צוות עובדי rewire (צילום: תום חוליגנוב, יח"צ)
צוות Rewire. גיא קשטן, המנכ"ל: "אני לא מודד את האגו שלי לפי הכותרת שתצא באתר" | צילום: תום חוליגנוב, יח"צ

"זו הייתה בחירה קלה", אומר גיא קשטן, מייסד משותף ומנכ"ל חברת הפינטק Rewire על מכירת הסטארט אפ שהקים לחברת Remitly Global שמתפרסמת היום. Rewire הישראלית פיתחה פלטפורמה בינלאומית לשירותים פיננסיים עבור מהגרי עבודה וגייסה עד היום 62 מיליון דולר, היקף העסקה הנוכחית עומד על 80 מיליון דולר.

אני לא יודעת אם לברך אותך על אקזיט או לדבר על הסכום הנמוך יחסית.
"אפשר לדבר על שניהם. אנחנו מרוצים כי זו חברה שמהווה לנו השראה מהיום הראשון והיא מובילה את התעשייה שלנו. בפן של המחיר, זה החזר חיובי למשקיעים וכשאנחנו מסתכלים על המצב בשוק היום לדעתנו מדובר בהישג מדהים".

Rewire היא חברה קצת יוצא דופן על רקע ההייטק המקומי, בעיקר בגלל קהל היעד שלה: מהגרי עבודה שזקוקים לשירותים פיננסים מתקדמים ונחשבים לאוכלוסייה שקופה עבור מרבית חברות הטכנולוגיה והפינטק. מאות אלפי מהגרי עבודה באירופה ובישראל משתמשים באפליקציה שפיתחה לביצוע מגוון פעולות פיננסיות כמו: הפקדת משכורות, העברות כספים, תשלום חשבונות, ביטוחים ועוד.

גיא קשטן, מייסד משותף ומנכ"ל Rewire: "בחנו שתי אפשרויות להמשך: הראשונה, להמשיך לפתח ולהגיע לגיוס הבא עצמאית והשניה, להתחבר לגוף המבטיח ביותר בתחום ולתת הזדמנויות לעובדים שלנו להמשיך להתפתח ולעבוד. זו הייתה בחירה קלה"

הרוכשת, Remitly, היא החברה הגדולה והמובילה בעולם בתחום השירותים הפיננסיים הדיגיטליים למהגרים, היא מעסיקה 2,200 עובדים, ומשרתת יותר מ-5 מיליון איש ב-170 מדינות. בשנת 2021 לקוחותיה העבירו באמצעות האפליקציה למעלה מ-20 מיליארד דולר. היא צומחת בקצב שנתי של קרוב ל-35% ומחזורה השנתי לשנת 2022 צפוי להגיע לכ-630 מיליון דולר.

Remitly (צילום: rafapress, shutterstock)
Remitly. עוזרים לכלכלת מיליוני מהגרים ברחבי העולם שמשאירים את משפחותיהם מאחור כדי לעבוד במדינה אחרת | צילום: rafapress, shutterstock

רק בפברואר הודעתם על גיוס של 25 מיליון דולר ואני מניחה שלא חיפשתם להימכר, אז מה קרה מאז?
"לא חיפשנו ולא היינו בתהליך, אבל השילוב של הזדמנות שהגיעה אלינו יחד עם המצב שאנחנו רואים בשוק בין פברואר להיום הביא אותנו לבחירה הזו. בחנו שתי אפשרויות להמשך: הראשונה, להמשיך לפתח ולהגיע לגיוס הבא עצמאית והשניה, להתחבר לגוף המבטיח ביותר בתחום ולתת הזדמנויות לעובדים שלנו להמשיך להתפתח ולעבוד. זו הייתה בחירה קלה שמתעדפת עובדים ומשקיעים".

הרבה פעמים רכישה דווקא מביאה לקיצוצים בחברה הנרכשת בגלל תפקידים מקבילים, זה לא המקרה אצלכם?
"המוצרים שלנו משלימים, הם עושים העברת כסף נטו בין מדינות ואצלנו מדובר במוצר שאפשר להפקיד אליו כסף ולנהל עליו את הפיננסים שלך. המטרה היא להמשיך לפתח מוצרים חדשים כיחידה יחסית עצמאית ולכן גם אזורי החפיפה הם אזורים עסקיים ולא יכולות מקבילות. המטרה היא להיות תחת המותג שלהם, אבל נמשיך לפתח מוצרים ואנחנו מגייסים עשרות עובדים בשנה הקרובה".

"ראינו מה קורה באקזיטים של חברות שנמכרות לחברות שלא ממש בתחום שלהן", מרחיב קשטן ומציין כדוגמה את הרכישה של Azimo הבריטית על ידי פאפאיה גלובל הישראלית. במקור, גם אזימו ייעדה את המוצר שלה למהגרי עבודה, אבל תחת פאפאיה הטכנולוגיה תשמש להעברות כספים בין מעסיקים לעובדים.

"אנחנו מתמזגים לחברה שהולכת לשמור על טכנולוגיה ולקוחות. האם היינו שמחים למכור פי שתיים? זה נכון לכל מספר שתגידי. אני מסתכל על זה כהחזר למשקיעים ויכול להיות שלפני שנה לא הייתי מוכר בסכום הזה, נכון, אבל המציאות היום אחרת".

"בעיני הצלחה שלנו היא הצלחה של העובדים ושל בעלי המניות, את האגו שלי אני מודד לפי זה ולא לפי הכותרת שתצא בסוף באתר. מהי באמת הצלחה? לשרת לקוחות, להחזיר כסף למשקיעים ולייצר עתיד טוב לעובדים"

כשאני שואלת אם צריך לוותר על אגו בשביל עסקה כזו עונה קשטן: "זה תלוי איך את מגדירה הצלחה. בעיני הצלחה שלנו היא הצלחה של העובדים ושל בעלי המניות, את האגו שלי אני מודד לפי זה ולא לפי הכותרת שתצא בסוף באתר. מהי באמת הצלחה? לשרת לקוחות, להחזיר כסף למשקיעים ולייצר עתיד טוב לעובדים. "האם הייתי מעדיף למכור פי שתיים ולפטר עובדים כמו אזימו? ממש לא. כנראה שהיום האלטרנטיבה של להישאר חברה עצמאית ברוב המקרים עוברת דרך קיצוצים. יכול להיות שהיינו יכולים להמשיך עצמאית אבל קטנים יותר".

Remitly אינה צופה שתהיה לעסקה השפעה על הכנסותיה או על שווי החברה (EBITDA) בשנת 2022. הסכום של 80 מיליון דולר כולל כסף מזומן ומניות וכפוף להתאמות מקובלות. העסקה כפופה לתנאי הסגירה הסופיים לרבות אישור הרשויות בישראל ובהולנד.