבשים את התכנון, ולעומת זאת יכול להיות שהבית נראה לא מוצלח אך יש בו פוטנציאל אדיר לשינוי. בעלי מקצוע יודעים להעריך את המצב הנתון ולחשוב כיצד ניתן לפתור את התכנון בהמשך הדרך.

פריט אהוב: קיר הברזל. מתוך אילוץ הצלחנו ליצור משהו מעוצב וחינני, שנתן את הפתרון המושלם מבחינה אסתטית ופונקציונלית.

טל תמיר, צילום עודד סמדר
הכניסה מזמינה ומלבלבלת | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום עודד סמדר
אפשרות ליציאה החוצה כמעט מכל חללי הבית | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום עודד סמדר
היה צורך להתמודד עם צורת הבריכה האלכסונית | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום עודד סמדר
פינת ברביקיו גדולה מנירוסטה בהתאמה אישית הכוללת גם טאבון ומערכת בישול מקצועית | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, צילום אלעד גונן
הגינה עשירה בעצי פרי אקזוטיים | צילום: אלעד גונן
בשיפוץ טל תמיר תכנית העמדה מפלס
התכנית: בית באווירת נופש
בשיפוץ טל תמיר תכנית העמדה מפלס
מיישרים את המבנה העגול. התכנית אחרי

לאתר של אדריכלית הבית טל תמיר

במדור הקודם: הגבר שעיצב לעצמו ממלכה לבנה
לכל מדורי בשיפוץ

לכל כתבות המגזין