April סטארט אפ פינטק (צילום: דורון לצטר, יחצ)
צילום: דורון לצטר, יחצ

 מדי שנה מגיע חודש אפריל ומיליוני אמריקאים נכנסים ללחץ: הם נדרשים להגיש את מסמכי המס שלהם, כי כך עובדת שיטת המס של המדינה. זה לא תהליך קל בדרך כלל. "אנחנו דואגים לזה שאנשים לא יצטרכו להתעסק במשהו כמו מיסים, שהוא מלחיץ ויקר - נעשה את הדברים בשמם במחיר בר השגה", מסביר דניאל מרקוס. מייסד שותף וסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברת פינטק חדשה בשם April. "כך, גם השכבות החלשות וכל אמריקאי שמחויב להגיש מיסים, יקבל את הליווי שמגיע לו - בחוויה של 2022 ולא של שנות ה-90", .

April יוצאת כעת מהמרתף, משיקה פעילות מסחרית עבור מיליוני משתמשים אמריקאים ומודיעה על גיוס הון בסבב Seed חריג בגודלו. אפריל היא למעשה פתרון תוכנה פונה צרכן, שמתחרה בתוכנה מאד מקובלת בארה"ב בשם Turbo Tax שמסייעת ליחידים להגיש את המסמכים שלהם: "המוצר של טורבו טקס הוא דה פקטו מונופול עם 70% נתח שוק ו-42 מיליון משתמשים. אבל מדובר בחוויה בינונית ותהליך שלוקח 10 שעות", מסביר מרקוס. "זה שאלון אינסופי ואחיד. הוא למשל שואל אותך אם הילד שלך מימן לעצמו את המחיה בשנת המס החולפת, גם אם הילד בן חצי שנה. אפריל מתחברת לכל מאגר מידע שהמשתמש מאשר, ועל פי זה מצמצמת את עץ השאלות רק לשאלות הרלוונטיות. זה מקצר את התהליך למשהו שהוא בין עשר לעשרים דקות, ובעתיד - רק כמה קליקים לאישור".

"זה שאלון אינסופי ואחיד. הוא למשל שואל אותך אם הילד שלך מימן לעצמו את המחיה בשנת המס החולפת, גם אם הילד בן חצי שנה. אפריל מתחברת לכל מאגר מידע שהמשתמש מאשר, ועל פי זה מצמצמת את עץ השאלות רק לשאלות הרלוונטיות"

מרקוס מסביר למה לא קמו הרבה מתחרות בתחום הזה למרות הבעיה הכואבת: "יש פה אתגר טכנולוגי מאד גדול: חוק המס באמריקה הוא סופר מסובך ומשתנה משנה לשנה בשיטה של טלאי על טלאי. אצל המתחרים יושבים מאות מתכנתים, קוראים את חוק המס ותקנים את התוכנה. אנחנו קמנו ב-2021 ומשתמשים בטכנולוגיה של NLP (ניתוח שפה טבעית, א"ז) לזהות את התיקונים, עם ואלדיציה של מספר רואי חשבון, שעובדים על מערכת שפיתחנו ללא קוד, ושמאפשרת לשנות את ההגדרות באפריל".

יוצאים לדרך עם שותפים

אפריל בחרה בגישה של יציאה לשוק באמצעות שותפים (מודל B2B2C), למשל תוכנות ניהול חשבון משק הבית או מוסדות פיננסים שישווקו אותה. "יש לגישה הזו יתרונות מצד הצרכן כי יהיה לו מקום אחד לנהל את הפיננסים שלו, ומבחינתנו, אנחנו רואים יתרון בלקבל מידע בזמן אמת דרך השותפים", מסביר מרקוס.

אפריל יוצאת לדרך עם שני שותפים כאלו, אחת מהן היא חברת Propel, שמסייעת למשקי בית בארה"ב לשלוט בהוצאות ולנצל הטבות שמגיעות להם, עם דגש על משקי בית משכבות חלשות. בעת ההשקה, אומר מרקוס, כל הגשה והגשה תהיה מלווה ברואה חשבון בשר ודם שיחתום עליה.

לשאלת עלות השימוש באפריל משיב מרקוס: "המחיר נקבע על ידי השותפים שלנו אבל זה בין אפס לעשרות בודדות של דולרים. יש שותפים שרוצים לסבסד את זה לחלוטין עבור לקוחותיהם".

יועץ אסטרטגי, רואת חשבון ובוגר ממר"ם

אפריל הוקמה רק באוגוסט האחרון. מנכ"ל החברה בן בורודך, אמריקאי המוביל את פעילות החברה בארה״ב, שכיהן בעברו כיועץ אסטרטגי ב-Deloitte והוביל את תחום האסטרטגיה בקבוצת Team8. למייסדי החברה הצטרפה רואת החשבון ג'ודי פדר, שאחראית לאסטרטגיית המס של אפריל. מרקוס עצמו היה סמנכ"ל טכנולוגיות ב-Waze ואחר כך מדען נתונים בגוגל. הוא בוגר ממר"ם.

כעת החברה מודיעה כאמור על גיוס הון של 10 מיליון דולר בהובלת Team8 Fintech. זהו הגיוס השני שמודיעה עליו הקרן בשבוע החולף. עוד השתתפו בגיוס NYCA Partner ,Euclidean Capital, iAngels ושי וינינגר מייסד למונייד.

בהודעת הגיוס נכתב כך: "כיום, האופציות העומדות בפני האזרח האמריקאי לצורך אותו דיווח הדרוש על פי חוק הן פנייה לרואה חשבון יקר, או שימוש בתוכנות עזר ספורות וברובן מיושנות. יותר משבעים מיליון אמריקאים משתמשים מדי שנה במערכות המס הקיימות הגוזלות זמן רב, עולות כסף ובמקרים ולעיתים עדיין דורשות ייעוץ של רואה חשבון והוצאה כספית נוספת. שוק תוכנות המס מוערך ב-13.5 מיליארד דולר לשנת 2021, ועל פי התחזיות הוא צפוי להגיע ללמעלה מ 20 מיליארד דולר עד 2026".

אפריל מעסיקה 14 עובדים, 8 מהם בישראל.