אנבידיה ישראל (צילום: Nvidia, יח"צ)
בניין אנבידיה ישראל. עדיין מתעקשים שהגיוסים בארץ יימשכו כרגיל | צילום: Nvidia, יח"צ

מניית אנבידיה ירדה במסחר המאוחר ב-6.8%, זאת לאחר פרסום דוחות טובים יחסית לרבעון הקודם, שהיכו את התחזיות. הסיבה לפסימיות של המשקיעים היתה התחזית של אנבידיה שמשבר השבבים, שמתודלק על ידי הסגרים בסין - בשילוב תוצאות המלחמה של רוסיה ואוקראינה, יתרגמו עצמם להפסד של חצי מיליארד דולר ברבעון הנוכחי. 

הרווח למניה עליו דיווחה אנבידיה היה 1.36 דולר, זאת מעל לתחזית ל-1.29 דולר, וכן רווח של 8.29 מיליארד דולר, למול תחזית של 8.11 מיליארד דולר. עם זאת, כאמור, הרווחים הצפויים לרבעון זה יהיה ככל הנראה נמוכים ב-500 מיליון דולר מהתחזיות. עד כה צנחה מניית אנבידיה בלמעלה מ-43% מתחילת השנה.

בארץ משתדלת אנבידיה לשדר עסקים כרגיל, ומתעקשת שלמרות ההאטה בגיוסים בארה"ב, את 1,000 המשרות בארץ שעליהן הצהירה, היא כן תפעל לאייש. לפי אתר אנבידיה, יש למעלה מ-3,000 משרות פתוחות בחברה.

שתי החטיבות הגדולות שעליהן מתבססות מירב ההכנסות של אנבידיה אלה חטיבות מרכזי הדאטה, שמהווה 43% מההכנסות וחטיבת הגיימינג שמהווה 45%. על פניו אנבידיה אמורה להרוויח יפה ממשבר השבבים העולמי ואכן הייתה תקופה שהרוויחה לא מעט, במיוחד בשל העובדה שהמעבדים שלה הפכו להיות אהובים על כורי קריפטו בשנים האחרונות. בשלב מסוים אפילו עקפה את הענקית הטיוואנית TSMC בשווי השוק, אבל הימים האלה נראים רחוקים מאוד.

בדוחות דיווחה אנבידיה על צמיחה יפה של שתי החטיבות הללו - חטיבת הדאטה סנטרים, שמספקת צ'יפים למחשוב ענן, צמחה ב-83% שנתית, וחטיבת הגיימינג, שמספקת כרטיסי מסך למשחקים, צמחה ב-31%. עם זאת, אנבידיה התריעה כי חטיבת הגיימינג צפויה להתכווץ ברבעון הנוכחי לאור קשיי האספקה שרק כעת מתחילים להשתחרר.

נכון, אנבידיה אמנם לא הציגה קריסה מונומנטלית כמו נטפליקס או חברות ה-SaaS - אבל החברה מדממת שוויים. בשיאה, בסוף נובמבר האחרון, המניה עמדה על למעלה מ-333 דולר וביום שני נסגרה על 169 דולר: נפילה של כמעט 50% מהשיא. בחודש אפריל לבדו איבדה למעלה מ-32%. נכון לרגע זה המניה מחקה את כל העליות מאז יוני אשתקד, אבל מאז תחילת פברואר 2020, אז נסחרה על קצת יותר מ-72 דולר למניה, היא בפלוס של יותר מ-133%.

שתי החטיבות הגדולות שעליה מתבססות מירב ההכנסות של אנבידיה הן חטיבת מרכזי הדאטה, שמהווה 43% מההכנסות וחטיבת הגיימינג שמהווה 45%

נחזור לגיימינג. שם שורש הבעיה הנוכחית של החברה. סגמנט הגיימינג והקריפטו סיבך אותה עם רשות ניירות ערך האמריקאית, ה-SEC, ובתחילת החודש החברה שילמה קנס של 5.5 מיליארד דולר, אחרי שלא דיווחה על "האימפקט של כריית קריפטו על עסקי הגיימינג שלה".

לפי ה-SEC, כריית הקריפטו החלה לצבור תאוצה ב-2017, מה שהעלה ביקושים ל-GPUים אל תוך 2018. ברבעון השני של אותה השני ההכנסות מחטיבת הגיימינג עלו ב-52% וברבעון השלישי ב-25%. הרגולטור האמריקאי טוען כי אנבידיה יצרה מצג שווא, לפיו הראתה צמיחה בקריפטו במנותק מחטיבת הגיימינג, במיוחד במכירות בסין, ו"מנעו ממשקיעים מידע קריטי להעריך את עסקי החברה בשוק מפתח".

כאמור, התבהרות חטיבת הגיימינג, יחד עם שינויים בטרנדים המאקרו-כלכליים, גורמים לאנליסטים בוול סטריט לצפות קשיים בהמשך, במיוחד ברבעון הנוכחי. מתחילת אפריל, לפחות שלושה אנליסטים מהשורה הראשונה הורידו המלצות ומחירי מטרה למניה. שלא תבינו לא נכון, השוק עדיין מצפה לדוחות טובים, רק לא ברמה שאליה התרגלו מהחברה בשנים האחרונות.

"יש ביקוש בריא למוצרים של אנבידיה, שמונעים על ידי הייפר-סקייל בחטיבת מחשוב הענן, עומסי עבודה של AI, עיבודי שפה טבעיים ומוצרים ורטיקלים לאנטרפרייז", כתב האנליסט כריסטופר רולנד מ-Susquehanna במחקר שפרסם למשקיעים בשבוע שעבר. "הצפי לסגמנט הגיימינג של החברה הוא פחות ברור, כשעסקים וכלכלות מתחילים להיפתח מחדש. זה יהיה נראטיב סיכוני ברבעון הקרוב", הוסיף והוריד את מחיר המטרה מ-320 דולר ל-280 דולר.

בבנק מורגן סטנלי גם כתבו כי המניה צפויה לקשיים ברבעון הקרוב, אבל כינו אותה "החזקת ליבה" - כלומר מניה שמומלץ מאוד לשמור בפורטפוליו. לפי הקונצנזוס של פאקטסט, מתוך 45 אנליסטים המסקרים את המניה, 82% מחזיקים בעמדת קנייה.