ספרינט 2023

חדשנות אמיתית היא אינה דבר שרצוי לוותר עליו, ולכן לפעמים צריך לצאת מהקופסה כדי למצוא אותה. חדשנות אמיתית, כזו שבאה לידי ביטוי כשאנחנו מגלים פתרונות שלא ידענו שקיימים, היא מה שנותן לחברות הגדולות באמת את היתרון התחרותי שלהן בשוק.

אלא שלעתים רבות סטארט-אפים וחברות טכנולוגיה נאלצים להתמודד עם ביורוקרטיות ותהליכי Onboarding ארוכים, אפילו במקרים של הרצת פיילוט. התהליך נהיה מסורבל וארוך, מצב שיכול להיות מתסכל לשני הצדדים. לפיכך, קבוצת עזריאלי פיתחה פורמט חדשני שמתמקד בעיקר – Execution. הקבוצה, שלה אתגרים עסקיים רבים, מחפשת סטארטאפים וחברות שיודעים לספק ערך ופתרון חדשני לאתגרים שהקבוצה הגדירה

המהלך

קבוצת עזריאלי בשיתוף עם AWS (אמזון שירותי ענן), Monday.com ומשרד עו"ד ברנע, ג'פה, לנדה ושות', יצאה לדרך עם Azrieli Innovation Sprint 2023, מהלך החדשנות שמאפשר לחברות עם פתרונות טכנולוגיים את האפשרות לחבור לקבוצת עזריאלי ולהטמיע אותם בקבוצה בזריזות ויעילות. הקונספט נועד לחסוך ביורוקרטיה וסחבת שבדרך כלל יכולה להיפרס על חודשים, ופשוט לרכז  ולסגור הכל ביום אחד סביב שולחן עגול בתוך 24 שעות מיום הספרינט החברות שנבחרות מקבלות הסכם POC (בתשלום כמובן...) ויוצאים לדרך.

 

תוכנית ה-Innovation Sprint v היא תכנית החדשנות הפתוחה של קבוצת עזריאלי המיועדת לסטארטאפים וחברות טכנולוגיות שיש להם פתרונות רלוונטיים לנכסים ולתחומים שבהם הקבוצה פועלת. המטרה היא להטמיע בזריזות ויעילות פתרונות טכנולוגים בקבוצה שיגיעו לScale  גבוה. הסטארטאפים שייבחרו יקבלו הזדמנות ל-POC מהיר – בתשלום. ההרשמה נגמרת ב-25 ביוני – מהרו להירשם כאן

 

 POC הוא אכן השלב הראשון לבחינת הטמעה, אך המטרה של כולם היא scale והקבוצה מחפשת פתרונות שמסוגלים לצמוח איתה. האתגרים בהם בחרו להתמקד מתייחסים לארבעה תחומי פעילות עסקית בהם פועלת קבוצת עזריאלי: Predictive maintenance מסתכל על טכנולוגיות שיכולות לנהל ולנטר מערכות אלקטרומכניות בכדי למנוע תקלות ולקבל התראה בזמן אמת על תקלות; בתחום הדיור המוגן, האתגר הוא ניטור נפילות וזיהוי מצבי מצוקה של דיירי הגיל השלישי; בתחום הבנייה, המטרה היא הגשמת יעדי בנייה ירוקה, על ידי הפחתת פחמן מגולם בתהליך הבנייה; בתחום של נכסי עירוב שימושים, האתגר הוא יצירת חוויית לקוח טובה יותר, כזאת שמותאמת לכל סוגי הלקוחות והשוכרים בנכסים, ומתייחסת לבקרות כניסה וניהול חניונים. 

לו שמתקבלים לספרינט מקבלים הזדמנות פז לביצוע פיילוט Proof Of Concept עבור הפתרון יחד עם הקבוצה, והכל במימון מלא של קבוצת עזריאלי. בספרינט חדשנות 2022, מתוך ארבעת הפיילוטים שהחלו תהליך לאחר הספרינט בשנה שעברה, שלושה נטמעו והמשיכו בפעילות ענפה בתוך הקבוצה. למעשה חשוב להבין שיש כאן מצב של Win-Win לשני הצדדים: בעוד קבוצת עזריאלי נהנית מהפתרונות החדשניים של היזמים, אותם יזמים מקבלים שותף עסקי, המהווה מעין Design-Partner כפי שנהוג בעולם של פיתוח מוצרים טכנולוגיים. בעצם הסטארט-אפ מקבל לקוח שיש לו אינטרס בהוצאת הפרויקט לפועל, ולכן מוודא שהיזם מקבל את כל מה שהוא צריך. מה עוד יזם יכול לבקש?

איך זה עובד?

אם אתם סטארט-אפ או חברה מבוססת ויש לכם מענה לאחד מהאתגרים את מוזמנים להגיש מועמדות לספרינט ואולי תוכלו  לעבוד עם תאגיד שיהפוך ללקוח ענק ושותף עסקי. מבין כל המועמדים, ייבחרו ארבעה פתרונות טכנולוגיים, אחד לכל אתגר, ואלו יגיעו ליום הספרינט יחד עם הגורמים הרלוונטיים ומקבלי ההחלטות מטעם קבוצת עזריאלי. ביום הזה מגדירים את כל מה שצריך- ממטרות ו-KPIS עד למשאבים, אפיון מסע לקוח, roadmap, בירוקרטיות, וכל מה שנדרש על מנת לצאת לדרך עם הפיילוט במהירות האפשרית. אותם יזמים יתחילו עוד באותו היום תהליך של התאמה חוזית, כך שאפילו ההסכם המשפטי כבר ניתן מיד עם סיום הספרינט. מי מכם שבקיא מעט, יודע שבדרך כלל תהליך לסגירת פיילוט יכול לקחת לפחות חצי שנה. אלו שיתקבלו, יפתחו את הפיילוט שלהם בקבוצה, ויקבלו בנוסף לכלים מקצועיים מהקבוצה והזדמנות ענק, גם ייעוץ משפטי חינם מפירמת עורכי דין מוכרת, רישיון מאנדיי, אחסון שירותי ענן של אמזון ועוד.

ההרשמה נסגרת ב-25.6. לחצו כאן