LIVING
מגזין סוף השבוע

מרכז הארץ: וילה בסגנון אורבני-תעשייתי

בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, הורים לבן צעיר, בנו בית ששטחו 320 מ"ר. הם רצו מרחב מגורים אלגנטי, מוקפד ומזמין, וזו התוצאה

קרן ניב טולדנו | living | פורסם 14/05/20 09:56  | עודכן 15/05/20 09:56
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 10
מבט מהסלון לפינת האוכל והכניסה|צילום: איתי בנית

בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 24
פינת אוכל לצד הפטיו הנמשך לקומה העליונה|צילום: איתי בנית

הדיירים: בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, שניהם עוסקים במקצועות חופשיים, ובנם הצעיר.

הבית: הבית (אדריכל אייל בן עיון) כולל שלוש קומות ושטחו 320 מ"ר. הוא עומד על מגרש ששטחו 340 מ"ר ביישוב במרכז הארץ.

החזון (מעצבת הפרויקט קרן ניב טולדנו): רציתי ליצור מרחב מגורים אלגנטי, מוקפד ומזמין. הקונספט שנבחר לפרויקט הוא סגנון אורבני-מתועש עם קריצה מינימליסטית, חיבור בין ניגודים שמשלימים זה את זה. שילבתי בין חומרים מחוספסים, חזקים ואטומים כמו אבן, בטון, עץ וברזל ובין חומרים רכים, מעודנים ושקופים כמו בדי פשתן, קטיפה וראטן בתוספת צמחים. השילוב שיצרתי בין הסגנונות והשכבות נותן עומק ועניין ויוצר מראה מעודן שתואם את טעמם של בעלי הבית.

עיצוב הפנים שתכננתי מותאם לאורח החיים של בעלי הבית וכולל פתרונות אחסון המותירים את המרחב מאורגן, מסודר ואוורירי. עיצוב הפנים מורכב משכבות. בתחילה טיפלתי ברקעים (קירות תקרות ורצפות) – חלק מהקירות חופו בחיפויים בגון בטון ואחרים נצבעו בגוונים אפורים כהים כדי להגדיר אזורים שונים (למשל בגרם המדרגות וביחידת ההורים). על הרקע הזה הוספתי עוד ועוד רבדים הכוללים פריטי נגרות, גופי תאורה, ריהוט, פריטי טקסטיל, אקססוריז ויצירות אמנות ליצירת מראה מתוחכם, אלגנטי ועשיר.

משך התהליך: בניית הבית נמשכה כשנתיים. אני הצטרפתי בשלב השלד, ועיצוב הפנים שעליו הייתי אחראית נמשך כשנה וחצי.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
הכניסה לבית|צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 22
גרם מדרגות מתפתל לקומה העליונה|צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 12
צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 25
צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 9
פינת האוכל ולצדה הפטיו|צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
פינת ישיבה מפרידה בין פינת האוכל לסלון|צילום: איתי בנית

הבית כולל שלוש קומות. בקומת הכניסה נמצאים המטבח, פינת האוכל, הסלון, שירותי האורחים וכן פטיו הנמשך לקומה העליונה. הפטיו מוקף בשלושה קירות מזכוכית עם פרופיל שחור, וקיר אחד המחופה בלבנים מבתים שפורקו בבלגיה. בקומה העליונה נמצאים יחידת ההורים, שני חדרי ילדים וחדר שירות. במרתף יש ממ"ד ויחידת אירוח ובה חדר שינה, סלון, חדר רחצה ומטבח.

דלת הכניסה, העשויה עץ אלון צבוע שחור, נפתחת למבואה שקירותיה צבועים בצבע אפור תעשייתי. על הקירות תלויות יצירות אמנות ועל הרצפה פרוש שטיח. במבואה נמצא גרם מדרגות לולייני עם מדרכים מחופים בבלו-סטון ומעקה ברזל שחור שנבנה במיוחד. בחלל תלויה מנורה עשויה פליז עתיק המדגישה את הגובה.

