גיל שוויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט (צילום: Jack Guez, AFP)
צילום: Jack Guez, AFP

ההכרזה של צ׳ק פוינט על רכישת חברת הסטארט אפ הישראלית פרימיטר 81 ב-490 מיליון דולר לא הצליחה להלהיב את וול סטריט, אם כי משקיעי המניות לא נותרו אדישים לעסקה. ביומיים שלאחר ההכרזה על העסקה, השלימה מניית צ׳ק פוינט עלייה של כ-3.5%. עבור מניות טכנולוגיה זאת נחשבת עלייה מתונה - אבל במקרה של צ׳ק פוינט, שמנייתה שומרת על יציבות בשנה האחרונה, זוהי ״קפיצה״ חריגה.

בסיכום השבוע החולף עלתה מניית צ׳ק פוינט ב-2.8%, כך שמתחילת 2023 השלימה עלייה של 3.7% בלבד. בעקבות העלייה, משקף מחיר מניית צ׳ק פוינט לחברת אבטחת הסייבר הישראלית הוותיקה שווי שוק של 15.3 מיליארד דולר, לאחר שבשני ימי המסחר האחרונים בנאסד״ק הוסיפה לשווייה כחצי מיליארד דולר.

מייסדי פרימיטר 81 שגיא גידלי (מימין) ועמית ברקת   (צילום: דני כתרי)
מייסדי פרימיטר 81. שווי החברה נחתך ב-50% | צילום: דני כתרי

בתגובה לחדשות על העסקה ביום חמישי, חזרו ארבעה אנליסטים בכירים בוול סטריט על המלצה נייטרלית (״החזק״) על מניית צ׳ק פוינט, כשהם שומרים על מחירי יעד קרובים למדי למחירה האחרון של המניה. מהערותיהם של האנליסטים אפשר ללמוד כי הם סבורים שהעסקה אולי טובה עבור צ׳ק פוינט, אבל פחות טובה עבור פרימיטר 81 (P81), ששווייה נחתך בכ-50% בהשוואה לשווי שבו הוערכה בסבב הגיוס האחרון שלה.

"פוטנציאל של 'עסקה טובה'"

שרניק כותרי, אנליסט בכיר בבית ההשקעות האמריקאי Baird, חזר בעקבות ההכרזה על העסקה על המלצת ״החזק״ נייטרלית על מניית צ׳ק פוינט, עם מחיר יעד של 140 דולר, גבוה ב-7% ממחירה האחרון (וגם גבוה ממחיר היעד הממוצע של האנליסטים בוול סטריט למניית צ׳ק פוינט - 138.50 דולר, לפי נתוני TipRanks).

לדברי כותרי, ״אקוסיסטם הסטארט אפים של אבטחת סייבר רווי ביותר מ-3,000 חברות, כשהוא מגביר את מורכבות והתפשטות הכלים הטכנולוגיים, בעוד אי-הוודאות הכלכלית לוחצת על עסקים הנתמכים בקרנות הון סיכון עם מימון מוגבל. זה עשוי להוביל לקונסולידציה של המגזר, שתהיה מוטה לטובת שחקנים גדולים יותר בשוק. החלטת צ׳ק פוינט לרכוש את פרימיטר 81 הפתיעה רבים, בהתחשב בסבב הגיוס האחרון של P81 ביוני 2022, שבו הוערכה החברה בשווי של מיליארד דולר (׳יוניקורן׳). עסקה זו, על בסיס נטול מזומנים וללא חובות של החברה הנרכשת, משקפת פוטנציאל של ׳עסקה טובה׳ לצ׳ק פוינט״.

האנליסט אנדרו נוביצקי: "אנו מאמינים כי ל-3,000 הלקוחות של פרימיטר 81 יש חפיפה מועטה עד אפסית עם בסיס המוצרים המותקנים של צ'ק פוינט. לפיכך, צריכה להיות הזדמנות טובה למכירה צולבת"

גם אנדרו נוביצקי, אנליסט בכיר של בנק וולס פארגו, חזר בעקבות העסקה על המלצת ״החזק״ על מניית צ׳ק פוינט, עם מחיר יעד של 132 דולר, המשקף אפסייד של פחות מ-1% על מחירה האחרון של המניה. ״אנו מאמינים כי ל-3,000 הלקוחות של פרימיטר 81 יש חפיפה מועטה עד אפסית עם בסיס המוצרים המותקנים של צ'ק פוינט״, כתב נוביצקי. ״לפיכך, צריכה להיות הזדמנות טובה למכירה צולבת, במיוחד לאחר שצ׳ק פוינט משלבת איתה את פתרון ה-SD-WAN, מכיוון שהוא פועל על מכשיר הפיירוול של Quantum. אנו מאמינים שהמכירות של P81 נגזרו בעיקר באמצעות כוח המכירות הישירות, כך שצ'ק פוינט אמורה להיות מסוגלת להאיץ את מגמות המכירות על ידי דחיפה שלהן בערוץ שלה״.

שבוע סוער לישראליות

גרג מוסקוביץ', אנליסט בכיר של בנק ההשקעות היפני Mizuho, חזר גם הוא בעקבות העסקה על המלצת ״החזק״ נייטרלית על מניית צ׳ק פוינט, עם מחיר יעד של 135 דולר, גבוה ב-3% ממחירה האחרון בנאסד״ק. לדבריו, ״על פי מומחי אבטחת סייבר, P81 מציעה ללקוחות כמה פתרונות ויכולות SSE, כולל גישה לרשת באפס אמון (ZTNA), פיירוול כשירות (FWaaS), שער אינטרנט מאובטח (SWG), הגנה מפני תוכנות זדוניות, ניהול זהויות ובקרת יציבות המכשיר. כתוצאה מכך, ארגונים יכולים להציע למשתמשים מרוחקים גישה מהירה ומאובטחת לאינטרנט, תוך התייחסות לבעיות קריטיות בענן ופרטיות. לפי הודעת צ׳ק פוינט, P81 גם מאפשרת פריסות פשוטות ומהירות מאוד (פתרון פעיל בתוך שעה). לחברה הנרכשת יש יותר מ-3,000 לקוחות ברחבי העולם ויותר מ-200 עובדים״.

משרדי צ'ק פוינט בתל אביב (צילום: Vered Barequet, שאטרסטוק)
משרדי צ'ק פוינט. עבור צ'ק פוינט גם עלייה של 3.5% במניה היא קפיצה | צילום: Vered Barequet, שאטרסטוק

וגם אנליסט בנק ברקליס, סאקט קליה, חזר בעקבות ההכרזה על העסקה ביום חמישי על המלצת ״החזק״ על מניית צ׳ק פוינט, עם מחיר יעד של 137 דולר, גבוה ב-4.7% ממחירה האחרון.

מדד נאסד״ק, שזינק ביותר מ-30% מתחילת השנה, ירד ב-1.9% בשבוע החולף. מניות הטכנולוגיה הישראליות סיכמו שבוע סוער בוול סטריט, כשרבות מהן נעו בשיעורים דו-ספרתיים, בעיקר על רקע פרסום הדוחות לרבעון השני. בסיכום שבועי בלטו בצד השלילי מניית אינוויז שצללה ב-37.5%, מניית היפו עם צניחה של 36.6%, מניית אוטונומו עם צניחה של 27%, מניית האב סקיוריטי עם צניחה של 25%, מניית פוורפליט עם צניחה של 23% ומניית קורנית דיגיטל עם ירידה שבועית של 20.4%. בצד החיובי בלטו השבוע מניית לייבפרסון שזינקה ב-23.3%, מניית פייוניר עם זינוק של 18.3%, מניות פאגאיה ואלטק, שעלו כל אחת ב-11.8%, ומניית גילת עם עלייה שבועית של 11%.