"קראתי לו 'בית החלונות', שכן הבית עצמו הוא כעין חלון אל עבר הים", אומר האדריכלYasutaka Yoshimura על בית הנופש לסופי שבוע שתכנן בשכונת kanagawa, השוכנת לחופי מפרץ סגאמי המשקיף אל הר פוג'י, ביפן.

הבית הקטן, שנועד לדייר יחיד ושטחו משתרע על  24 מ"ר בלבד, מאופיין במתאר של קופסה רבועה שאחת מפאותיה חורגת בקו אלכסוני כלפי חוץ. במיקומו ממש על חוף הים הבית ניצב על עמודי בטון/כלונסאות שנקבעו בתוך משטח בטון כדי להגן עליו מפני סערות או גלי צונאמי, והוא מופרד משורת הבתים הממוקמת מאחוריו על ידי כביש קטן בלבד. סמיכות זו היא שהולידה את ההחלטה האדריכלית להפוך אותו לבית עתיר פתחי חלונות, כך שהוא לא יהווה מחסום ויזואלי וישתלב היטב בנוף שאר בתי הרחוב.

"היות שהבית ממוקם ממש על החוף, היה קשה להימנע מחסימת הנוף של השכנים, שנמצאים מעברו השני של הכביש ואף הם משקיפים אל הים, ולכן הפתרון היה לייצר פתחים גדולים וזהים בגודלם משני צדי המבנה. באופן זה, בימות השבוע כשהבית אינו מאוכלס, העוברים באזור יוכלו לחצות אותו במבט ולהשקיף דרכו אל עבר הים והנוף שאכן נראים היטב משני הפתחים הגדולים, ממש כמו מחלון ענקי", אומר האדריכל.

בית החלונות 01, ג, ניצב על עמודי בטון המגביהים אותו
ניצב על עמודי בטון המגביהים אותו | צילום: Yasutaka Yoshimura
בית החלונות, גובה
צילום: Yasutaka Yoshimura
בית החלונות 02, הבית בתוך נוף סביבתו
הבית בתוך נוף סביבתו | צילום: Yasutaka Yoshimura
בית החלונות 03, שוכן על קו המים, וכביש קטן מפריד בינו לבין הבתים
שוכן על קו המים, וכביש קטן מפריד בינו לבין הבתים | צילום: Yasutaka Yoshimura
בית החלונות 04, מרכזו הוא חלל פתוח וגבוה בו ניצב גרם המדרגות
מרכזו הוא חלל פתוח וגבוה בו ניצב גרם המדרגות | צילום: Yasutaka Yoshimura
 

עוד באתר לעיצוב הבית:

תצפית מרשימה על הים

שטחו הקטן במיוחד של הבית מאפשר לו להיטמע בנוף האורבני המקומי, והוא מתאפיין בשני פתחים גדולים בעלי זיגוג כפול שנפרצו משני צדיו. הפתחים מאפשרים לאור היום לחדור פנימה ולהציף את כלל אזורי החלל, ובמקביל מעניקים תצפית מרשימה אל עבר נופו המרהיב של הים.

אל תוך הבית מוביל גרם מדרגות חיצוני, מרחף ועשוי מלבני בטון בעלות פרופיל משולש, והחלל הנמצא בין משטח הבטון ומתחת לעמודים יכול לשמש כפטיו מוגן, המספק כעין עמדת התבוננות נוספת אל מרחבי הים.

למרות פתחיו הענקיים ועל אף היותו חשוף, למעשה, לעין השכנים והעוברים ושבים ברחוב, הבית עדיין מציע לבעליו אזורים פרטיים שמתבקשים מטבע הדברים. הם ממוקמים בשולי החלל ומותירים את מרכזו פתוח - בקומה הראשונה שהיא הרחבה ביותר הודות למתאר האלכסון ממוקמים מטבח ופינת אוכל, וגרם מדרגות פנימי מוביל מעלה לכיוון חדר המגורים, ובהמשך גם אל חדר שינה קטנטן. נוסף לכך נכלל בחלל גם לופט זעיר המשמש לצורכי אחסון, והגישה אליו היא באמצעות סולם שניצב אנכית בין הרצפה לתקרת המבנה.

חלל הפנים נצבע על טהרת הצבע הלבן, ועיצובו מאופיין במינימליזם יפני טיפוסי, כמעט סגפני, ונכסיו המשמעותיים הם שפע האור הטבעי החודר מבעד הפתחים הגדולים והתצפית הפנורמית אל עבר החוף ונוף הים.

בית החלונות 05, ג, במת בטון שממנה צומחים העמודים התומכים
במת בטון שממנה צומחים העמודים התומכים | צילום: Yasutaka Yoshimura
בית החלונות 06, האזורים הפנימיים שבשולי החלל המאופיין בעיצוב
האזורים הפנימיים שבשולי החלל המאופיין בעיצוב סגפני | צילום: Yasutaka Yoshimura
בית החלונות 07, סולם אנכי שנמשך בין הקומות מעניק גישה לחדר השינה
סולם אנכי שנמשך בין הקומות מעניק גישה לחדר השינה | צילום: Yasutaka Yoshimura
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

משרד האדריכלים yasutaka yoshimura architects