גיל שוויד, מנכ"ל צ'ק פוינט (צילום: צ'ק פוינט, שאטרסטוק)
גיל שויד. "להגן על עובדים בכל מקום" | צילום: צ'ק פוינט, שאטרסטוק

עסקת ענק לתעשיית אבטחת הסייבר הישראלית: חברת צ'ק פוינט מדווחת כי חתמה על הסכם סופי לרכישתה של חברת הסייבר הישראלית Perimeter 81. לפי תנאי ההסכם, צ'ק פוינט תרכוש את פרימיטר 81 תמורת 490 מיליון דולר, כשהסכום משקף שווי נטו, ללא מזומן וחובות של החברה. על רקע החדשות על העסקה, מניית צ'ק פוינט עולה ב-1.3% במסחר המוקדם בוול סטריט, כשהיא משקפת לחברה שווי שוק של 15.3 מיליארד דולר.

רכישת פרימיטר 81 היא הרכישה השביעית שמבצעת צ'ק פוינט בארבע השנים האחרונות, בכל המקרים מדובר ברכישה של חברות ישראליות. בסך הכל רכשה צ'ק פוינט מאז היווסדה 18 חברות.

רק לפני שנה וחודשיים הכריזו המייסדים של פרימיטר 81: "אנחנו נהיה הצ'ק פוינט הבאה של ישראל". החברה גייסה בחודש יוני אשתקד 100 מיליון דולר והכריזה על הפיכתה לחד קרן, כלומר חברה שהשווי שלה הוא לפחות מיליארד דולר.

האקזיט הנוכחי מאכזב בהקשר הזה, משום שהוא מצביע על כל שהשווי של החברה הנרכשת נחתך לפחות בחצי.

מייסדי Perimeter81, עמית ברקת ושגיא גידלי (צילום: דיוויד גארב, יחצ)
מייסדי Perimeter81. השווי נחתך | צילום: דיוויד גארב, יחצ

לדברי צ'ק פוינט, "באמצעות רכישה זו, ובשילוב עם יכולות ההגנה המתקדמות של צ'ק פוינט, אנו נייצר את הפתרון המהיר והבטוח ביותר בתעשייה להגנה על עבודה מרחוק של עובדים, משרדים, שירותי ענן, מרכזי דאטה ואינטרנט". צ'ק פוינט ציינה בהודעתה כי העסקה עם פרימיטר 81 נחתמה היום, והיא צריכה לעבור את שלבי הסגירה המקובלים, שלהערכתה, יסתיימו במהלך הרבעון הנוכחי.

פרימיטר 81 נוסדה בתל אביב ב-2018 על ידי עמית ברקת, מנכ"ל החברה, ושגיא גידלי, סמנכ"ל הצמיחה (CGO). חברת הסייבר מעסיקה 200 עובדים ומספקת פתרונות Security Service Edge ליותר מ-3,000 לקוחות בעולם. החברה גייסה עד היום כ-165 מיליון דולר, בין השאר מהקרנות אינסייט פרטנרס, בי קפיטל, Toba Capital, פרנסיסקו פרטנרס וספרינג ונצ'רס.

פתרונות ה-SSE של החברה מתמקדים באבטחה מרחוק על הענן ועל מכשירי הקצה של עובדים בחברות. לדברי החברה, "השירות של פרימיטר 81 מאפשר לארגונים שעובדים עמו גלישה מהירה ובטוחה באינטרנט בכל מקום, תוך מתן דגש לסוגיות של פרטיות. כמו כן, פרימיטר 81 מאפשרת הטמעה פשוטה ומהירה בתוך שעה אחת בלבד, לעומת ימים ארוכים בפתרונות מסורתיים, עם ניהול קל ונוח".

גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט: "המעבר המואץ לענן, וכן הצורך להגן על עובדים בכל מקום שבו הם נמצאים, הרחיב משמעותית את צרכי ההגנה של ארגונים"

לדברי צ'ק פוינט, "תחום ה-SSE נהפך למשמעותי במיוחד בעולם הסייבר בשל שילוב של שתי מגמות: המעבר לעבודה מרחוק כסטנדרט החדש של ארגונים מכל הסוגים, וכן מעבר המידע המואץ לענן. השינויים האלה מצריכים גישת הגנה מתקדמת שמתאימה לצרכים החדשים האלה. השילוב של פרימיטר 81 עם צ'ק פוינט, והטמעתו בארכיטקטורת ההגנה שלה ה-Infinity, ייצר את הפתרון המהיר והבטוח ביותר להגנת רשתות ענן ומשתמשים מרחוק".

גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, מסר כי "המעבר המואץ לענן, וכן הצורך להגן על עובדים בכל מקום שבו הם נמצאים, הרחיב משמעותית את צרכי ההגנה של ארגונים. באמצעות רכישה זו, ושילוב היכולות המשלימות של שתי החברות, נעמוד בהבטחה שלנו לייצר את אבטחת הסייבר הטובה בעולם בתחום חשוב וצומח".

לדברי עמית ברקת, מייסד ומנכ"ל פרימיטר 81, "זהו מהלך אסטרטגי עבורנו, שמתחיל פרק חדש בחברה. החיבור שלנו לצ'ק פוינט, מובילה עולמית בהגנת סייבר זה 30 שנה, יאפשר לנו להרחיב ולהעצים את יכולות ההגנה שלנו באופן שייצר את הפתרון האידיאלי להגנה מרחוק בעידן המודרני".

ספרינג ונצ׳רס, שנסחרת בבורסת תל אביב, דיווחה היום גם היא על העסקה, בתור אחת המשקיעות בחברת פרימיטר 81. לפי הדיווח של ספרינג ונצ׳רס, ״בתמורה למכירת כל החזקותיה של החברה בפרימיטר 81 (P81), צפויה החברה לקבל סכום מוערך של כ-25.5 מיליון דולר (כ-94 מיליון שקל, נכון למועד דוח זה). מתוכם, כ-22.7 מיליון דולר ישולם במזומן לחברה במועד ההשלמה, כאשר יתרת התמורה, בסך כ-2.8 מיליון דולר, תופקד בנאמנות לתקופה של 15 חודשים, להבטחה חלקית של התחייבויות שיפוי. סכום התמורה המדויק ייקבע במועד ההשלמה, בכפוף להתאמות, שאינן צפויות להיות מהותיות, כפי שנקבעו בהסכם. השלמת העסקה כפופה לתנאים מתלים מקובלים וצפויה, למיטב הערכת הרוכשת ו-P81, להיות מושלמת במהלך הרבעון השלישי של 2023. בנוסף לתמורה, צפויה P81 לשלם לחברה, במועד ההשלמה, מענק מכירה בסך של 800 אלף דולר״.

עוד מציינת ספרינג ונצ׳רס כי ״התמורה מעסקת המכירה משקפת ירידה של כ-14.5 מיליון דולר בהשוואה לשווי ההוגן של החזקות החברה בפרימיטר 81 בדוחותיה הכספיים ל-31 בדצמבר 2022. החברה השקיעה ב-P81 סכום מצטבר של כ-3 מיליון דולר בשנים 2019-2020. התמורה המצטברת מהשקעתה ב-P81 צפויה להסתכם, בכפוף להשלמת עסקת המכירה, לסך מוערך של כ-28.5 מיליון דולר״.