"כמו כל מפגש עם לקוחות חדשים, שההתחקות אחר רצונותיהם ואופיו של הבית שהם רואים לנגד עיניהם מעוררת בי השראה ליצור משהו אחר בכל הקשור לחיבורי חומרים, כך המפגש עם הזוג הצעיר יצר אצלי מיד תחושה מיוחדת ורצון ליצור עבורם מפגש שונה של מאסות חומר ראשוניות", אומרת דורית סלע על הבית שתכננה באזור השרון. הדיירים (משפחה בת 5 נפשות) הביעו את רצונם בניקיון צורני לצד נוחות פונקציונלית כפלטפורמה מתאימה לפעילות משפחתית נוחה לאורך זמן,  והמגרש שנועד לבנייה זימן את הנתונים הנכונים לכך - מגרש המשתרע על שטח של כ-500 מ"ר ומאופיין במתאר מרובע נטול אילוצים ונוח לתכנון. 

הרעיון התכנוני נשען על אסתטיקה וחוסר ראוותנות, אשר תורגמו למבנה קובייתי למראה המסתיר טפח וחושף טפחיים באמצעות מפגש ייחודי בין עץ ובטון. חזיתו הקדמית חופתה בסרגלי עץ מסוג איפאה בהתקנה סמויה, כשהחיפוי ממשיך ומחפה גם את דלת הכניסה כך שהיא נטמעת בתוכו כחלק בלתי נפרד ממנו וקיומה מיטשטש. שילוב הבטון בוצע כעיטוף של העץ, שכמו ממסגר אותו במקטעים תוך יצירת איזון חזותי-אסתטי, ושני החומרים ממשיכים ומשתלבים גם בחזית האחורית ובחלל הפנים כשהם מייצרים אגב כך קשר והמשכיות: בחזית האחורית הופך הבטון לפרגולה בנויה המגנה על הבית מפני תנאי מזג אוויר שונים, ובחלל הפנים משמש חיפוי עץ זהה כאלמנט עיצובי הנוסך חמימות באזור פינת האוכל. 

החזית הקדמית. חיפוי בסרגלי עץ איפאה
החזית הקדמית. חיפוי בסרגלי עץ איפאה | צילום: דורית סלע
דלת הכניסה נטמעת בתוך חיפוי העץ
דלת הכניסה נטמעת בתוך חיפוי העץ | צילום: דורית סלע
קומת הקרקע. אווריריות ותחושת מרחב
קומת הקרקע. אווריריות ותחושת מרחב | צילום: דורית סלע
ג, גרם המדרגות שבחלל הציבורי
גרם המדרגות שבחלל הציבורי | צילום: דורית סלע
פינת הישיבה מוצבת כך שהיא פונה לנוף הגינה
פינת הישיבה מוצבת כך שהיא פונה לנוף הגינה | צילום: דורית סלע
  

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

תחושת פתיחות ומרחב

קומת הקרקע היא הקומה הציבורית שתוכננה כמרחב רחב ידיים. כבר בכניסה נחשף חלל כפול מרשים המואר באמצעות פתח אור גדול שנפרץ בחלקו העליון של קיר בטון התומך את גרם המדרגות הצמוד אליו, כששקיפותו ממשיכה ומקרה חלקית את החלל הכפול. שטח הקומה רוצף באריחי גרניט פורצלן דמוי בטון גדולים במיוחד 100/300, החוברים ויזואלית לבטון שבחוץ, ובה בעת מהווים רקע לשטיח מרשים וגדול במיוחד, המעדן את המראה ותורם חמימות לחלל הנקי בעיקרו. התאורה ששולבה בחלל מתקבלת מגופים שאינם נוטלים מנפחו, דוגמת פסי אור המוטמעים בתקרה, או פסי צבירה עם ספוטים, ופריטי הריהוט שולבו בו במינון מוקפד תוך שמירה על ניקיונו ועל תחושת הפתיחות והמרחב.

פינת הישיבה של הסלון מוקמה כך שהיא פונה אל רחבת הישיבה החיצונית, ופינת האוכל כמו בתווך בינה לבין המטבח, שתוכנן בחלוקה לשני אזורים - אזור אחסון ואזור ישיבה. אזור האחסון משופע בארונות גבוהים המספקים אחסון רב ומכילים בתוכם את מוצרי החשמל השונים, ואזור הישיבה הינו, למעשה, יחידת אי גדולה במיוחד הצופה אל כלל החלל המרכזי ומתפקדת כשולחן לארוחות משפחתיות בחיי היומיום.

פינת האוכל. חיפוי העץ של הקיר מייצר המשכיות
פינת האוכל. חיפוי העץ של הקיר מייצר המשכיות | צילום: דורית סלע
המטבח. יחידת ארונות קיר ויחידת אי גדולה
המטבח. יחידת ארונות קיר ויחידת אי גדולה | צילום: דורית סלע
פתח האור בקיר ממשיך כקירוי חלקי שקוף
פתח האור בקיר ממשיך כקירוי חלקי שקוף | צילום: דורית סלע
פרקט אלון המשמש לריצוף הקומה מייצר רצף טבעי
פרקט אלון המשמש לריצוף הקומה מייצר רצף טבעי | צילום: דורית סלע
הסקיילייט המקסים
הסקיילייט המקסים | צילום: דורית סלע

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

סקיילייט שמכניס את השמים

גרם המדרגות שמוביל לקומה העליונה עשוי בטון כמו הקיר התומך אותו, ומשלב מדרכי עץ אלון ומעקה שקוף. בסיום מהלכו, כשמגיעים למעלה והאור חודר מבעד לפתח העליון שתוכנן בקיר הבטון,  נחשף המבט לחלל הכפול על כלל החומרים המשמשים בבית כמפגש של חומר, אור וצורה שעמדו בבסיס תכנונו ואכן מאפיינים אותו. לריצוף הקומה העליונה נבחר פרקט אלון כהמשך חומרי-טבעי למדרכי גרם המדרגות, וחללה הסובב את החלל הכפול נחלק לשלושה אזורים.

יחידת ההורים צופה אל הבריכה שבחצר, ומכילה אזור שינה ואזור ארונות המוביל לחדר רחצה שחופה באריחים גדולים במראה דמוי בטון. יחידת הכיור עוצבה ייעודית עם משטח קוריאן בו משתלבים אינטגרלית שני כיורים, ובתוך המראה שמעליו נשתל פינוק מיוחד בדמות מסך טלוויזיה.

אזורי השינה של הילדים תוכננו כך שיוכלו להמשיך ולשרת אותם לאורך זמן ללא ביצוע מהפכים, ולצד מענה לצרכיהם העכשוויים שולבו בהם אלמנטים שיספקו מענה גם לצרכים עתידיים. כך, כמו המפגש שחיבר את סלע לבני המשפחה באופן אישי, הצליח גם מפגש החומרים, הצרכים, הרצונות והעלויות שיצרה עבורם  לחבור נכונה לכדי בית המשרת אותם נאמנה, בדיוק כמו שביקשו לעצמם.

יחידת ההורים. מרווחת וצופה אל הבריכה שבגינה
יחידת ההורים. מרווחת וצופה אל הבריכה שבגינה | צילום: דורית סלע
אריחי גרניט פורצלן דמויי בטון
אריחי גרניט פורצלן דמויי בטון | צילום: דורית סלע
ג, מסגרת הבטון של החזית הקדמית ממשיכה לחזית האחורית
מסגרת הבטון של החזית הקדמית ממשיכה לחזית האחורית | צילום: דורית סלע
מבנה נקי קווים, בריכה וגינה מטופחת
מבנה נקי קווים, בריכה וגינה מטופחת | צילום: דורית סלע
תוכנית קומה א׳
תוכנית קומה א׳ | צילום: דורית סלע
תוכנית קומה ב׳
תוכנית קומה ב׳ | צילום: דורית סלע
_OBJ

תכנון ועיצוב: דורית סלע אדריכלות ועיצוב

במדור הקודם: דירה עם קירות מפתיעים
לכל הכתבות במדור בית ונוי