סרגיי בוקרינסקי (צילום: דנה תמרי)
צילום: דנה תמרי

סרגיי בוקרינסקי, 31, בשנה האחרונה הוא Social media lead בחברת melio. נולד וגדל ברוסיה. כילד בן שבע הוא כבר היה מודע לזהות המינית שלו אבל היציאה הרשמית מהארון קרתה לפני שנתיים במצעד הגאווה בתל אביב. "ברוסיה אי אפשר להתנהג בטבעיות בציבור או להיות פעיל בקידום גאווה. תל אביב מספקת לי ביטחון, כי רואים דגלי גאווה תלויים בכל מקום, האנשים פה גדלים שהם רואים גאווה כדבר נורמלי בכל מקום וזה מייצר פתיחות ומרחב בטוח".

מה רצית לעשות כשתהיה גדול?

"כמו כמעט כל ילד בעולם רציתי לעבוד עם חיות, אבל אז גיליתי על קפיטליזם והבנתי שזה עתיד לא ריאלי. רציתי לעשות משחקי וידאו, אבל חשבתי שיש רק מספר חברות בעולם שבאמת עושות את זה אז זנחתי את הרעיון. בשנת 2014 הייתה העבודה הראשונה שלי בסביבת הייטק, בחברה רוסית בתחום הריטייל. משם המשכתי ב-2016 ל-Dataduck חברת הייטק בקפריסין שם עבדתי לראשונה בתחום הפינטק.

"יש המון גייז בהייטק, אני חושב שאחת הסיבות לכך היא שההייטק הוא מקום יותר ליברלי. הכוח אדם בטק סקרן יותר מטבעו ובעל תפישה פתוחה יותר"

"בשנת 2019 עשיתי עלייה, הייתי צריך להדביק פער בכל מה שקשור למסורת היהודית ולתרבות המקומית. אמא שלי הייתה היהודייה הראשונה במשפחה שנישאה מחוץ לקהילה היהודית וזה הרחיק אותה ואת התא המשפחתי מהמסורת. התחלתי לעבוד ב-WIX בשנת 2020, והצטרפתי ל-melio בשנה שעברה. אגב, רק ב-melio הייתה הפעם הראשונה שהשתתפתי באירוע לקהילה הגאה שמאורגן על ידי מקום העבודה".

באיזה שלב יצאת מהארון?

"הבנתי שאני גיי מגיל שבע והפעם הראשונה שסיפרתי על זה למישהו היה לחבר שלי בגיל 21. אחר כך סיפרתי לעוד כמה חברים, אבל בגלל שהייתי ברוסיה לא יצאתי לגמרי. במדינה כמו רוסיה לא מדובר בהחלטה שמבוססת על האומץ להיחשף, אלא בעניין של ביטחון בסיסי. אחת הסיבות בגללן עזבתי את רוסיה הייתה שלא רציתי יותר לפגוש אנשים חדשים בלי לתת ביטוי מלא לזהות שלי.

"יצאתי רשמית במצעד הגאווה בתל אביב ב-2021, העליתי תמונות לאינסטגרם כדי שכולם ידעו, גם בעיר הולדתי. זה לא שינה כל כך בחיי היום-יום שלי אבל זו הייתה סוג של סגירת מעגל ויישור קו שעכשיו כולם יודעים. אמא שלי גילתה על כך בטעות כמה שנים לפני שיצאתי רשמית. זה היה לה קשה כאדם שגדל והתעצב בחינוך סובייטי. היא בכתה והתכחשה לעניין במשך תקופה, אבל עכשיו המצב יותר טוב והיא מקבלת את זה".

האם לדעתך יש משמעות לזהות המינית בעולם ההייטק?

"יש המון גייז בהייטק, אני חושב שאחת הסיבות לכך היא שההייטק הוא מקום יותר ליברלי. הכוח אדם בטק סקרן יותר מטבעו ובעל תפישה פתוחה יותר, וגם כי להיות גיי מחייב לפתח חשיבה יצירתית כבר מגיל צעיר. זה תורם מאוד לבניית סט כלים שדרוש לעבודה בהייטק, נניח היכולת להסתכל על דברים בדרך שונה.

כיום, אפשרי להיות להט"ב ברוסיה?

"אני זוכר שבשנת 2003 רוסיה שלחה לאירוויזיון את הצמד t.A.T.u. הן לא היו לסביות אבל הן שיקפו גאווה על ידי נשיקה וזה גרם להמון אנשים ברוסיה להניע שיח ולגלות סקרנות כלפי הקהילה הגאה. בשנת 2013 נעשה תיקון בחוק שהגדיר "תעמולה של יחסים מיניים לא מסורתיים" כתוכן מזיק בטענה שהתיקון נועד: "להגן על ילדים מפני חשיפה לתכנים המציגים הומוסקסואליות כהתנהגותית נורמלית" וצורך "להגן על ערכי המשפחה המסורתיים".