עיצוב הבית
עיצוב הבית

"כחבר בחברה קדישא, אני מודע לכך שכולנו נגור בסוף חיינו בחדר של מטר על שניים"

חבר הכנסת מוטי יוגב, הבית היהודי, מתגורר בבית בן תשעה חדרים ביישוב הקהילתי דולב במערב בנימין. הוא הגיע לכאן לפני כ-20 שנה עם אשתו ועשרת הילדים: "היום רובם פרחו מן הקן"

דנה גוטרזון | living | פורסם 04/02/19 08:00 

הבית של מוטי יוגב - 7
צילום: מיכל גלעדי

חבר הכנסת מוטי יוגב מהבית היהודי מתגורר עם אשתו רחל בדולב, יישוב קהילתי דתי במערב בנימין, בבית הנמצא בבעלותם. המשפחה עברה ליישוב מירושלים לפני 20 שנה. יוגב גדל בשכונת נווה שאנן בחיפה.

מי גר בבית?

"כיום רוב הילדים פרחו מן הקן. מתוך עשרה ילדים, שלושה עדיין אינם נשואים. שניים גרים בשכירות בירושלים, אבל הבית משמש להם עוגן, ואחד משרת בצנחנים ומתגורר בבית בשלב הזה".

הבית של מוטי יוגב - 3
הבית של מוטי יוגב - 3|צילום: מיכל גלעדי

כמה חדרים יש בבית?

"הגענו לדולב עם מניין ילדים, בלי עין הרע, והיינו הראשונים שביקשו לרכוש 'דו-דו' (את שני חלקיו של בית דו משפחתי, ד"ג). בכל דו משפחתי היה רק סלון ושני חדרי שינה והסכימו לאפשר לנו זאת, עם פוטנציאל לקומה שנייה שבנינו על חלק קטן מהמבנה. בשלב מסוים גם אמי ז"ל באה לגור איתנו, ולמעשה פיתחנו עוד חדרים. כיום יש תשעה חדרים, שבעיקר בשימוש כשבאים הילדים והנכדים".

הבית של מוטי יוגב - 5
הבית של מוטי יוגב - 5|צילום: מיכל גלעדי

>> לכל הכתבות בערוץ living 

למה בחרתם לגור כאן?

"23 שנים גרנו בירושלים. בשנים אלו הייתי בעיקר בשירות בצה"ל, ובחלקן למדתי במרכז הרב. אשתי ורוב הילדים רצו לעבור לגור ביישוב ביהודה ושומרון מתוך אידיאלים של יישוב הארץ. חיפשנו גם ערכים נוספים. בדולב מצאנו אולפנה לנערות שעברו דברים קשים, כמפעל יישובי שמשפחות היישוב מאמצות בשתי ידיים. זו הייתה הסיבה המרכזית שבגללה בחרנו במקום. כמובן, הכרנו גם מספר משפחות, אבל הפרויקט החינוכי-חברתי שהיישוב לקח על עצמו שכנע. במהלך השנים נטלנו בו חלק בעצמנו וכיום אשתי היא חברה בדירקטוריון".

הבית של מוטי יוגב - 8
הבית של מוטי יוגב - 8|צילום: מיכל גלעדי

כמה שעות בממוצע אתה בבית כל יום?

"בממוצע כשמונה שעות, מ-11 בלילה עד 7 בבוקר".

איזה חדר אתה הכי אוהב בבית ובאיזה חדר אתה מבלה הכי הרבה זמן?

"חדר השינה הוא מפלט למנוחה. פינה בסלון משמשת כפינת הלימוד, השכם בשבת בבוקר. בשנים האחרונות אני הרבה גם ליד המחשב, לצורכי עבודה".

הבית של מוטי יוגב - 2
הבית של מוטי יוגב - 2|צילום: מיכל גלעדי

הבית של מוטי יוגב - 11
צילום: מיכל גלעדי

מכיר את השכנים?

"בוודאי. השכנות הטובה והקהילתיות הן חלק ממרכיבי החוזק והחוסן של יישוב קהילתי. אנחנו מוקפים גם בשני משפחתונים של בנות האולפנה בדולב".

הבית של מוטי יוגב - 6
הבית של מוטי יוגב - 6|צילום: מיכל גלעדי

מה זה בית בשבילך?

"בית הוא מקום שממנו יוצאים ואליו חוזרים. הוא המקום שבו מתבטאת המשפחתיות, שהחוסן שלה נותן את הכוחות לפעול בכל השליחויות הציבוריות".

הבית של מוטי יוגב - 9
הבית של מוטי יוגב - 9|צילום: מיכל גלעדי

איזה מטלות בבית אתה עושה?

"ביום יום אני שותף למעט מדי דברים. אני מסייע בהכנת ארוחת הבוקר המשותפת עם אשתי ולקראת שבת שוטף בדרך כלל את הסלון ומכין דברים נוספים. כלים, אשפה - אלו דברים שנעשים בשגרה ובהדדיות".

הבית של מוטי יוגב - 1
הבית של מוטי יוגב - 7|צילום: מיכל גלעדי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

איך נראה בית החלומות שלך?

"כחבר בחברה קדישא אני מודע לכך שכולנו נגור בסוף חיינו בחדר של מטר על שניים. אני לא מרבה לחלום על בתי יוקרה, אלא רק שהמעבר מהעולם הזה לעולם הבא יהיה קל יותר".

הבית של מוטי יוגב - 10
צילום: מיכל גלעדי

איך פותרים את משבר הדיור?

"דירה לאדם, ובוודאי למשפחה, היא צורך חיוני, אחרי המים והלחם. המדינה צריכה לסייע לכל זוג צעיר שמתחתן בהשתתפות בהון העצמי לרכישת דירה. במסגרת תוכנית 'מחיר למשתכן' משקיעים כסף רב בהוזלת הקרקע והוזלת הדירה אך אלה תוכניות אקראיות, הן מבחינת הזוכים בה והן מבחינת הזכאים. אילו היינו מורידים את ההון העצמי המתחייב על ידי הבנקים למשכנתא ל-15-20 אחוז ואילו המדינה הייתה נותנת לכל זוג הנישא בפעם הראשונה כ-100 אלף שקל שיופקדו לרכישת דירה ראשונה בלבד, בין אם דירה מיד ראשונה ובין אם לא, רבים מהזוגות הנישאים בישראל היו מצליחים לרכוש דירה. אותם זוגות היו משלמים את התשלום החודשי לא כשכירות אלא כמשכנתא לדירה שתהיה שלהם כעבור כ-20 שנה. תוכנית זו ניתן לגבות בשתיים-שלוש מדרגות של השתתפות המדינה, על פי רמות השכר והמצב הסוציו-אקונומי של בני הזוג".

הבית של מוטי יוגב - 4
צילום: מיכל גלעדי
תגיות: בחירות 2019  
תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן