הורה שהצליח לשבת על המחשב ולעבוד כשאחד הילדים שלו בסביבה צריך לקבל מדליה. או שיש לו ילד מושלם שיודע להעסיק את עצמו בדממה, או שהוא בעל יכולות ריכוז כאלה מופלאות, שהתקפות הטילים פשוט עוברות מעליו והוא ממשיך להקליק בנונשלנטיות. ובכן, בדקנו, אין הורים כאלה. לעבוד בסביבת ילדים קטנים זו משימה כמעט בלתי אפשרית. הצרכים שלהם צריכים להיות מסופקים כאן ועכשיו, והם לא יתנו לנו רגע שקט עד שזה לא יקרה.

אבל הנה מקום שמנסה לערער על העובדה הזו. מתחם חדש בשם mommy work, שמציע פיתרון ייחודי למשולש הורה-עבודה-ילד. "עבדתי כמפיקת קולנוע, ולפני הלידה היה לי ברור שאחזור מהר לעבודה", אומרת גל חיים טבריאי, שהקימה את מאמי וורק, המקום היחיד בארץ שמאפשר להורים לעבוד עם הילדים. "אבלהתינוק טרף את כל הקלפים. חזרתי באמת אחרי שלושה וחצי חודשים, אבל איתו. ביקשתי לעבוד מהבית, ודניאל היה בא איתי כשהייתי צריכה לצאת לעריכות, הפקות, צילומים וכאלה. הוא ישן הרבה, וזה היה נוח על המנשא או על מזרן בצד".

חיים טבריאי הסתובבה ככה עם דניאל כמעט שנה. מתרוצצת איתו על סטים או עושה טלפונים מהבית. בגיל שנה הצרכים שלו השתנו. הוא היה ישן פחות, והיא הבינה שזה הופך להרבה יותר קשה. "לא רציתי להכניס אותו למסגרת, וחשבתי מה אפשר לעשות כדי להישאר איתו בבית. כמפיקה זה תובעני מדי", מספרת חיים טבריאי. "חשבתי לפתוח משפחתון, ומפה לשם הקמתי את מאמי וורק, את המשרדים האלה".

איך גלגלת את זה?
"חשבתי שילדים באמת לא יכולים להיפרד מההורים שלהם. אז כתבתי פוסט בפייסבוק כדי לראות מה יהיו התגובות למקום כזה. מלא אנשים התלהבו והחלטתי ללכת על זה. בעלי זרם איתי על הכל, לקחנו הלוואה ופתחנו מתחם. במשך חצי שנה הקפתי את עצמי בבעלי מקצוע שעשו את המקום למה שהוא, כל זה עם דניאל על המנשא. הקמנו את הדבר הזה מהר מאוד".

מתחם mommy work (צילום: אייל תגר, יחסי ציבור)
מתחם mummy work | צילום: אייל תגר, יחסי ציבור

היום, כשמאמי וורק פועל כבר שמונה חודשים, חיים טבריאי יכולה כבר להגיד שהיא חששה שזה לא יעבוד. "דאגתי, כי אין מקום כזה בארץ. אבל זה עובד".

איך באמת זה עובד? ההורים מצליחים לעבוד?
"ההורים עובדים והילדים נמצאים מעבר לקיר. ההתקשרות עם ההורים היא ממש חזקה, הקשרים חזקים וזה מוקרן על הילדים. אנחנו אפילו עושים טיולים וערבים ביחד".

ויש גם אבות

מתחם העבודה המשותף להורים ולילדים קצת דומה לבית. הרעיון הוא לתת להורה לבחור לעבוד ולהיות מעורב בטיפול בילד שלו, לצד צוות המטפלות במקום. כל הורה בוחר מתי הוא בא ומתי הולך. אמהות יכולות להניק ולהיות כמה שהן רוצות עם הילדים, וכמה שהן רוצות מעבר לקיר על המחשב. "ההורים יכולים לענות על צרכי הילדים ועדיין לעבוד", מסבירה חיים טבריאי. "הצוות עונה לכל הצרכים, מקשיב להורים ולבקשות שלהם, נתמכים בהם. וילד מקבל את התזונה והשינה שהוא רגיל להם, ממש כמו שההורים מרגילים אותו בבית".

המתחם מחולק למשרדי עבודה, חדר ישיבות, שירותי משרד ומטבח שיש בו אספרסו ואפילו בירות. הוא די דומה למתחמי העבודה המשותפים שאתם כבר מכירים, אבל עם בונוס גדול: במתחם הזה יש גם גן, חדר הילדים ובו משחקים, בובות, שולחן יצירה, מטבח, מזרנים, ממש בדומה לגן רגיל. מה שאין זה סדר יום מובנה כמו בגן. הגן נמצא לצד חלל העבודה, ויש מטפלת על כל ארבעה תינוקות ופעוטות. המטפלות נבחרות בקפידה, על סמך הנסיון והאנושיות שלהן. "כל אנשי הצוות נבחרו בקפידה, בסופו של דבר הבן שלי שם ורציתי את הכי טוב בשבילו", אומרת חיים טבריאי. לא חשוב לי באמת הטייטל והלימודים, האישיות חשובה לי יותר".

אז מי משתמש בשירותי המשרד? יש שם אמהות ואבות עובדים ועובדות במגוון תחומים. החל מעורכי דין, מעצבות פנים, רואות חשבון ושלל בעלי ובעלות מקצועות חופשיים. במקום נערכות ישיבות, יוצאים ממנו לפגישות, ומנהלים חיי עבודה שוטפת בין השעות שמונה עד חמש. וזה כבר חוסך שעה בפקקים. הנתון המפתיע הוא ש-70 אחוז מהעובדות בו הן אמהות, ו-30 אחוז אבות.

איפה: המתחם ממוקם ברעננה בלבד כרגע, אך בקרוב צפוי להיפתח סניף בתל אביב. המטרה, בסופו של דבר, היא להקים סניפים בכל הארץ.

מחירים: כניסה חודשית של חמישה ימים בשבוע תעלה 4,300 שקל. כניסה יומית תעלה 250 שקל, וכרטיסייה של 10 כניסות 2,300 שקל. כל אלה אגב, הוצאות מוכרות במס.