LIVING
מגזין סוף השבוע

תל אביב: רצה דירה שיתאהבו בה מיד - והצליח

בעל הבית קנה דירה מוזנחת בבניין באוהאוס ורצה למקסם את הפוטנציאל הנדל"ני שלה. במהלך השיפוץ החלוקה הפנימית שונתה והדירה התמלאה אור. כך היא נמכרה תוך זמן קצר

הילה ברנר | הילה גיא מרדכי | living | פורסם 12/03/20 15:00  | עודכן 14/03/20 11:48
דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 7
פרופיל הברזל הבלגי על החלונות משתלב בקירות הלבנים|צילום: שירן כרמל

דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 15
הרצפה חופתה בפרקט תלת שכבתי בדוגמת פישבון|צילום: שירן כרמל

הדייר: יזם שקנה ושיפץ את הדירה לצורך מכירה.

הדירה: דירת 73 מ"ר עם שתי מרפסות בבניין באוהאוס לשימור לא מחמיר בצפון תל אביב. הדירה הייתה ישנה מאד ומוזנחת, אבל עם הרבה פוטנציאל. היא הייתה סגורה וחשוכה, עם חלוקה קלאסית של שנות ה-40, מטבח נפרד וסגור וכניסה חשוכה ללא אור טבעי.

החזון: בעל הדירה רצה דירה שיתאהבו בה מיד. היה לו חשוב שיפוץ קלאסי ומפנק, שיפנה לקהל מבוסס.

משך השיפוץ: כארבעה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 10
מבט מהכניסה אל החלל הציבורי|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 8
מטבח כחול בצורת רי"ש|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו 2hila - 12
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו 2hila - 13
מחיצה דו צדדית מברזל צבוע לבן |צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 9
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו 2hila - 11
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 3
מבט מהסלון למטבח|צילום: שירן כרמל

במהלך השיפוץ נשברו כל קירות הפנים של הדירה, למעט העמודים התומכים, והחלוקה הפנימית שונתה. מכיון שמדובר במבנה לשימור, לא יכולנו לגעת בחזיתות ולשנות את המפתחים, הנמוכים יחסית. כדי לתת תחושה אוורירית ופתוחה יותר בחרנו בפרופיל בלגי ברזל צבוע לבן, המתמזג עם הקירות הצבועים לבן. הרצפה חופתה בפרקט תלת שכבתי בדוגמת פישבון (חזי בנק).

בכניסה לבית השארנו מבואה גדולה יחסית, מכך רואים מהכניסה את המרפסת ונכנס אור טבעי. החלל הציבורי נמצא בקצה המרוחק מהכניסה – מימין המטבח ומשמאל הסלון. המטבח בנוי בצורת רי"ש עם ארונות כחולים – בצלע אחת ארונות גבוהים שביניהם משולב המקרר ובצלע השנייה ארונות נמוכים עם משטח עבודה לבן. בתוך הארונות מוסתרים מכונת הכביסה והמייבש. שולחן האוכל הוצב במטבח והוא מורכב ממשטח עץ ובסיס ברזל שחור.

במדור הקודם: משתדרגת: בדירה המשופצת של מעיין אדם

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

המטבח לא גדול ויש בו גם ארון למכונת כביסה ומייבש וארון שירות. הסלון מרוהט בספה וכורסה עם בסיס ברזל שחור וריפוד בד אפור. בחלל הציבורי הותקנו מנורות בשחור ופליז. מחיצה דו צדדית מברזל צבוע לבן מפרידה בין הסלון לחדר האורחים וחדר הרחצה. על המחיצה מונחים פריטים דקורטיבים המעניקים חמימות לדירה שלמעשה לא גרים בה. חדר השינה הראשי נמצא מימין לכניסה. יש בו חלון רחב וגדול המחדיר הרבה אור. מול המיטה יש ארון קיר לבן עם ידיות פליז ארוכות. מנורות הקריאה התלויות מהתקרה מוסיפות נגיעות של צבע סגול חציל. בחדר הרחצה הצמוד הרצפה מחופה אריחים עם דוגמת מעויינים בשחור ולבן, והקירות מחופים בחלקם באריחים לבנים. בחדר יש מקלחון זכוכית וברזים שחורים. ארון הכיור צבוע בסגול חציל – כמו בחדר השינה – עם משטח שיש שחור. 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 4
צילום: שירן כרמל

דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו 2hila - 16
חדר הרחצה|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 2
חדר השינה הראשי|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila - 1
מנורות הקריאה התלויות מהתקרה מוסיפות נגיעות של צבע סגול חציל|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו 2hila - 6
מבט אל חדר הרחצה הצמוד|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו 2hila - 7
ארון הכיור בסגול חציל|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב סטודיו 2hila - 14
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila, תוכנית אדריכלית לפני
תוכנית אדריכלית לפני השיפוץ|צילום: 2hila
ירה בתל אביב, עיצוב סטודיו 2hila, תוכנית אדריכלית אחרי
תוכנית אדריכלית אחרי השיפוץ|צילום: 2hila

עיצוב: הילה גיא מרדכי והילה ברנר - סטודיו 2hila

 דבר המעצבות: היה חשוב לנו למקסם את הפוטנציאל הנדל"ני של הדירה ולפנות לקהל יעד רחב, אבל לשמור על ייחודיות. הדירה אכן נמכרה תוך זמן קצר מאד לשביעות רצונו של היזם. 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן