מייסדי רידג' מתי לרנר, ניר שפי וג'ונתן סיליג  (צילום: תום חוליגנוב)
מייסדי רידג' מתי לרנר, ניר שפי וג'ונתן סיליג | צילום: תום חוליגנוב

השימוש בשירותי ענן אמנם הפך לדבר שבשגרה עבור חברות וארגונים, אבל רבים מהם עדיין נתקלים באתגרים, במיוחד בשימוש בענן ציבורי. חברת רידג׳ (Ridge) מפתחת פיתרון שנועד להקל על חברות הנזקקות לארכיטקטורת ענן גמישה, והודיעה היום (ב׳) כי השלימה גיוס של 22 מיליון דולר בשני סבבים נפרדים. קרן NFX הובילה את סבב הסיד בהיקף 10 מיליון דולר וכעת היא הצטרפה לסבב A בהיקף 12 מיליןו דולר שהובילה Chartered Group. בשני הסבבים השתתפו גם Mayfield, Slow Ventures ו-Viola Ventures.

רידג' הוקמה ב-2018 בידי מתי לרנר (מנכ"ל משותף), ניר שפי (מנכ"ל משותף ו-CTO) וג'ונתן סיליג (יו"ר). השלושה חברו יחדיו בעזרתו של גיגי לוי-וייס, שותף מייסד ב-NFX והמשקיע המוביל בסבב הסיד. לטענת רידג', המוצר שלה מאפשר לחברות ליהנות מהיתרונות של ענן ציבורי גלובלי מבלי להידרש לחסרונותיו. טכנולוגיית הענן של רידג' בנויה על תשתיות קיימות במאות דאטה סנטרים ברחבי העולם. לחברה יש כבר עשרות שותפויות קיימות עם דאטה סנטרים כמו T-Systems, NTT ו-INAP, שמוסיפים את שירותי הענן הציבורי של רידג' מבלי להזדקק למומחיות בהפעלת השירותים בעצמם.

לנתק את התלות בענקיות הענן המרוחקות

שירותי הענן הציבורי של חברות כמו אמזון AWS, מיקרוסופט וגוגל מספקות אמנם פתרון נוח מן המוכן, אך ארגונים רבים לא יכולים להסתמך עליהם בלבד. ״יש מספר סיבות עיקריות שמונעות מחברות להסתמך על ענן ציבורי", הסביר לרנר ל-tech12. ״הסיבה הראשונה היא הפרפורמנס: בסוף יש פיזיקה והענן לא באמת יושב בשמיים אלא בדאטה סנטר שממוקמים במקומות מרכזיים. אבל העולם גדול יותר מ-20 המקומות שבהם ספק הענן שם את השרתים, ואם אתה תלוי ביצועים כבדים, המרחק הזה משפיע על זמן הפעולה. אי אפשר לשלוח ולעבד תמונה בחווה רחוקה, כי זה ייקח 2-3 שניות לכל פעולה כזו. זה קריטי במיוחד לאפליקציות שעושות שימוש בהמון דאטה.

״סיבה שנייה שמקשה על השימוש בענן ציבורי היא רגולציה מקומית. במקרה של שירותי בריאות, המידע עליהם צריך להיות מוחזק ברמה הלוקאלית של המדינה. זה גם בעייתי לאחסן דאטה רגיש בשרתים של חברה אמריקאית שלממשל שם יש דלת אחורית אליהם".

סיבה שלישית לטענת לרנר היא המחיר: "שירותי ענן מוצעים בתשלום לפי דקה והם הופכים יקרים מאוד עבור חברות גדולות. כשאתה חברה בסדר גודל מסוים זה משתלם לך יותר מאשר להחזיק צוות, אבל מעל גודל מסוים זה כבר לא סקיילבילי".

ניסיון לגשר על פערי הכיסוי של הענן הציבורי

״הקמת שירות ענן פרטי דומה להתקנה של תוכנות ומערכת הפעלה על מחשב חדש״, טוען לרנר. זאת לדבריו משום שחברות צריכות לרכוש חומרה, להציב אותה במקום פיזי ולהשמיש אותה, בעוד שענן ציבורי מגיע עם שירותים מנוהלים. "ענן ציבורי נותן לחברות גמישות גדולה במהירות. היכולות שהוא מציע נעות מאבני הבנייה הבסיסיות של הקלאוד-נייטיב כמו שמירת קבצים, ועד שירותים מתקדמים כמו ML (למידת מכונה, ה"ר). לפני 15 שנה היה צריך צוות של אנשי IT בשביל להחזיק יכולות כאלה, והיום הענן הציבורי מאפשר את זה עם שני אנשי DevOps״.

"רידג' מנגישה הלכה למעשה את שירותי הענן למקומות בהם קיימים פערים בכיסוי הענן הציבורי, או עבור יישומים שהענן הציבורי אינו בהכרח מתאים להם - מדובר בשני אתגרים שהולכים וגדלים" מסר לוי-וייס. "בעבר, פריסת ענן הייתה מוגבלת ותלויה בתשתיות אך כעת, באמצעות הפתרון של רידג', הרי שהמגבלה הזו אינה קיימת עוד. אנו מאמינים שרידג' תאיץ פריסה של אפליקציות על הענן ותאפשר לחברות רבות לפתח דור חדש של אפליקציות חדשות".