LIVING
מגזין סוף השבוע

"רצינו ליצור בית הרמוני עם אווירה חמה ועוטפת, ובעיקר מותאם לילדים"

התקרה הגבוהה בחלל הציבורי יוצרת מראה כפרי עדין, חדרי השינה רגועים ומינימליסטיים והחלונות מאפשרים לחוות את הצמחייה והטבע. כך יצרה המעצבת, שהיא גם בעלת הבית, את בית חלומותיה

סיון דנגור | living | פורסם 06/12/18 15:00 

רמת השופט, סיון דנגור (21)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (23)
הכניסה לבית|צילום: רחלי מנין חי

הדיירים: אני – מעצבת ומלבישת בתים, בן זוגי טייס, בת (10) ובן (6). יש לי בבית סטודיו לעיצוב פנים והום סטיילינג.

הבית: חלק מבית דו משפחתי בקיבוץ רמת השופט. הבית, ששטחו 180 מ"ר כמחולק לשתי קומות. את הבית תכננו שרון בר וטל לוינס. שני הבתים צמודים כך שנוצרה זווית לאורך כל החלק הדרומי של הבית. המשמעות היא שכל החדרים הדרומיים קיבלו חתך של זווית, מה שיצר שטח לא סימטרי ולא ישר.

משך הבנייה: כחמישה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

החזון: רצינו ליצור בית הרמוני עם אווירה חמה ועוטפת, נוח, פרקטי ובעיקר מותאם לילדים, עם חלל פתוח המחבר ומקשר בין הסלון למטבח. החלל הפתוח מאפשר לעבוד במטבח ולראות את מה שקורה מסביב – איפה נמצאים הילדים ומה הם עושים. אופן ספייס מאפשר תקשורת טובה בין בני המשפחה גם כשכל אחד מבני הבית עסוק בענייניו שלו. היה חשוב לנו גם שיהיו חלונות גדולים, המאפשרים לפנים לדבר עם החוץ. כך אפשר לחוות את הטבע, הצמחייה והירוק מסביב. הרבה חלונות מאפשרים אוורור וכניסה של אור שמש (בכיוונים שאינם יוצרים עודף חום).

הכניסה והמטבח: בכניסה לבית יש ארון באורך שבעה מטרים הבנוי מתחת להנמכת הגבס שבה עוברת התעלה של המזגן המרכזי. בארון הגדול נמצא ארון החשמל המרכזי ומאוחסנים בו נעליים, תיקים, מכשירי ספורט, ספרי ילדים, אלבומים, מכשירים אלקטרוניים וחומרי יצירה. למעשה הבית כל הזמן פעיל – משחקים, לומדים, קוראים ועובדים – וכשבאים אורחים או מגיע יום שישי כל הציוד והבלגן נכנסים לארונות. בקצה הארון יש פינת מחשב ועבודה. הקיר שבקצה מחופה בטפט בסגנון רטרו מודרני עם טקסטורה מחוספסת שיוצרת מראה תלת מימדי. בכניסה עומדת קונסולה מעץ בסגנון עתיק עם עיטורי ערבסקה. עיטורים המפותלים מבטאים את הפן הרגשי. בין הכניסה למטבח יש עמוד שתוכנן לפי רוחב שולחן האוכל שלנו והוא בעצם עמוד התווך של הבית. העמוד מחופה בלבנים מבתים שפורקו באירופה. הלבנים לא אחידות בגוונים ובצורות ובחלקן מלוכלכות ושבורות. לדעתי זה היופי בהן והחלטתי לא לעשות רובה שתסתום את הרווחים ביניהן. הדימוי הזה של קיר האבן מתחבר אצלי לאדם עם כל חלקיו: אבן אחת שבורה, השנייה מלוכלכת, זו עם כתם ואחרות יותר שלמות, כפי שאנחנו בני האדם לא מושלמים ומורכבים מרבדים שונים.

רמת השופט, סיון דנגור (24)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (1)
קונסולה מעוטרת פיתוחים|צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (19)
גובה כפול בחלל הציבורי|צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (27)
בין הכניסה למטבח מפריד עמוד מחופה לבנים מפירוק|צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (16)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (6)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (7)
צילום: רחלי מנין חי

החלל הציבורי: זהו חלל כפול עם תקרה גבוהה בעלת קורות עץ חשופות, מה שיוצר מראה כפרי עדין ותחושת חמימות. בזכות התקרה הגבוהה החלל נתפס כמרחב המאפשר תנועה וחופש. הטלוויזיה תלויה על קיר המסתיר את חלל המדרגות וחדר המשחקים, שבדרך כלל פעיל ופחות מסודר. הקיר החלקי מאפשר לעבור סביבו וכך הילדים יכולים לנוע בבית ללא הגבלה, והרווח בין הקיר לתקרה יוצר אשליה של חלל גדול יותר. הרבה פריטים בבית הם עבודות יד שלי וציורי שמן של חמי שמצייר 40 שנה.

רמת השופט, סיון דנגור (20)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (26)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (35)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (5)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (22)
פינת המשחקים מאחורי קיר הטלוויזיה|צילום: רחלי מנין חי

במדור הקודם: ת"א: דירת 54 מ"ר שנראית כפול בגודל. מה הסוד?

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

חדרי השינה: החדרים מינימליסטיים ושקטים, בגוונים בהירים מתוך אמונה שחדר שינה צריך להיות מקום נעים ורגוע ללא יותר מידי גירויים, צבעים והפרעות. לילדים בעיקר חשוב ליצור חדר מינימליסטי ורגוע כדי שיוכלו להתנתק מכל העומס וחוויות היום, לשים את ראשם על הכר בנחת ולחלום חלומות טובים.

רמת השופט, סיון דנגור (13)
חדר השינה של ההורים|צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (14)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (15)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (30)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (2)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (8)
חדר השינה של הבת|צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (9)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (28)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (3)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (10)
חדר ילדים|צילום: רחלי מנין חי

חדרי הרחצה: נבחרו אריחים ניטרליים בצבעם ובטקסטורה שלהם מכיוון שאנחנו אוהבים לשנות ולהוסיף אקססורייז – למשל, צבעוניים או בגוונים של זהב או בסגנון טרופי. הבסיס הניטרלי מאפשר לנו להיות אקלקטיים ולשנות את התפאורה כל פעם מחדש. אם עייפנו מהצבעוניות אפשר בקלות ובפשטות להחזיר את החלל למראה הנקי.

רמת השופט, סיון דנגור (29)
חדר הרחצה|צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (12)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (11)
צילום: רחלי מנין חי

קומת הגלריה: הגלריה מאפשרת להשקיף על הבית מלמעלה ויש בה מקום רב לאחסון. בגלריה נמצא הסטודיו שלי אבל בעתיד הוא יוכל להפוך ליחידת הורים. צמוד אליו חדר רחצה ואפשר יהיה להעביר את הארון לקיר צדדי ולהציב את המיטה מול הנוף.

רמת השופט, סיון דנגור (34)
הסטודיו|צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (31)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (32)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (33)
צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (17)
פינת כתיבה בגלריה|צילום: רחלי מנין חי
רמת השופט, סיון דנגור (18)
צילום: רחלי מנין חי

בית העץ: בעלי ואביו בנו בחוץ בית לילדים כדי שיהיה בית שבו יוכלו לשחק, ליצור ולתצפת על ציפורים וכוכבים. הבית הוא למעשה מודל מוקטן של הבית שלנו. 

רמת השופט, סיון דנגור (25)
סיון דנגור|צילום: רחלי מנין חי

פריט אהוב: ספה בת מאה שנה, מעוטרת בפיתוחים ובקישוטי עץ עתיקים במיוחד, שלא רואים כל יום. קניתי אותה ביד 2 במחיר הוגן ואטרקטיבי ממעצבת גרפית שעזבה לסין וחיפשה לספה בית מאמץ שיתן לה את הכבוד המגיע לה. אני הייתי מרוצה מהרכש החדש וגם מהמחיר והמוכרת הייתה רגועה שנמצא לספה בית טוב ומעוצב.

רמת השופט, סיון דנגור (4)
צילום: רחלי מנין חי

דבר המעצבת: האדריכליות היו מסורות וסבלניות, הלכו איתנו צעד צעד וניסו לאפשר לנו להגשים חלום. הן היו חברות לבנייה, למחשבה ולעשייה, ואישיותן ומקצועיותן העצימו את תהליך העבודה המשותף. הבנייה הייתה מהירה וזורמת. נהנינו מהדרך וגם מהתוצאה. למדנו שלא משנה כמה נתעכב על תכנון וכמה נשקיע, אף פעם התוצאה לא תהיה מושלמת אבל זה יהיה מספיק טוב לזמן הנוכחי. הסיבה לכך היא שאנחנו משתנים ורוצים לשנות כל הזמן, ומה שנכון לנו היום לא יהיה נכון מחר.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

טיפ: מבחינתי אין בעיצוב חוקים ברורים של עשה ואל תעשה. צריך לעבוד נכון עם האינטואציה מכיוון שבני אדם הם לא מדידים ואינם חיים לפי נוסחה. הצרכים משתנים מאדם לאדם ומתקופת חיים כזו לאחרת. לכן חשוב להשאיר אופציות להרחבה בעתיד, מכיוון שהמשפחה מתרחבת מהר והצרכים משתנים בהתאם. עם זאת, רצוי לתכנן בית גדול מדי מכיוון שהגוזלים שלנו מהר מאוד עוזבים את הקן. לא כדאי להישאר אחרי עשר שנים עם חלל גדול מדי וריק.

עיצוב: סיון דנגור מעצבת ומלבישת החלל

אדריכלות: שרון בר וטל לוינס


רשימת מכולת

ארון ירוק – 8,600 שקל, נגרות Eli Kiveson

ספה – 5,800 שקל, הרצל 40 תל אביב

מיטה זוגית מתכווננת – 10,000 שקל, Swiss System

שולחן עץ – 5,500 שקל, קליגריס

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן