LIVING
מגזין סוף השבוע

הרצליה: הזוג עשה מהפך משגע בדירה החשוכה

החללים בדירה בקומה השלישית היו צפופים וחשוכים, ובתוך הבית הדיירים לא נהנו מהמרפסת הגדולה. הכל השתנה בעקבות השיפוץ המוצלח

יובל הורוביץ | living | פורסם 18/02/21 10:15 
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 9
מבט מהמטבח לכיוון הסלון והמרפסת|צילום: שירן כרמל

דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 30
המרפסת מרוצפת בחלקה באבן חלילה ובחלקה בפרקט|צילום: שירן כרמל

הדיירים: בני זוג, הורים לשלושה. בבית מתגוררת ילדה אחת.

הדירה: דירה ששטחה 125 מ"ר ועוד מרפסת ששטחה 50 מ"ר בקומה שלישית מתוך ארבע בבניין בהרצליה. בדירה היו שלושה חדרי שינה קטנים, יחידת הורים וחלל ציבורי הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. חלוקת החלל גרמה לתחושה של דירה קטנה, ולא היה ביטוי למרפסת הגדולה. המטבח היה קטן יחסית, וחדרי השינה היו חשוכים ולא הייתה מהם גישה למרפסת.

החזון: בני הזוג ביקשו דירה מרווחת ומשפחתית ובה יחידת הורים, חדר שינה לבת וחדר עבודה שיכול לשמש גם כחדר אירוח. הרעיון המרכזי שליווה את תהליך השיפוץ היה לחבר את המרפסת אל החלל הפנימי של הדירה וכך להכניס פנימה אור טבעי.

משך השיפוץ: כ-5 חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 8
מבט מהסלון לכיוון המטבח ודלת הכניסה|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 7
המטבח צבוע בטכניקה היוצרת מראה של ברזל|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ, ג - 16
מנורות הברזל מעל שולחן האוכל|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 12
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 17
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 10
קיר הבטון חופה לבנים עתיקות|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ, ג - 15
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 39
מבט מהמרפסת לסלון|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 37
קירות המרפסת מחופים קורטן|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 29
במרפסת נבנה בר|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 35
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 38
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 18
ספריית ברזל לבנה מפרידה בין החלל הציבורי לחדרי השינה|צילום: שירן כרמל

הדירה תוכננה בקווים נקיים וישרים בתוספת אלמנטים המוסיפים חום ומדגישים אזורים ספציפיים. השתמשתי בחומרים "חיים" שמשתנים עם הזמן, כמו קורטן (שמקבל מראה חלוד), אבן חלילה מכובסת (שמקבלת גוון צהבהב עם הזמן) ופרקט עץ.

דלת הכניסה נפתחת לחלל הציבורי וכבר מהכניסה לבית אפשר לראות את דלתות הזכוכית שמפרידות בין הסלון למרפסת. הרצפה בחלל הציבורי מחופה באבן חלילה מכובסת. מימין לדלת יש נישה ובה שידה שתוכננה במיוחד במראה עתיק. משמאל לכניסה נמצא המטבח הצבוע בגוני שחור בטכניקה של צביעת ענן היוצרת מראה של ברזל שמשנה את הגוון עם האור מבחוץ. יחידת הארונות הנמוכים במטבח ממשיכה אל הסלון והמרפסת. את ההפרדה בין המטבח לסלון מסמן מדף ליבנה פתוח בין הארונות. שולחן האוכל תוכנן במיוחד ומעליו תלויות מנורות תקרה מברזל מסדרת Tibeta של חברת Bover. לצד השולחן יש עמוד בטון - במהלך ההריסה התגלה שהעמוד רחב יותר משהערכנו (80 ס"מ ולא 60 ס"מ). לאחר אישור מהנדס קיצרנו את רוחב העמוד ל-60 ס"מ באמצעות פרופיל פלדה, והעמוד עצמו חופה בקורטן.

בהמשך החלל נמצא קיר בטון שחופה בלבנים עתיקות ומפריד בין הסלון לכניסה לחדר העבודה. הסלון מרוהט בספה עם ריפוד אפור, כורסת איימס ושולחנות קפה – כולם מסודרים כך שלא יחסמו את קו המבט אל המרפסת. על הרצפה פרוש שטיח בגוני אדום. דלתות הזכוכית עם פרופיל האלומיניום תוכננו כך שאפשר לפתוח את ציר הכנף שלהן ב-180 מעלות לכיוון הזכוכית הקבועה, כך שאין הפרעה לתנועה. רצפת המרפסת מחופה בחלקה באבן חלילה, כמו בחלל הציבורי, ובחלקה בפרקט, כמו בחדרים. קירות המרפסת מחופים קורטן וצמחים גבוהים מסתירים אותה מהמבנים הסמוכים. מול היציאות מהחדרים נבנה בר גדול ליד הקיר.

>> במדור הקודם: כך הפכה דירה סתמית בת"א לדופלקס משגע למשפחה

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ   

יחידת מדפים גדולה מברזל לבן, חלקה אטומה וחלקה עם רשת ריבועים, מפרידה בין החלל הציבורי לחדרי השינה והרחצה. בניגוד לחלל הציבורי, בחדרי השינה הרצפה מחופה בפרקט פישבון. יחידת ההורים נמצאת מימין לכניסה. דלת הכניסה ליחידת ההורים, כמו דלת הכניסה לדירה, גבוהה ורחבה יותר מהסטנדרט כדי להעצים את תחושת הגובה בדירה ולהדגיש את צירי הכניסה. בחדר השינה יש מיטת עץ עם לוח ראש ושולחן כתיבה. דלת הזזה לכיס מובילה לחדר הרחצה ובו ארון כיור עשוי עץ ומקלחון.

בהמשך הבית נמצאים חדר רחצה וחדרה של הבת. הכניסה לשניהם נמצאת מאחורי יחידת הברזל הלבנה כדי להבטיח פרטיות. בקצה יחידת הברזל, מאחורי קיר הלבנים, יש דלת זכוכית אטומה המובילה לחדר העבודה המשמש גם לאירוח. מחדר זה יש יציאה למרפסת, ואדן החלון הנמוך משמש כספסל במרפסת.

 

דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 24
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 21
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ, ג - 4
הכניסה ליחידת ההורים|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 6
חדר השינה של ההורים|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 1
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 5
רצפת חדרי השינה מחופה פרקט|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ, ג - 26
חדר הרחצה של ההורים|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ, ג - 27
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ - 20
מאחורי קיר הלבנים נמצאת הכניסה לחדר העבודה|צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ, ג - 23
צילום: שירן כרמל
דירה בהרצליה, עיצוב יובל הורוביץ, לפני שיפוץ
הדירה לפני השיפוץ|צילום: יובל הורוביץ
_OBJ

פריט אהוב: שולחן האוכל שתוכנן במיוחד ונבנה בחברת Butchers. השולחן מעוצב בקווים נקיים וישרים, ובזכות התכנון והביצוע המדויק אפשר לראות את שכבות עץ הליבנה שממנו עשוי המשטח. הרגליים עשויות ברזל.

דבר המעצב: מהפגישה הראשונה עם בעלי הבית היה בינינו חיבור מיוחד והסכמה על האופן שבו הבית צריך להיראות. הם אפשרו לי יד חופשית ובמקביל היו מעורבים בכל פרט, וכולנו אוהבים את התוצאה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

תכנון ועיצוב: אדריכל יובל הורוביץ

תכנון נוף (המרפסת): כפיר פישר אדריכלות נוף

 

קבלן ראשי: גרג עיצובים

מסגרות וספרייה: אבי קדוש, מסגר אומן. ONE design solutions 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן