רומי גובס, מייסדת Sensi.ai (צילום: שחר דקל, יחצ)
צילום: שחר דקל, יחצ

חברת האייג'-טק סנסי (Sensi.ai) מודיעה היום על סגירת סבב גיוס A בסך 14 מיליון דולר, שנה בדיוק לאחר סבב הגיוס הקודם. החברה מפתחת טכנולוגיה שמאזינה לצלילים בביתם של קשישים שנזקקים לטיפול, מנתחת אותם באמצעות מערכת בינה מלאכותית ומתריעה על אירועים חריגים או חשש להתפתחות מצבים הדורשים טיפול. המערכת סוללת את דרכה במהירות בשוק האמריקאי ובין לקוחות החברה נמנים שש מ-עשר חברות שירותי הסיעוד האמריקאיים הגדולות.

את סבב הגיוס הובילה קרן Entrée Capital והשתתפו בו גם המשקיעים הקיימים - Flint Capital ו-Homeward Ventures, וגם משקיעים חדשים: Almeda Ventures, Operator Partners, Jibe Ventures והשקעה מעניינת של יוסי מטיאס, מנהל מרכז המחקר והפיתוח של גוגל בישראל וקרן Google Health AI. החברה פועלת בשוק האמריקאי וגייסה עד היום 17.5 מיליון דולר כולל הגיוס הנוכחי.

רומי גובס, מנכ"לית סנסי, אומרת בשיחה עם tech12, שקרנות ההון סיכון הישראליות למדו להכיר בפוטנציאל הטמון בטכנולוגיות אייג'-טק: "במהלך סבב הגיוס הקודם הייתי צריכה להסביר, זה לא היה דבר מובן מאליו, מה זה העולם הזה, מה הגודל שלו, מה ההיתכנות שם. בסבב הגיוס הנוכחי זה ממש היה פשוט. בשנה האחרונה קרנות ההון סיכון למדו את התחום הזה, הוא נהיה אטרקטיבי וכולם מבינים שחברות, שישכילו לעשות מוצרים טובים לשוק הזה - יש להן פוטנציאל אדיר".

"במהלך סבב הגיוס הקודם הייתי צריכה להסביר, זה לא היה דבר מובן מאליו, מה זה העולם הזה, מה הגודל שלו, מה ההיתכנות שם. בסבב הגיוס הנוכחי זה ממש היה פשוט"

המערכת של סנסי נועדה לסייע לארגוני סיעוד לאפשר לקשישים להישאר בבית לאורך זמן, במטרה למזער אשפוזים חוזרים והיא משלבת מעקב צליל 24 שעות ביממה עם נוכחות פיזית של מטפלים בחלק מהזמן. פלטפורמת ה-AI מסוגלת לנתח באופן אוטומטי אירועים ומגמות, נפשיות או פיזיות, מתוך סביבת הטיפול, ולספק תובנות בהערכת מצבם של המטפלים.

Sensi.ai (צילום: שחר דקל, יחצ)
צוות Sensi.ai | צילום: שחר דקל, יחצ

"אנחנו מנסים לעשות לעולם הזקנה את מה שגונג עשתה לעולם המכירות - לקבל תובנות ולהיות מונעי נתונים בעולם שיש בו מעט שקיפות", אומרת גובס. לדבריה המידע מועבר ממכשירי קצה לענן, ושם נעשה הניתוח שלו. ה-AI שאומנה על אלפי שעות של אודיו רלוונטי בבתי קשישים, מבצעת ניתוח אודיו וניתוח שפה טבעית (NLP) ומסוגלת להתריע על מקרי חירום, נפילות, קריאות לעזרה וגם להגיע לתובנות שמתריעות על אירועים צפויים - הדרדרות במצב הקוגניטיבי או הנפשי, זיהוי התקפי דמנציה, זיהוי מוקדם של תסמיני דלקת דרכי השתן ועוד. "זה דאטה-בייס אדיר, שאנחנו אוספים אותו כבר במשך שנתיים".

