_OBJההורים של ג'יימסון קסלר בן השלוש קנו לו חליפה ועליה ציור של שלד. לא, לא מדובר בהורים גותיים במיוחד או חובבי שחורות, הסיבה לכך נעוצה בעובדה שג'יימסון עומד לתרום את מח העצם שלו לאחותו הקטנה, סמנתה. “הוא לובש את החליפה וקורא לעצמו 'מח-עצם מן', כמו סופרמן או באטמן", מסבירה קיירי קסלר, אמא של ג'יימסון וסמנתה בראיון לרשת NBC.

רוצה לתקן אותה

הכל התחיל כשההורים לקחו את סמנתה לבדיקה שגרתית. "לא היה לנו מושג שמשהו לא בסדר, אבל משם זה התגלגל כמו כדור שלג", מספרת קסלר. וכדור השלג הזה הביא לגילוי שסמנתה סובלת ממחלת דם נדירה בשם תלסמיה – כל כך נדירה, שרק אלף אנשים לוקים בה בכל רחבי ארצות הברית. בינתיים, סמנתה צריכה לקבל דם כל ארבעה שבועות והרופאים צופים לה תוחלת חיים של ארבעים שנים בלבד. הדרך היחידה בה יוכלו להתגבר על המצב בו כדוריות הדם האדומות מושמדות, הוא באמצעות השתלת מח עצם, מתורם בעל התאמה מושלמת.

למזלה של סמנתה, אחיה הגדול ג'ייסון הוא בדיוק תורם כזה. "הוא מציל את החיים של אחותו והוא נרגש", מספרת האם קסלר. "בכל פעם שהיא הולכת לבית החולים הוא שואל מתי הוא יכול לבוא כדי לתקן אותה". ג'יימסון הקטן לא מסתיר את גאוותו מתפקיד הגיבור שלקח על עצמו: "אני הולך לגרום לה להרגיש יותר טוב ואז להציל אותה כשתהיה בצרה", אמר ל-NBC.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

הבעיה היא כמו תמיד: כסף. כדי לגייס את עלות ההליך, פתחה אמא של השניים עמוד מימון אינטרנטי ב-GoFundMe עם תורם אנונימי שהתחייב לתרום דולר על כל דולר שייתרם, עד סכום של 500 דולר. המשפחה גם עודדה עוקבים בעמוד הפייסבוק של סמנתה לרכוש סיכות כפתור עם הכיתוב "אני עונד סרט ירוק בשביל סמנתה, לוחמת השתלת מח עצם".

תרומה מאח עדיפה

ההליך שיעבור ג'יימסון יכלול אסיפת מח עצם מאזור עצם הזנב שלו באמצעות מחטים חלולות, בניתוח שייערך בהרדמה מלאה. “הוא יושם תחת הרדמה מלאה ואז שני רופאים ישתמשו במחטים חלולות כדי לחדור לשכבה העליונה של העצם ולקחת ממנה את המח", מסבירה ד"ר גלית פרץ, רופאה בכירה במחלקה להמטולוגיה במרכז הרפואי סורוקה. “מדובר במאות דקירות ולכן עושים את ההליך בהרדמה מלאה".

ג'יימסון וסמנתה לא לבד: אחים ואחיות הם תואמים שכיחים מאוד במקרים של השתלות מח עצם, ולמעשה, הם האופציה הראשונה שנבדקת לתרומה, עם סיכוי של 25% התאמה של כל אח להימצא מתאים לתרומה לאח אחר.

ד"ר פרץ מבהירה שלתרומה מאח יש יתרונות נוספים: "בעוד התאמה כזו יכולה להימצא גם אצל זר, תרומה מאח עשויה להתקבל טוב יותר על ידי גוף החולה, בזכות העובדה שהאח התורם חולק איתו עוד גנים, שיסייעו בקבלת ההשתלה”.

>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?

>> הניצחון על הסרטן: הפוסטים המרגשים הפכו לספר