רצפת הקומה מחופה פרקט עץ אלון מעושן בדוגמת פישבון, למעט המטבח שבו בחרתי לחפות את הרצפה באבן בגון אפור כהה. את המטבח תכננתי בצורת רי"ש בתוספת אי שמעליו שלוש מנורות עשויות ברזל שחור, פליז וזכוכית מולבנת. הארונות הגבוהים בעלי חזית שחורה ואילו הארונות הנמוכים והאי הם בצבע עץ טבעי עם משטחים שחורים. מעל הארונות הנמוכים יש שני חלונות גדולים המאפשרים לצפות בנוף. בתקרת המטבח המונמכת הוטמעו מערכות המיזוג של החלל הציבורי כולו, וכך נותרה יתרת החלל בגובה המקורי. ליד המטבח נמצאת פינת האוכל ולשם בחרתי שולחן מלבני המורכב ממשטח עץ אלון מושחר ורגל ברזל שחור מרשימה. סביבו ניצבים כיסאות מרופדים קטיפה בגוון אפור שמרככת מעט את החומרים הטבעיים הנוקשים.

במדור הקודם: אחרי פרידה קשה עשתה מהפך מטורף בדירה השכורה

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

בין פינת האוכל לסלון יצרתי פינת ישיבה ובה שתי כורסאות שחורות, המאפשרת ליהנות מהפטיו ומהנוף הנשקף מבחוץ. היא מוגדרת בשטיח לבן עם דוגמה גיאומטרית שחורה ומעליה תלויות שלוש מנורות שחורות דומיננטיות ופיסוליות. בסלון יש יחידת מדפים גדולה מברזל שחור שיוצרה בעבודת יד. הריהוט כולל ספת עור הפוך בצבע כאמל, כורסה אפורה ושולחן סלון. על הרצפה פרוש שטיח בשחור ולבן ועל קירות הזכוכית תלויים וילונות לבנים עדינים.

בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 2
צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 4
צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 19
מבט מלמעלה אל החלל הציבורי|צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
המסדרון ולצדו חלל הפטיו|צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 14
חדר ההורים|צילום: איתי בנית

גרם המדרגות מוביל לקומה העליונה, שגם בה הרצפה מחופה פרקט עץ אלון מעושן בדוגמת פישבון. בקצה גרם המדרגות יש מסדרון ארוך שממנו אפשר לראות את החלל הציבורי הגבוה. המסדרון מעוטר ביצירות אמנות, מואר במנורות בסגנון תעשייתי ועל הרצפה פרוש שטיח ארוך בשחור ולבן. גם את יחידת ההורים עיצבתי בסגנון אורבני ובצבעוניות מונוכרומטית עם נגיעות של גוונים עליזים. ראש המיטה מרופד בד שחור ומצדיה יש שידות מעץ אלון וברזל. על הרצפה פרוש שטיח בשחור לבן ועל המיטה מונחות כריות של ראלף לורן – רובן בשחור לבן ושתיים בדוגמה המשלבת ורוד וצהוב.

פריט אהוב: המנורה המשתלשלת מהקומה העליונה בגרם המדרגות המרכזי של המותג ההולנדי EICHOLTZ (יבוא: LIGHT-IN).

דבר המעצבת: השיח ביני כמעצבת הפנים של הפרויקט לבין בעלי הבית היה מאוד פורה והתאפיין בהקשבה ובהערכה רבה. הם נתנו לי את מרחב הבחירה והיצירה ואפשרו לי לדייק את התוצאה.

 

בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 15
צילום: איתי בנית
בית במרכז, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון - 13
צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
חדרו של הילד|צילום: איתי בנית
בית במרכז, ג, עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, אדריכל אייל בן עיון
צילום: איתי בנית
_OBJ

עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו

תכנון: אדריכל אייל בן עיון

 

נגרות: בראשית תיבת נוח

עבודות אלומיניום: א.ש אלומיניום

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן