אילוסטרציה מחשב גרפים (צילום: סאלי פאראג, shutterstock)
תמונה שלא אומרת כלום ונוצרה על ידי מחולל אילוסטרציות (אילוסטרציה) | צילום: סאלי פאראג, shutterstock

אלט-ון ג'ון-2

אם אתם מוזיקאים, אוחזי גיטרות, מלטפי פסנתרים או הולמי תופים, זה המנוע שיגזול לכם את הפרנסה בעתיד, כך ששווה כבר עכשיו לחפש מקצוע אחר. אלט-ון ג'ון-2, או בשמו המקוצר "אלטון", הוא מנוע AI שיכול לייצר שירים שלמים, לחן ומילים, באמצעות טקסט בלבד. יצאנו לבדוק וניסינו לראות מה יביא לנו אלטון עבור הקלט - "מילים של יוסי גיספן מהתקופה המוקדמת, ביט מייקל ג'קסון עם בס של איירון מיידן וסולו גיטרה אקוסטית 12 מיתרים בדרופ D ברוח אריק קלפטון".

כשהתוצאה הראשונה הייתה "נולדתי לשלום" של עוזי חיטמן בביצוע להקת סקסטה, ניגשנו לפאונדר וה-CTO של אלטון, רועי סיבמול, שהסביר ש"יש עוד הרבה עבודה. לפעמים המודל מחליף בין אריק קלפטון לאורנה דץ ומשם הוא כנראה הביא את סקסטה, או מהוד השרון. אנחנו לא יודעים בדיוק למה זה קורה, המדע עדיין לא שם, אבל נדאג לתקן את זה בגרסה הקרובה".

W8-ING-LIST

ההתלהבות ממחוללי ה-AI לא מדלגת גם על תעשית ההייפ כשירות (HaaS), ובמנוע החדש אין כלום.
אין מנוע. מה יש? רשימת המתנה יפה. בתחילת התהליך נרשמים לרשימת ההמתנה ומפרסמים ברשתות. אחרי שהחברה מקבלת עליך את כל המידע ושולחת המון ספאם, אז מתקבל המייל הנחשק - "התקבלת". את המייל הזה גם אפשר לפרסם בטוויטר, ולהראות לחבריך שאתה יותר טוב מהם, אחרי שכמובן טרחת למנשן את רווית מי"ב 4 שהיית מאוהב בה ואמנם עכשיו היא בקורפורייט מביאה הביתה 45,000 משכורת בסיס לפני אופציות, אבל לא התקבלה לשירות היוקרתי.

שאלנו את ערן, מנכ"ל ENPOKLUM על המוצר: "אנחנו בעצם מתבססים על המודל הווב 3.0, אנחנו כל הזמן מתעתעים בך עם מילים מתחום ההייפ והבאזוורדס כדי להביא את ההונאות החדשניות ביותר לצרכני הקונסיומר קליינט".

לאחר שהתקבלנו למנוע היוקרתי כמובן נתקלנו בדף 404 המפורסם של החברה, על כך ענה ערן "זה החדשנות והאינוביישן, המצאנו את ה-404 מחדש. אצלנו קוראים אותו הפוך בכלל - 404. שנה הבאה אנחנו יוצאים עם המוצר החדש שלנו - דף 808, זה כמו 404 אבל טוב פי 2. זה ישנה את העולם".

SHI-MU-A-2DAY

המשבר בהייטק כנראה לא יפסח על אף חברה שמכבדת את עצמה, ורשימת המפוטרים מתארכת מדי יום. הבעיה העיקרית בתעשיית המשברים והכאב הגדול ביותר שמדווחות המנכ"ליות ומנהלי משאבי האנוש הוא תהליך הפיטורין, ובפרט אירוע השימוע המחויב על פי חוק. רבבות מנהלי C-Level מספרים ברשתות החברתיות בחודשים האחרונים כי הם נאלצים לפטר על מנת להביא את החברה לרווחיות ו/או את עצמם לצמוד קרקע לילד בגעש / בית ינאי / רישפון, אך לעתים קרובות אין להם כל סיבה ממשית לפיטורי העובד - וזו כבר בעיה. כאן נכנס לתמונה מנוע ה-AI החדש SHI-MU-A-2DAY מבית salamath.ai.

המנהלת מזינה למנוע את פרטי העובד - שמו המלא, תפקיד, ותק, רמת סילוק ומידע נוסף, ומקבלת מסמך לתפוצת לכלוכים במייל הארגוני שבו סיבות לפיטורי העובד. אלה ביוש, מנכ"לית סלמאת'.ai מסבירה: "הקריטריונים שנבחרו להזנה מבוססים על מחקר בן עשור שביצענו עוד כשהיינו בסטלת'. אנו מציעים מספר רמות חריפות מבוססות הסביח של עובד - קל, בינוני, כבד, מאסיבי, אגרסיבי ומיליטנטי. אני רק רוצה לציין שאנחנו מספקים לכל עובד שאנחנו נפרדים ממנו קורס אונליין לקידום עצמי בלינקדאין".

ניגשנו לבדוק את המנוע עם הקלט - "עידן בדישי, DevOps, שנתיים וחצי, מאסיבי-אגרסיבי, מתגורר בגבעתיים, ברווקות מאוחרת, קעקוע של וני-וידי-ויצ'י על הצלעות". המנוע פינק אותנו בתוצאה הבאה, ואפילו תזמן לנו מועד לשימוע בקלנדר של ג'ימייל:

"היום הוא הגיע בלא פחות מ-12:30 למשרד. לא תגיד יש לו ילדים בלי מסגרות על הראש. הבנאדם על הנטפליקס עד 3 בבוקר, בא למשרד עם עיניים פצוצות. והמשימות שלו? המלצה בלבד. הוא חושב שג'ירה זה טאבולה - הנה משימות שעשויות לעניין אותך. נקבע שימוע ליום שני בשעה 15:00. הסיבוס שלו כבר מדוסבל ורוב עובדי החברה כבר לא זוכרים מיהו. הוא סוג של דז'ה וו בשבילם".

בהחלט מרשים. אך האם המנוע יביא לסופה של תעשיית הפיטורין? קשה לנבא. ייתכן שהמנוע החדש יזרז את המעבר לעידן ה"פיטורין כשירות" (FaaS) ובקרוב מאוד כבר נשכח לגמרי את שיחות השימוע המביכות.

icemanphotos - מלדיביים (צילום: icemanphotos , shutterstock)
עוד חופשה שלא קרתה, באדיבות FOMO-YYY | צילום: icemanphotos , shutterstock

 FOMO-YYY

גם בתקופת המשבר בהייטק, המונח "מיתוג מעסיק" עדיין מעסיק אנשים אשר עוסקים במיתוג, של המעסיקים שלהם. אך מה קורה עם כל אותם חלכאים ונדכאים שמזלם לא שפר עליהם, ונאלצים להגיע למשרד 5 ימים בשבוע רק כדי להכין קפה שחור מתמי4 מודל 2016 שלא רואה מוסך, ולחזור לעמדת העבודה האפורה שלהם בה יכתבו את קוד ה-PHP הכי בסדר כזה שנכתב אי פעם?

בדיוק בשבילם יצרה חברת maldivim.io את מנוע FOMO-YYY, שמייצר עבורכם חוויות אדירות, שמותאמות במיוחד לאנשים הבסדר שאתם ומפיץ אותן אוטומטית בכל הרשתות. המנוע, שנפתח תחילה כפיילוט לעובדים בתעשיית ההייטק מקווה לפרוץ בעתיד גם לתעשיות נוספות, ובכך לחסוך עלויות הנאה ורווחה למנכ"לים שידם אינה מעוניינת לשגת.

כך זה עובד. מפנטז על יום כיף ארגוני מהחלומות? המנוע מקבל את החוויה, ומייצר אותה באמצעות מנוע DALL-E-2 המפורסם - "הופעה של עומר אדם עם מארון 5 ובקסטריט בויז בסיישל על חוף עשוי קאפקייקס מול ים מלא בחדרים המופרדים על ידי מי סוכר ולצידם מפל שוקולד וקדאיף היורד על ספינת המבורגרים ממותגת".

התוצאה מאושרת על ידי מנהל הכיף הארגוני ומשותפת אוטומטית בכל פרופילי הלינקדאין של עובדי החברה. העובדים מרוויחים קנאה יוקדת, המעסיק מרוויח עובדים מרוצים וחסכון של יותר מ-100% בהוצאות המשרד והתקבולים.

בגרסת הפרימיום של המוצר, ישותפו תמונות קלוז-אפ של הקאפקייקס ישירות לקבוצות הוואטסאפ של משפחות העובדים.

ATA-PO-(LO-PO)X3

אין צורך להכביר במילים, מחולל ה-AI החדשני יודע לכתוב שירים של נונו.

נונו זמרת (צילום: אלון לוין, יחצ)
צילום: אלון לוין, יחצ

הכנסנו לו את הקלט:
"יאיר, ת'לא צריך להסביר איך מכינים קפה טוב,
יאיר, ת'לא צריך להצהיר שהביטלס הם אוברייטד"

המנוע השיב לנו המילים הבאות:
"יאיר, ת'לא צריך להבהיר שהיית במקום הכי שווה בהודו ועכשיו הוא נסגר
יאיר, ת'לא צריך להסביר שפתחת עם חבר פודקאסט
יאיר, ת'לא צריך להעיר שככה לא עובדים על התלת ראשי
יאיר, ת'לא צריך להסגביר ש, ובכן, אם נרצה להיות מדויקים, זה לא בדיוק ככה
יאיר, ת'לא צריך להזכיר שניצלת את הדרך למשרד לאימון אופניים קצר של 50 ק"מ
יאיר, ת'לא צריך להאיר את עיננו שקריפטו זה הדבר הבא
יאיר, ת'לא צריך להזכיר שהדדליין להרצאה ברברסים עובר עוד יומיים ואתה כבר הגשת,
יאיר, ת'לא צריך להעביר אקסטנשן של שועל כדי לכתוב סמארט קונטראקטס,
יאיר, ת'לא צריך להאיר שאתה שופט בתחרות הסטארטאפים של יוניסטרים,
יאיר ת'לא צריך להסביר שקיבלת את המקלדת המכנית החדשה של לוג'יטק / את הסוודר של מיקרוסופט / בובת הפופ של חזי כי אתה כזה אינפלואנסרררררר".