"כשיש מחסור בכוח אדם, אתה מגייס כל מי שיש לו דופק"

המערכת של סנסי מאפשרת לחברות סיעוד להתגבר על המחסור העולמי העצום בכוח אדם על ידי יצירת מנגנון טיפול מרחוק, ובכך הרחבת השירות שלהם מעבר לטיפול הפיזי. החברה מציעה לארגונים שקיפות באשר לצרכי המטופל ויכולת להעניק לו טיפול מותאם ומדויק יותר. לפי נתוני החברה, בשנת 2030 יהיו בארה"ב יותר אנשים מעל גיל 60 מאשר בני 18 ומטה. גובס: "אנחנו, כחברה, לא השכלנו לבנות את התשתית האנושית הנדרשת לתת להם את הטיפול לו הם זקוקים. יש לנו הזדמנות אדירה לסייע במזעור הפער בין ההיצע והביקוש בתעשיית הטיפול בגיל השלישי, ולהבטיח טיפול טוב יותר לאורך זמן".

"בעלי ואני זיהינו, מאוד מוקדם למזלנו, מקרה של אלימות בגן עם הילדה שלי. הבנתי שיש פה בעיה יותר רחבה, האלימות היא רק סימפטום לבעיית מחסור בכוח אדם לטיפול באותה אוכלוסייה"

גובס אומרת שהרעיון לפיתוח המערכת צץ בראשה כשנאלצה להתמודד עם בעיית אלימות של מטפלת בגן של ביתה: "בעלי ואני זיהינו, מאוד מוקדם למזלנו, מקרה של אלימות בגן עם הילדה שלי. הבנתי שיש פה בעיה יותר רחבה, האלימות היא רק סימפטום לבעיית מחסור בכוח אדם לטיפול באותה אוכלוסייה. כשיש מחסור כל כך חמור אתה מגייס "כל מי שיש לו דופק", ציטוט של הלקוחות שלנו. כשהסינון מאוד לא קפדני והכשרה לא קפדנית מגלים כמה עוד יותר חשובה השקיפות במקומות האלה".

כספי הגיוס ישמשו את החברה בהאצת החדירה לשוק האמריקאי: "חדרנו מאוד מהר לשוק האמריקאי. תוך חצי שנה השגנו עסקאות גדולות ולקוחות גדולים. אנחנו פועלים היום בשש מתוך עשר החברות הכי גדולות בארה"ב. וכשהבנו את המומנטום המאוד חזק שצברנו בשוק, אז אמרנו שנצא לגיוס יותר משמעותי ויותר מהר ממה שחשבנו. המטרה היא להישאר בשוק, להגדיל את הצוות בארה"ב ואת יכולות הפיתוח בישראל ולהמשיך לחדור לשוק בקצב מהיר".

לדברי גובס לחברה יש כבר הכנסות, אם כי היא אינה חושפת את היקפן, אבל המטרה היא להמשיך ולצמוח ולא לנסות ולהגיע לרווחיות בשלב זה: "הכוונה היא להמשיך בסקייל אפ, יש עוד הרבה לאן להגיע, זה בור בלי תחתית, הדבר הזה".

שוק של טריליון דולר

"התרשמנו מהחזון והגישה של סנסי לפתרון בעיה אקוטית ואקטואלית", אמר ערן ביילסקי, שותף ב-Entrée Capital. "סנסי עומדת בכל הדרישות שלנו כשאנו משקיעים בחברות יוצאות דופן שמובלות על ידי צוות מייסדים חזק. שוק הטיפול בגיל השלישי הוא שוק של טריליון דולר, כך שההזדמנות לקדם פתרון מאוד נחוץ, שבד בבד גם הופך את העולם למקום טוב יותר, זו זכות גדולה".

"סנסי נמצאת בפוזיציה מצויינת למנף את הצמיחה של תעשיית ה-age-tech, ואנו גאים להמשיך לתמוך בחברה כשהיא מחזקת את מעמדה בתעשיית הטיפול הסיעודי", אמר סרגיי גריבוב, שותף ב-Flint Capital. "סבב המימון הזה יאפשר לסנסי להמשיך לפתח את הטכנולוגיה שלה, להגדיל את הצוות ולהתרחב ללקוחות ולוורטיקלים נוספים בשוק הסיעוד, ובכך להשפיע עוד יותר על חייהם של זקנים ובני משפחותיהם".
סנסי הוקמה בשנת 2020 ומעסיקה 40 עובדים בתל אביב וקליפורניה.