AWS (צילום: Sundry Photography, shutterstock)
AWS. החברות הישראליות מביאות איתן לקוחות גדולים מהעולם | צילום: Sundry Photography, shutterstock

ענן המחשוב הישראלי מתרחב: חברת AWS של אמזון משיקה היום את תשתית הענן הישראלית (ריג'ן ישראל, תל אביב). החברה מציינת כי בכוונתה להשקיע בישראל כ-7.2 מיליארד דולר עד שנת 2037, סכום שמוערך בתשלום משכורות של 7,700 עובדים במשק. התשתית הישראלית מוקמת כחלק מהתחייבותה של AWS במסגרת מכרז הענן הממשלתי הישראלי "נימבוס", בו זכתה ביחד עם גוגל ב-2021. AWS מפעילה כיום 102 אזורי ענן ב-32 מדינות.

האירוע מביא את AWS לחשוף לראשונה רשימה ארוכה של לקוחות בישראל, בהם בנק הפועלים, בנק לאומי, אמדוקס, מגדל, תנובה, כי״ל ועוד, ובמגזר הציבורי - הרשות להגנת הצרכן, משרד התחבורה, משרד האוצר, משרד הבריאות, הטכניון ועוד.

ענף ההייטק הוא אחד הסיבות העיקריות לפעילות חברות הענן בישראל, שכן החברות הישראליות מביאות איתן לקוחות גדולים בעולם. בין לקוחות ההייטק של AWS - Aidoc, AI21 Labs, AppsFlyer, Armis, CyberArk, Gong, Jfrog,Monday,com, SentinelOne, Wix, Wiz ועוד.

בכך מצטרפת אמזון לדאטה סנטרס שכבר פעילים בישראל של אורקל וגוגל, וכפי הנראה ברבעון הבאה יפתח (סוף כל סוף) הריג'ן של מיקרוסופט-אז'ור בישראל. העננים המקומים יאפשרו גם גישה יותר נוחה לקהילת ההזנק לכח מחשוב בענן, וגם אפשרות עבור שחקניות תעשייה ותיקה לעבור לראשונה לשירותי ענן.

בכך מצטרפת אמזון לדאטה סנטרס שכבר פעילים בישראל של אורקל וגוגל, וכפי הנראה ברבעון הבאה יפתח (סוף כל סוף) הריג'ן של מיקרוסופט-אז'ור בישראל

מבחינה תשתיתית כל אתר כזה מוקם בהשקעה כספית גדולה. חלק מהשחקניות, כמו גוגל ומיקרוסופט, מתאחרות בדאטה סנטרס קיימים אך אמזון בונה לעצמה מתקנים ייעודיים. יפעלו בישראל 3 כאלו: אחד בתנובות, אחד באזור תעשייה שהם, ואחד באזור תעשייה הרטוב ליד בית שמש.

החשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג, הוסיף כי "הפעלת אזור הענן הציבורי בישראל משקפת מחויבות ארוכת טווח של חברות הענן, אמזון וגוגל, לישראל ולהמשך השקעותיהן הגדולות בשוק הישראלי. הקמת האתרים בישראל על ידי חברות אלו מהווה הבעת אמון מצדן בשותפות עם המשק הישראלי, תוך השקעת מיליארדי שקלים במשק שיביאו לגידול במספר המשרות בישראל ובתוצר הישראלי. פרויקט נימבוס יצעיד את מדינת ישראל לחזית החדשנות הטכנולוגית, יביא להאצת הטרנספורמציה הדיגיטלית בפעילות המגזר הציבורי ובשירותי הממשלה לאזרחים ועסקים תוך שדרוג השירותים הניתנים לאזרחי ישראל, ויעודד את פעילות המגזר הטכנולוגי העסקי, והכל באמצעות תשתית מקומית יציבה העומדת בתקני האבטחה המחמירים ביותר. אני מודה לשותפים הרבים העוסקים לילות כימים בקידום פרויקט נימבוס והפיכתו מחזון למציאות".