סרגיי ברין מייסד גוגל (צילום: Kelly Sullivan, Getty images)
סרגיי ברין ב-2018. מעורב גם בענייני כוח אדם | צילום: Kelly Sullivan, Getty images

סרגיי ברין, אחד המייסדים של גוגל, אמנם פרש מניהול החברה כבר לפני כארבע שנים עם מיליארדים רבים, אבל בזמן האחרון נראה שהוא חזר "ללכלך את הידיים" במטה החברה באופן כמעט מלא. הסיבה: פרויקט ה-AI של גוגל, כמובן. לפי מקורות ששוחחו עם הוול סטריט ג'ורנל, ברין נמצא במטה הראשי של גוגל בקליפורניה 3-4 ימים בשבוע, ועובד לצד חוקרי הבינה המלאכותית של החברה על פרויקט "ג'מיני", מערכת ה-AI השאפתנית שנועדה להתחרות בענקיות הטק האחרות.

ברין עזב את תפקידו כנשיא אלפאבית לצד המייסד השני, לארי פייג', כבר ב-2019. השניים נשארו חברי דירקטוריון ומחזיקי המניות המובילים ומעולם לא התנתקו לחלוטין מהחברה שייסדו, אבל בסך הכל נקטו גישה יחסית פאסיבית בקשר לפעילותה היומיומית. ברין השתתף בפגישות בנושא מערכת ה-AI שגוגל מפתחת כבר בסוף שנה שעברה, אבל לפי גורמים שונים התדירות והאינטנסיביות של המעורבות שלו קפצו משמעותית ומבטאים "שינוי בולט" בהשוואה לגישתו הקודמת לגוגל.

סונדאר פיצ'אי (צילום: Ron Jenkins, getty images)
סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל הנוכחי. "נרגש מהמעורבות של ברין" | צילום: Ron Jenkins, getty images

ככל הידוע, הוא עובד בצמוד לקבוצת מדענים שבונים את ג'מיני, ומעורב בשיח המדעי. הוא מארגן פגישות שבועיות עם עובדים על מחקרים חדשים בתחום ה-AI, ולוקח חלק פעיל גם בנושאי כוח אדם - כולל ניסיונות לשכור שמות מבוקשים בתחום, לאחר גלי עזיבה של מומחים מגוגל. לפי אחד האנשים ששוחחו עם העיתון, מנכ"ל אלפאבית הנוכחי סונדר פיצ'אי, "נרגש מכך שברין מעורב בפרויקט ומעודד את השתתפותו". גוגל הבהירה שלברין אין בינתיים תפקיד רשמי בחברה מעבר להיותו חבר דירקטוריון ומייסד-משותף. מטעם ברין לא נמסרה תגובה.

גם חברי הצוות שעובדים עמו הביעו התלהבות ממעורבותו, לפי העיתון, אבל חלקם ציינו ש"על אף שברין הוא אחד המוחות המוערכים העולם בתחום מדעי המחשב, הוא היה צריך להתעדכן בהתפתחויות האחרונות בעולם הבינה המלאכותית ועד כה לא תרם מהותית לפרויקטים של כתיבת קוד".

לפי ה-WSJ, הנוכחות המוגברת של ברין בגוגל משקפת את הרגע הדרמטי בתחום כמו גם את העניין העמוק והממושך של ברין בנושא. גוגל הייתה מחלוצות השימוש ב-AI, אבל גם עובדים בגוגל שדיברו עם הג'ורנל הודו שהחברה נתקעה מאחור בהשוואה ליריבות ישנות וחדשות, שמיהרו להפוך את הטכנולוגיה הזו למוצרים שמישים.

הנוכחות המוגברת של ברין בגוגל משקפת את הרגע הדרמטי בתחום. גוגל הייתה מחלוצות השימוש ב-AI, אבל גם עובדים בגוגל שדיברו עם הג'ורנל הודו שהחברה נתקעה מאחור בהשוואה למתחרות

ג'מיני הוא הניסיון של גוגל לבנות תוכנת AI לשימוש כללי שתוכל להתחרות מול מודל השפה GPT-4 של OpenAI. דמיס האסביס, שמנהל את הפרויקט מטעם גוגל, אמר לעובדים בפגישה כללית של החברה שתוכנה עתידה להיות זמינה בהמשך השנה.

חטיבת המחקר של גוגל בתחום ה-AI נוסדה עוד ב-2011 תחת השם Brain, לפני מרבית המתחרות. היא נועדה לחקור איך deep learning יכולה לשמש לבניית מודלים שימושיים של AI. פיצ'אי איחד את Brain יחד עם DeepMind, חברת מחקר בנושא הבינה המלאכותית שפעלה עד אז באופן עצמאי תחת אלפאבית. האסביס, שהיה המנכ"ל של דיפ מיינד, הפך לראש החטיבה כולה.