קורות החיים של שירה אטינג מרשימים. היא גדלה במרכז הארץ, לאבא טייס ואמא פסיכולוגית, סיימה קורס טייס בתור טייסת מסוק והתקדמה ל-MBA באוקספורד. היא מונתה ליו"ר מכינת בני ציון בתל אביב שעמדה במוקד אסון השיטפון בנחל צפית וכשעזבה התברגה באחת מקרנות ההון סיכון הוותיקות בארץ - קרן וינטג'.

לרשימה המלאה של המשפיעות והמשפיעים>>>

אם האקוסיסטם הישראלית נחשבת לפתוחה ומקבלת עבור נשים - עולם ההון סיכון עוד לא התקדם לשם, ונדירות הקרנות המובלות על ידי שותפות נשים. אטינג אומרת שוינטג' מנסה לשנות את הפרדיגמות האלה באופן אקטיבי: "הרוח של דייברסיטי היא רוח חזקה מאוד בקרן. הקמנו את Power in Diversity (מיזם שמטרתו קידום נשים ומיעוטים בטק - נ"ש), יש לנו עובדים ערבים, ויחסית הרבה נשים וזו בחירה מודעת". לכן לא מפתיע שאטינג עצמה, שפועלת כדי לקדם ילדות לחינוך STEM, עובדת דווקא בה.

לעובדה שבקרן ותיקה ומשמעותית באקוסיסטם כמו וינטג' יש בכירה מחוץ לארון, יש אימפקט?
"אני בטוחה. בעבר היו הרבה פחות נשים מחוץ לארון, פחות דמויות שיכולתי להתחבר אליהן. היה לי חסר מאוד לראות נשים כמוני. בדיעבד אני מבינה שפחדתי מלהיות עם נשים. הייתי נערה שעסוקה מאוד בלהיות מוצלחת, ולא הרגשתי שאני היא יכולה גם לצאת עם בחורה וזה יהיה בסדר.

"ברגע שיש דמות כזאת מול העיניים זה מקל. כשאין מודל לחיקוי קשה לעשות את זה, והיום מתחילים לראות כאלה. הדור שלנו היום אחראי לאיך הדור הבא ייראה. הדורות יתחלפו אבל נדרשות מאיתנו פעולות אקטיביות.
מחקרים מראים שנשים משקיעות יותר בנשים יזמיות ובמוצרים שפונים לנשים. זו אחת הסיבות שחשוב שיהיו נשים בהון סיכון. יש בי, כלהט"בית, יותר פתיחות להשקיע ביזמים להט"בים. אני בטוחה שהחוויה האישית של השונות עוזרת לי להיות יותר פתוחה גם כלפי אנשים עם מוגבלות פיזית או אנשים עם PSTD. השונות מאפשרת לי להרחיב את הפריזמה של איך אני מסתכלת על דברים".

שירה אטינג: "יש בי, כלהט"בית, יותר פתיחות להשקיע ביזמים להט"בים. אני בטוחה שהחוויה האישית של השונות עוזרת לי להיות יותר פתוחה גם כלפי אנשים עם מוגבלות פיזית או אנשים עם PTSD. השונות מאפשרת לי להרחיב את הפריזמה של איך אני מסתכלת על דברים"

בעוד עשר שנים נראה יותר נשים בכירות באקוסיסטם, בעולמות של פרודקט ופיתוח והון סיכון?
"אין היום מספיק טאלנט בשוק כדי שחברות יוכלו להרשות לעצמן לפסול מראש 50% מהאוכלוסיה אם הן רוצות להיות הטובות ביותר. יחד עם זאת, אני שומעת מהמון סטארט אפים שאומרים שאין היצע - והם צודקים. בנות פחות הולכות ללמוד מקצועות ריאליים ופחות עושות ספורט ופחות מעמידות את עצמן בפני אתגרים. השינוי לא יכול להתחיל בצבא אלא בגילים צעירים יותר".

את רואה קווים מקבילים בין הסטגנציה של מספר מסיימות קורס טייס והחסמים לבין מספר הנשים בטק?
"אני חושבת שנורא קל בקורס טייס ללכת למקומות של 'זה פיזי, זה ללכת לקווי אויב, יש שבוע שבי, זה קבע ארוך' וכל הדברים האלה. ונכון שזה מקשה, אבל אלה לא הסיבות המהותיות. כי כשאת מסתכלת על תלפיות - אין שם את כל החסמים האלה והמספרים דומים. לכן אני חושבת שהסיבות מהותיות ותקיפות גם לעולמות הטק.

"זה יותר איך אנחנו מחנכים את הילדות שלנו גם לקחת סיכון ולאזור אומץ. כמה הן נוקטות כבר בגיל צעיר עמדה ויוצאות מהקומפורט זון שלהן, וכמה הן הולכות למקומות ריאליים וספורט ולעיסוקים שבונים אישיות, מסוגלות וחוסן נפשי".

אלה דברים שקריטיים בעולם היזמות וההון סיכון?
"כל המקומות האלה הם מקומות קשים ומאתגרים עם כשלונות מול עצמנו ומול הסביבה. אם כבנות אנחנו לא לומדות מגיל צעיר את היכולת לנסות ולהיכשל ולהתמודד עם הסביבה - לא נהיה יזמיות בגיל 25. לא נדע איך לגשת לדבר כזה".