LIVING
מגזין סוף השבוע

השרון: מכניסים את הנוף למסגרת

בני הזוג, הורים לארבעה, בנו בקצה היישוב בית דמוי קובייה לבנה שממקסם את החשיפה לנוף המרשים

עמי שמואלי | איילת עידו | living | פורסם 02/01/20 15:00  | עודכן 02/01/20 12:39
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
אפשר לסגור את הדק מעל הבריכה באמצעות מנגנון חשמלי|צילום: הילה עידו

בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו

הדיירים: בני זוג וארבעת ילדיהם, מגיל 4 עד 15.

הבית: בית בקצה יישוב במזרח השרון, על מגרש ששטחו 650 מ"ר. שטח הבית 350 מ"ר והוא כולל שלוש קומות ובהן חלל ציבורי, ארבעה חדרי שינה, חדר משפחה וחדר עבודה.

החזון: האתגר העיקרי בתכנון הבית היה הפרשי הגובה הגדולים בתוך המגרש, והימצאותו על מדרון. כדי להתמודד עם אתגר זה, הבית ממוקם כך שהוא משקיף אל המדרון והנוף המרהיב, והגנים תוכננו כטרסות המשמרות את הטופוגרפיה הקיימת. הגן הוא חלק בלתי נפרד מהבית.

משך הבנייה: שנה וחצי

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
חזית הבית הפונה לרחוב|צילום: הילה עידו

בית במרכז הארץ, ג, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, ג, עיצוב שמואלי-עידו
הבית בנוי כקובייה לבנה עם מגרעת לחלל המדרגות|צילום: הילה עידו
 
בית במרכז הארץ, ג, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, ג, עיצוב שמואלי-עידו
דלת הכניסה|צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
המטבח עשוי עץ אלון – חלקו בצבע טבעי וחלקו שחור|צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
המדרגות עשויות פלטות ברזל שחורה|צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו

הבית בנוי כשתי קוביות – קובייה המגדירה את חללי פנים הבית, וקובייה ריקה המגדירה את שטחי החוץ. חזית הבית הפונה אל הרחוב נראית כמו קובייה אטומה מחופה בטיח לבן, וממנה גרענו את החלק של חלל המדרגות העשויות פלטות ברזל שחורות, ומחוברות לקירות הזכוכית הפונים לרחוב ולרחבת הכניסה לבית ומאפשרים כניסת אור לכל חלל הבית. החזית האחורית עשויה מקירות זכוכית שדרכם נשקף הנוף.

הקובייה המגדירה את הבית חולקה בכל קומה לארבעה רבעים. בקומת הקרקע רבע אחד משמש לחלל הכניסה והמדרגות, ברבע השני נמצא הסלון, ברבע השלישי נמצאים המטבח ופינת האוכל. המטבח עשוי עץ אלון – חלקו בצבע טבעי וחלקו שחור. לידו ניצב שולחן אוכל גדול, גם הוא עשוי עץ. ברבע הרביעי יש טרסה המשקיפה אל הנוף וממנה יורדים למפלסי הגן הנמוכים יותר. בקומה העליונה רבע אחד משמש לחדר הילדים ורבע אחר ליחידת ההורים. במרתף יש חדר עבודה וחדר משפחה. הוא מוקף בחצר אנגלית עם צמחייה. בחזית האחורית יש בריכה מוקפת בדק עם מנגנון חשמלי לפתיחה ולסגירה.

מהקובייה המגדירה את שטחי החוץ השארנו קורות ועמודים הממשיכים את מבנה הבית מבחינה גיאומטרית ותוחמים את החללים הפתוחים. כך הופכים השטחים הפתוחים לחלק בלתי נפרד מהבית.

בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
המרפסת בקומת הכניסה שממנה יורדים למפלסי הגן הנמוכים|צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, ג, עיצוב שמואלי-עידו
מבט מהקומה העליונה לגרם המדרגות|צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
חדר ההורים|צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, ג, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
שירותי האורחים|צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, ג, עיצוב שמואלי-עידו
החזית האחורית של הבית|צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, ג, עיצוב שמואלי-עידו
צילום: הילה עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו
מבט מהקומה העליונה|צילום: הילה עידו

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פריט אהוב: חלל המדרגות. כל פרטי הקונסטרוקציה של המדרגות בשילוב קירות המסך תוכננו ויוצרו במיוחד. שלב ההתקנה של קירות המסך והמדרגות בשטח היה מאוד מרגש.

דבר המעצבים: בני הזוג הגיעו אלינו עם תיקיית תמונות גדולה של בתים בסגנונות שונים ומגוונים, ולאט לאט הצלחנו להתכנס יחד איתם לתכנון מוקפד ומגובש של הבית. היה כיף לעבוד עם לקוחות שמבינים ומעריכים את החשיבות בתכנון מוקפד שיורד לפרטי פרטים כדי להגיע לתוצאה טובה, למרות שהדבר אורך זמן.

במדור הקודם: הבתים היפים של 2019

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

טיפ: הקדישו לשלב התכנון מספיק זמן כדי להגיע לתוצאה טובה. מהאדריכלים זה דורש עבודה מאומצת ורבה, ומהלקוחות הרבה סבלנות ואורך רוח, אבל אם התכנון מוקפד ומפורט כבר משלביו הראשונים, מגיעים לתוצאה ששני הצדדים מרוצים ממנה.

עיצוב: עמי שמואלי ואיילת עידו – שמואלי-עידו אדריכלים

סטיילינג לצילום: ספיר לוי-מאורי

 

בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו, תוכנית אדריכלית קומת קרקע
תוכנית אדריכלית קומת קרקע|שרטוט: שמואלי-עידו
בית במרכז הארץ, עיצוב שמואלי-עידו, תוכנית אדריכלית קומה עליונה
תוכנית אדריכלית קומה עליונה|שרטוט: שמואלי-עידו

 

תגיות: ריהוט  
תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן