הדיירים: זוג הורים ושלושה ילדים.

הבית: הבית ממוקם בקצה יישוב בשרון, ונהנה מפרטיות מוחלטת. הבית מתפרש על פני כ-400 מ"ר ובו חלל ציבורי, חדר השינה של ההורים, חדר משפחה, חדר עבודה ושלושה חדרי ילדים. 

החזון: החלום של הדיירים היה בית חד קומתי בתוספת קומת מרתף, עם שילוב מלא בסביבה הקרובה וקשר פנים-חוץ חזק מאוד: מכל החללים יש גישה מיידית לגינה וכך יכולים בני המשפחה ואורחיהם ליהנות מהבריכה ומהמרחבים. זאת נוסף לפרוגרמה הרגילה שהכילה את מרכיבי הבית הנחוצים מבחינת מספר חדרי שינה, אמבטיות וכו׳.

זמן השיפוץ: בניית הבית נמשכה כשנה וחצי תוך הקפדה על תקציב מוכתב מראש.

החצר (צילום: גלעד רדט)
הכניסה החיצונית אל הבית | צילום: גלעד רדט
הבריכה (צילום: גלעד רדט)
הבריכה | צילום: גלעד רדט
הבריכה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
הבריכה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
החצר (צילום: גלעד רדט)
החצר בקצה היישוב | צילום: גלעד רדט
החצר (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
החצר (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

עוד באתר לעיצוב הבית:

הפרדה בין אזורי יום ללילה

המבואה החיצונית של הבית מקורה בפרגולה וקירות המבואה מחופים בבריקים כהים הנותנים תחושה של אינטימיות לקראת הכניסה לבית עצמו.

הבית מחולק בצורה ברורה בין אזור היום לאזור הלילה, גם במרחבים הפרטיים וגם במרחבים הציבוריים. עם פתיחת דלת הכניסה אנו מוצאים עצמנו במבואה המאפשרת גישה לשירותי האורחים ומולנו קיר עם עבודות אמנות. מאחורי הקיר מסתתרת פינת המשפחה המשמשת אזור חיץ בין האזור הפרטי לציבורי. מסדרון מוביל ימינה לעבר חדרי השינה ואל מדרגות הירידה למרתף.

הכניסה לבית (צילום: גלעד רדט)
מבואת הכניסה אל הבית | צילום: גלעד רדט
החצר מפינת האוכל (צילום: גלעד רדט)
מבט אל החצר מפינת האוכל | צילום: גלעד רדט
פינת אוכל קטנה (צילום: גלעד רדט)
פינת האוכל הפרטית, הקטנה | צילום: גלעד רדט
פינת אוכל קטנה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
פינת אוכל גדולה ומטבח (צילום: גלעד רדט)
הקיר המפריד בין המתחמים | צילום: גלעד רדט
פינות אוכל ומטבח (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
פינות אוכל ומטבח (צילום: גלעד רדט)
המראה במטבח יוצרת חיבור | צילום: גלעד רדט
מטבח (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מבט מהסלון אל המטבח (צילום: גלעד רדט)
מבט מהסלון אל המטבח | צילום: גלעד רדט
מבט מהסלון למטבח (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
מבט אל החצר (צילום: גלעד רדט)
מבט אל החצר | צילום: גלעד רדט

האזור הציבורי: כולל את המטבח שבו פינת אוכל פרטית וגישה ישירה לחניה דרך המזווה; שולחן אוכל מרכזי לאירוח ופינת הישיבה הראשית - הסלון. החלל עצמו מאופיין בתקרה חשופה משופעת הבנויה מקונסטרוקציית מתכת עם מילואת עץ. בחלל האירוח נתלה גוף תאורה מרכזי שתוכנן במיוחד. חלל האירוח פונה אל הפרגולה הראשית המאפשרת צורות אירוח/ישיבה מגוונות כולל הבריכה הצמודה אליה.

בין המטבח לחלל נבנה האירוח קיר מפריד. בצדו של חלל האירוח מחופה הקיר בבריקים מסוידים בלבן ומצד המטבח הוא מכיל ארונות אחסון. גם כאן נשמרה ההפרדה בין חלקו הפנימי והאינטימי של המטבח לחלל האירוח, אך הוא אינו נפרד וסגור לגמרי: משני צדיו יש גישה אל החלל הציבורי, והמראה התלויה מעל אזור הבישול מאפשרת מבט מתוך המטבח החוצה, אל הסלון והגינה.

סלון (צילום: גלעד רדט)
הסלון | צילום: גלעד רדט
סלון (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סלון (צילום: גלעד רדט)
גוף התאורה נבנה במיוחד | צילום: גלעד רדט
סלון (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סלון (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סלון (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סלון (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

האזור הפרטי: כל חדר שינה נהנה מיציאה לפרגולה המשקיפה אל הגינה הדרומית. חדרי הילדים נהנים מתקרת עץ חשופה וגבוהה המאפשרת ניצול אזור השינה בגלריה מעל חדרי הרחצה, לשם מובילות מדרגות קלות מעץ. כך מתאפשרים לילדים חללי שינה פרטיים ואזורי משחק ואירוח חברים גדולים יותר.

הורים (צילום: גלעד רדט)
חדר ההורים | צילום: גלעד רדט
הורים (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
חדר ילדה (צילום: גלעד רדט)
פינת הלימודים בחדר הילדה | צילום: גלעד רדט
חדר ילדה (צילום: גלעד רדט)
גלריית השינה בחדר הילדה | צילום: גלעד רדט
חדר ילדה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
חדר ילדה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
חדר ילדה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
חדר ילדה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
חדר ילדה (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
חדר ילד (צילום: גלעד רדט)
חדר הילד | צילום: גלעד רדט
חדר ילד (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

פריט אהוב: גוף התאורה המרכזי בחלל האירוח היורד מהתקרה תוכנן על ידנו בשיתוף קמחי תאורה, יוצר תחושה פרופורציונלית בין גודל הגוף לחלל העוטף אותו.

הורים (צילום: גלעד רדט)
חדר רחצה | צילום: גלעד רדט
רחצה (צילום: גלעד רדט)
חדר רחצה | צילום: גלעד רדט
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ 

עודד לביא אדריכלות
עיצוב פנים: איריס גולדברג רחמינוב

הבית מופיע בספר "עודד לביא-בתים" (הוצאת מודן), המסכם ונותן נגיעה קטנה ממגוון עבודות בעשר השנים האחרונות. אפשר למצוא בו מגוון סגנונות וגודלי בתים.

במדור הקודם: שיפוץ דירה במגדל יוקרתי בתל אביב
לכל הכתבות במדור בשיפוץ