עמרי ארד  (צילום: אוהד רומנו)
צילום: אוהד רומנו

6 שנים לאחר שסיים את תפקידו כסמנכ"ל מוצר בפלייטיקה, עמרי ערד החליט שהוא מעדיף להקדיש את חייו המקצועיים לעולם אחר - וכיום הוא SVP HR בחברה. "אני נהנה מכל רגע", הוא משתף. "אני חושב שיש קשר הדוק בין עולם המוצר לעולם האנשים והתפתחותם". כיום, בהיותו חבר הנהלה, הוא שם דגש על מימוש עצמי לצד קידום גיוון והכלה – בדגש על קהילת הלהט"ב +.

הוא עובד בתעשיית הגיימינג כבר 20 שנה. "סיימתי תואר שני בהנדסת תעשיה וניהול עם התמחות בכריית מידע (DATA MINING) והשתלבתי בצוות מחקר בחברת 888, שהייתה אחת החברות הראשונות והמצליחות בתחום האונליין קזינו בתחילת שנות 2000 בארץ ובעולם".

מאז הוא המשיך במסע הדילוגים בתעשיית הגיימינג, עד שהיגע לפלייטקה לפני כתשע שנים. "במהלך השנים התעסקתי בצדדים שונים בעולם הביזנס, החל מאנאליזה ובניית מודלי תחזית התנהגות שחקנים, דרך ניהול פרויקטים ועד ניהול מוצר בעולמות הדאטה והמשחקים. המהלך המשמעותי בקריירת המוצר שלי הייתה המעבר ל- Playtika והובלת מחלקת המוצר של המשחק הגדול והמשמעותי של החברה – SLOTOMANIA.

איך התרחש המעבר?

"לאחר 15 שנה בעולם המשחקים והביזנס החל לבעור בי הרצון לשינוי משמעותי. לאו דווקא הרגשתי שאני מחפש שינוי בחברה או בתרבות ארגונית אלא יותר בשינוי קריירה, שינוי בעולם התוכן היומיומי. החיבור לאנשים, לצדדים הרכים שבי, לעולמות התהליכיים שהארגון והאנשים עוברים תמיד דיבר אליי. השיחות עם ה – HR BUSINESS PARTNER שלי ביחידה תמיד היו השיחות המעניינות ביותר עבורי.

"Playtika, שכארגון מאד מעודדת ותומכת בהתפתחות התמידית של עובדיה, באה בנפש חפצה לרעיון ואפשרה לי את ההזדמנות המדהימה הזו. במהלך השנים הבאתי לתוך ה-HR מתודות ותהליכים שיישמתי גם בעולם המוצר. ניהלתי במשך חמש שנים את מטה משאבי האנוש הגלובלי של הארגון והובלתי מחלקות בתחום: פיתוח ארגוני ולמידה, גיוס טאלנטים, שכר והטבות, PEOPLE ANALITICS  ו – HR OPERATIONS. היכולת לנהל תהליכים בעולמות האלה בסקייל של אלפי עובדים, חייבת לקבל חיזוק מאנשים בעלי ניסיון בהובלה ואפיון של פרויקטים, החל משלב זיהוי הצורך, סקירת צרכים, ניהול המשאבים, ניהול הפרויקט, פיתוחו, השקתו והטמעתו".

"חברת Playtika גם נותנת מענק של 100 אלף שקלים לעובדים שפתחו בתהליך פונדקאות וצריכים סיוע בכך. זה נכון לקהילת הלהטב"ק פלוס כמובן אבל לא רק. עובדים רבים במהלך השנים נהנו ממענק זה"

איזו משמעות אתה יוצר בתפקידך עבור עובדים להט"בים?

"כחבר הנהלה אני מנסה להוביל ולהשפיע על האג'נדות שקשורות לגיוון והכללה  - ולקהילת הלהטב"ק פלוס בפרט. המודעות לנושא נמצאת בהתפתחות מתמדת ולא צריך אותי כחבר הנהלה או כחלק מהקהילה לקדם נושאים כאלו ואני שמח על כך. בכלל בארגון יש לנו קבוצה חזקה ומוכשרת  -Employee Resource Group (ERG) community, LGBTika שמובילה תהליכים מדהימים בצורה משמעותית ועצמאית תוך כדי עבודת ממשקים עם גורמים אחרים בארגון והיכן שאנו יכולים כהנהלה אנחנו מיד מסייעים.

"חברת Playtika גם נותנת מענק של 100 אלף שקלים לעובדים שפתחו בתהליך פונדקאות וצריכים סיוע בכך. זה נכון לקהילת הלהטב"ק פלוס כמובן אבל לא רק. עובדים רבים במהלך השנים נהנו ממענק זה. אנחנו גאים ביכולת שלנו לסייע ובגב שאנחנו נותנים לעובדינו בתהליך הבסיסי והחשוב הזה".

לדברי ערד יש קשר הדוק בין האמירה הברורה של Playtika ביחס לקהילה הלהט"ב  - לחופש המקצועי שהארגון מאפשר לעובדות ולעובדים. "אני מאמין שכל עובד צריך לשאול את עצמו כל יום מה עושה לו טוב, איך הוא יכול לשפר את עצמו ולהוציא את הטוב ביותר מעצמו. אנחנו חייבים לאתגר את עצמנו, לצאת מאזור הנוחות ולא לפחד משינוי. החיים קצרים ויש חשיבות רבה לכנות שלנו עם עצמינו ושלנו מול המנהלים והסביבה שלנו. זה מה שאני עשיתי לפני שש שנים ואני שמח וגאה על כך עד היום".